היום היה בוקר שירה מלא חויות

צלף

New member
היום היה בוקר שירה מלא חויות ../images/Emo79.gif

פרטים בהקדם.. (אחרי שבת איפשהו...)

0ne Man

New member
אירוע שירת האדם

הגעתי הבוקר לראשונה לאירוע שירת האדם, והתרשמתי מהמספר הרב של המשתתפים שהגיעו - כאלף איש! רובם לקויי שמיעה, ששפת התקשורת העיקרית שלהם היתה השפה האוראלית, אם כי היו רבים אחרים שראיתי ששוחחו בינהם בשפת הסימנים. האנשים הסתובבו בלובי הענק, אכלו מהכיבוד הקל והטעים שהיה בשפע, שתו משקה קל או חם, ובעיקר שוחחו זה עם זה, או הכירו אנשים חדשים. היה מעניין להפגש לראשונה עם גולשי הפורום ולהכיר את האנשים שמאחורי הכינויים של הפורום. בכניסה לאירוע חילקו אנשים מחברת מהלב ללא תשלום אוזניות FM לכל דורש. האירוע עצמו התקיים באולם ענק, שהתמלא עד אפס מקום.מנחת האירוע, גב' עפרה זיידמן, פתחה את הערב, והזמינה מכובדים שונים לעלות לבמה ולהשמיע את דבריהם, שתורגמו סימולטנית לשפת הסימנים על ידי אשה נחמדה מאד,שתירגמה לשפת הסימנים "עם כל הלב" ועם חיוך על הפנים, והיה מדהים לראות אותה שרה את השירים בשפת הסימנים בתנועות עדינות, חינניות ומלאות הבעה! אין ספק ששפת הסימנים היא שפה יפה ומדהימה! הנאומים גם הופיעו על מסכים ענקיים, עם תימלול בזמן אמיתי, וזאת בנוסף כמובן למערכת הגברה FM. גם החירשים שביננו יכלו להבין כל מילה שנאמרה! האומנים יוני רועה ואורי הרפז פצחו בשירה, והאנשים שבקהל ליוו אותם ממקומותיהם בעזרת השירונים שחולקו לכולם בכניסה, וכמה אנשים מהקהל אפילו עלו לבמה והצטרפו בשירה ליוני רועה ולאורי הרפז, ולקראת סיום האירוע היו כמה ח'ברה שפתחו בריקוד סוער ליד הבמה.. בקיצור, היה אירוע מעניין, מרגש ומסעיר! כל הכבוד לארגון בקול על הפקת וארגון האירוע,יישר כוח!

tamaru

New member
מפגש שירת האדם

מצטרפת לצלף, היה מפגש נהדר, יוני רועה היה מעל ומעבר, עם רגישות, נועם, נשמה, שר נהדר והתרגש, בקיצור, הוא היה ממש עשר. היה מעניין הפעם לראות הרבה משפחות של לק"שים - בהשוואה לשנים קודמות, הרבה אנשים הביאו את כל המשפחה.. מעניין איך האירוע משנה את פניו לאיטו... מבשיל, קורם עור וגידים וכולי. מדהים איך שאחיה מצליח לסחוף אחריו את כל העולם והחברים שלו ומעביר בזאת את המסרים של בקול לכל העולם והחברים שלו. הכוונה כאן לכל הגורמים הרבים מאד, ומתרבים משנה לשנה, הנותנים ותורמים זמן כסף, ומוצרים שונים. אפשר היה להרגיש שיש שינוי הפעם בהדגש של בקול, היה מעבר מהחויה של שירה מהלב, למסרים נוספים של בקול, בעיקר המסר של: לא להתבייש בליקוי השמיעה ולהרכיב מכשיר שמיעה, זה כמו משקפיים. אני חושבת שזה מסר עמוק מעבר לעניין השיקומי. זה מסר שיוצא החוצה ומדבר לא רק אל האוכלוסיה שטרם הרכיבה את המכשיר אלא גם אלינו. לנו אין כל כך ברירה... לא יכולים להתכחש למצב, נדמה לי... אבל יש מסר בעניין היציאה החוצה בגאון בנושא. זהו... הגיגים ומחשבות.. וכן.. היה כיף לפגוש את כיסוף, צלף מילפורד ועוד ועוד. דווקא את ONE MAN פספסתי... צ'או לכולם ולהתראות בקרוב.

0ne Man

New member
את צודקת

האירוח של שירת האדם היתה למעשה חלק מהקמפיין של ארגון בקול, שנועד להסיר את מחסום הבושה מליקוי השמיעה, ולעודד את "כל אלה שיודעים שהם לא צריכים מכשירי שמיעה אבל הקרובים שלהם יודעים שהם כן צריכים מכשירי שמיעה" -כדברי אחיה קמארה באירוע - להגיע למסקנה שאין כל בושה בליקוי השמיעה ובהרכבת אביזרי עזר לשמיעה. האירוע גם היה מעין "מסר" לכל השומעים מליקויי השמיעה- "אנחנו כאן. אנחנו קיימים. אנחנו דורשים נגישות כדי שגם אנחנו נוכל לההנות מצפייה בטלוויזיה, בהצגות תיאטרון ולשמוע כמו כולם"

yoyo10

New member
גם אני הייתי שם

ורציתי להגיד פשוט כל הכבוד
אני שומעת ומאוד מאוד נהנתי מהארוע לדעתי היה מרגש מאוד והמסר של אירגון בקול עבר בצורה יוצאת מהכלל

adivk

New member
אירוע שיא של החודש - " שירת האדם "

הי לכולם וכולן , אתמול התקיים האירוע שחיכיתי לו מזה זמן רב ולא רק אני , אלא רבים מאלו שהגיעו אתמול . קודם כל לפני שאפרט על האירוע המרשים שהתקיים אתמול בדומה לאירועים רבים וטובים שהיו עלי לתת תודה מיוחדת לאלו שארגנו את האירוע ובראשם ארגון " בקול " שעשה קפיצת מדרגה מאד משמעותית בעצם קיומו של האירוע הנ"ל שהתבטא בפרסום בכל רשתות התקשורת . תודה מיוחדת ליוזם הפרוייקט שבלעדיו לא היה יוצא לדרך התינוק שהוא כבר בן 4 שנים במזל טוב ונקרא שירת האדם " אותו אדם שיזם את הפרוייקט הנפלא הזה הוא לא יותר מאשר " אפי לנדאו " עיתונאי ואיש עתיר פעלים . כה לחי . תודות מיוחדות לאחיה קמארה מנכ"ל ארגון בקול שממצב את ארגון בקול בראש הארגונים שהמטרה העיקרית היא שיפור איכות חייהם של לקויי השמיעה בארץ . רבים האנשים הטובים והמוכשרים שלהם צריך להקדיש תודה מיוחדת . רבים מהם זכו באירוע זה לקבל את התודה . וכעת אגיע לעיקר והוא האירוע עצמו . כולי מלא התרגשות וחדווה בבואי אל תיאטרון הקאמרי החדש והמעוצב להפליא . אין ספק שהמקום החדש מאד הרשים . לדעתי , אחד מהתיאטראות היפים בארץ , ואף בעולם . בבואי לשם הדור בלבושי וחגיגי מתמיד , בכניסה ללובי של התיאטרון חזו עיניי בכמות אדירה של אנשים דבר שלא היה מזה זמן רב , להבדיל משנה שעברה , דומה שהשנה האירוע שבר את כל השיאים . מבין האנשים שהיו שם , שמחתי לראות רבים מחבריי וחברותיי היקרים שהם עצמם גם כן שותפים לאירוע הנהדר . הפתעה נוספת שחיכתה לנו מלבד כמות האנשים הכל כך רבה , היה האוכל . אוכל נהדר שכלל בתוכו המון סוגי סלטים , פלטות גבינות , לחמי הבית , דברי מאפה מתוקים ושתיה חמה . אין ספק שאנשים אשר קמו בבוקר מוקדם והגיעו למקום שמחו מאד לראות את הכיבוד המרשים והכל כך טעים . רגע האמת הגיע וכולנו נכנסו אל תוך אולם התיאטרון המרשים . בכניסתי למקום חזו עיני בשני מסכי ענק ובכלי נגינה על הבמה . כל אחד התיישב במקומו הוא , מלאי התרגשות וציפיה להתחלתו של האירוע . רגע האמת הגיע , התחילו מדברי ברכה , ואת האירוע המרשים כיבד כבוד יו"ר הכנסת מר ראובן ריבלין שזו השנה השנייה שבה הוא מכבר אותנו . להבטחתו נאמר כי בשמחה רבה הוא ישמח להזמין את כולנו לכנסת ישראל שם נשיר ונזייף
נדע רק בשנה הבאה אם אכן ההבטחה תתקיים - נקווה שכן
האירוע מתחיל ונכנס המנחה של האירוע שחלקכם מכיר אותו מהטלוויזיה בערוץ אחד שם הוא מנחה את ערבי השירה בציבור . חלקכם בודאי לא מכיר אותו כי רוב רוב של קהילת לקויי השמיעה לא שותפים למה שקרוי " שירה בציבור " מאד התרשמתי לטובה מהנחייתו של יוני רועה והצוות שליווה אותו החל מהנגנים ועד לאורי הרפז רבים מאיתנו החזיקו גם בלונים שחולקו לנו בכניסה לאולם . הבלונים מוסיפים לתחושת הרטט בזמן ניגון המוזיקה וזו תחושה נפלאה . אינני יודע באם רבים מהקהל שישב באולם היה שותף לשירה בציבור בקולי קולות מה שאני כן יכול להגיד , זה שבזכות כל אמצעי העזר שהיו באירוע , החל משני מסכי הענק שעליהם ניתן היה לראות את יוני רועה שר וניתן היה לקרוא את שפתיו , בנוסף לכל היה חידוש מאד מעניין , שלראשונה חזו עיני והם כתוביות ששודרו בזמן אמת על מסכי הענק מתברר שטכנולוגיה זו קיימת וניתן להפעילה בשידור חי בזמן אמת בכל תוכניות הטלוויזיה המשודרות בשידור חי חזון אחרית הימים . הלוואי וטכנולוגיה זו כמו שראינו באירוע תיושם בתוכניות הטלוויזיה המשודרות בשידור חי . זה אפשרי וכל מי שרצה הוכחה ניצחת לכך שזה אפשרי , ראה את זה באירוע . כמובן שבזמן הכתיבה , אי אפשר להבטיח שהכתיבה לא תהיה חפה משגיאות הקלדה , אבל זה יותר טוב מכלום . וכמובן , כולנו שרים ושמחים ומאושרים ורוקדים . היו כאלה שעלו על הבמה והפליאו את קולם בפנינו . ניתן לציין בחיוב את רווית עוזרי שלה יש קול נשמה והרי המוזיקה והזמרה טבועים כה עמוק בליבה . תענוג . בנוסף לשירה בציבור , ניתן היה לראות את מופע התופים של אהרל'ה קמינסקי - מופע חוויתי ששילהב את הקהל במחיאות כפיים על פי קצב המוסיקה . ושוב חזרנו לשיר במלוא גרוננו " לא נפסיק לשיר , לא נפסיק לשיר " אחח .. כמה זה היה נפלא ומעורר חושים לאחר סיומו של השירה בציבור , ביציאתנו מהאולם קדמו אותנו שוב כל מיני הפתעות שלא שיערנו לעצמנו שיהיו . היה כיבוד , וכמובן חולקו לכולנו קרטיבים מתוקים כדי לשפר את גרוננו הצרוד מרוב השירים ששרנו
חולקו לנו לכל מי שחפץ בכל מטריות ואמנם היום לא היה גשום - מזג האוויר האיר לנו את פנינו . כולם שמחו לצאת הביתה עם מטריות בשלל צבעי הקשת ( כמעט - לא הייתה מטריה בצבע צהוב לאוהד מכבי כמוני )
הקיצר חבריי וחברותיי היקרים , אפשר היה לכתוב ולהוסיף המון על האירוע הנפלא הזה . מי שלא היה שותף לחוויה הנפלאה הזו של שירה בציבור - אירוע שמשלב לקויי שמיעה עם שומעים המסקנה - אפשר לשיר בציבור גם אם לא שומעים וגם אם שומעים פחות טוב הכל אפשרי . רק צריך לנסות תודה נפלאה לארגון בקול ולכל מי שעסק במלאכה הקדושה הזו תודה ותודה להתראות בשנה הבאה באירוע שירת האדם מס' חמש ושוב נחזור על המשפט : " לא נפסיק לשיר " לא נפסיק לשיר " שלכם היקר , קובי אדיב המלאך

0ne Man

New member
כל הכבוד על התיאור המרשים! ../images/Emo45.gif

ו...ברוך בואך לפורום!

adivk

New member
תודה רבה לך ../images/Emo8.gif

תודה רבה לך אכן היה לי הכבוד לכתוב בפורום המצויין שהנך מנהל אותו אני כמלאך מאמין יותר במעשים ופחות בדיבורים ולכן לא רואים אותי הרבה בפורומים להבדיל משנים עברו . לאור האירוע המרשים שהיה אתמול , חשתי זכות נפלאה לכתוב אודות האירוע הנפלא ואני כמי שמאמין בשיפור איכות חייהם הנפלאים של לקויי השמיעה בארץ , חשוב להחדיר את המודעות לנושא זה בקרב כל לקויי השמיעה תודה שוב ולהתראות בשמחות המלאך קובי אדיב

../images/Emo41.gifהיה מקסים מקסים מקסים../images/Emo45.gif

האמת - ידעתי שיהיה מדהים
כל כך התרגשתי וציפיתי בשבועות האחרונים.. הערתי את בעלי ב-6:30 כדי שלא נאחר (ואנחנו גרים חמש דקות משם:)) והגענו למקום הנפלא הזה רק כדי לראות את כולם מקימים את התערוכה, הדוכנים, האוכל.. כמו נמלים חרוצות, מבוגרים וצעירים, חירשים ושומעים... שמחתי שהייתה לי מצלמה שתעדה את כל זה, למרות שהבטריות נגמרו במפתיע ולא הספקתי לתעד את האירוע עצמו
שמחתי עד מאד לפגוש את צלף וכיסוף!!
ואכן, השנה הגיעו כמעט כל חבריי וחברותיי והרבה מבני משפחתי וממקום העבודה שלי.. וכולם, בלא יוצא מן הכלל, ממשיכים להזרים שבחים! (הם שומעים ולא ידעו בדיוק למה לצפות). האירוע עצמו היה יוצא מן הכלל .. תחושת הביחד של כולם, כל הגילים וכל דרגות השמיעה, עשתה כל כך טוב בלב, טוב שיספיק לשנה לפחות..
אז תודה תודה לאפי לנדאו המדהים!! לאחיה, לעידו גרנות ולכל מי שעשה במלאכה, בפרט אורלי וגבי המתמללות, שנאבקו עם התוכנה החדשה

milford

New member
גם אני נהנתי מהארוע../images/Emo6.gif

צריך להוריד את הכובע בפני "בקול" = כל העובדים והמתנדבים והתורמים הרימו מופע מושקע (עם חריקות בכיתוביות שהיו החלק החלש ולצערי היה גם קשה לקרוא שפתיים מהצילום במסכים אבל אני מאמינה שבשנה הבאה ילמדו וישפרו את העניין) "בקול" הוא לא משרד הפקה ולכן התרשמתי מאד מהיכולת של הפעילים להרים מופע בסדר גודל כזה ולכן כתבתי שצריך להוריד את הכובע בפניהם. שמחתי לראות כמה ממשתפי הפורום הזה פנים אל פנים. ושמחתי גם להפגש עם חברים - לא כל יום אני רואה אותם אז זו היתה הזדמנות טובה להפגש אתם. בסה"כ, ארוע מתוזמן יפה, נתנו זמן לדבר לפני הארוע, התחילו בזמן, ובגדול היה מושקע ומעניין (ואני כותבת את זה כאחת שזו היתה הפעם הראשונה שלה) - אם אוכל לבוא בשנה הבאה (ואני מאמינה שגם בשנה הבאה יתקיים הארוע) אז אגיע בשמחה

כל הכבוד קובי על הכתיבה המשובחת

בפורומים הינך נמצא מיום פתיחתם, וזה מאוד מעודד להיווכח שאופן כתיבתך לא השתנה. ההודעה שלך בהחלט מצדיקה את הכינוי שבחרת לעצמך.

וחבל

על הקרוספוסט בשלושה פורומים. סתם בזבוז אנרגיה שמוריד מאיכות ההודעה.

adivk

New member
תודה אוקספורד ../images/Emo8.gif לא רק לי צריך להח

שלום אוקספורד . אני מודה לך מאד על דבריך פשוט , האירוע מאד הרשים אותי . ההודעה שכתבתי וחזרה על עצמה בשאר הפורומים נועדה לאפשר לכל אלה שלא מגיעים לשאר הפורומים לקרוא את הודעתי . לכן בכל פורום שמתי את אותה ההודעה לא בהכרח אלה שמגיעים לפורום הנוכחי , יכולים לדעת על תוכן ההודעה . חושבני שלא רק אותי צריך לשבח , אלא רבים וטובים שכתבו כאן גם כן את ההודעה ושוב תודה לך ושבוע נפלא קובי

כתבת באופן חי ועסיסי

ולכן התייחסתי. בנושא הקרוספוסט אינני מסכים. שבוע נפלא גם לך.

עששית

New member
היה נהדר!

גם אני מהשומעים שהגיעו לאירוע (בזכות שירה
). היה פשוט מקסים - איך אף אחד עוד לא ציין את לי, שתרגמה לשפת סימנים - זה כל כך הוסיף, זה היה כמו ריקוד לצד המוסיקה! היה מאוד שמח, היתה תחושה של אחווה, והיה כיף! נרמשתי למודעון ואני מצפה להזמנה לשנה הבאה!

0ne Man

New member
אני דווקא ציינתי את המתורגמנית...

והיא אכן היתה נהדרת! ו...ברוך בואך לפורום!

עששית

New member
סליחה שפיספסתי

דווקא קראתי את דבריך. עכשיו קראתי גם בנוגע אליה - ואכן תיארת את זה יפה ונכון. הכי אהבתי את ה"צעיף".

0ne Man

New member
צעיף?! איזה צעיף? ../images/Emo12.gif

ואם מדובר באיזה שהוא סלנג, אז אני כנראה לא מעודכן...

למעלה