היום הכנתי משאריות

RSPA

New member
צודק. כמה = כפי...

 

ימימה

New member
ואני הכנתי קובה בפעם הראשונה!

מעולם לא הכנתי קובה בימי הבשר שלי, והיום הכנתי קובה טבעונית - יצא פיצוץ!
למעשה עשיתי שני סוגי מילוי - אחד מפטריות שיצא מעולה, ועוד כמות מאד קטנה, לנסיון, עם שבבי סויה שיצאו בטעם גומי
וכמובן עם מרק סלק.
אמנם זה לא מעט עבודה, אבל נראה לי מסוג הדברים שיכנסו אצלנו לרשימת ה"קבועים"
 

ימימה

New member
לא במרקם, בטעם


שפכתי מים רותחים, חיכיתי, שטפתי, סחטתי. הוספתי בצל מטוגן ותיבלתי במלח פלפל קצת פפריקה בהרט וטיפה קינמון. המרקם היה בסדר גמור, היה לזה ריח נפלא והטעם - סינתטי לגמרי... איפה טעיתי?
 
רעיונות שיפור

פטריות חתוכות דק צלויות היטב
כמון! תבלין בשר קלאסי
רוטב סויה עוזר להחדיר את הטעמים
שום מטוגן עם הבצל ומבחינת הבצל הרבה וקצוץ דק!
גם עגבניה אחת מקולפת ומקוצצת בסכין יכולה לתרום
 

ימימה

New member
זה בערך היה המילוי של רוב הקובה

פטריות, בצל קצוץ דק, בהרט, סויה וכמון - זה היה מאד טעים. מה שלא היה טעים היה המילוי השני, שנעשה מפתיתי סויה מתובלים (שאיתם מילאתי כניסוי חלק קטן מהקובה, בנפרד מהפטריות)
עגבניה ושום בכל מקרה אלו תוספות שמאד נראות לי.
 
יש הבדל בין מילוי

שכולו פטריות ובצל ובים מילוי שהפטריות הן רק נספח לסויה. על מנת לתת סך הכל יותר בשרי ועם טעם לא של פלסטיק :)
 
שני בין התבלינים

פטריות מסתדרות מצויין עם עשבי תיבול כמו טימין או תבלינים כמו אגוז מוסקט ואז גם כשיש קינמון זה לא דומה לתיבול דמוי הבשר
שם הקינמון מצטרף למשהו אחר לחלוטין ען כמון, כורכום, פפריקה אדומה וככה תבלינים מניעים ומחממים
 

smaak

New member
אני עדיין חוששת מקמח חומוס

קניתי שלושה קילוגרמים, ועדיין לא ניסיתי להשתמש בזה לחביתה או כדורים.

נראה טעים, ואני מאוהבי הסלרי בכל מצב.
 
תתחילי מלהשתמש בו לציפוי

כמו בשניצל, את לא מבינה איך זה עובד מדהים.
תערובת של קמח חומוס ומי סודה עם תיבול לפי העולה על רוחך במרקם של תערובת לפנקייק, לטבול בזה פרוסות חצילים, פרחי כרובית, פרוסות טופו, פרוסות קישואים, מפרום ....ולטגן לא יאומן כי יסופק
 
תנסי

תתחילי מיחס של 1:1 כלומר חצי מהתערובת קמח חומוס וחצי ממנה סודה. תראי איך זה מסתדר לך
 
למעלה