מעולם לא הכנתי קובה בימי הבשר שלי, והיום הכנתי קובה טבעונית - יצא פיצוץ!
למעשה עשיתי שני סוגי מילוי - אחד מפטריות שיצא מעולה, ועוד כמות מאד קטנה, לנסיון, עם שבבי סויה שיצאו בטעם גומי
וכמובן עם מרק סלק.
אמנם זה לא מעט עבודה, אבל נראה לי מסוג הדברים שיכנסו אצלנו לרשימת ה"קבועים"
פטריות חתוכות דק צלויות היטב
כמון! תבלין בשר קלאסי
רוטב סויה עוזר להחדיר את הטעמים
שום מטוגן עם הבצל ומבחינת הבצל הרבה וקצוץ דק!
גם עגבניה אחת מקולפת ומקוצצת בסכין יכולה לתרום
פטריות, בצל קצוץ דק, בהרט, סויה וכמון - זה היה מאד טעים. מה שלא היה טעים היה המילוי השני, שנעשה מפתיתי סויה מתובלים (שאיתם מילאתי כניסוי חלק קטן מהקובה, בנפרד מהפטריות)
עגבניה ושום בכל מקרה אלו תוספות שמאד נראות לי.
פטריות מסתדרות מצויין עם עשבי תיבול כמו טימין או תבלינים כמו אגוז מוסקט ואז גם כשיש קינמון זה לא דומה לתיבול דמוי הבשר
שם הקינמון מצטרף למשהו אחר לחלוטין ען כמון, כורכום, פפריקה אדומה וככה תבלינים מניעים ומחממים
כמו בשניצל, את לא מבינה איך זה עובד מדהים.
תערובת של קמח חומוס ומי סודה עם תיבול לפי העולה על רוחך במרקם של תערובת לפנקייק, לטבול בזה פרוסות חצילים, פרחי כרובית, פרוסות טופו, פרוסות קישואים, מפרום ....ולטגן לא יאומן כי יסופק