היום הלבנה במילואה שווה הצצה

• פותח הנושא gui1
  • פורסם בתאריך

gui1

New member
ברשות הירח

בכלל אני חושבת שעל הנושא ירח נכתבו מלאן שירים אולי כי הוא משרה השראתי ומשאיר תמיד משהו באוירה ואצל הרואה מישהו מכיר את השיר של זלדה ברשות הירח ?

16 מלאו לנער וליבו המה

היא הייתה יפה כלבנה במילואה, דה דה דה דה דה חשבתי על זה למה לירח קראו כך ולא אחרת. ואם כן מה המשמעות שהקדמונים יחסו לצליל ירח. י.ר.ח = יה ראה חי. כאילו שדרכו הכוח העליון צופה בבריאה. הירח הוא כמו אישון והשמים הם כמו כל העין. היתכן ?

gui1

New member
וככ ה הם חיו האיש והירח

ומדוע הוא קרא גם לבנה , והמאור הקטן , וסהר ? אינני חושבת שהכוח העליון צריך מסננים, הירח מלמד אותנו את כוח המחזוריות את ההשתנות א ת ההשתקפות הידעתם כי בעבר כל נשות העולם היו מקבלות מחזור בירח מלא ?ובכל הירח היה יותר מסתם צדודוית בשמים

חיפשתי את השיר האהוב "האיש והירח"

מצאתי אחר...אהוב לא פחות סילחו לי שזה לא ממש קשור...אבל הכל קשור היא לא דומה לאף אחת אחרת לאף אחת שעוברת ברחוב היא משונה וכשהיא מדברת קולה עושה לי משהוא קרוב היא לא רואה אני כאן כל הלילה עומד בצד ומסתכל איש מאוהב טולולילולילה... עומד בצד ומסתכל והלילה העיניים עייפות עד אור הבוקר השפתיים לוחשות ללא מנוח היא לא דומה לאף אחת והלילה העיניים עייפות עד אור הבוקר השפתיים לוחשות ללא מנוח היא לא דומה לאף אחת

gui1

New member
הבלדה על האיש שהחליף את הירח

את הירח ביצוע: ארקדי דוכין מילים ולחן: ארקדי דוכין הוא הסתיר את עצמו מעיני קהל ובכלל מכל זוג עיניים לפעמים עבר, כדי להשיג מזון או כדי להחליף גרביים הוא פחד מעצמו, וחשב לעצמו שכולם פוחדים ממנו תמיד היתה בו איזו חולשה אך הצורך להגיע לפירושה היה הופך לתשובה קשה שזה ישנו ופתאום זה איננו לא היה לו אח או אפילו חבר בעצם למעט הירח הוא היה בודד, ודי חיוור רק יוצא ומיד בורח הירח לעומת זאת הקפיד ערב ערב התייצב והופיע וכולם אמרו "הוא פשוט להיט הירח הזה עוד יפתיע" וככה הם חיו האיש והירח כל אחד בדרכו הירח יוצא האיש בורח הירח שר האיש צורח הקשר בין האיש לירח, הלך והתפתח וביום אחד, גשום ואפור הירח איבד את הכל לא יכול להופיע, מוכרח לעצור לשכב ולשתות אקמול ואז, שעה לפני ביטול, של סיבוב הופעות לילי ביקש הירח מהאיש הבורח אני בצרות, ראשי קודח רוצה לשכב, להתמרח, אולי תעלה במקומי? והאיש עלה, לא היתה ברירה הירח הרי חולה וכולם אמרו "לא רע, לא רע הגיע, שיעלה". וככה הם חיו האיש הירח, כל אחד בדרכו הירח יוצא האיש בורח הירח שר האיש צורח הקשר בין האיש לירח הלך והתפתח.

הלבנה---

במיתוס הקלטי והן בקבלה היהודית הלבנה נחשבת למייצגת השכינה, בעוד השמש מייצגת את הצד הזכרי של האלוהות כך עוד מעט יהיה ה-SUMMER SOLSTICE שהוא כל כולו שמש, ומייצג את הזכריות. אכן, נשים היו מקבלות את המחזור החודשי כשהלבנה הייתה במילואה ידועה השפעתה של הלבנה על הנוזלים - על הים למשל... (למי שיש כוח שיבדוק מתי היה הצונאמי האיום - י"ד - ט"ו בטבת - ירח מלא) ישנו ספר מופת - האוהל האדום ובו תיאור דמיוני כביכול של נשות יעקוב אבינו (לאה רחל זלפה ובלהה) הספר נקרא כך כי כשהלבנה היתה במילואה הן היו מתכנסות באוהל, ועוברות את חווית המחזור החודשי ביחד תוך שהן מפנקות האחת את השנייה ומדממות את המחזור לאדמה אגב למיטב ידיעתי (נשים תקננה אותי) נשים שאינן לוקחות הורמונים מקבלות אכן את המחזור כשהלבנה במילואה פשוט התרגלנו לרוץ שוטף שוטף ולא להביט בגרמי השמיים אגב פילטרים התפיסה של האסטרולוגיה (היהודית וכל השאר כמובן) מבוססת על פילטרי אור כוכבים כמקריני אור ואנרגיה בתדירות שונה, זווית שונה, וכו' וכוכ' מכאן ההשפעה על האדם והאנרגיה שלו (כמו ההשפעה של אור על צמח וכו') ואכן השמש נחשב כמקור האנרגיה (כמו תפקיד הזכר בסוגיית הפיריון - הוא מעניק את הזרע) בעוד האשה, האם היא הקולטת, ומכאן הקבלה היא תכונה נשית (RECEPTIVITY), וגם הזהר והאר"י הקדוש הם המוציאים לאור של השכינה האנרגיה הנשית של העולם

gui1

New member
חור בלבנה

האוהל האדום -ספר מעניין אבל חבל שהסיפור היעקרי בו על דינה חוטא בגדול כי לפי התנ"ך הרי חמור עינה את דינה ורק אח"כ התפתח סיפור אהבה אם בכלל והרומנטיקה של המספרת ממש ביאס אותי אגב, האתיופים עדיין חיים במציטות נפלאה של האוהל האדום ובארץ הם נדהמו לראות שנשים נידות אינן לוקחו פסק זמן וממשיכות בשלהן , באמת חבל ..

סיפור דינה....

נשים יקרות אנא לא להתעצבן ולקרא עד הסוף כי הדברים עלולים להרגיז....אבל יש הפי אנד.... בבראשית כתוב ככה - ותצא דינה לראות בבנו הארץ, ורק אחר כך מתואר בתורה שאכן שכם בן חמור שכב אותה ויעננה והמדרש אומר - בגדול וללא ציטוט - שדינה הייתה יצאנית... כיוון שיצאה...והמדרש עוד מגדיל ואומר - שהיא למדה מאמא שלה מלאה שגם היא יצאנית שכן כתוב ותצא לאה לקראת יעקב או משהו כזה כלומר האשה היוזמת נתפשה בעבר רע מאוד... האוהל האדום לדעתי שלא מדעת די מדייק... אם קוראים את האותיות הקטנות (אלא אם לא כתוב שם הקטע של ויעננה...) בכל אופן נגד המיתוס הזה המשפיל את האשה ולא מאפשר לה את היוזמה (ויש על כך מדרשים אינספור אודות לילית הרבה עם אדם הראשון מי "יהיה למעלה" ומכאן הפחד הגדול מהאשה היוזמת, ועדיף כביכול האישה המצייתת - לכו לכם לטיול ברחובותיה של בני ברק והבינו על מה אני מדבר) בכל אופן... יש את הספר שבזמנו המלצתי עליו של הרב גפני ואוהד האזרחי שנקרא - מי מפחד מלילית, והוא דרך קבלת האר"י (שהיה FAN גדול של השכינה והאנרגיה הנשית בכלל) נותן פירוש אחר הרבה פחות מקומם, ומחזיר את האשה היוזמת למקומה הראוי. הגבוה !!! מדהים מה שספרת על האתיופים.... אגב יש עוד ספר ובו זה מופיע וזה - שלש עשרה האמהות הקדומות של השבט ובו מיתוסים אינדיאניים אודות האמהות של כל מחזור לבנה שנכתב על ידי אשה לבנה שישבה עם האינדיאנים... ספר מעט קשדה לקריאה כי התרגום שלו לדעתי על הפנים אבל שווה כל כך וגם שם מתוארת חווית המחזור כזמן מנוחה והתבוננות פעם הייתי משתמש בספר הזה לקריאה, כמו קלפים... שאני שואל שאלה ופותח אקראית עם יד שמאל אחלה ספר תודה לך ג'וי (? זה השם ?) על שהעלת את הנושא המדהים הזה !!! דניאל

גלי ר

New member
הלבנה והאוהל האדום

דניאל, באמת ספר שווה קריאה "האוהל האדום". לאותה סופרת (נדמה לי אניטה דיאמנט) יש ספר אחר: "מעשה השפחה" שהוא ספר מופלא! היו מי שהשוו אותו ל1984 של אוורוול, תחזית אפוקליפטית של השתלטות גברית פודמנטליסטית על ארצות הברית. ללא ספק ספר שהשפיע עלי כקוראת לפחות כמו קריאה ב"1984". כתוב ברמה שלא תתואר. כאילו "האוהל האדום" נכתב על פי ניחושים של הראש ו"מעשה השפחה" הגיע ישר מהמקור...

למעלה