היום הלכתי עם אימי לוועדה רפואית

basonh

New member
היום הלכתי עם אימי לוועדה רפואית

נכנסתי עימה לועדה , ורצונה היה שאני יהיה נוכח גם בחדר בעת הבדיקה. נעניתי בסרובב חרוץ מצד הרופא, בטענה שהוא לא מתיר לאף מלווה להיות נוכח בחדר בעת הבדיקה. היום הלכתי עם אימי לוועדה רפואית (נכות כללית) בביטוח לאומי נאלצתי לעזוב את החדר על מנת שהרופא ישלים את הבדיקה. האם זה חוקי שרופא ידרוש דבר כזה בביטוח לאומי למרות שעל פניו אני מכיר שהחוק מתיר מלווה בעת הבדיקה? במידה והרופא רימה אותי באילו הליכים ניתן לינקוט נגדו לרבות תביעה אזרחית/תלונה וכו'. תודה.

La Folia

New member
נוכחות זרים בשעת הבדיקה

נוכחות זרים בשעת הבדיקה: על הרופא או הועדה לבדוק את התובע ביחידות. אך אם התובע מסכים ורוצה בכך, רשאים גם אחרים להיות נוכחים בבדיקה. מקור: ביטוח לאומי - דע את זכויותיך בועדה הרפואית אתר: ש.י.ל כאן

basonh

New member
תודה, אכן ראיתי כי

הרופא רימה אותי ואת אימי בכך שסרב לאפשר לי להיות נוכח בעת הבדיקה למרות דרישתה המפורשת ולמרות מצבה הקשה, ועוד הוא החתים אותה על סיכום הדברים (בועדה הרפואית לנכות כללית בבטיחו לאומי) ללא שמצבה מאפשר לה בקיאות בחתימה על מסמכים! למי אני יכול לפנות על מנת ליהיה דין עם הרופא בועדה של ביטוח לאומי?

La Folia

New member
אני ממליץ לך להמתין לתשובה מוסמכת

של ד"ר כרמית טל עו"ד - מנהלת הפורום.

בדיקה בועדה הרפואית

סעיף 9 לתקנות הביטוח הלאומי קובע לגבי נוכחות זרים בשעת הבדיקה כדלקמן: "הועדה תבדוק את הנפגע ביחידות, אך רשאית היא להתיר לזולת להיות נוכח בשעת הבדיקה." כלומר, הועדה רשאית להתיר נוכחות אדם זר, אולם איננה מוכרחה. מצד שני, ישנם מקרים בהם התעקשות של הרופא למנוע נוכחות אדם בחדר הבדיקה אינה סבירה, וצריך לבדוק האם המקרה שלך הוא כזה: בת כמה אמך, האם היא דוברת עברית רהוטה, האם היא יודעת להציג בכוחות עצמה את מצבה וכו'. יכול להיות שאפשר יהיה להעלות את הטיעון על היעדרך מחדר הבדיקה בערעור על החלטת הועדה, אם אכן יהיה צורך בערעור כזה. חוץ מזה, אפשר לשקול גם יצוג על ידי עורך דין בערעור- זה עשוי להקל על התהליך.

למעלה