אממ נראה לי שהבנתי-ספויילר!!!
בגלל שזה באנגלית אז אני לא סגורה על זה ב100 אחוז אבל כמעט בטוחה.. קלאוס אמר לאיזבל להביא לו את קטרין ואת אבן הירח ואת ריק ואז היא כאילו סיימה את תפקידה (זוכרים את ההוא שנשלט על ידי איזבל וכשהוא סיים את תפקידו הוא ירד לכביש ונדרס ע"י משאית?) אז זה נראה לי אותו עקרון..כדי לא להשאיר מישהו שיודע קלאוס דואג שהיא תמות.רק ההבדל בין ערפדים לבני אדם שכופים עליהם ערפדים יודעים מה הם עושים..לכן איזבל ביקשה סליחה מאלנה שהיא היתה כזאת אכזבה בשבילה..אחר כך סטפן דיימון ואלנה ניסו להבין למה קלאוס שיחרר אותה (הם אמרו משו לגבי זה שקלאוס יודע שהיא לא תברח )אבל הם לא יודעים בוודאות תסיבה הסיפור עם מאט שהוא הלך לשריף וסיפר לה שקרוליין ערפדית אז השריף נתנה לו וורבנה ואמרה לו ללכת לקרוליין שתספר לו הכול ואז כדי שקרוליין לא תדע שמאט והשריף יודעים ,שיבקש ממנה לכפות עליו שישכח(אבל זה לא עבד כי השריף הביאה לו וורבנה,וקרוליין חשבה שזה כבר יצא לו מהמערכת..) ועכשיו השריף יודעת הכול אבל הם לא יודעים שהיא יודעת אני לא חושבת שקלאוס ממש נכנס לגוף של ריק,הוא כנראה פשוט שולט לו על המוח ורואה דרכו וכו..ככה הוא יוכל להסתובב ולשמוע הכול בלי לסכן ממש את עצמו.. מקווה שעזרתי..שבת שלום!!