היום הפורום בן שבוע

היום הפורום בן שבוע

שלום לכולם לאחר שבוע של הרצת הפורום הייתי רוצה לדעת אם ישנם הערות או הארות או הבהרות. מה אתם חושבים לניתן לשפר. יש עוד רעיון שהייתי רוצה לפתח. להקים נושא מי מכיר? מי יודע? למשל לאחר השואה שהניצולים חזרו מהמחנות "הביתה" רובם כבר לא מצאו משפחות, לא מצאו "בית". התחילו כל מיני התארגנויות. קבוצות, קיבוצים, שקמו ע"י תנועות שונות, או תמועות נוער. באותה תקופה יכלו לצלם. הורי ז"ל הורישו לי מאות תמונות שצולמו עד הגעתם לארץ בדרך לא דרך. אני שוקל אם כדאי להציג תמונות של קבוצות, לנסות לאתר ניצולים או דור שני שיאתר את הוריהם. אולי נגלה פרטים שלא ידענו עליהם קודם. אני בטוח שיש הרבה תמונות הקיימות בדורות ההמשך. בברכה

matanpt

New member
האם הבאת הניצולים מענינת?

אני מכירה מישהו שעסק בהבאת הניצולים לישראל, האם סיפורו מעניין אתכם?

אני חושב שכן

הטיפול יום לאחר השואה, השיקום של הניצולים, התלאות שהם עברו, בני הדור השני והשלישי שמעו זאת מהניצולים בנשימה אחת עם השואה.

עמי60

New member
לבני שלום ,אישית יש לי עניין רב

במידע על הבאתם לדין והענשתם של פושעי מלחמה נאצים . הייתי מציע שתפתח תיקיה שבה אוכל לציין כתובות אינטרנט או מאמרים שהעלתי בחכתי . השיטה שלי פשוטה בתכלית ,כל שם של פושע נאצי מוקלד בגוגל ומהתשובות אני משיג הרבה מידע מעניין שלא הצלחתי להשיג בדרך אחרת .

ברשימת הקישורים ומאמרים

יש קישורים ויש מאמרים לקישורים אני צריך רק "לינק" ותיאורו אני יוסיף תיקיה בשם "פשעי מלחמה נאצים" למאמרים צריך כותרת, שם כותב המאמר, תיאור קצר, והטקבט (רצוי בוורד. יש אפשרות להוסיף תמונה. את כל פעילות זו רק אני יכול לבצע לאחר קבלת החומר. בגלריות החברים יכולים להכניס לבד תמונה לתיקיה המתאימה. גודל תמונה לא יותר מ 250K. אם יש טעות בתיקיה או טעות התמונה רק אני יכול לשנות או להסיר.

הי עמי

האם יש לך מידע על יחידות ההוצאה להורג שפעלו באיזור וילנה? שלך חנה גונן

עמי60

New member
מצאתי את האחראי לרצח יהודי וילנה

ראי את סופו 1959: Karl Jäger, former SS-Standartenführer and head of Einsatzkommando 3, is arrested, but he commits suicide before his trial. נתפס כנראה ב1959 והתאבד לפני המשפט . יש עליו הרבה כתבות כמו זו למשל :

הרבה תודה עמי

מנחם אותי לדעת שהרוצח לא מת בשלווה אם כי לא מתאוות נקם. אחת מבנות סוויר אמרה לי שיהודי העיירה הוצאו להורג ב16 באוגוסט בפוליגון שבין וילנה לקובנה והייתי רוצה לדעת איזו יחידה ביצעה את ההוצאה להורג. שלך חנה גונן

עמי60

New member
המידע שלי הוא רק מהאיטרנט

ראי קישור ומאמר על היחידות שביצעו טבח זה .

עמי60

New member
דודה של אבי נשלחה לשם מגרמניה

ונרצחה ע"י אותם יחידות הרצח Anna Knoblauch 11.12.1884 Rzeszow Munich 20.11.1941 Kaunas 25.11.1941 List of Munich's Victims of the Shoah: I to N

מעיון בדוח עצמו

מצאתי רק את סוינציאן שגם היא קרובה לסוויר(בין וילנה לסוינציאן)הסיפור הוא שפיתו את יהודי סוויר לאחר הסלקציה לעלות לרכבות כאילו מסיעים אותם לקובנה ולמעשה עצרו את הרכבת בדרך והורידו אותם ישר לפוליגון אל הבורות...יום לאחר מכן מעידה אחת הניצולות בספר הזיכרון של סוויר הובאו בגדיהם המוכתמים בדמם,רק סויראי אחד הצליח להמלט.ממה שקראתי ושמעתי עד כה ביחוד מהסרט על פונאר "מצד היער" הבנתי שהגרמנים כמובן לא עשו את המלאכה הניפשעת במו ידיהם אלא השאירו אותם לכלביהם הליטאים. שלכם חנה גונן

באמת???????? לא ידעתי

ואני מזועזעת!!!!!!!!! מילא שרודפים אחר אזרחות פולנית אבל ליטאית????? ולא אני לא שונאת את הליטאים כבני אדם רק את רצחנותם וצביעותם. שלך חנה גונן

עמי60

New member
Paul Blobel נתפס ב1948 ונתלה 1951

Paul Blobel was an SS commander in Einsatzgruppen C, a mobile killing squad. When Kiev fell to the Germans, his unit organized and carried out the murder of Kiev's Jews at Babi Yar on September 29-30, 1941. In 1942 he was put in charge of Action 1005, an operation whose goal was to obliterate traces of mass murder. He was tried in 1948 and hanged in 1951.

p a l o m a

New member
חנה שלום רב, לא מובן לי ../images/Emo13.gif

המשפט שאת כותבת :"ולא אני לא שונאת את הליטאים כבני אדם רק את רצחנותם וצביעותם".. מה הפרוש ? הלא א ו ת ם בני האדם הם הרוצחים והצבועים, לא?

הי פלו:)

כתבתי כך מפני שאני אופטימית שניתן את הדור הצעיר בליטא לחנך אחרת,אני זוכרת באחד מכינוסי אירגון יוצאי וילנה סיפר במאי הסרט "מצד היער" שכנגד הכחשתו של שר החינוך הליטאי גם תיכוניסט מקומי ואמר שאם לא יקרינו את הסרט בבתי הספר אז הוא לא יאמין יותר למה שמלמדים בספרים. שלך חנה גונן

אנימו

New member
בנושא ה"מי מכיר מי יודע" מחזקת את

ידיך. סיפור אישי: הופתעתי לגלות בצפיה באתר תמונות של ארכיון לוחמי הגטאות, תמונות מתנועת "בני עקיבא" מקרקוב ומן העיירה בוכניה וזיהיתי דמויות של חברות וחברים שזכורים לי מבית אבא-אמא ולא היו מזוהות . קבעתי פגישה עם מנהל הארכיון ועומדת לנסוע לשם כדי להשלים הזיהוי. כמו כן נמצאו תמונות שלא היו ברשותי ונתגלו לי בעזרתו האדיבה של משתתף מפורום שורשים משפחתיים ששלח אלי תמונות מן העיירה בוכניה ובהם נתגלתה אמי וחברותיה. למותר לתאר את ההתרגשות שאפפה אותי. מקרה דומה קרה לי (אם כי שם ההצלחה לא היתה סוחפת כ"כ כי לא הכרתי את מרבית הדמויות) לגבי קן בית"ר בקרקוב . שם גיליתי את דמויות אבי ודודי נבטים מן התמונות. זה היה במסגרת תחקיר פרטי בו התחקתי אחרי קברו של דודי בארץ שעלה ונפטר בשנת 1929 . הקבר נתגלה במרחביה.

matanpt

New member
לאה באלינט, היא ראש מדור ילדים

ללא זהות, בבית לוחמי הגטאות. שמעתי הרצאה שלה ביום השואה האחרון, על מבוגרים שעברו את השואה, ועוד לפני השואה או בזמן השואה שינו את שמם, ואח"כ בארץ שינו את שמם שוב, והיא עוזרת להם לאתר את זהותם המקורית. מי יודע אנימו, בזכות העדות שלך, לעוד כמה אנשים תעזרי בזכותה. ישר כח.

למעלה