היום הפורום בן שבוע

יש לנו כאן בפורום "ילד ללא זהות"

שהוא חבר פורום יהודה אלכסנדר (לוץ) הכנסתי שני מאמרים שלו במדור "סיפורים אישיים"

matanpt

New member
קראתי, והצטמררתי.

אבא של בעלי ניצל בזכות העובדה שהוא היה במנזר. הוא לא רצה לדבר על השואה אף פעם, לי זה כאב מאד כי אני עוסקת בנושא. ביום שהוא נפטר סיפר אחד המספידים שהוא היה ילד במנזר, ואימא שלו (שנפטרה בארץ בגיל 94), חיפשה אותו אחרי המלחמה, היא נסעה ברכבות וחיפשה אותו ולא מצאה אותו. יום אחד היא כבר הייתה מיואשת היא נסעה ברכבת, ומולה ישב כומר, הכומר שאל אותה למה היא עצובה, והיא סיפרה לו, הוא שאל מה שמו של בנה, היא ענתה לו, והוא אמר לה שהבן שלה נמצא במנזר שלו, וכך הם התאחדו. בשבעה סיפר מישהו שהכיר את חמי שהוא סיפר שבמנזר נתנו לילדים תמונות של קדושים, וכשחמי רצה להחליף את התמונות ולקבל אופניים, הם אמרו לו שרואים שהוא יהודי, שזה ראש של יהודי.

אנימו

New member
matanpt-מפיך ליושב במרומים...מי יתן

והעדות באמת תעזור למישהו

הזכרת קרקוב

מצורפת תמונה שנמצאה לפני כ 20 שנה באושוויץ, היא אחת התמונות שהיהודים לקחו איתם אל "הבלתי נודע". לאחר מחקר של מכון "פריץ באוור" במינכן ומוזיאון השואה בוושינגטון. התמונה מוצגת בגדול באושוויץ "בסאונה" שיש שם מעל 2000 תמונות משפחתיות ותנועות נוער. רוב התמונות מהעיר בנדין, אבל ישנם מכל המקומות. אני השתתפתי בצורה מזערית לפני כ 8 שנים בארץ. כל התמונות נמצאות אצלי ב CD. כל הנושא הזה אני מכין בשירשור עצמאי. התמונה הזאת מלפני 70 שנה.

הפורום כמרכז מידע

יכולתו הגדולה של הפורום היא בריכוז מידע שנימצא בידים פרטיות ועדין לא הגיע לאחד מן המקומות הגדולים כמו יד ושם או לוחמי הגטאות למשל שיהיה נגיש לכל נפש ברוח של עזרה הדדית ואני חושבת שזאת צריכה להיות בעצם נקודת המוצא.סוויר עיירתה של סבתי בין וילנה לסויניציאן למרות זעירותה היתה אחד המרכזים הגדולים של פעילות החלוץ באיזור וככזאת צולמו בה תמונות רבות של חברי החלוץ שנימצאות בלוחמי הגטאות והשנה ישבתי איתם ועזרתי להם לזהות את בני משיפחתי שהיו פעילים נאמנים וצולמו רבות. שלכם חנה גונן

Annie46

New member
כל הכבוד ../images/Emo24.gif

אני שמחה על הפורום החדש. אני מאחלת לפורום הזה הרבה הצלחה. ואותו הדבר אני מאחלת גם לפורום של התמיכה. לדעתי שני הפורומים חשובים באותה מידה!, ואני בטוחה כי כך כל-אחד יוכל להרגיש חופשי לכתוב היכן שירגיש בנוח.

Annie46

New member
אשתדל ../images/Emo13.gif

אני עדיין בלי אינטרנט וגם מאוד מוגבלת בזמן, אבל מחמם את הלב כי יש לנו כבר שני פורומים בתחום! מרגש!!!

שלום בני ידידי

קודם מזל טוב הפורום כבר בן שבוע לפי דעתי בנתיים זה בסדר אבל יש "נתיע " למזרח בכתיבה וכך אני מתרשם שרוב חברים כאן ממזרח אירופה לא לשכוח שגם במערב אירופה התרולל שואה ולצערי זה די מורגש בבתי ספר לפי ניסיוני אני מאחל לכם המשך פוריה בכבוד רב סבא אריה

למעלה