היום הראשון בכיתה א-מי זוכר?

היום הראשון בכיתה א-מי זוכר?

הגענו לבית ספר, שחציו היה במבנה אבן ערבית ירושלמית ישן, וחלקו, כיתות א-ב בשני צריפים וחצר גדולה מרוצפת. בצריף היה חם, גם יחסית לצריפים. בגן חובה היו איתי חמישה ילדים בשיכבת הגיל, ופתאום, כל כך הרבה שמות, ופנים. התיישבתי ליד השולחן, זה מהעץ שחרוטים לבבות ושמות על מדפו,בצד הקדמי היה מדף להניח את הילקוט. בכניסה לכיתה היה קולב לתלות מימיות ,וכובעים(אז הגיעו לבית ספר עם מימיה מפלסטיק וכובע טמבל). לידי התיישבה ילדה עם צמות ארוכות ופנים עגולות, קראו לה רותי.אמא שלה ביררה היכן אני גרה, והניחה שנוכל ללכת הבייתה יחד (שתינו גרנו יחסית רחוק). לא זוכרת כלום מהיום הראשון חוץ מזה שלמורה קראו שרה, והיא הייתה זקנה אמיתית לדעתי דאז. אבל בסופו של היום, אמא באה לקחת אותי מהכיתה ,נכנסה , ראתה אותי יושבת ליד השולחן, כמו שהניחה אותי בבוקר- עם המימיה על הצוואר, הכובע על הראש והילקוט האדום עם האבזמים המוזהבים על הגב. אפאחד לא אמר לי שאפשר להוריד את הציוד ואני פחדתי לשאול שאלת קיטבג וככה ישבתי כל היום. למחרת כבר הייתי וותיקה יותר וחכמה יותר.

גל-עמית

New member
היום הראשון בכיתה א´.....

....באותה תקופה, גרתי בשכונת "הדר" בחיפה...לא רחוק מהמקום בו נולדתי ("אמהות" דאז - בי"ס "במעלה"....מול הטכניון הישן...)... למדתי בכיתה א´ בביה"ס "רמז"...המחנכת הייתה אמו של אחד התלמידים.... חברי דאז לספסל היה בנו של יוסף אלמוגי....קיבל עט מתנה מאבא חושי...חברו של אביו...ראש העיר המיתולוגי של חיפה....וכמה עיני יצאה מחורה....אולי מאז, האהבה המיוחדת שלי לעטים....

גלי10

New member
גמני נולדתי ב - "אימהוּת" ../images/Emo3.gif

והבוקר הראשון בכיתה א´ - עומדים ושרים אדון עולם - בריאלי באחוזה.
והמורה ציפורה עם שיער מקורזל מקפידה על כל אות עד שתצא כתיבה תמה תמה תמה עגולה וברה. יותר למדו איך לכתוב מאשר מה לכתוב.

יזה מזל שהמורה שלי הייתה שרה

ולא צפורה. כי היא הייתה מורה של כיתות גבוהות, ולא חשבה על זה שצריך ללמד ילדים להחזיק נייר ומחברת. מאז יש לי חסך נוראי בעניין ה"כתיבה התמה". למען האמת-בימי באוניברסיטה ,ובתיכון, היו לוקחים ממני סיכומים להעתיק, נראה ככה מרחוק שכל השרבוטים מסודרים עגולים ויפים,אבל אחרי יום הייתי מקבלת את החומר חזרה,כי איש לא הצליח לקרוא מה שהיה כתוב עגול ומחובר ומסודר בשורה ישרה ויפה גם על דף חלק. אבל מה-לא קריא. לעומת זה אחד מזאטוטי,למד לקרוא ולכתוב במחשב טרום הליכתו למוסדות החנוך המקובלים, וכאשר הגיע לכיתה א ונדרש לכתוב בכתב ידו, הבין שמושלם כמו באותיות המקלדת לא יצליח לו אף פעם, וזהו-סירב לכתוב בכתב יד. מאידך כותב מצויין ,קורא נהדר רק עקשן נוראי. (ביננו הוא צודק הרי,מי עוד כותב במחברות, ומי עוד עושה חשובים ללא מחשבון, חוץ מהאיש הקשיש מהמכולת עם העפרון מאחורי האוזן והפנקס הגדול)?

magy

New member
גלי???????. את מכוחותינו????

צפונית כזאת.........כאילו?????????????????

כיתה א´ - בררררר

אצלינו היה מנהג שכיתות ו´ עומדות בשני טורים ומוחאות כפיים לילדי כיתות א´ שנכנסים לטקס קבלת פנים במגרש הספורט, תחברו את כל רגשות הפחד והחרדה עם רעש עצום של 240 ילדים מוחאים כפיים....
ואחרי כל זה המורה שרה שמתנשאת לגובה מטר ותשעים ורוחב שני מטר ועשרה... חודשים! חודשים פחדתי ללכת לישון לבד בחדר!

גל-עמית

New member
בררררררררר..... ../images/Emo6.gif

את הבררררררר...הזה קבלתי כש"חנכו" אותי כ"אליף" בביה"ס המקצועי.... ה"דלידים", עשו את זה לנו.....מה שמשרד החינוך אסר לפני כמה שנים... מה שנקרא לימים בצבא: "זובור"... היינו אחרונים בתור לאוטובוס של ביה"ס...כל אחד שהיה בוגר מאתנו - נכנס לפנינו.....אוך, איך שנהנתי להחזיר ל"אליפים" שבאו אחרי..... איזה "טקסים" עברנו....גריז בשיער...מתחת לתחתונים...להזכירכם, באותם ימים לא היו בנות בבי"ס מקצועיים.....

פנטי

New member
../images/Emo15.gif ../images/Emo15.gif איזו נפילה ../images/Emo15.gif ../images/Emo15.gif

אני כתושבת מרכז הארץ חשה כאילו נפלתי לבור צפוני ............. נשאלת השאלה ? האם כולם צפוניים , או שתושבי המרכז והדרום פשוט שותקים . או שהפכו אילמים או שאין להם חוויות ילדות .. סתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתם

בקושי זוכרת את כתה א´

רק זוכרת את הדרך לבית הספר אלפי מדרגות נוף קסום ילקוט על גב ילדה קטנה שנה אחת הייתי שם אחר כך עברנו דירה היה ילד אחד שהציק לי את זה זוכרת קראו לו אלכס לימים הוא היה חייל במקום בו הייתי קצינה חה חה איך אכל אותה זה כל מה שזוכרת אבל מניחה שאזכר בעוד דברים עכשיו ממיקדנו את המחשבה אהה, וגם חצי מחברת! מחר הבן שלי הולך לכתה א´
איך שהזמן עובר

כתה א´ והמורה שולה......

ואני הגעתי לכיתה א´ ילדה קטנה עם 2 צמות היישר לכיתתה של המורה שולה שהציקה לי בגלל הכרותה עם אימי. והאחים הגדולים שלי שלמדו אז בכיתה ה´ ו-ח´ בממלכתי א´ ברעננה הגיעו כל שעה לבדוק אם אחותם עדיין בבית הספר, אחריות גדולה הוטלה על כתפיהם, וזכור לי עוד שאימי אושפזה בדיוק ביום הראשון ללימודים לשבוע והיתה מאושפזת 7 חודשים ואחי הגדול גיהץ לי כל בוקר את השימלה התורנית ואף קלע לי צמות. ויש מישהו כאן שלמד שם? הוא דווקא, לא שוכח זאת.

אוי הזכרת לי נשכחות....

לא לא למדתי שם, אבל אני יודעת שמועידים אותו להריסה בקרוב...כמה עצוב בית הספר הראשון ברעננה....

על-שם מגד.....

ברחוב אחוזה צמוד למועצה של פעם שהיום זה בניין העירייה

NOK6476

New member
פנטזיה נשית בוקר טוב ובהצלחה לבנך

ולך ובשעה טובה!!! אכן הזכרת לי נשכחות; איך יכולתי לשכוח את חצי המחברת עם ה-9 שורות ואת מעברי לבית ולבית ספר חדש אבל שלא כמוך, אני לעומת זאת כעבור שנתיים בחופש הגדול כשעליתי לכיתה ג´. אכן איך שהזמן עובר!!!

גל-עמית

New member
...לא "נפלת" ..פנטי... ../images/Emo38.gif ....

תמיד אמרו "מצפון תיפתח הטובה"...... כנראה שתושבי המרכז קצת יותר מנומנמים..... החיפאים, רגילים לקום מוקדם (כמו ללכת לישון...) אגב, גם זה נוסטלגיה... אבא חושי, ראש עירנו החביב פעל בזמנו לכך שחיפה, כ"עיר פועלים" לא תהיה ככל ערי הנמל בעולם....ואנחנו אוכלים אותה עד עצם היום הזה.....

oren*

New member
אצלי זה היה לפני 13 שנה בדיוק

בפתח תקווה, שכונת כפר גנים, בית ספר יסודי הוברמן. המורה רחל אדר קיבלה את פנינו בכיתה א´. שמנמונת, שחרחרה מתולתלת עם משקפיים, דתיה - הלכה עם כובע שחור כזה כמו של צרפתיים, כל כך אהבנו אותה. הייתה הרגשה של משפחה, רוב התלמידים בכיתה גרו באותה שכונה וגם המורה גרה לא רחוק. אני זוכר את החוברות שלימדו אותנו לכתוב, הטקסט היה מקווקו ועברנו עליו בעיפרון. היו בדידים בכל מיני צבעים, לא היו דפי A4 כמו היום אלא דפים מבריקים בצד אחד ומחוספסים בצד השני. וגם לא היה דיו בצבע שחור אלא דיו כחול. אני זוכר שהדברים שהודפסו על הדפים אף פעם לא היו ברורים, אז המורה הייתה עומדת עם הדפים המקוריים, מקריאה את הטקסט ואנחנו עברנו עם עיפרון ותיקנו. אני זוכר את עטיפת המחברות, את השער שעשינו לכל מקצוע, את שיעורי הספורט וההפסקות, את הטקסים (קבלת ספר תורה בכיתה ב´) את המימיה, והישיבה בקבוצות, וקבלות שבת ביום שישי - את הפחד הזה מהתלמידים הגדולים. כיף, כיף להיזכר בכל הדברים הללו - מעניין מה קורה עם המורות שלימדו אותנו. אחרי 13 שנה, בטח לימדו איזה 700 תלמידים מאז, לא יזכרו אותי (גם עברתי דירה).

oren*

New member
דנה נמה דנה קמה, אני אפילו זוכר

את עטיפת הספר. והיה גם את הספר של תמר פיש נחשון (עם עטיפה כתומה כזו, שכחתי את השם שלו). והייתה סידרה של חוברות אשכולית, חוברות דקות בגוונים שונים. אני לא למדתי מהחוברות של בלי סודות, אבל אחותי שקטנה ממני ב-3 שנים למדה מהן. אני גם זוכר את הכיסאות והשולחנות, עץ ישן עמוס בחריטות ובשמות של תלמידים שהשאירו את חותמם עם טיפקס וטוש ספירט שחור. בכיתה ג´ אם אני לא טועה עשינו מבצע וההורים צבעו את כל הכיסאות והשולחנות בצבע אפור-כחול, היה ממש כיף (לאחר מכן כשהתחלתי להתעסק בעיצוב הבנתי שהצבעים בהם משתמשים בבתי ספר ובמקומות ציבוריים הם צבעים שמבחינה פסיכולוגית משדרים רוגע, בבתי חולים למשל משתמשים בירוק גם בתור צבע לקירות וגם בחלוקים של הרופאים).

למעלה