היום טבע תפרסם את הדוח השנתי

dw

Well-known member
מנהל
פרשנות:

אסטרטגיית הצמיחה של טבע מתחילה לעבוד, אז למה המניה צללה? | כלכליסט

[URL="http://www.calcalist.co.il/market/article/hynwhbddkg"]www.calcalist.co.il/market/article/hynwhbddkg[/URL]

הפרשנות שלי - השוק האמריקאי ציפה לתחזית 2.8 EPS ב 2025 והתאכזב לראות 2.5, בדומה ל 2024. כלומר לא צפויה צמיחה משמעותית ולכן מכפיל 7-8 (קרי מחיר 17.5-20$) הוא לא בלתי סביר. לא יקר אמנם וגם מכפיל 10 אפשרי (כלומר 25$) אך מצפה לראות הורדת מחירי יעד מצד אנליסטים (קודם לכן 26-30$). אופתע לראות אם הנייר יצליח להגיע ל 30$ השנה (אלא אם כן השוק האמריקאי יהיה חיובי).

טריגר חיובי בהמשך השנה יכולים להיות עידכונים אינובטיבים. התרופה עם סאנופי עשויה להיות יותר גדולה אפילו מהפנטזיות שלנו (הודות לאינדיקציות נוספות). מסתבר שלא פראיירים הסאנופי האלה. קנו מ-טבע בוננזה אינובטיבית כמעט בחינם והם ישמחו לשלם לנו עוד מיליארד דולר השנה בגין עמידה באבני הדרך. בשביל מגה בלוקבאסטר (שזה מה שמעניין גורילות כמוה) זה פיסטוקים.

deltaZer0

Well-known member
או שפשוט, הם ישבו בטבע עד אוזניהם?
וכעת משווקים את דעתם בחינם לכל הולך רגל מסביב, על-מנת למכור ולצמצם את הפוזיציה?

מי יאמין לרציונל שלהם הפתאומי להתחלק בלחם שלהם עם המסכנים הלא מודעים על מכיירת זהב החדשה?

dw

Well-known member
מנהל
או שפשוט, הם ישבו בטבע עד אוזניהם?
וכעת משווקים את דעתם בחינם לכל הולך רגל מסביב, על-מנת למכור ולצמצם את הפוזיציה?

מי יאמין לרציונל שלהם הפתאומי להתחלק בלחם שלהם עם המסכנים הלא מודעים על מכיירת זהב החדשה?
זה טיעון סטנדרטי, שאפשר לאמר על כל המלצה של אנליסט.
עובדתית היו אתמול ושלשום יותר מוכרים מקונים והנייר ירד.

ראה למעלה את דעתי על הדוח. אני לא מוכר אך מהסס מלהגדיל (ולו לפחות את מה שמכרתי ברמות שערים גבוהות יותר).
הנייר לא יקר לטעמי, נסחר במכפיל קדימה 7-8 אולם בשנה הקרובה הצמיחה תהיה מינורית. לדעתי ראוי למקום בתיק.
במחיר היעד שלה של 30$ אני אשמח למכור עוד מנה בנייר (גם אז לא יהיה נורא יקר ואוכל להבין את מי שיקנה ממני).
יחיאל יותר שוורי ממני ורשם שהוא כן קונה, בגלל הירידה המשמעותית. גם אני התפתיתי לקנות טיפונת (אולם מעריך שיתכן ואפשר יהיה לקנות במחיר יותר טוב (נמוך)).

deltaZer0

Well-known member
P.S.\זה טיעון סטנדרטי, שאפשר לאמר על כל המלצה של אנליסט.
עובדתית היו אתמול ושלשום יותר מוכרים מקונים והנייר ירד.

ראה למעלה את דעתי על הדוח. אני לא מוכר אך מהסס מלהגדיל (ולו לפחות את מה שמכרתי ברמות שערים גבוהות יותר).
הנייר לא יקר לטעמי, נסחר במכפיל קדימה 7-8 אולם בשנה הקרובה הצמיחה תהיה מינורית. לדעתי ראוי למקום בתיק.
במחיר היעד שלה של 30$ אני אשמח למכור עוד מנה בנייר (גם אז לא יהיה נורא יקר ואוכל להבין את מי שיקנה ממני).
יחיאל יותר שוורי ממני ורשם שהוא כן קונה, בגלל הירידה המשמעותית. גם אני התפתיתי לקנות טיפונת (אולם מעריך שיתכן ואפשר יהיה לקנות במחיר יותר טוב (נמוך)).
או, גורו שכמוך!
רק טיעונך אינם סטנדרטיים והינם מצופי זהב טהור :)

על-מנת להפשיט את הנרטיב ולקצר את הדיון, תענה לעצמך לשאלה הבאה:
אם נודע לך על מיקום של אוצר נסתר // על מקור הכנסה שאינו דורש שום מאמץ(על מנת להפיק ממנו כספים),-- מה הסיבה שתגלה את זה לאנשים זרים אחרים?
כמו-כן, מה עם העיתוי של הפרסומים?

החל מ-1998 ועד היום צברתי בשוק ההון ניסיון המוכיח(לי), כי פרסומי ניתוחים ואנליזות בחינם ע"י הגופים נועדו בכדי לעשות מניפולציות עם הדעת של משקיעים לא מנוסים(כלומר, crowd, המון) ולנצל אותם על-מנת לממש רווח, לחזק תנופה או לצמצם הפסדים.

ניסוני הנ"ל, נתן לי אפשרות להפסיק לעבוד ולפרוש לפנסיה מוקדמת לפי רצוני החופשי בגיל 49, להגר לארה"ב ולקנות שם בית בן 3 מפלסים :)

נ.ב.
יש לקחת ברזל לוהט שרותח על האש ולהוריד מן הבשר החיי את כול פיסת ההשקפה המתבססת על הרגש והפנטזיה(כגון "פטריוטיות הבורסאית", מניית העם" וכדמה) ...

P.S.
אולי, כגורו וכמנהל הפורים, תיתן בראש להו שפגע בקוד של BBCODES באופן כזה קרתני ועגום ותפסיק את הקרקס?
אולי, תחזיר את האפשרות לפרסם באופן נורמלי, בפברואר של שנת 2025(SIC!!!), את הקישורים בפוסטים?

או, אם החלטתם לאסור על פרסום הקישורים בפורום -- לפחות תודיעו על כך רשמית + תכתבו קוד הממיר כול קישור לטקסט פשוט, אם הנכם מפחדים מהזיהוי הטראפיק היוצא מאתרכם...

נערך לאחרונה ב:
למעלה