היום טבע תפרסם את הדוח השנתי

• פותח הנושא dw
  • פורסם בתאריך

deltaZer0

Well-known member
הסיבה שאספר על האוצר היא שהנאתם של נוספים לא פוגמת בהנאתי שלי. אני כותב על אחזקותיי בכל מיני קבוצות ואם מישהו ירכוש או ימכור הדבר לא ישפיע עלי כי אני מחזיק לטווח ארוך. בנוסף, אם מישהו יאמץ את גישתך אז לעולם הוא לא יחשף לנימוקים בעד\נגד ניע ולא ילמד ויעשיר את הבנתו. בנוסף, אין ללידר השפעה על שער מניית טבע כחברה גלובלית עם מחזור יומי גדול ובעלת שווי שוק מהגדולות בת"א.
מצטער מראש על בורותיי...

אתה שייך למוסדיים ה"גדולים"???

נערך לאחרונה ב:

משקיע88

Well-known member
טבע מתחילה לקדם הנפקת אקוויטי, או חוב :unsure:

לראשונה זה עשור: טבע מאותתת על כוונה לגייס הון | כלכליסט

בראיון בביזפורטל הסמנכ"ל דיבר על חוב חדש שימחזר את הקודם, במהלך השנה הבאה.
הוצאת תשקיף מדף היא צעד טכני שבא עם פקיעת התשקיף הקודם. הנפקת חוב במהלך השנה הקרובה כמעט וודאית בשל צפי לפירעון של כ 1.5 מיליארד $. הייתי מעדיף הנפקת כתבי אופציה מחוץ לכסף על הנפקת הון מניות.

dw

Well-known member
מנהל
הוצאת תשקיף מדף היא צעד טכני שבא עם פקיעת התשקיף הקודם. הנפקת חוב במהלך השנה הקרובה כמעט וודאית בשל צפי לפירעון של כ 1.5 מיליארד $. הייתי מעדיף הנפקת כתבי אופציה מחוץ לכסף על הנפקת הון מניות.
אפשר גם אגח להמרה, שזה שילוב של השניים

משקיע88

Well-known member
אפשר גם אגח להמרה, שזה שילוב של השניים
אפשר, אבל אג"ח להמרה נהוג להנפיק עם מח"מ של כמה שנים ועם אפשרות לחברה לבצע פירעון מוקדם (מדובר בוול סטריט) בעוד שכתבי אופציה אפשר להנפיק לטווח פירעון קצר כמו שנה למשל. בד"כ מנפיקים חבילה שכוללת אג"ח רגילות וכתבי אופציה.

dw

Well-known member
מנהל
אני רואה שאגח טבע, ל 2027 למשל, מציע כרגע תשואה של 5 ומשהו %. המחיר מטפס בשנה האחרונה והגיע לשיא שנתי.
מותר להם לבצע פידיון מוקדם. הדירוג הוא עדיין דירוג זבל BB. היקף סידרה 1B$.

Bondsupermart

רשימת האגחים שלהם:
Teva Pharmaceutical Industries Ltd. - Financials - Debt Securities

וואלה, נראה שיש להם משהו קטנצ'יק להמרה, אבל נשאר מזה רק 23M$

dw

Well-known member
מנהל
לאור ירידת מניית טבע בתקופה האחרונה לאומי עוקף את טבע כמניה הגדולה ביותר בת"א.
כובש את הפסגה - בנק לאומי עקף את טבע - שווה 70 מיליארד שקל

אני מאמין ש-טבע תייצר תשואה עודפת על לאומי ב 2025, שכן לאומי אמנם פירמה טובה מאד אך כבר נסחר ב 1.16 על ההון, ולבנק בישראל זה לא זול.
טבע אמנם לא תצמח כמעט ב 2025 אבל אחרי שזו תשחרר עוד נתונים לבתי ההשקעות אודות התרופות העתידיות והצמיחה מ 26 והילך המניה תוכל לחזור ולתפוס את המקום הראשון בת"א בשנה הקרובה.

אני קניתי טיפה טבע היום.

משקיע88

Well-known member
לאור ירידת מניית טבע בתקופה האחרונה לאומי עוקף את טבע כמניה הגדולה ביותר בת"א.
כובש את הפסגה - בנק לאומי עקף את טבע - שווה 70 מיליארד שקל

אני מאמין ש-טבע תייצר תשואה עודפת על לאומי ב 2025, שכן לאומי אמנם פירמה טובה מאד אך כבר נסחר ב 1.16 על ההון, ולבנק בישראל זה לא זול.
טבע אמנם לא תצמח כמעט ב 2025 אבל אחרי שזו תשחרר עוד נתונים לבתי ההשקעות אודות התרופות העתידיות והצמיחה מ 26 והילך המניה תוכל לחזור ולתפוס את המקום הראשון בת"א בשנה הקרובה.

אני קניתי טיפה טבע היום.
לא ממש הבנתי מה הקשר בין השקעה בטבע לבין השקעה בבנק לאומי. אם אתה מעדיף חברות גדולות גם גוגל או אנבידיה לא קטנות. איזה אינפורמציה יש לך על התרופות והצמיחה העתידיות של טבע שאיננה ברשות בתי ההשקעות? ספר גם לי.

dw

Well-known member
מנהל
לא ממש הבנתי מה הקשר בין השקעה בטבע לבין השקעה בבנק לאומי. אם אתה מעדיף חברות גדולות גם גוגל או אנבידיה לא קטנות. איזה אינפורמציה יש לך על התרופות והצמיחה העתידיות של טבע שאיננה ברשות בתי ההשקעות? ספר גם לי.
קטונתי, אין לי אינפורמציה עודפת עליהם.

לגבי 7 הגדולות אני לפחות הייתי נזהר מהשקעה בהן כיום, בגלל המכפילים הגבוהים.
יצא לי לאחרונה לשמוע כל מיני גב' כהן, שהבנתן בשוק ההון היא לגמרי 0, שואלות אותי על ההשקעה שלהם בנבידיה, טסלה ושות.
זה לגמרי תסריט מצחצחי הנעליים, פחד אלוהים 8-{
מה שכן בתסריט תיקון בשוק האמריקאי סביר שתהיה השפעה מסוימת גם עלינו בת"א. לכן בגדול אני מקטין חשיפה מנייתית בתקופה האחרונה ומגדיל מזומן.

dw

Well-known member
מנהל
מוטב להשוואות תפו"א עם תפו"א ולא עם אננסים...

מה שיעור של אחזקתך בטבע מכלל ההון המיועד להשקעה/מסחר בישראל?
אחרי ההגדלה אתמול - באזור ה 5%
כעיקרון אני צריך סיבה ממש ממש טובה כדי להקצות לני"ע מעל 5% מהתיק. טבע אמנם נסחרת בנוח לטעמי (בהנחת 2.5EPS הנייר באזור מכפיל 6-7 קדימה) אולם אינני צופה איזשהו אירוע game changer בשנה הקרובה אשר ידרבן אותי לתת לה משקל יתר משמעותי בתיק (כדוגמת הצעת רכש אפשרית בניו מד בשנה הקרובה, המצדיקה לטעמי משקל יתר לנייר). גם 5% זה לא מעט לטעמי. הנייר ירד לאחרונה מ 22$ ל 17$ כשאם יחזור ויתקן לרמות השיא אני מצפה למכור משהו בחזרה, כדי להשאר עם רמת חשיפה סבירה ולא מוגזמת.

משקיע88

Well-known member
אחרי ההגדלה אתמול - באזור ה 5%
כעיקרון אני צריך סיבה ממש ממש טובה כדי להקצות לני"ע מעל 5% מהתיק. טבע אמנם נסחרת בנוח לטעמי (בהנחת 2.5EPS הנייר באזור מכפיל 6-7 קדימה) אולם אינני צופה איזשהו אירוע game changer בשנה הקרובה אשר ידרבן אותי לתת לה משקל יתר משמעותי בתיק (כדוגמת הצעת רכש אפשרית בניו מד בשנה הקרובה, המצדיקה לטעמי משקל יתר לנייר). גם 5% זה לא מעט לטעמי. הנייר ירד לאחרונה מ 22$ ל 17$ כשאם יחזור ויתקן לרמות השיא אני מצפה למכור משהו בחזרה, כדי להשאר עם רמת חשיפה סבירה ולא מוגזמת.
בטבע לא מפריע לך לשלם פי 3.7 מההון העצמי כמו שנראה לך מוגזם לשלם פי 1.1 בלאומי? ולתשומת לבך הרווח הוא non gap

dw

Well-known member
מנהל
בטבע לא מפריע לך לשלם פי 3.7 מההון העצמי כמו שנראה לך מוגזם לשלם פי 1.1 בלאומי? ולתשומת לבך הרווח הוא non gap
בבנקים קשה להתנתק מההון בעוד שבחברת תרופות תרופה אינוביטיבית אחת יכולה לייצר רווחים לא יאומנו. מסכים לגבי אי הנחת בפער בין gaap ו non-gaap.
הבנקים נהנו השנה מרווחי שיא ואני לא משוכנע אם יצליחו לשחזר זאת גם בשנה הבאה, וגם הרגולטור מחפש אותם בכל פינה לכן גם אם הסקטור לא ירד ב 25 הייתי מוריד ציפיות לגבי שיעור הצמיחה.

dw

Well-known member
מנהל
טבע נערכת להחזר חוב של 8 מיליארד ד': האם הנפקת מניות בדרך - גלובס

לפי הכתבה ג'פריס מצפים שטבע תקבל 2.5-3B$ על חטיבת TAPI. להבנתי זו הערכה די אופטימית והמספרים שאני שמעתי היו 1.5-2B$ בלבד (ראו למשל כאן:
טבע עקפה את תחזיות השוק; מוכרת את חטיבת חומרי הגלם - גלובס או כאן: דיווח: טבע בוחנת מכירת מפעל חומרי הגלם לתרופות ברמת חובב ב-2 מיליארד דולר | כלכליסט ) לכן אם יצליחו לקבל 3B$ זו תהיה הפתעה מבחינת השוק.

dw

Well-known member
מנהל
הטבלה עלולה קצת להטעות, שכן טבע נמצאת בה ביחד עם הגורילות של הסקטור, אשר בשווי של פי 4 עד פי... 40 ממנה. זה "קצת" לא כוחות, לכן הייתי מנסה למצוא פירמות פארמה שיותר קרובות אליה בשווי כדי להשוות.
התרופה החדשה לקרוהן ושות, ביחד עם סאנופי SNY מהרשימה, העשויה להיות מגה בלוקבאסטר, מדגימה באיזו ליגה מדובר כאן.
כל שאר הפעילות של טבע בכלל לא בליגה הזו אלא נמוך יותר.
כל חברה בטבלה, אולי למעט GSK, יכולה לבלוע את טבע כעניין שבשיגרה, כמעט בלי למצמץ. זה לא תרחיש לחלוטין בלתי סביר שתגיע הצעה כזו, עם קצת יותר סבירות מכיוון SNY, שיכולה להציע לבלוע או את כל החברה או לתת הצעת רכש לתרופה החלומית לבדה, במחיר של-טבע הקטנה (יחסי יחסי) יהיה קשה לאמר לא (נגיד בגובה החוב, יהיה לפרנסיס קשה מאד לסרב להצעה כזו)

יש בעיה עם מכפיל רווח רגיל אצל טבע שכן התוצאות מוטות כלפי מטה בגלל מחיקות עבר (רכישת אקטביס) ומשפט האופיואידים. זהו, זה כבר מים מתחת לגשר, מכאן הבחינה של תוצאות ה non gaap, ובהן רואים שבאזור ה 16-17$ מדובר בתמחור מעניין לבדיקה, עבור חברת פארמה נחמדה (כפי שרשמתי למעלה, בל נסחף, היא לא בליגה של הגדולות).

יש לטעמי מינוס שאין דיבידנד. לא מצפה שיהיה כזה ב 2025 אך כבר לא פוסל ב 2026, כתלות במיחזור חוב, אקזיט נאה בחטיבת TAPI ובונוס נוסף מ SNY במהלך 2025.

deltaZer0

Well-known member
הטבלה עלולה קצת להטעות, שכן טבע נמצאת בה ביחד עם הגורילות של הסקטור, אשר בשווי של פי 4 עד פי... 40 ממנה. זה "קצת" לא כוחות, לכן הייתי מנסה למצוא פירמות פארמה שיותר קרובות אליה בשווי כדי להשוות.
התרופה החדשה לקרוהן ושות, ביחד עם סאנופי SNY מהרשימה, העשויה להיות מגה בלוקבאסטר, מדגימה באיזו ליגה מדובר כאן.
כל שאר הפעילות של טבע בכלל לא בליגה הזו אלא נמוך יותר.
כל חברה בטבלה, אולי למעט GSK, יכולה לבלוע את טבע כעניין שבשיגרה, כמעט בלי למצמץ. זה לא תרחיש לחלוטין בלתי סביר שתגיע הצעה כזו, עם קצת יותר סבירות מכיוון SNY, שיכולה להציע לבלוע או את כל החברה או לתת הצעת רכש לתרופה החלומית לבדה, במחיר של-טבע הקטנה (יחסי יחסי) יהיה קשה לאמר לא (נגיד בגובה החוב, יהיה לפרנסיס קשה מאד לסרב להצעה כזו)

יש בעיה עם מכפיל רווח רגיל אצל טבע שכן התוצאות מוטות כלפי מטה בגלל מחיקות עבר (רכישת אקטביס) ומשפט האופיואידים. זהו, זה כבר מים מתחת לגשר, מכאן הבחינה של תוצאות ה non gaap, ובהן רואים שבאזור ה 16-17$ מדובר בתמחור מעניין לבדיקה, עבור חברת פארמה נחמדה (כפי שרשמתי למעלה, בל נסחף, היא לא בליגה של הגדולות).

יש לטעמי מינוס שאין דיבידנד. לא מצפה שיהיה כזה ב 2025 אך כבר לא פוסל ב 2026, כתלות במיחזור חוב, אקזיט נאה בחטיבת TAPI ובונוס נוסף מ SNY במהלך 2025.
זה מובא לצורך המחשת הפרספקטיבה הכללית(מן מבט העל), לצורך הבאת רעיון של הפניית כספים של משקיע ההיפותטי לפה או לשם..
לא נחדור פה לתת-התחומים ול-pipelines הספציפיים שלהם, כי זה לא המקום.

בנוגע לנתוני שווי השוק...
זה נתון דינמי, הוא עלול להשתנות כך או כך, בהתאם לסנטימנט השוק ותוצאות העסקיות של החברה(לא תמיד הפקטור האחרון בעל השפעה מכריע).
אבל, יש תמיד נקודה התחלתית -- מן נקודה לתחילת הניתוחים.

אמחיש את דבריי באמצעות הגרף(כרגיל).
ניתן לראות בו 2 חברות הנמצאות, בשנת 2020(רק לפני 5 שנים), בשווי שוק הזהה מאוד...
1739307726479.png

בכול אופן, מוטב להשוואות ניירות מאותו הסקטור/התעשייה.
לנסות ולהשוואת את הפארמה והבנקים -- זה מעשה מוזר ביותר בעיניי :unsure::p:eek:. אבל, זאת זכותך המלאה!

אני, בכלל אוהב ratios -- זה עוזר לשמור על טהורת הניתוח ההשוואתי, עוזר להבין את היעילות הפניית הכספים בבחירת נייר כזה או אחר, עוזר להתפטר ולזרוק בצד כול החרטה הרגשית המוטעית, כגון ה"מושגים" של "מניית העם", "השוק הישראלי הכי יפה וטוב שבעולם" ושאר זיבולי המוח.

נערך לאחרונה ב:
למעלה