היום יום השואה הבינלאומי

היום יום השואה הבינלאומי

אני חושב שצריך לנצל את ההכרה הבינלאומית ולשים את הדגש על הסברה בחוץ.

תודה יצחק

לנו יש את הימים שלנו עשרה בטבת "יום הקדיש הכללי" ויום השואה והגבורה כ"ז ניסן. ובנוסף לכל קהילה יש עוד יום משלה. אבל היום או מחר זאת תזכורת לכל העולם. ואם אנחנו לא נזכור "מה יגידו הגויים?"

זאת הבעיה של תאריך לועזי בנושא זה

אם ה 27 לחודש נופל בשבת לא נהוג לעשות בעם היהודי ימי זכרון. כך הממשלה הקדימה להיום את האירוע במקום יום ו'. גם תשעה באב שנופל בשבת הוא נדחה ליום א'. גם אירוע כיום העצמאות שחל ביום ו' (ה' אייר) מקדימים אותו. לפעמים קשה לעשות תאומים מדוייקים עם העולם הגדול. אבל העיקר הכוונה.

deebeebee

New member
ברור לי

שאירועים וימים כמו אלה משנים יום כאשר הם נופלים בין שישי לראשון, אבל מבחינת האו"ם התאריך שהם קבעו הוא 27 בינואר. אני אישית לא כל כך מוטרדת מיום זה בגלל שלנו בישראל יש את העשרה בטבת וכ"ז בניסן. אילו חייתי בחו"ל הייתי בהחלט דואגת לאיזכור ואף יותר מזה בסביבתי הקרובה. אגב, בתקופה בה גרתי בארה"ב, התגוררתי במדינה שהונהג בה לפני למעלה מעשרים שנה יום זכרון לשואה ולגבורה. את היום הנהיג מושל המדינה ובקפיטול של אותה מדינה (לכל מדינה של ארה"ב יש קפיטול משלה)נערכה עצרת שנתית באותו התאריך (לועזי, כמובן.)

hilali1

New member
יש מדינות שהסכימו להקדיפ יום

כפי שנהוג בישראל. אני לא יודעת בדיוק איזה מדינות.

שארעלע

New member
זה יום הזכרון לשואה ולא, יום שואה

כדאי להקפיד , כי שואה אחת היתה יותר מדי לכל הדורות גם יחד. בני, אני לא מבינה מה מפריע יום נוסף בעיקר כשהוא בינלאומי, אנחנו התלוננו שלא זוכרים את מה ששילם העם היהודי. אנחנו התלוננו על כך שיש כל כך הרבה מכחישי שואה. אנחנו התלוננו שגלוחי הראש הניאו נאצים הולכים ומתרבים. ושוב , אנחנו מתלוננים ..... הפעם כל כך שזוכרים (גם אם באיחור רב) את ששת המיליונים שהושמדו לאחר סבל רב, השפלה, עינויים, רעב ואובדן. אולי , כדאי לברך על כך שכל העולם התאחד לזכור את שעבר העם שלנו. ולהקדיש לכך יותר גם בתקשורת הישראלית שבחרה כמעט לא להזכיר את היום הזה.

inbar20inbar

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

חבל שהיום הזה עובר בלי טקס כלשהו

כ"ז בינואר?!

מתוך "חדשות תפוז" 26/01/2006 12:47:00 השר שטרית הציע לכנות את יום השואה הבינ"ל כיום כ"ז בינואר שר החינוך, מאיר שטרית הציע היום בישיבת הממשלה לכנות את יום הזיכרון הבינלאומי להנצחת קורבנות השואה כיום כ"ז בינואר, בדומה ליום כ"ט בנובמבר,, על-מנת לבטא את ההקשר הבינלאומי וההקשר היהודי של יום זה

deebeebee

New member
אאאאאאאאאאה

כמו שאומרים- ס'פאסט נישט (בטח אייתתי לא נכון.)

ניצולי שואה ידליקו 6 משואות באו"ם

שש משואות יודלקו הערב על ידי ניצולי שואה בבניין האו"ם בניו יורק, לרגל יום השואה הבינלאומי. מחר ייערך טקס מרכזי במליאת האו"ם.
היום, ערב יום הזכרון הבינלאומי לשואה, ניצח החמאס בבחירות לרשות הפלשתינית.

talia olav

New member
לטעמי אמנם אין מקום לשני ימי-שואה..

באותה מתכונת. את ה-27 בינואר כדאי לייחד לדיון בהיבטים הבינלאומיים של השואה, אחריותן של מדינות שונות להתרחשויות או לאי-מניעתן, חשבון הנפש שנעשה או לא נעשה ע"י מדינות שונות, וכו'.

27.1

לידיעתכם, מחר 27.1 יהיה פתוח המוזיאון בקיבוץ לוחמי הגיטאות לכל ובשעה11.30 תתקיים הרצאה. נתונים נוספים אפשר לקבל באתר של לוחמי הגיטאות.

Sarika

New member
../images/Emo91.gif - ניצחון הרוח - סרט

ניצחון הרוח סיפורו האמיתי של שלמה ארוך, מתאבק יהודי ממוצא יווני, שנלקח לאושוויץ ואולץ להתאגרף כדי לבדר את שוביו, מה שהציל את חייו. הערב בשעה 22:00 בערוץ MGM

Kukupita

New member
שלום, יש לי שאלה

אני בת 14, לומדת בחט"ב בארץ. מחר יום השואה הבינלאומי יצויין בעולם. בכל מקום על הכדור, חוץ מאשר בבית ספר שלי, כמובן. האם לדעתכם יש צורך להעלות את הנושא הזה בבתי הספר מ ח ר ? ואם כן, כיצד? כלומר, בצורה שונה מהטקסיות ביום השואה והגבורה של מדינת ישראל?

שלום לך אורין

זו השנה הראשונה שמציינים את ה- 27 בינואר כיום הזכרון הבינלאומי לשואה. לכן עדיין לא התגבשה ההחלטה כיצד לציין אותו, כי הטקסים המרכזיים בארץ יצוינו בכ"ז בניסן - יום השואה והגבורה. אם יקדישו מחר בבית הספר שלך שעה מיוחדת לציון יום הזכרון הבינלאומי לשואה, יש מקום לדון בשאלה של האופי שרוצים להעניק ליום זה. כיצד לדעתך היו רוצים החברים שלך בכיתה ובבית הספר לציין את יום הזכרון הבינלאומי לשואה? והאם כמו שאמרה טליה, את חושבת שצריך להתרכז ביום הזה בחלק שהיה לאומות העולם בשואה בזמן מלחמת העולם השניה?

למעלה