היום יום השואה הבינלאומי

הנוער של היום

לפי דעתי חייב יום זה להיות בלתי נפרד מהמערכת החינוכית ולפיכך שהנוער יהיה מודע לכך ולא ינסו להכחיש את היום הזה כי גם ככה בארץ ישנם בני נוער שמנסים להכחיש כל קשר של ארץ ישראל לשואה וזה אותי אישית מאוד מעציב כי סבתות וסבים שלי היו בשואה והנצחון הכי גדול שלהם על הנאצים ימכשמם היה בזה שבכל זאת ניצלו יהודים בשואה ובין היתר כמובן סבתות וסבים שלי והם הצליחו להקים משפחה למופת אני חושבת שבעיקר לחלוק להם כבוד לכל האנשים הגיבורים האלו שעברו את השואה הייסורים והסבל צריך לחלוק להם כבוד רב ולהפוך את היום הזה כחלק בלתי נפרד משאר ימי הזיכרון ובנוסף לדאוג ולספר לדורות שאחרינו שדבר כזה לא יחזור שום על עצמו.

Kukupita

New member
חזרתי מבית הספר -

המנהלת החליטה שבכל תחילת שיעור ידברו איתנו עשר דקות על הנושא. למען האמת היה די טיפשי [נושאים שכבר נחרשו לדוגמא: "מה היו הגורמים לשואה?"]. מה גם שעל הנושאים האלה מדברים ביום השואה הלאומי, וממש לא אכפת לי אם באירופה מדברים עליהם גם, כי בסופו של דבר, הכאב הוא של המשפחה שלי - ולא שלהם. הוחלט על היום הזה באו"ם מסיבות פולטיות, לא בגלל שהם פתאום נזכרו אחרי שישים שנה שצריך להנציח את יום השואה בעולם.

deebeebee

New member
מסכימה איתך קוקופיטה

שהמנהלת הפכה את היום למשהו בנאלי. בנושאים כל כך טעונים כמו השואה תמיד קיימת בעיה ששיחה תהפוך לחלולה ביותר. כמו כן, נכון שהשואה היא משהו הנוגע למשפחה שלך משום שמשפחתך נפגעה ממנה, ואלה שנפגעו חיים אותה יומיום. אני זוכרת שבני היה בכתה ו' ושאל בת משפחה אם היא חושבת או נזכרת הרבה במה שעבר עליה באושוויץ והיא ענתה שהיא חוזרת לאושוויץ בכל לילה כאשר היא מניחה את הראש על הכרית ועוצמת עיניים. עם זאת, היום הוא יום שלדעתי לפחות, מדינות העולם, ובמיוחד מדינות אירופה, חייבות להפנים את אחריותן לזוועה הזאת.

יום הזכרון לשואה

ליום השואה הבין לאומי היהודים, הרחמנים בני רחנים, שכחו שגם עמים רבים אחרים ניספו בשואה. ארמנים, צוענים, אינדיאנים, ועמים רבים באפריקה שהושמדו. מצורף בזאת מסמך, "כלי רצח ישראליים בשמי אושביץ". את המסמך הזה, ואחרים, ניתן לראות באתר, www.cfoopalestine.org 5.9.03 כלי רצח ישראלים בשמי אושביץ בטכס אזכרה לקורבנות הנאצים, שערכו ישראלים באושביץ, טסו 3 מטוסי קרב ישראלים, שנרכשו בארה"ב, בזמן הטקס. הטייסים, צאצאים של קורבנות הנאצים. המטס הכוחני והרברבני המטופש הזה, עורר כעס באירופה. נציג ישראל הסביר זאת, שרעש המטוסים, זאת מחאה. מטוסי הקרב הם כלי רצח חדשניים ומשוכללים, וקטלניים מאוד, מתעשיות המוות של ארה"ב, שמסוגלים לשאת נשק חימי, ביולוגי ואטומי, מתעשיות המוות של ישראל. למדינת ישראל, ולעם היהודי, יש את מלא הזכות למחות ולזעוק על פשעי הנאצים. את טכסי ההזכרה צריך לנהל ברגישות הראויה, ובצנעה, כיאה לקורבנות. אסור בשום אופן להופיע בטכסים במדים, ועם נשק, שהוא כלי רצח. שלושת מטוסי הקרב, שנרכשו ויוצרו בתעשיות המוות של ארה"ב, והיו בדרכם לישראל, ושטסו מעל אושביץ בעת הטכסים, עשו זאת כדי להצדיק את מטרתם, הרס, הרג וחורבן. דמם של 6 מיליון היהודים שנרצחו ע"י הנאצים, משמש הצדקה לפשעי המלחמה ומעשי הזוועה של ישראל. הרעש הנוראי של הפצצות שיוטלו ממטוסים אלו, ואחרים, על מטרות ערביות ופלסטינאיות, שיהרגו, ונהרגו בהם המוני בני אדם, זו ה"מחאה" של ישראל על פשעי הנאצים. אכן, מחאה של רוצחים מטורפים, פושעי מלחמה ומבצעי מעשי זוועה, שידיהם מגואלות בדם רב של ערבים, ועמים אחרים, שדמם של היהודים קורבנות הנאצים, משמש להם כהצדקה לביצוע פשעים. שבתאי לוי

האדולפים החדשים

החמאס עולה לגדולה נשיא איראן מדבר בגלוי על השמדת מדינת ישראל מה דעתכם היתכן שואה שנייה ימח שמם שלא נדע?

זה מה שמדאיג!

אם השואה, התרחשה במאה העשרים, בתקופה מתקדמת כל כך. בגרמניה, שנחשבה לתרבותית כל כך. אז התשובה היא שזה מה שאמור להדאיג את מנהגי היהדות העולמית.

"הנאצים התחילו כנורמליים,

זה מה שמפחיד" - כתבה מ- ynet. ___________________ כתבה נוספת מ- ynet: "סדאם הורה להטיל פצצות כימיות על ישראל" "סדאם חוסיין הורה לי אישית לצייד מטוסי קרב בפצצות כימיות ולהטילן בריכוזי אוכלוסיה גדולים בישראל", כך מגלה סגן-מפקד חיל האוויר העיראקי בתקופת סדאם חוסיין ומי שהיה היועץ לביטחון לאומי של ראש הממשלה הזמנית עיאד עלאווי, ג'ורג' סעדה. על התוכנית להפציץ את ישראל בנשק כימי בזמן מלחמת המפרץ הראשונה, סיפר גנרל סעדה, בן ה-65, במסגרת סוכנות המרצים הנוצרית "אמבסדור" המציגה מרצים מוכרים בעיקר מהימין האוונגליסטי. סעדה, נוצרי מאמין, גילה כי סדאם הורה לו לצייד 96 מטוסי קרב סילוניים מתוצרת רוסיה בנשק כימי ולדבריו בזמן מתן ההוראות נכחו במקום מספר אנשי ביטחון נוספים. התוכנית העיראקית, לפי סעדה, היתה לתקוף את ישראל בשמונה מטוסים המצויידים בנשק כימי ובשני גלים - האחד דרך ירדן והשני דרך סוריה. זאת, מבלי ששתי המדינות תדענה באיזה נשק צויידו המטוסים.

למה בריטים מוכרים ציוריו של היטלר ?

מתוך חדשות "תפוז": 29/01/2006 11:17:00 ציורים שצייר היטלר מוצעים למכירה פומבית 21 ציורים בצבעי מים ורישומים שנעשו על-ידי הצורר הנאצי אדולף היטלר מוצעים למכירה במכירה פומבית בבריטניה, לאחר 70 שנה ששהו בתוך מזוודה בעליית גג בלגית. כך דווח בסנדיי טלגרף.

מ ר י ל

New member
אם כל הכבוד ליום הזה ויש כבוד

היום הזה משקף את צביעות העולם . בשעה שהזכירו את השואה הצבא האמריקני היה עדין בעירק והמשיך בטירור שלו. קופי אנן דיבר על בית המשפט הבין לאומי לפשעי מלחמה , ממש בדיחה בית המשפט הזה. מה הוא עזר במניעת הטבח ברואנדה , ביגוסלביה לשעבר , במלחמה בעירק? שלא תבינו לא נכון היה צריך להפיל את משטר סדאם אבל לא להתייחס לתושבי עירק כמו לאשפה , שיעזבו אותם ויתנו להם עצמאות כבר. במיוחד אתמול כשראיתי את הסרט של קובריק מטאל ג'קט אם אני לא טועה , על מלחמת ויטנאם , אין לארה"ב בכלל מה לדבר על כבוד לבני האדם , כשלהם לא היה כבוד לויטנאמים אז ולעירקים היום.זה אומנם לא מתקרב לשואה שהייתה , אבל זה גם יחס משפיל.

למעלה