היום מלאו ארבעים שנה להפלת מטוס הנוסעים הלובי

ע מיש

New member
שטויות מחורפשות

כל מדינה בעולם רשאית כמובן לדאוג לבטחון אזרחיה אבל במקרה הזה לא היתה שום בעיה בטחונית לאזרחי ישראל, כל הסיפור התרחש מעל מדבר סיני במרחק קטן מאד מתעלת סואץ ועל כן הנימוק של בטחון האזרחים אינו רלוונטי כלל ועיקר.
מאחר והמטוס היה במרחק של שתי דקות טיסה מהשטח המצרי ובכוון השטח המצרי, לא היתה שום סיבה להפיל אותו ולרצוח את כל נוסעיו ואנשי הצוות.

יתכן וארצות ערב היו נוהגות באותו אופן ורוצחות את הנוסעים ואנשי הצוות, השאלה היא כמובן למה טיפוסים כמוך רוצים לקחת דוגמה דווקא ממדינות מוטרפות ורצחניות ולא ממדינות דמוקרטיות ונאורות.

שמע קשקשן,

טייסי חיל האוויר עשו הכל לפני הפלת המטוס, הם סימנו לטייסים, כשלא נשמעו הם ירו נותבים לפני חרטום המטוס כאזהרה, טייסי המטוס הלובי עשו סימנים שהם הבינו את הסימן והם טסים אחרי מטוסי חיל האויר לשדה התעופה ברפידים, הם החלו לטוס ואז המטוס הלובי, מסיבה לא ברורה עשה תפנית וברח, הטייס הלובי לא השאיר שום ברירה לטייסי חילה האוויר.

תוסיף לכך שאותם ימים היתה התראה חמה על כוונת אחד מאירגוני המחבלים (נדמה לי שהחזית העממית לשחרור פלסטין) לפוצץ מטוס מעל ישראל וחיל האוויר היה בכוננות שיא לקראת אירוע אפשרי של פיצוץ מטוס חטוף מעל ישראל.

לטייסי חיל האוויר, ולקברניטי המדינה, לא היתה שום דרך לנהוג מלבד הפלת המטוס הלוב, אחרת היו מועלים בתפקידם. אין שום ספק שמכאן ועד רצח המרחק עצום. ולגבי שכנותינו, לא נחשוב כלל מה הן היו עושות למטוס ישראלי באותן נסיבות, לצערנו, השכנים שלנו הם לא בלגיה ולא שווייץ ואנו מעדיפים שיגנו אותנו ונישאר בחיים ולא ישבחו אותנו אחרי המוות.

ע מיש

New member
שמע אידיוט

לא יורים במטוסי נוסעים והורגים את נוסעיהם והצוות שלהם אלא אם אין כל אפשרות אחרת למנוע אסון.
המטוס היה בדרכו החוצה ממדבר סיני שנשלט על ידי ישראל ולא היתה שום סיבה להפיל אותו ולרצוח את הנוסעים.

אידיוט עשה אותך !

תכניס לראש הנבוב שלך שחשוד, כל חשוד שלא מוכן להזדהות, לא נענה לסימונים להתלוות למשמורת חוקית עושה סימנים שהוא מתכוון לנחות כפי שמורים לו ואז עושה תרגיל ובורח, ובאותו הזמן ישנן התראות של ארגוני המחבלים לפוצץ מטוס מעל ישראל. תהיה זאת חוסר אחריות מצד מקבלי ההחלטות בארץ לא ליירט את המטוס, ומרגע שלא נענה להוראות היירוט וברח, חובה עליהם לירות בו ולהפילו.

אני משער שאצל אלילך בארצות ערב דבר כזה לא היה קורה כי הרי ההומניות שלהם ידועות לכל, אבל כאן אנחנו נלחמים על חיינו והמחבלים הוכיחו לא אחת שהם מסוגלים גם לפגוע, אסור היה למקבלי ההחלטות לקחת סיכון, כל סיכון במקרה זה היה סיכון מיותר.

מבחינתי הסתיים כאן הויכוח איתך, עם איש נבער ומלא בעצמו כמוך אין על מה להתווכח. אתה יכול לכתוב עד צאת נשמתך, אני יותר לא אגיב לדברי ההבל שלך.

ע מיש

New member
כלב מצורע עשה אותך

מצידי אל תענה לי. אתה לא עושה לי שום טובות.
אין חובה לרצוח אזרחים, זה עניין של בחירה ורק רשעים או מטומטמים בוחרים לעשות זאת, וזה מה שראשי הצבא בישראל החליטו לעשות.
זו לא היתה הפעם הראשונה שישראל רצחה בדם קר אזרחים ערביים, לפני כן זה נעשה בהפצצה חסרת אבחנה בעומק מצריים, הפעם בהפלת מטוס נוסעים. כפי שכבר כתבתי, על הרשעות האטימות וגבהות הלב הזאת שילמנו ביוקר רב.

ellale

New member
המטוס התנהג בצורה חשודה

ואז ניסה להמלט. וזה בזמן שהיו התראות על מטוס תופת שינסה להתפוצץ במרכז תל אביב.

ע מיש

New member
זה לא נכון, ואפילו אם זה נכון

זה לא מסביר את העובדה שירו בו במדבר סיני במרחק קצר מתעלת סואץ כשהוא מנסה לצאת מהשטח שלנו.
לא הורגים בני אדם בגלל דברים כאלה.
אין אף מדינה נורמלית בעולם שרוצחת נוסעים במטוס אזרחי.

עמיש אל תקשקש את עצמך לדעת, תשאיר משהו

לאחרי החג.
לא פעם קורה שמדינה מירטת מטוסי נוסעים שחדרו למרחב האוירי שלה.
ברוב המקרים טייסי המטוס נשמעים למיירטים והכל נגמר בשלום.
בכמה מקרים (גם מטוס אל על בבולגריה, ומעל הים השחור) זה נגמר ברע.

ע מיש

New member
יש לך שם מדינה אחת נורמלית

שהפילה מטוס נוסעים אזרחי?
כל הדוגמאות על מורדים בטנזניה או מדינות טוטליטריות שונות הן לא רלוונטיות לענייננו.
גם לא טעויות (כמו המטוס באוקראינה שנורה בטעות על ידי סוללת נ"מ)
אבקש מדינה נורמלית שבדם קר הפילה מטוס אזרחי. (ובמקרה שלנו זה נעשה הרחק מעבר לגבולות המדינה)
אם תמצא אז תודיע.

.מי הפיל את המטוס האירני?

והקוראני?
עמיש תפסיק להתפתל עוד אני אטעה בך.
נכון, ארה"ב וברית המועצות.

אני מקווה שאתה לא מכוון בנורמליות לגרמניה חלילה.

ע מיש

New member
מה שתחשוב עלי באמת לא מטריד אותי

ברית המועצות לא נכללת אצלי ברשימת המדינות הנורמליות, בדיוק כשם שבולגריה של שנת 1955 היא לא ברשימה הזו.
הסיפור של המטוס האיראני חדש בשבילי, ובכל מקרה אין כל דמיון בינו לבין המקרה של המטוס הלובי שבו ניתן אישור של הרמטכ"ל להפלת המטוס האזרחי בעוד שאצל האמריקאים זו היתה טעות של צוות הספינה ולא הפלה מכוונת של מטוס נוסעים.

אבל אם אתה רואה בכך הצדקה לרצח אזרחים אז חוששני שיהיה קשה לשכנע אותך שזה היה מעשה איום ונורא.
ואגב, בניגוד למה שעשו האמריקאים - ישראל כלל לא חקרה את העניין.

אל תהיה מוטרד יתר על המידה, סה"כ טעיתי בך

אתה צמוד לדעה שלך ולא ממש מעניינות אותך העובדות.
שנות השבעים היו עמוסות בחטיפת מטוסים וטרור אוירי.
נלקחה החלטה שתוצאותה היו אומללות, אבל רק אחרי שהתבררו העובדות.

רמטכ"ל או קפטן של אוניה ההחלטה נלקחה, ובדיעבד נעשתה טעות.
פעם נשאל מועמד לסגן נשיא בארה"ב על מקרה שכזה, והוא ענה שהוא יבקש מהטייסים המיירטים לבדוק אם יש נוסעים במטוס (דבר שלא ניתן לעשות) והפסיד במרוץ.
אל תרוץ עמיש.

למעלה