היום מצאתי את עצמי מתווכחת במרץ

גברברת

New member
היום מצאתי את עצמי מתווכחת במרץ

עם אחד מחברי מהמין הזכרי וחשבתי להביא את הדיון להכרעת הנמצאים כאן. אז אנא סייעו לנו בויכוח (מבלי לדעת באיזה צד אני
) כמה משקל אנחנו נותנים למצבו הפיננסי של בן זוגנו הפוטנציאלי? האם תקטעו קשר באיבו בגלל שהנכם חשים שהצד השני לא יוכל לספק לכם רווחה כלכלית? עד כמה אנחנו חומרניים ברשימת המכולת של בנ/בת זוגנו ושיהיה שבוע נפלא לכולם

דנטל

New member
לא מעניין אותי בכלל

וזה מסביר למה החבר שהיה לי במשך ארבע שנים וחצי, היה גם האדם הכי עני שהכרתי בחיים שלי. לא מבינה איך אפשר להגיע למינוסים כאלה ושהבנק לא ירדוף אחריך ברחוב, אבל אולי הם ידעו שאין לו ברירה, כי הוא צריך לעזור לכל המשפחה שבחובות. לא יודעת. זה תמיד היה לי מוזר שזה אפשרי, אבל זה מעולם לא הטריד אותי בקשר למערכת היחסים שלנו. הוא תמיד אמר שנתחתן כשיהיה לו כסף. לי היה ברור שלעולם לא יהיה לו כסף. בכל זאת, לא הזיז לי וגם לא היה לי דחוף להתחתן במילא. מזל. היום אני מזועזעת מהרעיון שאולי הייתי נשואה. אבוי.

Sefy

New member
ממש לא מעניין אותי

יותר חשוב לי שלא יפריע לה שאני אוכל בורגר קינג

Sefy

New member
את יודעת שגם ירקות ופירות נושמים ?

ואת אוכלת למעשה גם חיות מתות, פשוט נתת להם שם אחר, ואת לא רואה תזוזה כמו אצל חיה, אז במוח זה נראה הרבה יותר טוב. אבל גם לצמחים יש אמא ואבא והם מרגישים כאב ופחד. אנחנו גם חיות, ואנחנו אוכלים בשביל לשרוד, אפילו הצמחים אוכלים בשביל לשרוד. לפני שאת נותנת לי תגובה, תחשבי על זה טוב.

Anathema Device

New member
צמחים לא מרגישים

לצמחים אין מערכת עצבים. גם אין להם סיבה לפתח מערכת כזאת: כאב ופחד הם חלק ממנגנון אזהרה, ולצמחים אין מה לעשות עם האזהרה הזאת (לברוח למשל).

Sefy

New member
מעניין שמדענים הוכיחו שאתה טועה

היה אפילו בטלויזיה לפני המון זמן בערוץ המדע, חיברו לצמחים אלקטרודות, וכדי לבדוק אם יש תגובה, אדם התקרב אל הצמח כאשר בידו איש, והאלקטרודות הגיבו כמו מטורפים, לעומת זאת כשאותו אדם השקה, הייתה תגובה שונה לגמרי! איך מסבירים את זה ? אולי יותר נוח לצמחוניים לומר שלצמחים אין סבל כי הם לא רואים את זה במו עיניהם. ורק שתדע לך שיש מנגנון הזהרה לצמחים כמו למשל צבעים מסויימים בטבע שמזהירים בעלי חיים שזה לא פרח "טעים" לאכילה.

Anathema Device

New member
ערוץ המדע זה לא מדענים

האם אתה יכול להביא לי מחקר אמיתי שהראה שצמחים יכולים להרגיש? ישנו הספר "החיים המסתוריים של הצמחים" של פיטר טומקינס וכריסטופר בירד, שמתאר ניסויים שמזכירים את הניסויים שהזכרת. הניסויים הנ"ל מעולם לא שוחזרו בהצלחה (דגש על בהצלחה, כי כן ניסו לחזור עליהם). צבעים מסויימים זה לא מנגנון אזהרה, זה מנגנון הרתעה. יש הבדל. האם צמח שמרגיש פחד או כאב יכול לעשות משהו בנדון? אם כן, מה? אם לא, אז למה שתהיה תועלת בפיתוח בפיתוח פחד או כאב? אם אין תועלת, למה שמבחינה אבולוציונית הצמחים יפתחו מערכת "מרגישה"? שוב, לצמחים אין מערכת עצבים ולא שום דבר העשוי לתפקד באופן דומה. ודבר אחרון: גם אם צמחים כן היו מרגישים, עדין עדיף לאכול אותם ישירות ולא לאכול חיות שאוכלות צמחים, כי אכילת חיות גורמת בעקיפין להרג כפול ומכופל של צמחים, שנאכלו על-ידי החיות (כמות הצמחים הנדרשת כדי לכלכל חיות שנאכלות כבשר גדולה פי כמה מכמות הצמחים שהייתה נדרשת לו נאכלו צמחים ישירות. תעשיית המזון מן החי מרביעה את קורבנותיה בקצב שבשום פנים לא היה מתקיים באופן טבעי, ולכן ללא התעשיה הזו, החיות הנ"ל לא היו קיימות, ולפחות חלק מהצמחים שאתה כל כך דואג להם היו ניצלים).

Sefy

New member
חיפוש קטן ברשת...

Face Starvation DALLAS--Research scientists at Baylor Medical Center have proven that plants, including vegetables, feel pain when subjected to trauma such as being yanked out of the ground, peeled, cooked, and eaten. "Veggies and plants initiate a massive hormone and chemical barrage internally when they suffer any kind of injury," says professor Barry Lindzer. "This response is akin to the nerve response and endorphin release when an animal is injured. We cannot ignore the similarities." When Tarnish asked professor Lindzer and his research team what they thought this finding might mean, they responded unanimously, "Nobel prize, baby!"​

Anathema Device

New member
בחייך

כשאני אומרת מחקר, אני לא מתכוונת לידיעה על מחקר. גם בעיתונים רציניים, ידיעות על מחקרים נוטות לסנסצית יתר ולאי דיוקים. ואתה מביא קישור לאתר שאומר Our Motto: "It's only libel if it isn't true--then it's satire." ובדברי הפתיחה:
Welcome to Tarnish, which is an anagram for the word "trash" but with "n" and "i" left over. Seriously, Tarnish is a publication dedicated to shining the cold, unforgiving light of cynicism upon Northern Nevada and watching the various objects of scrutiny run for cover, just like cockroaches but without their wholesomeness and grace. Tarnish would also like to point out that its journalistic integrity is on par with the finest news sources in the world--Useless News and World Distort, Slime magazine, the Boston Probe, Peep-Hole magazine, Snoozeweek, and our local bastions of accuracy, the Reno Gazoo-Urinal and the Sparks Tribute to Illiteracy--meaning that we have none, but at least we're honest about it. For those of you who haven't guessed, Tarnish is a satire site. If you lack a sense of humor, are naive, or are just plain stupid, we suggest you hang out with some kindred losers. Otherwise, it's all the baloney you can stomach.​

Sefy

New member
רוצה עוד כתבות ? זו הייתה הראשונה

יש מלא אתרים שמדברים על זה, הטבעוניים כמובן לא יסכימו, כי חס וחלילה הם יגלו שהם מתעללים בדברים חיים כמו כולם, פשוט צבועים לחלוטין.

Anathema Device

New member
not article, research

serious ones, not jokes like what you just brought. I bet you can find net articles that prove that god exists, that aliens control our every move and so on. and pay attention to what I said about what if plants did feel (a couple of messages up), and how it also leads to veganism.​

Sefy

New member
זה לא משנה מה אני אביא...

תמיד יהיה לצמחוניים תירוצים לרצוח צמחים בשביל לאכול אותם, אחרת זה לא יעשה להם טוב על הלב.

Anathema Device

New member
וזה התירוץ של אוכלי הבשר

לרצוח עוד יותר צמחים + בעלי חיים (שבפירוש מרגישים).

Anathema Device

New member
הבהרה

מה שאתה צריך להביא זה או את המחקר עצמו (מפורט), או כתבה עם רפרנס למחקר (המפורט). להביא כתבה (שיכולה להטעות במקרה הטוב, ולהמציא נתונים במקרה שהבאת) זה לא חוכמה, אפילו אם יש עשרות או מאות כאלו ברשת. החכמה היא להביא משהוא אמין. סתם דוגמא: היה מחקר שבדק את הקשר בין מילה לאיידס. בדקו באפריקה ומצאו שמבחינה סטטיסטית הנימולים באפריקה כמעט ולא נדבקים באיידס. עכשיו אתה יכול למצוא די הרבה כתבות עם הכותרת "מחקרים הראו שמילה מונעת איידס". כולן מתייחסות למחקר הנ"ל. אבל מה, שכחו להציין שם שרוב הנימולים באפריקה הם מוסלמים, שיש להם הרבה פחות פרטנרים מיניים. אולי מסקנת המחקר אמורה היתה להיות שריבוי פרטנרים מיניים מעלה את הסיכוי לאיידס, ולא שביצוע ברית מילה מוריד את הסיכוי לאיידס? במקרה הזה, אפילו שהכתבות מצביעות על מחקר אמיתי (ולא מפוברק), התוצאה טועה ומטעה.

Sefy

New member
אין בעיה! אני בוחר בורגר קינג!! ../images/Emo3.gif

אומנם לך יש שתי קציצות יפיפיות, אבל אני תמיד יכול לקחת בורגר כפול

חח...(;...

כנראה שאני לא אופטימית כמו האחרים פה.. טוב..נו..שיהיה... דווקא נראה לי שאנחנו מאוד חומרניים..אבל שיהיה..חח אני עצמי..אישית.. לא נראה לי שאני אהיה עם מישהו שבטוח לא ייצא ממנו כלום.. מה אני יעשה..אז אני טיפה חומרנית..אבל זה בריא..

אם כולם היו חומרניים...

...היית נשארת עם ז' ביד, כי אם את רוצה לחיות על חשבון אדם אחר - לא תסתדרי עם אחד עם אותה צורת חשיבה. חחח ואני מבינה שגברברת היא צמחונית. לא נורא, יש לי אחד כזה בבית. ספי, בוא נלך לאכול המבורגר.

Sefy

New member
אין בעיה! אוכל אוכל!! ../images/Emo21.gif../images/Emo78.gif

למעלה