היום מצאתי את עצמי מתווכחת במרץ

חמודל'ה...

לא נשארתי.. אני לא נשארת.. ואני גם לא אשאר.. אל תדאגי לי.. אני יודעת להסתדר.. ואם הייתי נשארת עם זין ביד.. לפחות אני נהנית.. (חח...אולי לא כמוך..)

אל תיגררי להקנטות אישיות

במה שאמרתי, לא הייתה נימה אישית, סתם לא סובלת נצלנים משני המינים.

יש לי כמה דברים קשים לומר לגבי זה

התפיסה של כמה מהנשים כיום, וגם המתקדמות שבהן באופן מפתיע, היא שהגבר שאיתן יעזור להן להתפרנס. התפיסה הזאת עשויה לפגוע בהן לטווח הארוך. במידה וירצו להתנתק מבעליהן בעתידן הן יהיו תלויות בו כלכלית ויהיה להן קשה מאוד להשתחרר. לא רק כלכלית. גם רגשית. התלות הזאת מעמידה את האישה בעמדת נחיתות ותלות. זה מאפשר לבעל לשלוט בה. דבר שמוביל להרבה חיי נישואין מאוד מתסכלים ותלותיים ולהרבה נשים מוכות שלא עוזבות. עצוב.

גברברת

New member
ומה עם ההיפך?? אין בחורים שבודקים

את איתנותה הפיננסית של בת זוגם המיועדת?? או לפחות של משפחתה? וזה אחד השיקולים המובילים בהחלטתם אם להכנס לקשר אם לאו?? אגב.. תלות כלכלית איננה קשורה קשר ישיר לאלימות, ישנן נשים (ואני אישית מכירה אחת שכזו) שמנהלות קריירה מפוארת, מרוויחות יותר מבן זוגן , ומטבע הדברים אינן תלויות בו כלכלית. ולמרות זאת חשופות לאלימות במשפחה. ואמנם זה לא הנושא הראשוני, אבל אני ממש לא מצליחה להבין מה נשים כאלו ממשיכות לעשות בקשר שמספק להן רק השפלה ופחד ואכזבות שנוחתות אחת אחרי השניה.

ברור שזו לא הסיבה היחידה

אבל זה אחד הדברים הכי נפוצים שתוקעים אישה במערכת יחסים קשה. ישנם גם גברים כאלו, אבל להם אני לא דואגת. לא שמעתי על הרבה גברים תלויים שהתעללו בהם, למען האמת גברים שיהיו תלויים בנשים לרוב יחושו מאויימים על ידן (כמו במקרה שסיפרת) ויהפכו הם לצד המתעלל. איכשהו תמיד הכל מסתדר ל"טובתם"..

ברור שזה ענין פסיכולוגי

כי אם היתה להן פסיכיקה רגילה הן היו מבינות את מה שאת מבינה. יכולות להיות הרבה אפשרויות למה הן נשארות: - הן חושבות שזה באשמתן ומגיע להן - הן מאמינות לבעל שהוא "ישתנה" <הן בהכחשה> וכהנה וכהנה.... טיפול פסיכולוגי ובנאדם קרוב חזק זה לפעמים מה שיציל אותן.

Sefy

New member
למה לי ? מה זה משנה לי ?

שתהיה בעלת קריירה, שתהנה, שתרוויח יותר, ממש לא מזיז לי. כל זמן שהיא יודעת להשקיע במערכת יחסים לפחות!! לפחות זמן שווה כמו לקריירה, אז אין לי שום בעיה עם העניין.

למעלה