היום מרוץ הגביע העולמי בציריך

קטונתי מלתת ביקורת על ניהול של

קבוצות. את השלושה וחצי אנשים שאני צריך לנהל, אני בקושי מצליח. ולהם אין אגו כמו לסימוני וקונגו. זה נכון שלקבוצות הגדולות של סאקו, קוויקסטפ ופאסה בורטולו יש עד עכשיו שנה פחות טובה מזו הקודמת. אבל דבר ראשון-העונה עוד לא הסתיימה ודבר שני-קשה לשפוט לפי שנה אחת. אם סאוניר דובל ימשיכו כך גם בשנים הבאות אולי אפשר יהיה לייחס את זה לניהול. בינתיים אני מעדיף לייחס את זה למזל. רבובנק לדוגמא, העיפו את המנהל הספורטיבי שלהם יאן ראס אחרי שבמשך כמה שנים הוא לא הביא את ההישגים שציפו מהקבוצה ועכשיו עם מנהל חדש הם קיבלו פחות או יותר את אותם הישגים.

נתי, מה זה לא מנוהלות טוב?

לפי הפרסום האחרון של דירוג הקבוצות (22.8.2004) סקו עלתה מהמקום השישי למקום השלישי בדירוג הקבוצתי. סניור דובאל שומרת על יציבות במקום ה 10 בשני הדירוגים האחרונים (הקודם ב 15.8.2004) והיא עלתה מהמקום ה- 19 בתחילת העונה. אמת, זה מרשים, אבל אני חושב ששמירה על ראש הדירוג (טי מובייל) אומר דרשני על כל תוקפי טי מובייל והתנהלותה (גם אני לא מת על הליכלוכים שיש שם אבל מה איכפת לציפור עם העץ הוא ירוק). גם CSC שומרת על יציבות במקום השני והיא החלה את העוננה במקום ה 9. ארמסטרונג והתגליות (עדיין כקולגות של ניומן) החלו את העונה במקום השלישי ועם ניהול מדהים וניצחון שישי בטור הם ירדו למקום הרביעי (למרות כבר היו נמוך יותר העונה). קוויק סטפ? אכן החחלו את העונה במקום שני וכרגע במקום 6. ובעניין ניהול והקשר לדירוג קבוצתי עולמי פאסה אכן גילתה כי מטיל ביצי הזהב, אלסנדרו הגדול, אינו מספיק ולמרות שרשרת ניצחונות מרשים בג'ירו הם ירדו מהמקום השני בתחילת העונה למקום 9 נכון לדירוג האחרון. אבל אני כמעט משוכנע כי כמה קבוצות ארץ זבת יכולות ללמד ניהול מה הוא את הגויים מדרג 1

בו נבדוק מה זה קבוצה שלא ...

מנוהלת טוב במונחים ישראליים. קבוצה שלא מנוהלת טוב, זו קבוצה שחותמת חוזים עם שחקנים למרות שהיא יודעת שהיא לא תוכל לשלם להם. זו קבוצה שבמאי משלמת את משכורת ינואר וחושבת שזה הישג. זו קבוצה שמצד אחד נמצאת באיחור של 4 חודשים במשכורת, אבל מצד שני לא מתביישת לקנוס את השחקנים אחרי הפסד. ההגדרה הזו מתאימה לסאקו?

natyh

New member
למה לרדת לשכונה

קבוצת אופניים שלא מנוהלת טוב במונחי אופניים , לא קבוצה של גנגסטרים , שמנוהלת על ידי מאפיונרים . בועז אפשר בקלות להבדיל בין השניים : לא מנוהל טוב ראה נג"ש קבוצתי בטור וזמנו של סימוני זה מנוהל טוב??? לא מנוהל טוב בטור ראה הביצועים החלשים של סימוני והקבוצה . אם אתה חושב שהבעיה שם זה קונאגו סימוני ... אשריך זו הבעיה הפחות גרועה שלהם . נתי

ה-UCI צריך לקחת דוגמה מהאולימפיאדה

למרות שלא ראינו את המרוץ אתמול וקשה לחוות דעה על מה שהיה שם, העובדה הבולטת בעיני היא זה שהמרוץ של ציריך הסתיים בספרינט של כ-30 רוכבים. לפי הפרופיל של המסלול ולפי ההיסטוריה של המרוץ זה לא היה צריך להגמר בצורה כזו. אז מה קורה כאן? לדעתי, הרמה הגבוהה של הרוכבים היום מביאה לניטרול של חלק גדול מהבריחות במרוץ ע"י הקבוצות האחרות. נכון שיש מרוצים שבהם הבריחות מצליחות או שיש סלקציה תוך כדי המרוץ, אבל מהתרשמות בלתי בדוקה נראה לי שהמרוצים האלו הולכים ופוחתים. לדעתי, צריך להוריד את מספר הרוכבים למרוץ בקבוצה ל-7 או ל-8 רוכבים ואז יהיה לקבוצות החזקות פחות אפשרות לנטרל מהלכים התקפיים. באולימפיאדה לדוגמא, ראינו הרבה יותר התקפות. בין היתר בגלל שהבורחים חשבו/ידעו שיהיה קשה לרדוף אחריהם עם קבוצות של מקסימום 5 רוכבים.

למעלה