מתכון לבייבי בק ריבס
היי, אומנם התמונה צולמה במסעדה (רשת Tony Romas) אם מישהו מכיר בחו"ל, אבל אני מכין לא מעט פעמים ויוצא מצויין
אפשרי לבצע עם בייבי ריבס או ספייר ריבס או דומיהן (תלוי מה מעדיפים): המתכון הוא הערכה גסה כי הכל בעין מבחינת חומרים, אז איתכם הסליחה... כ-1-3 ק"ג צלעות (תלוי אם מדובר בבייבי ריבס - בהם מנקים את השכבה העבה של הבשר, כמו בתמונה, או בסט הצלעות המלא) מערבבים בכלי: 3 כפות קטשופ 3 כפות רוטב היקורי סילן או סוכר חום לפי טעם - בערך 3 כפות סוכר קצת סויה גרגירי צ'ילי לפי חריפות 2 כפות חרדל דיז'ון שליש כוס חומץ שליש כוס שמן 2 כפות גדושות גרגירי חרדל - עדיף לכתוש קצת במכתש ועלי למי שיש ראש שום שלם - מי שרוצה אפשר פחות שמים את הבשר בשקית ביחד עם הרוטב ומעסים טוב, ומים במקרר לכמה שעות. מוציאים כשעתיים לפני הצלייה, מחממים תנור או גריל לחום בינוני - בערך 180-200 מעלות, ושמים בתוך תבנית סגורה בנייר כסף לשעתיים-שעתיים וחצי. בשלב זה מוצאים את הבשר מהכלי וצולים על חום גבוה, ומברישים תוך כדי את כל הנוזלים שנאגרו בכלי. בערך 10 דקות(כדי ליצור את שכבת הקרמל המטריפה הזאת) * דגש חשוב - בניקוי הצלעות חובה לנקות את הבשר ממברנות העצם!(הקרום הקשיח הזה) בתיאבון !!!