היום נכין את הקבבים השמנמנים שלי ליום עצמאות

צלשף

New member
היום נכין את הקבבים השמנמנים שלי ליום עצמאות

כמו כן נעבור על מלאי הבשרים המיועדים לאש מה חייב להיות במאלי אז ככה ביז עגלה (עטינים) שקדי עגל אשכים של הודו חוט שידרה של פרה כבד אווז וכמובן אנטריקוט טוב ולחיזוק כמה צלעות צוואר וספריפס של חזירון שמנמן
 
יש מצב לתמונות מיום העצמאות? :)

וגם - איך אתה מכין את צלעות החזיר? אתה מבשל אותן מראש או ישירות על המנגל? (ומרינדה?)
 

צלשף

New member
הצלעות יעלו אחר כבוד על המנגל

כמו שברא אותם השם בתוספת רטוב שום פשוט וטעים 2 ראשי שום כתוש 1 כפית מלח גדושה 2\1 כוס מים לערבב את המצרכים ולצקת על הסטייקים בצלחת
 

BiggPoppa

New member
מצטרף לשאלת הצלעות

אני מניח שאת הצואר אתה עושה כסטייקים - אבל אשמח למתכון לספריבס.
 

צלשף

New member
קבל מתכון לספריפס

2 ק'ג ספריפס למרינדה; 3 כפות דבש 2 ס'מ ג'ינג'ר קצוץ 6 שיני שום כתוש 2\1 כוס סויה 2\1 כוס סויה מתוקה 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק בקערה גדולה לערבב את כל המצרכים להכניס את הספריפס לשעתיים ולאחר כבוד להניח על המנגל כאשר האש חלשה
 

צלשף

New member
פשוט ביותר

אפשר על מנגל פתוח אפשר על פלנצ'ה או מחבת חריצים בכל מקרה לחמם את מקור האש לחום גבוה ולאחר מכן על אש חלשה כחמש דקות בכל צד
 

BiggPoppa

New member
תודה

חשבתי שאתה מתכוון לשדרה שלמה - לכן השאלה. חג שמח ובתיאבון
 

צלשף

New member
יש אפשרות להכין את הספריפס בשלמותו

אך זה מעט שונה ההבדל הוא שצולים על אש פתוחה בחום גבוה כ-5 דקות בכל צד ולאחר מכן מעבירים לתנור בחום נבוה לעוד כ-15 דקות בהצלחה חג שמח וטעים
 

צלשף

New member
הסבר למה שצחי הכין

אז ככה, צחי הכין נתח ששמו הוא שפיץ ברוסט שזה מעוד טעים אבל זה לא ספריפס. ספריפס זהו חלק ההמשך של הנתח באזור הבטן הממשיך את האנטריקוט והסינטה. הנתח מגיע עם מעט שומן ובאופן יחסי הוא מאוד דק, כמו כן כתבתי לך ששלב ראשון הוא צליה על אש פתוחה כ-5 דקות בכל צד ורק לאחר מכן להעביר לתנור ל-15 דקות נוספות על חום גבוה כך הבשר יצא צלוי במידה הנכונה ולא חרוך כאשר אתה צולה נתח בתנור אז החום שונה לדוגמא אותו נתח של ספריפס בצלייה בתנור על חום של 180 מעלות יצריך שעת צלייה
 

אליה ל

New member
צלעות מאוד אוהבות דברים מתקתקים

אפשר להשרות אותן במרינדה של יין אדום (מתוק) דבש / סילאן, שום, פלפל ומלח או כל מרינדה אחרת כיד הדמיון הטובה - כולל פירות יבשים כמו אננס למשל. עדיף ורצוי להשרות מינימום שעה לפני שמניחים בתנור או על הגריל. נתחים גדולים אני בדרך כלל מכינה בתנור - כך יש לי תחושה של "שליטה" על התוצר הסופי. כשאני מכינה בתנור אני משאירה את הצלעות במרינדה. אם מכינים על הגריל = להוציא מהמרינדה ולייבש את הנתח ומפעם לפעם להרטיב את הנתח עם מברשת ברוטב. בין לבין, אפשר לבשל את הרוטב / מרינדה ולצמצם אותה ולאחר שהנתח מוכן על הצלחת למזוג את הרוטב עליו.
 

etayk

New member
מתכון לבייבי בק ריבס

היי, אומנם התמונה צולמה במסעדה (רשת Tony Romas) אם מישהו מכיר בחו"ל, אבל אני מכין לא מעט פעמים ויוצא מצויין :) אפשרי לבצע עם בייבי ריבס או ספייר ריבס או דומיהן (תלוי מה מעדיפים): המתכון הוא הערכה גסה כי הכל בעין מבחינת חומרים, אז איתכם הסליחה... כ-1-3 ק"ג צלעות (תלוי אם מדובר בבייבי ריבס - בהם מנקים את השכבה העבה של הבשר, כמו בתמונה, או בסט הצלעות המלא) מערבבים בכלי: 3 כפות קטשופ 3 כפות רוטב היקורי סילן או סוכר חום לפי טעם - בערך 3 כפות סוכר קצת סויה גרגירי צ'ילי לפי חריפות 2 כפות חרדל דיז'ון שליש כוס חומץ שליש כוס שמן 2 כפות גדושות גרגירי חרדל - עדיף לכתוש קצת במכתש ועלי למי שיש ראש שום שלם - מי שרוצה אפשר פחות שמים את הבשר בשקית ביחד עם הרוטב ומעסים טוב, ומים במקרר לכמה שעות. מוציאים כשעתיים לפני הצלייה, מחממים תנור או גריל לחום בינוני - בערך 180-200 מעלות, ושמים בתוך תבנית סגורה בנייר כסף לשעתיים-שעתיים וחצי. בשלב זה מוצאים את הבשר מהכלי וצולים על חום גבוה, ומברישים תוך כדי את כל הנוזלים שנאגרו בכלי. בערך 10 דקות(כדי ליצור את שכבת הקרמל המטריפה הזאת) * דגש חשוב - בניקוי הצלעות חובה לנקות את הבשר ממברנות העצם!(הקרום הקשיח הזה) בתיאבון !!!
 
למעלה