היום שוב פעם התביישתי המנהיגים שלנו

ניר נגר

New member
קודם כל אף אחד לא מת!

אם הייתי יודע בוודאות שימותו חיילים בשביל לחלץ את הגופות גם אני הייתי מתנגד, לא צריך ללכת עם ראש בקיר. אבל תנסה! סגור את המתחם, תציב צלפים, תעבור מבית לבית, תנסה לחפש, לאתר, רק אחר כך תצא. צא עם ההרגשה שניסית לעשות הכל, בשבילם, זה מה שנשאר להם עכשיו, מה שתעשה בשבילם, ותו לו.

EverGrim

New member
ומה יגיד חייל שנכנס לתוך בית, שאולי

ואולי לא יצא משם על אלונקה, בשביל להביא אצבע קרה של מת? הסיכון פשוט לא שווה את זה. זה לא שיקול רציונלי קר, זהו השיקול האמוציונלי החזק והחם ביותר שקיים - חרדת השרדות. שיקול רציונלי קר היה, להוציא את כל שעה גופת אחד המחבלים שכבר קברנו בשטחנו מהאדמה, ולקבור אותן מחדש בעור חזיר, על מנת שלפי הדת המוסלמית, הוא לא יקבל שהיה בגן עדן עם 72 בתולות. הסיבה היחידה שאנחנו לא עושים את זה, היא מפני שאנחנו לא רוצים לעורר תגובות אמוציונליות מדי, אצלנו ובעולם, למרות שלדעתי זהו הפתרון הכי טוב, מפני שכל המוטיבציה שלהם בנויה על אותן 72 בתולות. אבל חזרה לנושא. אני לא יודע ולא מתיימר לדעת איך מרגישים משפחות ההרוגים, אבל אם אני הייתי נפגע בפעולת טרור, לא הייתי רוצה שיזכרו אותי ע"י הגופה שלי, אלא לפי מי שהייתי ומה שהייתי. שיזכרו אותי בתור אדם, ולא בתור גופה, כי הגופה הזו היא לא אני.

פלסטיק

New member
מי אמר שלא יקבל 72?

לפי איזו דת מוסלמית? זה פשוט לא נכון, עוד "פתרון קסמים" שלא עבד (ניסו אותו כבר לפני 50 שנה הבריטים והצרפתים).

*DOR*

New member
הנה... רק דיברת....

ועוד שני חיילים נהרגו כשחיפשו את חלקי הגופות בציר פילדלפי. קיבלת את מה שרצית??

ציקהלה

New member
אני לא מגויס עדיין

אבל אני יודע שלא הייתי רוצה שיסכנו אנשים את עצמם בצורה כזאת שיהיה קשה לחברים שלי לעזור לי (במיוחד שאני מת) ובמיוחד שאני לא יכול להודות להם אני יותר רוצה שהם יפנו את זמנם לעשות דברים יותר חשובים מאשר לחפס אותי.... אבל אולי זה רק אני

bar666xp

New member
וזאת הפעם הראשונה שפוליטיקאי ...

מקשקש שטויות ברסק גזר ?! אולי גם לא כדאי שחיילים יהיו במחסומים זה נורא מסוכן... ובגבול סכנת נפשות (בגבול הצפון במיוחד) קניבלים אגב לצערנו הם לא אז היה אולי היה עם מי לדבר !!! לגבי "חיות-אדם" למה מה עשו לך רע החיות ?! לגבי צלם אנוש אישית אני כבר הגעתי למסכנה שכניראה גם לא היה! אבל הבעיה שלנו היא שלא רשום על המחבלים שלט מחבל והשימוש שהם עושים באוכלוסיה זה פשוט דבר שאי אפשר לתאר למי שלא ראה זאת בעיניים שלו/ה.. יש לי רעיון בו נשלח מסר גם לרוצח הישראלי שאם החברים שלו ירצחו איזה כמה שוטרים המישטרה תשחרר אותם תמורת חלקי הגופות... ועד כל מיני שטויות שמדינת ישראל עושה כי נוח לקרוא לרוצחים האלו מחבלים?! המצפון שלי! יהיה הרבה יותר שקט גם אם יהיו 1.5 מיליון איש בבתי הכלא ולא יהיו פיגועים נגד חיילים ואזרחים כאחד!!!

D a n L

New member
אז מה אתה אומר עכשיו?

היה צריך ששני חיילים ימותו בשביל חלקי גופות? איך מי שקיבל את ההחלטה לסכן אותם אותם בשביל חלקי גופות יוכל להסתכל עכשיו בעיניים של ההורים שלהם?

ניר נגר

New member
לצערי הם מתו תוך כדי "עזרה"

לאישה זקנה שביקשה מהם עזרה... אל תאשים במותם את מקבלי ההחלטה הצודקת. אם היית שואל אותם מה הם היו מעדיפים אם הם היו מתפוצצים באותו נגמ"ש, אני בטוח שהם היו עונים לך את אותה תשובה שאנ כתבתי.. אנחנו לא רוצים שינטשו אותנו ואת שרידינו... פעם הבאה כשחיילים יצאו לקרב הם ידעו בליבם שיעשו הכל אבל הכל בשביל להוציא אותם משם חיים או מתים, לא כמו הסיפור בקבר יוסף עם מדחת יוסף ז"ל...שבר גדול קרה בצבא, מאז...

למעלה