היום

היום

הזה מיוחד וקסום בעיני לא שאני מבינה יותר מגי ברקע ליום הזה איכשהו בקשת הסליחה מסמלת משהו טהור ,ברור לי שלרוב זה לא ממש אמיתי בהנחה וכן זה עילאי,אתם שתהיו בריאים כמה חגים אחד אחרי השני ! תנו לנשום מה גם שגם אני לא נוסעת בכיפור אני מכבדת את הרגשות של השכנים שלי ושל חברי שלמרות שאף אחד מהם לא גר לידי אני עושה את זה מתוך הזדהות אז שיהיה. צום קל לכולם

אשי יקירה. כל הבוד לך!!!

אומנם רבים בערים מעורבות נוהגים כמוך ואינם עושים דברים העלולים להתפרש לא טוב, אבל למרבית הצער, יש גם לא מעט הנוהגים בדיוק ההיפך, משהו כמו: ׳אנחנו שמים...׳ או ׳אתם לא תגידו לנו מה לעשות...׳, דוגמאות לכך ניתן לראות מהמהומות ביום כיפור בין יהודים לערבים בעכו או את דריסת הילדה ע״י בדואי שהשתולל ביום כיפור עם טרקטורון בכפר תבור.
באותה מידה יהודים שגרו בארצות ערב עשו הכל לא לאכול בפומבי בימי צום הרמדאן או לא לשתות משקאות חריפים בנוכחות מוסלמים.

הסובלנות בין הצדדים היא מבורכת ויש לשאוף אליה ככל האפשר.

לגבי כמות ימי החג וההבדל בין חגי היהודים למוסלמים. פעם, בשיחה עםשמיםמכחולים, מניתי את ימי החג של שתי הדתות לצורך ההשוואה, יצא שליהודים יש יום חג אחד יותר מהמוסלמים, השינויים העיקריים הם בכך שחגי היהודים מרוכזים במקבצים, אם היו מפוזרים על פני כל השנה זה לא היה נראה כל כך הרבה (ומעיק), סיבה שניה היא ״חול המועד״, בחגים סוכות ופסח יש מה שנקרא ״חול המועד״, החגים עצמם הם רק היום הראשון ו האחרון של כל אחד מהחגים האלה, הימים שבין שני ימי החג נקראים ״חול המועד״ והם ימי חול רגילים המותרים לעבודה, נסיעות או כל דבר אחר. אבל הם בשום אופן לא ימי חג.

האמת

שזה מעיק בגלל העבודה כי בחגים אנחנו נערכים מראש ואצלנו זה די משפיע על הכל לחץ מטורף , מעבר לזה חגים זה ברכה לפחות נחים קצת .יש לי חברה שגרה בקיבוץ שסיפרה לי שהקיבוצניקים נוהגים לעשות על האש בכיפור ככה שיש ויש .צום קל

מנהג נחמד, אבל אני לא מתרגשת מכיפור

אנשים ממשיכים לפגוע אחד בשני, לפני כיפור ואחרי כיפור. התקשר אליי חבר כעת ובקש סליחה על מה שעשה ועל מה שלא עשה. נראה לך שביבי התקשר לחבר ערבי?

Woking

New member
אני בטוח שגם נוער הגבעות צמים

בין פעולת תג מחיר אחת לבאה. אני מעדיף כבר את הכנות של הקיבוצניקים עם המנגל והחזיר.

טל6881

New member
את מעיזה בכלל לדבר על צביעות...?

את חיה בחברה הכי צבועה שרק ניתן לדמיין, מרוב שהדבשת שלך גדולה את כבר לא יכולה אפילו לסובב את הראש כדי לראות אותה.

ביבי לא מעניין אותי

מה גם שלא נראה לי שקל לסלוח יש מעשים שאין עליהם מחילה והבחירה לסלוח היא גדולה

ואתה עונה בתור בדואי

או שהחלטת לשם המשך ההתחזות להתחזות לבדואי בחייאת תאמץ זהות אחרת יש לנו מספיק בדואים בפורום חח שושו לא לכעוס עלי חח

אפרופו התחזות אני לא מתחזה לכלום, ואם גם את נדבקת במחלת החשדנות אני מאחל לך בריאות, ובכלל להתרחק מכל מיני גורמי מחלה ימנים חביבים

ואתה אין לך כיפור

דווקא הצום מועיל לאנשים כמוך כמה שפחות לשמוע ממך יותר טוב

למעלה