לא מבין על איזו הפיכה אתה כותב ....
דוד נימשח למלך על ידי שמואל בטרם הקרב עם גולית . רוצה לומר ,ובניגוד לדעה הרווחת דוד הרג את גוליית בתפקיד מלך ישראל ,ולא כאיזה רועה צאן מזדמן. מכאן יוצא שהרדיפה של שאול את דוד הייתה בעצם בדימדומי שילטון שאול בו נחרץ גורלו על ידי שמואח להיות מודח מהמלוכה .במקביל דוד עשה את עבודת ההתמחות שלו למלוכה (אירגן קבוצות של אנשים בעייתיים והיה המנהיג שלהם ) עד ששאול יפנה את מקומו בצורה מכובדת וכגיבור לאומי(מת בקרב בגלבוע). ככתוב ויקונן דויד, את-הקינה הזאת, על-שאול, ועל-יהונתן בנו. יח ויאמר, ללמד בני-יהודה קשת, הנה כתובה, על-ספר הישר. יט הצבי, ישראל, על-במותיך, חלל: איך, נפלו גיבורים. כ אל-תגידו בגת, אל-תבשרו בחוצות אשקלון: פן-תשמחנה בנות פלשתים, פן-תעלוזנה בנות הערלים. כא הרי בגלבוע, אל-טל ואל-מטר עליכם--ושדי תרומות: כי שם נגעל, מגן גיבורים--מגן שאול, בלי משיח בשמן. כב מדם חללים, מחלב גיבורים--קשת יהונתן, לא נשוג אחור; וחרב שאול, לא תשוב ריקם. כג שאול ויהונתן, הנאהבים והנעימים בחייהם, ובמותם, לא נפרדו; מנשרים קלו, מאריות גברו. כד בנות, ישראל--אל-שאול, בכינה; המלבישכם שני, עם-עדנים, המעלה עדי זהב, על לבושכן. כה איך נפלו גיבורים, בתוך המלחמה--יהונתן, על-במותיך חלל. כו צר-לי עליך, אחי יהונתן--נעמת לי, מאוד; נפלאתה אהבתך לי, מאהבת נשים. כז איך נפלו גיבורים, ויאבדו כלי מלחמה. {פ}