היוצאים מחב"ד

sharkyM

New member
היוצאים מחב"ד

הי אנשים , בוקר. רציתי לשתף אותכם במן הרגשה שיש לי, והיא שכמות היוצאים מחב"ד גדולה באופן משמעותי מכמות היוצאים ממסגרות חרדיות (בלבד , ללא ד"ל!) אחרות , זה כמובן על סמך היכרות עם אנשים שיצאו . האם עוד מישהו שם לב לזה ? וא"כ האם למישהו יש תשובה טובה לשאלה למה ?

אלי פלס

New member
בוקר גם לך

גם אני חשבתי שכמות היוצאים מחב"ד גדולה משמעותית מכמות היוצאים ממסגרות אחרות... טעיתי. אכן, בחב"ד יש בשנים האחרונות סחף משמעותי החוצה אך הוא לא גדול באופן משמעותי מהיוצאים ממסגרות אחרות. למה זה? אולי מפני שהדבר המאחד את החסידויות האחרות, הרבי, כבר לא כל כך מסוגל להופיע (הוא חי. זה ברור
. אבל הוא לא כל כך מופיע בפני החסידים)...? אולי... שאלה: אתה גם יצאת מחב"ד?

sharkyM

New member
בצעירותי

למדתי מספר שנים במסגרות חבדיות וחוצ"מ יש לי די הרבה מכרים חב"דים אני עוד לא יצאתי לצערי

חרדית

New member
חב"ד

לפי דעתי יש באחוזים יותר יוצאים מחב"ד וזה בגלל שכל הדרך של חב"ד היא יותר פתוחה לציבור בחוץ אצל רוב החרדים אוסרים על יצירת קשר כל שהוא עם חילוניים ובעצם עם כל מה ששונה חב"ד מעודדת קרוב רחוקים והרבה בני נוער(בעיקר בחו"ל) יוצאים למשפחות מדברים עם אנשים ורואים שקימת דרך נוספת. מלבד זאת חב"ד כמה שהיא מצומצמת כמובן יחסית יש בה פתיחות שאין בשום חסידות אחרת. סיבה נוספת זה המשיחיות שהרבה לא מאמינים בה וזה גורם להם לשאול כבר שאלות על הכל. חרדית. נ.ב: אלי אתה היית חבדני"ק לא?

חרדית

New member
אלי החבדני"ק

אלי נראה לי שכבר סיפרתי לך שיש לי פינה חמה בלב לחב"ד הם דאגו תמיד לתת לי מפלט ללינה בכל מקום בעולם (אם כי לשרותים לא יכלתי להכנס(סתם לא כולם)) אני אישית מאד מעריכה אותם. חרדית. נ.ב: זה לא אומר שאותך:))))))

אלי פלס

New member
אני X-חב"דניק

כך שאם את מעריכה אותם, אז את X-מעריכה אותי. אל תדאגי. אני חי עם זה טוב מאוד...

חרדית

New member
אלי יעזור לך?

אם אני אגיד שאני (קצת) מעריכה אותך? אולי פעם אני אסביר לך למה בינתים תגיד תודה! חרדית.

אלי פלס

New member
לא.

חייתי טוב קודם. אני חי טוב עכשיו. יש מקומות בהן ההערכה לה אני זוכה היא בתנאים סניטריים בהרבה (את זה טובי אמרה לי לכתוב).

טוב

New member
ויש הרבה מקומות סניטריים

שבהם אתה זוכה להרבה הערכה.

חבל...

אולי אני כבר זקן או שאני סתם לא מבין אבל סוג הזלזול הזה הוא מאוד מאוד חרדי, רבנים וראשי ישיבות דוסיים מאוד נוהגים לזלזל ככה בקלות כזו.

sharkyM

New member
אנשים מה קורה

חוץ מ א.פ א"א לא מגיב ברצינות . איפה תומכי תמימים ???

יוצאים מחבד

מסקר שערכתי פעם בה.ל.ל מצאתי שיש 2 קבוצות בהם אחוז היוצאים גבוה משמעותית מקבוצות אחרות: חבדניקים ומשפחות של חוזרים בתשובה.לגבי החבדניקים יש לי 2 הסברים: מדובר בחסידות פתוחה יחסית (כפי שציינה חרדית) ובנוסף יש גם משבר גדול בגלל מותו של הרבי. לגבי החוזרים בתשובה ההסבר הוא שיש להם קשר עם המשפחה החילונית שלהם וכך הם נפתחו לעולם. כמו כן, הם לא פעם מרגישים פגועים מיחס הסביבה אליהם כסוג ב´.מישהו ממשפחה שכמה ילדים בה חזרו בשאלה הסביר לי שכנראה האופי המרדני של אביו שהביא אותו לחזור בתשובה, עבר כנראה לילדיו שעשו את המסלול בכיוון ההפוך.

yariv~2

New member
אני אישית

למדתי שנה בת"ת חב"די וכחצי מהכיתה עזבו לישיבות בנ"ע... (שזה מעין התפקרות במבט חב"די) למה זה קורה? לדעתי זה קורה בגלל שהסלקציה אצלם היא פחותה ממקומות שונים... אני מתכוון.. שת"ת חב"די יקבל כמעט כל תלמיד ולו רק לשם הסיכוי הקטן שאותו אחד יתחזק או שהוריו יתחזקו..

avidadon

New member
זה בגלל ש

חבד זו דת די מוזרה, ממש כת בפני עצמה ולהרבה אנשים קשה להתחבר לזה והלאמין בזה, אחרי הכל להאמין שהרבי הוא המשיח ושטויות כאלה זה די מעייף אחרי תקופה מסויימת..

adam222

New member
בהמשך לדבריך...

עומד לצאת לאור בראה"ב ספר באנגלית הטוען טענה ממש מקורית: "חב"ד יותר קרובים לנצרות מאשר ליהדות" הוא מנמק זאת בהוכחות חותכות אין ספור... על כך שהם כת מוזרה שמתפללים לאיש ולא לאל (ועוד מת - שהם מאמינים שהוא חי) & So On...

למעלה