היות ופורום יחד והמפלגה יחד הם

היות ופורום יחד והמפלגה יחד הם

לא ציונים אז אני שואל זאת כאן בואו ונניח לרגע שהוקמה מדינה פלסטינית בגבולות 67 כמעט יש שקט ושלוה ושלום עם מדינות ערב קר או פושר לא חשוב מה קורה בתוך מדינת ישראל ? כאשר הפלסטינים הישראלים היום בפוטנציאל של 20 מנדטים לכנסת מחר 40 מנדטים ובעתיד מעל 60 .

EverMan

New member
אני גר בגליל , אפילו בכרמיאל

אני מודע לכך טוב מאוד

Azazel

New member
אתה מוריד את החלק של ה'פלסטינים'

מה'פלסטינים הישראליים', והופך אותם פשוט ל'ישראלים'. לא מקפח אותם, לא מייחד אותם, לא נותן להם אוטונומיה, לא מדבר על 'הסכנה הדמוגרפית' ,וכד'. ואגב, לגבי 'הסכנה הדמוגרפית', היא לא ממש קיימת, כי היילודה יורדת גם אצל הערבים הישראליים, וגם כי יש לנו מגזרים מסוימים שעובדים שעות נוספות בנושא.

shay or eli

New member
למה להוריד את החלק "הפלסטיני"?

למה להתכחש לזהות ותרבות לאומית, ולא להשלים איתה ולצאת ממנה לשותפות ודו-קיום? אני לא רואה למה הפלסטינים אזרחי ישראל צריכים לוותר על שפתם והמורשת התרבותית שלהם והישראלים לא צריכים לוותר על העברית והתרבות שלהם. זאתי הסתכלות מאוד מתנשאת של רוב כלפיי המיעוט לדעתי. ובקשר לשאלה המקורית של השירשור - לא יקרה כלום. במדינת כל אזרחיה לא משנה מי ומה הרוב הלאומי, כל עוד המדינה מתייחסת באופן דמוקרטי לכל אזרח ואזרח.

Azazel

New member
למה לא?

מדינה רב-לאומית יוצרת בעיות רבות, ברמה הבין-אישית, וברמה החברתית. כמו-כן, התרבות והשפה של הערבים מחברים אותם למה שכיום, ובעתיד הנראה לעין הוא חור שחור (המזה"ת הערבי) של בעיות, חלקן בנורמות החברתיות. העובדה שיחידים רבים בחברה הערבית אינם כאלה היא כמובן מצוינת, אך גם לא רלוונטית. כי בראיה ממעוף הציפור, ולאורך זמן, אנשים כאלו יקומו וילכו, אבל החברה עצמה לא תשתנה, כל עוד הנהגת החברה (הנהגה כזאת או אחרת, אחרי הפיכה, או לא) לא תשנה את כל החברה הערבית הענקית. זה לא בקרוב וזה לא באופק. אני גם מודע לחלוטין שיש הרבה מאוד דברים לתקן בחברה הישראלית. אבל זה אפשרי. אנחנו לא יכולים לתקן את החברה הערבית.

shay or eli

New member
חורה לי מאוד,

שיהודי מחליט בשביל הערבים שהם צריכים לוותר על הזהות הלאומית שלהם בשביל השלום והדמוקרטיה. כאנשים שמאליים אנחנו לא צריכים לדרוש מהצד השני להעלים את כל תרבותו כדי שיוכל לחיות עם הוד קדושתנו, צריך להגיע להשלמה עם הצד השני ולחיי דו-קיום. באותה מידה יכלו האזרחים הפלסטינים לדרוש מאיתנו לוותר על התרבות העברית ולהתחיל לדבר וליחיות כפלסטינים, וזה יהיה מוצדק באותה המידה. מדינה רב-לאומית אולי יוצרת בעיות, אבל אפרטהייד או טיהור אתני יוצרים יותר. ואין הרבה אופציות חוץ מאלו בארץ עם שני לאומים, כמו שאתה רואה כיום, ועוד לא ראיתי לאום שוויתר בבת אחת על שפתו, תרבותו ומורשת כדי להשתלב במדינה כלשהי. וכשרוב דורש את זה ממיעוט, זה גם מקבל מימד שוביניסטי.

Azazel

New member
למה זה חורה לך?

לא מחליט, ולא כלום. אני אומר את דעתי, ודעתי לגיטימית לא פחות, ללא קשר למוצאי. האם אם ערבי היה אומר את זה, זה היה יותר מקובל? כמובן שלא. "כאנשים שמאליים אנחנו לא צריכים לדרוש מהצד השני להעלים את כל תרבותו כדי שיוכל לחיות עם הוד קדושתנו, צריך להגיע להשלמה עם הצד השני ולחיי דו-קיום." ולמה זה? אתה לא ענית לי על הסיבות שנתתי. כמובן ש"כל התרבויות וכל החברות הן שוות" זוהי סיסמא מאוד חמודה, אבל איננה מציאותית. ואני בהחלט לא תומך באפרטהייד או בטיהור אתני.

EverMan

New member
למעשה , כאנשים שמאלניים

אנחנו צריכים לדרוש מכולם לוותר על תרבותם/הונם בשביל טובת הכלל ...

Azazel

New member
זה לא מדויק.

אין שום קשר בין סוציאליזם לטעם בבגדים, מוזיקה, או אוכל. אבל יש קשר בין סוציאליזם ולבין מבנה החברה. וזוהי הבעיה, בעצם.

יותר טוב יהיה

להפסיק את ההפליה שמתבצעת... לא להתכחש ללאום ולתרבות.. אבל ברגע שערביי ישראל יקבלו את מה שאתה, יהודי ישראלי, תקבל מיד תשתנה תרבות הילודה שלהם.

Azazel

New member
זה די רחוק מהמציאות.

ללא שינוי בחברה, לא יהיה שינוי בתרבות הילודה.

זה לא יקרה ביום אבל

ברגע שישקיעו בחברה הערבית בארץ וברגע שיתנו תקציבים למועצות ערביות לחינוך ולפיתוח יתחיל להשתנות משהו...

shay or eli

New member
בחינוך בכלל ובחינוך הערבי בפרט

האפלייה וחוסר התקצוב במגזר החינוכי הזה יותר קשים מבשאר הארץ. קרא את דו"ח "משמר זכויות האדם" בנושא.

Azazel

New member
העובדה היא שהם יכלו לעשות יותר

ועובדה שערבים נוצרים עושים יותר. בדיוק כמו שהיהודים הצליחו למרות האפליה. זה לא אומר שהאפליה היא לגיטימית. זה רק אומר שגם אם היא תבוטל, רוב הבעיות ישארו.

למעלה