היות ופורום יחד והמפלגה יחד הם

Azazel

New member
הבעיה שכל עוד החברה היא ערבית

קיימת השפעה עמוקה עליה מצד העולם הערבי. ככל שמידת הקשר בין אזרחי ישראל למדינות ערב תפחת, ככה יתאפשר יותר להפוך את המגמות הללו.
 

shay or eli

New member
אני לא חושב כך

לסין וטאיוואן אותה תרבות, שפה ומורשת היסטורית בדיוק. שלא לדבר על צפון ודרום קוריאה. ככל שמצבם של האזרחים הערבים, ובמיוחד מצבן של הנשים הערביות, ישתפר תרד רמת הילודה. זה הוכח בכל הארצות בהן קודם מעמד האישה, בהן האוכלוסייה הכללית הפכה למשכילה יותר ובהן הופחת העוני. פחות עוני, פחות אפלייה ופחות בערות משמעם פחות ילודה. ואני לא אומר את זה בגלל שאני מפחד מהשד הדמוגרפי כמו הציונים. אני אומר את זה כי אני לא רוצה לראות משפחות גדולות עם יותר מעשרה ילדים בשכבות החלשות, כי אלה משפחות שחיות בדוחק ולא מצליחות לתת לכל ילד לממש את הפוטנציאל שלו (וואו עכשיו הפכתי למורה).
 

Azazel

New member
רק שכחת דבר קטן. יש פער

אידיאולוגי עצום בין המדינות ( ואפילו אז, יש משיכה להתאחדות).
 
והפלסטינים הישראלים מקשיבים לך?

הם עומדים דום ביום הזיכרון לחללי צה"ל? לא ! הם חוגגים את יום העצמאות ? לא הם מציינים את הנאכבה! הם שרים את ההמנון בטקסים ? לא אתה מנסה להתעלם מהישות שלהם והם לא יסכימו לכך לעולם
 

Azazel

New member
כמות האנשים שמציינים את הנכבה

היא כמות קטנה, למרות שהיא גדלה כל הזמן. וכל הזמן שאתה רודה בהם, אתה מחמיר את הבעיה.
 
למה רודים בהם ? הם אזרחים שווי

זכויות זה שהם טוענים לקיפוח, אז מה זה טבעי, כמו שעדות המזרח טוענות לקיפוח זה לא אומר שרודים בהם הייתי מבין אם הפלסטינים מחוץ לקו הירוק היו מציינים את הנכבא .
 

Azazel

New member
מערכת החינוך היא דוגמא מובהקת

לזה שיש אפליה. כך גם בתקציבים לרשויות המקומיות הערביות.
 

negev

New member
הנחת יסוד מוטעית - ציונים גם ציונים

אתה מבולבל מול מפלגות חרדיות ואנטי ציונים מוצהרים כמו אורי אבנרי ושות ' . מכאן כל המשך הכתוב לא מובן ולא נכון .
 
אם הם ציונים למה אני לא יכול לשאול

את השאלה הזו אצלם ? אמנם השאלה כאן היא מרוככת לעומת מה שאני אמרתי שם וחסמו אותי אמרתי שם שהפלסטינים הישראלים הם גיס חמישי הם יכולים לא להסכים איתי זה בסדר אבל אם חוסמים אותי על הדבר הזה אז הם לא ציוניים
 
גם מצע הליכוד הוא אף שעל ובכל זאת

הליכוד בפועל הוא כל שעל ואני אמרתי שגם הפורום שם לא ציוני אז תתעלם ממה שלא נוח לך ויש להם בוחרים לא ציוניים ערבים ויהודים
 

Leiden

New member
נקודת מבט אחרת

שלום לכולם, ראשית כל- תיקון. מפלגת יחד היא ציונית- ככתוב בתקנונה. לעומת זאת, אני עצמי איני ציוני. ובכל זאת, אני מוצא את שאלתך רלוונטית. גידול באוכלוסייה הערבית אינו מהווה בעיה לאומית, כפי שעשויים לחשוב ציונים, אך עשוי להוות בעיה לתרבות פלורליסטית רצויה מבחינתי, באותה מידה שהריבוי החרדי מהווה בעיה מבחינה זו. לתפיסתי, מדינת ישראל צריכה להיות כזו שתאפשר ליהודים וערבים לחיות בדרכם ללא חשש ובנוחות. לצורך כך לא נדרש רוב יהודי, אלא נדרש רוב פלורליסטי. מדוע הציבורים הלא פלורליסטים (אי ציונותם אינה חשובה בעיני) הם בעלי שיעור הריבוי הטבעי הגדול ביותר? משום דתיותם. האם עוניים הוא המקור לדתיותם או דתיותם מקור לעוניים? בכל אופן, העלאת רמת החיים בקרב ציבורים אלו חיונית ליצירת (להבדיל משימור) תרבות פלורליסטית בישראל.
 
עוד אחד שהולך שולל אחר מתק השפתיים

של הפלסטינים הישראלים דו קיום אלק זה רק מס שפתיים כל עוד הם מיעוט זה לא ישאר כך כאשר הם יהיו הרוב באם הם יהיו הרוב אתה תלמד מה זו אפליה וזה הרבה יותר רחוק ממה שאנו מפלים אותם היום הם יחוקקו חוקים שלא יאפשרו ליהודים להשאר כאן במקרה הטוב במקרה הרע הם יעברו לאלימות
 

Leiden

New member
תודה על האיחולים הלבבים

ואכן אתה צודק- אם נמשיך בתפיסתך (שמבחינה בין רצונותיהם של אנשים על בסיס הלאום אליו נולדו- לאומניות) וודאי שנבואתך תתגשם.
 

Azazel

New member
עוד חבר יח"ד "לא ציוני"

רק מהפורום הזה ראיתי: אותך האזרח נמרוד דרור 1... איפה חברי יח"ד הציוניים?
 

Azazel

New member
../images/Emo52.gif הנחתי זאת מהמשפט הראשון שלך

אני מצטער. הנקודה שלי נשארת, לעומת זאת...
 

doresh shalom

New member
ככל שידוע לי, ../images/Emo41.gif

יש עוד, אבל אני מכיר בעיקר את הנוער, אני נוטה להניח שאצל המבוגרים יש יותר ציונים מבנוער...
 
למעלה