הייזל את מוכנה להמליץ?

MetalBoy

New member
הייזל את מוכנה להמליץ?

קראתי את כל אסימוב,רומח הדרקון,זילאני,אנדר גם ועוד.. תוכלי להמליץ לי על ספר פאנטזיה טוב? בבקשה מטאל

saharur

New member
תנסה את שיר של אש ושל קרח

של מרטין הספר הראשון בסדרה נקרא משחקי הכס.פנטזיה מעולה!!! הטובה ביותר שקראתי בשנים האחרונות ואני קורא כבר מעל 10 שנים פנטזיה.

קיז

New member
באמת סדרה מצוינת

קראתי את שני הספרים הראשונים של הסדרה, והם היו באמת משהו יוצא דופן. העלילה רחבה בצורה שלא תיאמן, עשרות דמויות (קשה לעקוב אחרי כולם...) וממש יפה לראות איך כול החלקים הקטנים בספר מצטרפים לתמונה אחת גדולה. למרות זאת, יש לי בעיה אחת עם הספר השני. לא הבנתי איך אריה הגיע לטירה של לאניסטר, ומי זה ה"איש". אם משהו יודע, שיכתוב.

הייזל

New member
בבקשה. הנה כמה

אני אישית ממליצה על הספרים הבאים: - SWORD AND SORCERESS מאת מריון זימר ברדלי. זוהי אסופה של סיפורים קצרים מאת מחברים שונים על גיבורות בעולמות פנטסיה שונים. ולא לא כולם מתעסקים בחרבות וקסמים. לצערי הרב הסדרה של הספרים האלה (בידי נמצאת אסופה מספר 17,18 ו 19) מעולם לא תורגמה לעברית למרות הפופולריות הרבה שלה בחו``ל. - אני ממליצה בחום על סדרת ``חרב האמת`` מאת טרי גודקינד שלצערי גם היא לא תורגמה לעברית ולדעתי היא אחת מסדרות הפנטסיה הטובות ביותר היום. - אני קוראת כעת סדרה של סופרת בשם מרסדס לאקי העוסקת בעולם בשם וולדמור. שוב גם סדרה זו לא תורגמה לעברית. - ``אנשי השטיח`` של טרי פארצ`ט שכן תורגם לעברית אבל אני אישית ממליצה לקרוא אותו באנגלית. - לטרי פארצ´ט יש גם את סדרת "עולם הדיסק" שהרשימת הספרים מופיעה באחד הטאג ליין ואפילו מודגשת בכוכב. - יש גם את ``גום מהר הרוחות`` אבל אין לי מושג אם תצליחו למצוא אותו. - יש כמובן את "שערי בריאה", ``בורא העולמות`` ו``יקום פרטי`` של פיליפ חוזה פאלמר מי שהיה אביו הרוחני של זילאזני. בסדרה הזאת מתואר נסיונו של בורא עולם ליצור הרפיות (יצור מיתולגי שהוא שילוב של אישה ונשר) וקאנטורים (יצור מיתולוגי שחציו אדם חציו סוס). - יש כמובן את ``ערפילי אוולון`` שזה תיאור תקופת ארתור דרך עיניה של מורגן לה-פיי ושהבנתי שעומדים להפיק ממנו סרט. - ישנה סדרה נוספת שהתחילו לתרגם אותה (כל ספר לארבע חלקים) OTHERLAND מאת ט´אד ווילאמס שהיא שילוב של פנטסיה וסייברפאנק. - יש כמובן את "קללת הלורד פאוול" שאני לא אהבתי ובוג´י כן. לצערי בעברית כמעט ולא מתרגמים פנטסיה טובה מסיבות שונות ומשונות. משהו שם חושב כנראה שפנטסיה מתחילה ונגמרת בטולקין ורומח הדרקון.

ונא לא לשכוח את -

"מעוף הדרקון", קלאסיקה אמיתית ומהנה ביותר, "לילה אחד באוקטובר הבודד" - פנטסיה שונה, אורבנית-למחצה ומאווווווד כיפית ושנונה, "לעולם-לא-עולם" האפלולי, המרתק והנפלא ביותר של ניל "האליל" גיימן, "אבק כוכבים" הקסום והאגדתי של אותו אליל, "ספר יום הדין" הכבד והמעניין, ששווה לקרוא רק בשביל להבין היטב ואת "מלבד הכלב" המעולה, משעשע, מרתק, כיפי, שנון וכל סופרלטיב שאפשר להצמיד לספר - שניהם של קוני "האלוהימה" ויליס. דרך אגב, אם בפנטסיה עסקינן, את *ההוביט* ו*שר הטבעות*, הספרים שהמציאו את הפנטסיה והראו לה מאיפה משתין הדרקון, כבר קראת???

דרגורן

New member
המציאו?!?!

אני לא מסכים! ולגבי מעוף הדרקון, יש עוד המון ספרים בסידרה הנהדרת הזאת שלא תורגמו לעברית
אני כבר כותב ומוחק איזה עשר דקות... מה אתה אוהב? הומור? האם אתה נוטה למד"ב? האם לפנטזיה? לפי זה יהיה יותר קל לענות לך....

Boojie

New member
"מעוף הדרקון" זה מד"ב.

ולא, אני לא מסכימה שמתוכן הספר זה יכול להיות באותה מידה פנטזיה. יש כמה וכמה מקומות שמוזכר בהם במפורש עברם המהונדס גנטית של הדרקונים. למשל, בלוח שאנשי וויר בנדן מוצאים בוויר פורט, אזא"מ, שיש עליו רישום של מבנה מולקולרי או משהו דומה, ונכתב עליו "זוחלי אש בעלי כנפיים לבער את הנבגים" או משהו כזה. יש דוגמאות נוספות במהלך הספר שמעידות במפורש על כך שהכוונה לבנות את הבסיס המדעי שבעברה של פרן היתה קיימת כבר בזמן כתיבתו, כולל, כמובן, ההקדמה, שהיא חלק בלתי נפרד מהספר (אותה הקדמה מופיעה בתחילת כל אחד מהספרים בסדרה, כשבכל אחד מהם נוספים בה פרטים שרלוונטיים למה שקרה לפני אותו ספר), ושבה מצוין שפרן יושבה על ידי בני אדם שמוצאם בכדור הארץ, שהגיעו לשם בספינות חלל, איבדו את הקשר עם כדור הארץ, למדו את הבעייתיות שבמסלולו האקסצנטרי של הכוכב האדום, וכולי. בספרים הבאים, הרקע המד"בי הולך ומתחזק ככל שנגלים עוד ועוד פרטים על עבר בני האדם בפרן, כשזה מגיע לשיא מסוים ב"All the weirs of pern", שמתאר את מציאתה של בינה מלאכותית שנותרה מימי תחילת ההתיישבות, שמחזירה לאנשי פרן חלק מהידע האבוד שלהם, וב"dragons dawn" (אזא"מ - אני חלשה בזכירת השמות של כל הספרים), שבו מתוארת בפירוט הגעתם של בני אדם לפרן, גילוי הקורים, והתהליך המייגע של הנדוס הדרקונים.

דרגורן

New member
נכון, הוא באמת מד"ב

הם "מוצאים" זוחלים קטנים שיכולים לטלפרט (TELEPORT), ולאחר התקפות הקורים הראשונות הם מחליטים שהפתורן יהיה הינדוס גנטי שלהם, והמהנדסת הגנטית שלהם משפרת את הדרקונים הקטנים (Dragolings כמדומני), וגם מכניסה להם תכונות שיתפתחו בגזעים הבאים.... לאחר מכאן בין רוכבי הדרקונים הראשונים ישנם זוג הילדים שמצאו את הדרקונים הקטנים......

MetalBoy

New member
בטח מה נראה לך אני גרביל סוג ג´?

בטח שקראתי ואני מעדיף פנטסיה .. למרות שאהבתי אסימוב אבל פנטסיה יותר טוב לדעתי.. ומעוף הדרקון קראתי.. פשוט כשהייתי קטן לא היו לי חברים אז מצאתי את עצמי שקוע בספרים ששם אלפים וגמדים למחצה נלחמים בדרקונים וענקים היו מציאות ריאלית בשבילי .. יום הדין באמת כבד.. מטאל

לא יודע, ניסיתי וניסיתי אבל לדעתי

הזימבר פשוט גרועה. כל ספר שלה שהתחלתי סיימתי בחריקת שיניים (ניסיתי 3 או 4 לפני שהבנתי את הרמז, מה לעשות שאני קולט לאט) למרות שאת כולם סיימתי אז אולי יש בה משהו. לגבי פארמר כאביו הרוחני של זילאזני - את בטוחה? חשבתי שהם כתבו בערך באותה תקופה - בכל אופן מה שכתבת מטעה למדי - מטרת הגיבור היא להתגבר על הקסדות השחורות (אם רוצים מטרה מתומצתת ומדויקת יותר). מרסדס לאקי אכן טובה, נסה גם ספרים אחרים (לא רק מהסדרה שהוזכרה) שלה.

הייזל

New member
כן, אני בטוחה

באחד הספרים הראשונים של אמבר זילאזני מודה לפיליפ חוזה פארמר ולגיבור שלו (זה עם השם הבלתי אפשרי להיגוי) חוץ מזה כמי שקראה את אמבר אחרי שקראה את סדרת עולם המדרגות אני יכולה להגיד לך שחלקים ניכרים מ"תשעה נסיכים לאמבר" קיבלו "השראה" מהספר "שערי בריאה". אבל למה לך להאמין לי תבדוק בעצמך.

אז? בדקתי ו-

הספר השני - THE GUNS OF AVALON זילאזני מודה לבוב ופיליס רוזמן הספר השלישי - SIGN OF THE UNICORN - זילאזני מקדיש לג´אדווין וקיקאהא הספר הרביעי - הקדשה לג´יי הולדמן הספר החמישי - הקדשה לקארל יוק (הקורא הראשון) הספר השישי - לג´ודי הספר השביעי - קירבי מקקאולי הספר השמיני - לפיל קלברלי הספר התשיעי - לג´ון דאגלס הספר העשירי - לג´יין לינדסקולד למרות שבורא עולמות הופיע 5 שנים לפני תשעה נסיכים (1965 לעומת 1970), אין סיבה מיוחדת לחשוב שהוא אביו הרוחני. באותה תקופה זה היה אופנתי לכתוב על יקומים ומימדים מקבילים, והרבה פעלו בשטח זה.

preacher

New member
רק שזילזני די הודה בזה

ושניהם הכירו אחד את השני. זילזני קיבל השראה מבורא העולמות, ואז יצר משהו טוב יותר. זה לא שהוא הכחיש את זה אי פעם, וזו לא גניבה ספרותית. ואם נסתכל על העלילה: גם וולף וגם קורווין איבדו את זכרונם גם וולף וגם קורווין מנסים להחזיר לעצמם את השלטון ממישהו שלקח אותו מהם סה"כ גם פארמר לקח מוטיבים מספרים אחרים כמו האריה המכשפה וארון הבגדים (שדרכו כגם וולף עובר לעולם המדרגות). אז בואו נקרא לזה וריאציות על נושא?

tony_t

New member
תמצא רמזים לזה

בהקדמה שזילאזני צירף ל"יקום פרטי" (השלישי בסדרת הבריאה - אני חושב שזה השם).

MetalBoy

New member
מאד אהבתי את הסדרה

של זילני עם קרווין "תשעה נסיכים לאמבר" תותחי אוולון " וכו´ מה יש לך להציע של פיליפ חוזה? מטאל

tony_t

New member
נאמר בהודעה של הייזל, אבל

סדרת הבריאה שלו (שלישיה): בורא העולמות; שערי הבריאה; יקום פרטי. יש לו גם ספר מד"ב קשה, לא פנטזיה, שנקרא עולמיום. בהחלט שווה לשרוא. כולם יצאו בעוצאת עם עובד (עלינו בעיניים).

למעלה