היינו שיבעה וחזרנו לפני כשעה מטיול

alonaski

New member
לא מודה! ../images/Emo3.gif

כל הטיול מראשיתו ועד סופו - תוכנן ע"י גדי!! המסלול - של גדי! המצלמה - של גדי! האוטו - של גדי! האופנים - של גדי! אפילו... הזקן - של גדי!! אני רק הבאתי את הפיתות, הסלטים, העוגיות והציידנית הקטנה
אז, מר ירונשגיא, רצית לדעת משהו על חומוס לבנוני החדש של צבר?!...
- לא משהו!...

נו....So what??

הקטע הכי חשוב בטיול היה בזכותך אלונה! הפיתות ושות'.... היו בגללך וכל מי שהיה שם צריך להודות לך כי בילעדייך הם היו היסטוריה (או לפחות היסטוריה רעבה)....למה לא משהו הלבנוני?? רק בגלל שזה לבנוני? איזו הפלייה! "מדינת משטרה!"

תודה רבה וחג שמח

המון תודות אני אשוחח עם אלונה ובטוח שנעשה את המסלול בהקדם רב תודות ירון

הנה כל התמונות../images/Emo26.gif../images/Emo141.gif../images/Emo142.gif

באדיבותה של הצלמת אלונה כל התמונות הגיעו לאלבום שלי. ואיפה שכתוב " אני " זה בגוף ראשון נקבה....

shl17

New member
נראה טוב

רכבתם בנחל כזיב עליון?? עד גשר אלקוש. למה החלטתם לרכב בנחל נריה ? מורן יותר רכיב ושאלה אחרונה ,איך הגעתם לאבירים עמ לרדת לכזיב( זה אחלה סינגל)

תשובות

רכבנו בנחל נריה כי קיבלתי המלצה ממקומי ובאמת היה אחלה סינגל שם. בסוף נחל נריה עלינו לחורפיש ומשם על הכביש לאלקוש - פסוטה ואבירים- בפניה האחרונה לפני אבירים ירדנו ימינה בשחור לתוך נחל כזיב - השחור הוא 60% רכיב אבל הוא קצר וקטע ההליכה לא נוראי (למרות שיש כאלה שחולקים על דעתי).

shl17

New member
לא ניסינו את נריה תמיד רכבנו במורן

אז יש משהו חדש לנסות כנראה השבוע אבל פספסתם אחלה מסלול ,כשנגמר נחל נריה הוא מתאחד עם נחל מורן במקום לעלות לחורפייש ממשיכים ישר בנחל מורן(חוצים את דרך המריבה בית גאן-חורפייש) קטע הליכה קטן ואז רכיבה מדהימה בנחל כזיב עליון עד גשר אלקוש אנחנו מתכוונים לנסות להמשיך בנחל כזיב עד למטה(נכון שאז נדלג על הירידה מאבירים לנחל כזיב הזכורה לטוב) אם מישהו יודע פרטים על הקטע מגשר אלקוש עד עין זיו בתוך הנחל נשמח לשמוע

alonaski

New member
איייייי....!!!! גדי!!! קוראת לך

למקצה שיפורים!!!! בפעם הבאה - נחל מורן ועד לגשר אלקוש!!
יוני, אמיתי, יהודה, אורן, קובי... - כנוס!!! איך לא אמרת לנו את זה קודם, שי??!!!... אני מסתכלת במפת סימון שבילים ולא רואה שום דרך מסומנת מגשר אלקוש עד עין זיו... - יש משהו שאתה יודע והמפה - לא?... ספר לי על זה! כי אם יש דרך - אז זה בהחלט קישור מצויין לרצף הרכיבה! ואגב, בעניין המסלול השחור שיורד מח'ירבת מצד אבירים... בניגוד לגדי... אני דווקא זוכרת אותו כ 70% הליך ורק 30% רכיב...
(עניין של השקפה אני מניחה...
) אני דווקא לא הייתי ממליצה לבחור בו אם יש דרך חלופית רכיבה יותר... המסלול הוא יפה אבל לבד ברגל ולא עם אופניים

האם עברת למחלקת המקטרים?

מסלול של 36 ק"מ עם קטע הליכה של 1.5 ק"מ זה רע? או טוב? ואם בא לך את מוזמנת להצטרף פעם לטיול בסגנון של " בוא נרכב ונראה מה רכיב ומה לא" ואז תוכלי לדווח מיד ראשונה עם כל כאבי הרגלים והכתף (מסחיבת האופניים ). יכול להיות שדרך זו נוגדת את עקרונות הרכיבה של חלק ממשתתפי הטיולים אבל לדעתי אם יצר ההרפתקנות טבוע בדמך (איך המשפט?) אז קדימה לדרך.

shl17

New member
אמנם אין דרך מסומנת מהגשר לעין זיו

אבל גונבה שמועה לאוזני שאנשים רכבו שם , בטוח יהיו קטעי הליכה השאלה רק כמה. דרך אגב את השביל השחור אני דוקא זוכר לטוב ,אמנם עבר קצת זמן,ואנחנו עלינו לאבירים ,הקטע הראשון היה בהליכה אבל לפי מה שזכור לי רכבנו את רובו ועוד אמרנו שבירידה הוא צריך להיות מדליק בכל אופן או יום שישי הקרוב מקס שבוע הבא בדיקה מקיפה של המעבר מגשר אלקוש לעין זיו. נחל מורן מדליק(חוץ מקטע קצר ברגל )וההמשך בנחל כזיב עליון אין מילים אפשר להשתולל שם כל היום אגב כמה מנחל נריה רכיב??

alonaski

New member
טוב... זכור את דברי אם אתה הולך

לרכב את השחור ממצד אבירים - רכיב רק בכ 30% !
לגבי נחל נריה - נחל נריה רכיב כולו! רק צר וסבוך! זה מתחיל ככה: מתחילים לרכוב בו וכל הגוף נשרט מהשיחים והענפים בצידי השביל... אחרי קילומטר כבר מתרגלים לסבל ולרעיון שגופך עובר "תסרוקת" חדשה ב"מסרקי החורש". בעיקר - קוצי הקידה השעירה!!! גררר... לא טומנים ידם בצלחת - גם ענפים יבשים של העצים ושאר הצמחים... אם אתה רוכב ראשון, תוך כדי רכיבה אתה שומע מאחוריך קולות נאקה מהולים בקללות וזה נשמע בערך כך: "אההההההההחחחחח...!!! אווווווצ'צ'צ'צ'.... אוווואההההה.... מאנייק....." וכד'
אחרי שאתה מתרגל לשריטות ואתה נהנה מכמה מטרים רצופים של רכיבה זורמת (אפילו שזה תוך כדי שריטות - זה כבר לא מטריד) - מגיע פתאום "חבל" של קיסוסית (=צמח מטפס נפוץ מאוד במחוזותינו...) ומתלפף לך על אחת מידיות הכידון - מה שגורם לכידון לסטות ולהפיל אותך לתוך השיחים הדוקרניים בפתאומיות כזו שאתה לא מספיק להשתחרר מהקליט!!!! וזה... נפילה בגדר עלבון אישי!!!!
גם כואב, גם ממהירות אפס כמעט וגם - בהפתעה ומעל הכל.... בגלל צמח טיפש!!!!
גרררר.... = זה לגבי הרכיבה בנחל נריה!
שלא תגיד שלא אמרתי לך!!!...

shl17

New member
דוקא מאוד נהננו בנריה

כנראה שאתם קצת פילסתם דרך בצמחיה לגבי השביל השחור מאבירים הייתי נותן לו הרבה יותר אחוזי רכיבה (כמה הצטערנו שלא עשינו אותו היום)

udrt

New member
מעין זיו לגשר אֶלקוֹש...

לפי תיאור המסלול מים לים של לירון לשם במגזין Traveler: "מבית המשאבות (עין זיו) אפשר להמשיך לרכוב (מזרחה) בנחל כזיב, אך הדרך פחות נוחה ומשלבת קטעי הליכה", בכתבה הם רכבו דרך הכביש עד חורפייש ולא המשיכו בנחל. במפה יש שבילים מגשר אלקוש עד מתחת למעלות אזור מצד קרחה. בכל מקרה אני הלכתי מעין זיו מזרחה בנחל ז"א שבהליכה זה אפשרי אבל זה היה מזמן, 11 שנה, ואז גם לא חשבתי במושגי אופניים אז אני יכול רק לצטט את הכתבה. ואלונה, את בטח יודעת שלא הכל המפה יודעת, יש שבילים כאלה ביישנים שונאי פרסום שלא מוכנים להתמפות, הבעיה היא למצוא אותם. "חכם השביל מהרוכב בו"

alonaski

New member
חחח... ../images/Emo13.gif) כן כן... יודעת ומכירה

את השבילים האלה!...

shl17

New member
לירון לשם שקרן מעולם לא היה בקטע

המדובר(גשר אלקוש -עין זיו) אז ככה ,היום עשינו מסלול דומה למסלול של גדי וחבורתו השארנו רכב בכברי ונהג מונית ממעלות (מאיר אזולאי טל בהמשך) הקפיץ אותנו לצומת הכביש שעולה לביס שדה מירון רכיבת חימום לפסגה משם בסינגל המטריף שיורד לביס שדה המשכנו בנריה וזו היתה הפתעה לטובה כי תמיד החזקנו מנחל מורן את הרכיב משניהם ולא הוא . מלבד קטע קצרצר של הליכה (אולי 30 מטר ) זהו סינגל משובח. בנחל מורן הרכיב והיפה יש קטע הליכה ארוך יותר משם הישר לנחל כזיב(בירוק) הקטע הראשון משהו כמו 2 קמ שאותו לא הכרנו רכיב ברובו סינגל טכני עם כמה מעברים לא פשוטים עד עין חותם. עין חותם שופע והמים מצוינים,משם המשך בנחל כזיב עד גשר אלקוש ביופי של מסלול.אגב כתבתי בעבר שזהו מסלול לפריריידרים עם המון מקומות לקפוץ ולהשתולל ובכן עקב זרימה והרבה מים בגבים ובבריכות חלק גדול מהמקומות שהתאימו לפרירריד מוצפים. התחיבנו מזמן לבדוק הקטע גשר אלקוש -עין זיו ובכן מתחילים בדרך טובה לאורך הנחל עד מטע תפוחים עולים על הגדר וממשיכים בירידה לאורך הנחל עד שהדרך נגמרת ואז נכנסים לנחל עצמו. אחד מאיתנו קרא את המאמר של לירון לשם והתכוננו להליכה וגם לרכיבה התוכנית הייתה להגיע לעין זיו ולקנח בנחל כזיב תחתון עד האוטו כמה קללות קיבל ירון לשם. זה לא יאומן בן אדם כותב מאמר על מקום שאני משוכנע שלא רכב שם מעולם 3.5 שעות של הליכה מתישה בערוץ נחל ללא יכולת מילוט לא רכיב בהא הידיעה אף רוכב אופניים משוגע ככל שיהיה לא יכתוב מילה על הקטע הזה שתתן רושם כלשהו על אפשרות רכיבה . בקיצור יצאנו בעין זיו ב19.30 ,כמובן שלא רכבנו בנחל כזיב תחתון ומזלנו שהנהג מונית היה זמין והיה מוכן לאסוף אותנו מעין זיו בחזרה לכברי ירון לשם אנחנו מחפשים אותך וחושבים על נקמה אפשרית

alonaski

New member
הוליי שייייט!!!! איזה בעאסה!!! ../images/Emo10.gif

אבל תודה על העדכון!!!! לפחות יש מי שלמד מהנסיון שלך/כם!

YoniFranklin

New member
עוד כמה תמונות

הנה עוד כמה תמונות שאני צילמתי בטיול. אין כאן הרבה (אני שומע אנחת רווחה?) כי היו שם מספיק צלמים ומצלמות.

יוני הקישור שנתת הוא ל

אלבום שלך בתצורה שרק אתה נכנס אליו והקהל הרחב לא יכול להכנס - כשאתה נמצא באלבום אז מצד ימין יש 3 לחצנים תלחץ על האמצעי - ואת הכתובת שתקבל למעלה תשלח לפורום בתור קישור.

למעלה