הייקו/סנריו שכתבתי לכבוד השנה החדשה

אבח"י

Well-known member
עוֹד הוּא מַבִּיט

נֶחֱצָה קַו גְּרִינִיצ' –

שָׁנָה עֲלִיזָה

Zadig

Well-known member
קו עזה ת"א פעם
רכבת חיים
הפעם טילים

דקל נור*

Well-known member
ברכות שנה טובה המוניות בווטסאפ
ברכות אישיות בטלגרם
האם להחזיר מאהבי עבר?

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
זה שאת לא יודעת היסטוריה - זו בעיה שלך, כן?!
לא להדביק לי חטאות מערכת החינוך.
היסטוריה ?

עם כל הכבוד לאב"י הוא עדיין לא דמות היסטורית (אלא אם כן אתה חושב שהיא מחליפה אותו עם זה שאני חושב).

אבח"י

Well-known member
היסטוריה?

עם כל הכבוד לאב"י הוא עדיין לא דמות היסטורית (אלא אם כן אתה חושב שהיא מחליפה אותו עם זה שאני חושב).
למה הוא לא דמות היסטורית?
שנפצח בשיחה מטא-היסטורית על דמויות בהיסטוריה ומי קובע אותן?
אבל, אב"י הוא דמות היסטורית כבר בחייו.
הוא מופיע בספר היסטוריה - בעצם סדרה היסטורית גדולה, שכתב גרשון שקד על הספרות העברית מ- 1880 - 1980. הוא מופיע בסקירות היסטוריות רבות על תולדות השמאל הישראלי, הוא בן לאב ירושלמי חשוב, ובעצמו חקר את מורשתו ההיסטורית של אביו.
אב"י - עפ"י כרוניקאים ופרשנים של הספרות העברית [הישראלית? זה לא אותו הדבר, אתה יודע] משקף את החברה הישראלית בכל רומן שהוא כותב, שיקוף עומק, היסטורי, פוליטי וגם חברתי.
למשל 'המאהב' הוא רומן שעוסק בבעל מוסך הנודד בדרכים בעקבות מלחמת יום הכיפורים, בין היתר משגל את חברת בתו במוסך [שלא נדע..] - בהיותו מושפע מכתיבה סמבולית מובהקת, א-לה- עגנון [האב האמיתי של הספרות הישראלית המודרנית] יש הקוראים את הרומן כאלגוריה לחברה הישראלית.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
למה הוא לא דמות היסטורית?
שנפצח בשיחה מטא-היסטורית על דמויות בהיסטוריה ומי קובע אותן?
אבל, אב"י הוא דמות היסטורית כבר בחייו.
אני האחרון שאתחמק מוויכוח טוב אבל לפני שנגדיר מה זו דמות היסטורית צריך לזכור מה היא היסטוריה.

על פי מיטב ידיעתי היסטוריה היא תחום מחקר העוסק בחקר העבר.

עכשיו יסביר לי מר כיצד דמות מההווה, חשובה ככל שתהייה היא דמות היסטורית.

נ.ב
הכינוי אב"י מוכר ומקובל ככינויו של אליעזר בן יהודה ולא של א.ב. יהושוע כך שכאשר החלטת להשתמש בכינוי הזה למישהו אחר חובת ההוכחה היא עליך.

סביר שמישהו יטעה כשמטעים אותו ואין הדבר מעיד כהוא זה על יחסי הגומלין שלו עם מערכת החינוך וגם לא על ידיעותיו בהיסטוריה (שגם על השימוש במילה הזו אני כפי שציינתי חולק).

אבח"י

Well-known member
אני האחרון שאתחמק מוויכוח טוב אבל לפני שנגדיר מה זו דמות היסטורית צריך לזכור מה היא היסטוריה.

על פי מיטב ידיעתי היסטוריה היא תחום מחקר העוסק בחקר העבר.

עכשיו יסביר לי מר כיצד דמות מההווה, חשובה ככל שתהייה היא דמות היסטורית.

נ.ב
הכינוי אב"י מוכר ומקובל ככינויו של אליעזר בן יהודה ולא של א.ב. יהושוע כך שכאשר החלטת להשתמש בכינוי הזה למישהו אחר חובת ההוכחה היא עליך.

סביר שמישהו יטעה כשמטעים אותו ואין הדבר מעיד כהוא זה על יחסי הגומלין שלו עם מערכת החינוך וגם לא על ידיעותיו בהיסטוריה )שגם על השימוש במילה הזו אני כפי שציינתי חולק).
נגיד שננזפתי בענין אב"י.
ההודעה שכתבת לפני שעה היא כבר עבר.
א"ב יהושוע כבר בן יותר מ- 80, כלומר אם מלחמת השחרור היא היסטוריה, וחיים גורי הוא היסטוריה, זה שהוא חי לא משחרר אותו מהיות חלק מההיסטוריה הקצרה, אמנם, של מדינת ישראל.
זה מצחיק אתה יודע, האיש קורא על עצמו כל מיני מחקרים ושואל את עצמו: מה אליי ועליי הם מדברים?
מזכיר לי איזה ניתוח של איזה הייקו שכתבתי, חווית הזרות והניכור [הזרה] הורגת אותך על המקום.

למעלה