הייקו/סנריו שכתבתי לכבוד השנה החדשה

mיטלמן

Well-known member
נדמה לי שכבר התנצלתי,
כל השרשור נעלם לי,
מתנצלת פעם נוספת.
מעולם לא שמעתי על הקיצור, וחיפשתי,
אם היית כותב א.ב... אולי הייתי מבינה,
קיצור של מורים לספרות?
ותודה על השעור, אם לא הייתי יודעת שאתה מורה, עכשיו היה ברור.
חזרתי לקרוא,
וגם השרשור חזר, (משהו התפספס לי),
ועכשיו בקריאה חוזרת גם הבנתי את הקשר למאהב.
רק לי לא היה ברור מי זה אב"י?
איכשהו נדמה לי (וזה קשור אלי,לא לחטאי מערכת החינוך), שהיה מכוון.
אולי אקרא פעם נוספת את המאהב, עברו שנים ארוכות ולא זוכרת כלום,לא אישי, לא זוכרת ספרים, פאק בזכרון.

אבח"י

Well-known member
חזרתי לקרוא,
וגם השרשור חזר, (משהו התפספס לי),
ועכשיו בקריאה חוזרת גם הבנתי את הקשר למאהב.
רק לי לא היה ברור מי זה אב"י?
איכשהו נדמה לי (וזה קשור אלי,לא לחטאי מערכת החינוך), שהיה מכוון.
אולי אקרא פעם נוספת את המאהב, עברו שנים ארוכות ולא זוכרת כלום,לא אישי, לא זוכרת ספרים, פאק בזכרון.
ביני לבינך - לא הייתי מתאמץ ממש.
מזל שאני לא חייב ללמד אותו יותר, לא צריך להקרין סרט במקום קריאה של תלמידים, לא צריך להסביר את האלגוריה, לא צריך להתעסק במעשה הלא מוסרי של אדם בשיגול חברת בתו במוסך, לא צריך להתעסק באלגוריה של השם "אסיה" האינטלקטואלית ומורה לעת מצוא וחירום.
יווווו, כמה זבל עוד יש לי בראש.

Zadig

Well-known member
שיר:
תזריקי לי קורונה
אבל חמוד יש רק חיסון
חיסון 3,4,5,6 או גרררר

mיטלמן

Well-known member
הספיקו המורות שלי. מכולן, אחת זכורה לטוב (מאוד).

קראתי את כל השתלשלות העניינים.
קבלנו פה שיעור בספרות, הבנת הנקרא ועוד.
עכשיו, הרשה לי להעיר הערה אחת, שתיים או יותר בעקבות השרשור הזה. מדוע? כי אני מרגישה תלמידה נזופה.
זה לא הזיז לי בתיכון. עכשיו קצת כן.
אולי כי אני כבר לא תלמידה בתיכון?

לא כולנו קראנו את המאהב. לא כולנו חייבים לקרוא ולהכיר.
מה לעשות, לא כולם אוהבים אותה הסוגה הספרותית (גם אני, שקראתי, אי שם כשזכרוני לא בגד בי, לא קישרתי ברגע הראשון).

אב"י- זו הפעם הראשונה שאני נתקלת בא.ב.יהושע כאב"י. אב"י מוכר (וכנראה שלא רק לי) כאליעזר בן יהודה.
דמות הסטורית- כששאלתי מדוע דמות הסטורית התעלמתי מהעובדה שדמות הסטורית היא דמות שקשורה בהסטוריה שלנו. שאבאמא הן דמויות הסטוריות. ההקשר המיידי היה דמות מההסטוריה.. שעבר זמנה. אולי אם הייתי עסוקה בלימודי/הוראת הספרות לא היתה קורית טעות נוראית(?) שכזו.

הקיצר:
(אני חושבת שאני מייצגת לא רק את עצמי)
אנחנו ההדיוטות, אוהבים לקרוא.
איננו מומחים בספרות, או במושגים הקשורים בהוראת ולימודי ספרות.
בטח לא כאלו שנכנסו לתכנית הלימודים שנים אחרי שסיימנו ללמוד.
קראנו, נהנינו או לא, שכחנו, שוכחים, נשכח.
נקרא שוב?
אולי.

ליל מנוחה ושבוע רגוע
מסכימה, בשם ההדיוטית שאני, קוראת עם זכרון נוראי, מהסוג שבוחר עצמאית מה כן או לא לזכור,
הכל בסדר, לא קרה כלום,
זכיתי למורים מצוינים לספרות,
אפילו זוכרת כמה דברים שהמורה לימד שלא היו לבגרות, אבל הכל בבית ספר מלפני מליון שנים בערך.
שבוע טוב.
והמסגביר - לא שיש לי רעיון יותר טוב, אבל לא מספיק ברור שמדובר בגברים.

סופהו 1

Well-known member
את יכולה להסגבירת את זה ?
מה מהכל?
זה?
בעברית תקעו את הגבר בהסברה
הסגברה

(ויש המון במילה הזו מעבר להסברה בלבד)-
מה יש במילה הזו מעבר להסברה בלבד?
לדוגמא, דיבור מתנשא ומזלזל שנועד להסביר לאשה מה שהיא כבר יודעת.
מתן הסברים לא מדוייקים, חוסר הקשבה לאשה, התעלמות מדבריה ומהידע שלה והכל מתוך בטחון עצמי של הגבר
ותחושת עליונות שהוא יודע הכל טוב יותר כי הוא גבר.

hi.jpg

אבח"י

Well-known member
מסכימה, בשם ההדיוטית שאני, קוראת עם זכרון נוראי, מהסוג שבוחר עצמאית מה כן או לא לזכור,
הכל בסדר, לא קרה כלום,
זכיתי למורים מצוינים לספרות,
אפילו זוכרת כמה דברים שהמורה לימד שלא היו לבגרות, אבל הכל בבית ספר מלפני מליון שנים בערך.
שבוע טוב.
והמסגביר - לא שיש לי רעיון יותר טוב, אבל לא מספיק ברור שמדובר בגברים.
חולק עלייך ועל סופה.
נכון שהטיפוסי הוא: גבר מסגביר, רב המסגבירים הם גברים, אבל נשים לא פטורות מהתנהגות זו. כמו מעוד דברים רבים אחרים.

mיטלמן

Well-known member
הרוב קובע, לא?
אתה צודק כמובן,
אבל לעניות דעתי המילה נולדה כתוצאה של תרגום שלקח את המילה man ובנה עליה משהו לא מוצלח,
ועם ההסכמה שלי ל"נשים לא פטורות",
מתי אי פעם ראית אשה מנסה להסביר איך לעשות רברס, לחנות, לנהוג ובכלל, לגבר או אשה אחרת מבלי שנתבקשה?
אין לי סטטיסטיקה או משהו בדוק, נדמה לי שחלק גדול מתאונות הדרכים נגרמות ע"י גברים יודעי כל.
כן , יש גם נשים כאלה.

אבח"י

Well-known member
הרוב קובע, לא?
אתה צודק כמובן,
אבל לעניות דעתי המילה נולדה כתוצאה של תרגום שלקח את המילה man ובנה עליה משהו לא מוצלח,
ועם ההסכמה שלי ל"נשים לא פטורות",
מתי אי פעם ראית אשה מנסה להסביר איך לעשות רברס, לחנות, לנהוג ובכלל, לגבר או אשה אחרת מבלי שנתבקשה?
אין לי סטטיסטיקה או משהו בדוק, נדמה לי שחלק גדול מתאונות הדרכים נגרמות ע"י גברים יודעי כל.
כן , יש גם נשים כאלה.
לא פגשת את בת זוגי, את אחת מהמנהלות שלי [ וזו היתה דרך שלה להשפיל עובדים, את לא תאמיני - עובדי נקיון או תחזוקה קשי יום. היא היתה כך מתעללת בהם]
אבל, סטטיסטית - כמו שנשים פחות רוצחות מגברים, פחות גורמות לתאונות דרכים כך גם פחות מסגבירות :cool:

mיטלמן

Well-known member
מס גבירות זה מעניין.
על מה עוד תרצו אתם הגברים להטיל עלינו מיסים?
מצטערת, התבקש.

אבח"י

Well-known member
מס גבירות זה מעניין.
על מה עוד תרצו אתם הגברים להטיל עלינו מיסים?
מצטערת, התבקש.
ממש לא התבקש, כי בניגוד להכללה הבוטה על התנהגות הגברים, דווקא לא נעשתה כמעט הכללה על האלימות של נשים בענין זה. ובטח לא הסגבירה, זה שובר את חוקי ההגיון של השפה.

למעלה