הייתה לי היום מה זה התרגשות

corr

New member
הקהילה

אני יודע שיש מידי שנה מפגשים של יוצאי הקרפטים ביער בן שמן

ישרון

New member
מפגשי יוצאי הקרפטים

יער קרפטרוס ניטע לפני מספר שנים באיזור בית שמש.הכניסה מכביש בית שמש בית גוברין בערך באיזור מינזר בית גמאל,מערבית לכביש .במקום יש שילוט. מומלץ לסוע לבקר באיזור בעונה זו שהיא שיא הפריחה .נוסעים בכביש מס 1 תל-אביב ירושליים עד מחלף שער הגיא ,פונים לכיוון בית שמש וחולפים עליה דרומה .בילוי נעים. מפגשים של קהילות יוצאי קרפטרוס נערכים בבית מרמורוש,בית כנסת בתל אביב מידי שנה בחודשים יוני יולי שהם החדשים בהם גורשו יהודי האיזור , בהזמנות מתחננים שרידי הקהילות לבואם והשתתפותם של בני דור שני ושלישי על מנת לנסות ולשמר את הזיכרון.

tiyah

New member
בילדותי נהגתי להצטרף להורי

למפגשים אלו. ביום השואה האחרון הזכיר את המפגשים שלום אורן שגם הוא דור שני ליוצאי קרפטורוס.

tiyah

New member
יוצאי הקהילה של הורי...

נפגשים מדי שנה בתל-אביב. בעצם שבע קהילות מקרפטורוס: דולהא, קישניצה, זדניא, קרצקי, ליסיצ´ה וסוכה-ברונקה. על מפגשים ביער בן שמן לא שמעתי, אבל אשאל.

tiyah

New member
מיכלי, תודה!

לא יודעת מדוע נמשכת בעבותות. אולי עדיין הכמיהה למצוא קשר... געגוע לזכרון כמוס וחמקמק שהזין את ימי ילדותי בסיפורים שסיפר לי אבי. על הבית שנותר שם. על חיים שנגדעו.

corr

New member
שפה נעלמת

לצערנו הדור הולך ופוחת ושפת האידיש הולכת ונעלמת אז צריך לעשות משהו לשמר אותה. אני בן 23 ומדבר אידיש אבל אני לא מכיר הרבה אנשים בגילי שזכו ללמוד את השפה

צריך להיות אופטימי

ילדים רבים לומדים בקורסים את השפה האידית. ישנם בתי ספר בהם לומדים לבגרות 5 יחידות אידיש. בבר אילן ישנה פקולטה מעולה. יש גם באוניברסיטאות אחרות. אני מכירה אישה שמוזמנת מדי פעם לאוקספורד להרצות באידיש ולהציג קטעים של דז´יגאן ושומכר, של שלום עליכם וכו. אני משתמשת בעבודתי באידיש כדי לשוחח עם העולים מרוסיה. חווה אלברשטיין מרשה לעצמה להוציא דיסק באידיש. השפה הזאת, אומרים, גוססת כבר עשרות שנים ועובדה שהיא לא מתה.

tiyah

New member
ובתקווה שלא יהיה צורך לומר...

ס´העלפט ווי א טויטן באנקעס... מילון ביידיש

בת יוסף

New member
מומה´לה אישטנם, למה לא "נפתח" ../images/Emo35.gif

הקישור למילון ביידיש? ניסיתי שוב ושוב. גורנישט. לא עולה. דרושה התערבותך המיידית, כי, אחרת איך מיכלי תשתלב בשיחה, אייייך??? ברכות עם הקמת הקהילה ההונגרית בפורום. טעם של פפריקה וגולאש מתבל את השורות. שלך שוש בת יוסף הפולני

tiyah

New member
איך וייס פארווס שושי´נקה? נסיון...

נוסף אונד סול זיין א גיטע פירעם! מילון אובר סי העלפט וי א נעכטיקר טוק!

בת יוסף

New member
איך אוב זיך ג´גוגלת און געפונען

אפס א מודנע מילון מיט בילדר - א מחייה

tiyah

New member
שושי´נקה, דוס איז דה זעלבע

בוך-ווארט! ואני - נשפכת - מצחוק!!!!

לשושה-למרות ש...

אני לא יודעת ידיש כמו שסבא וסבתא שלי דיברו אבל משהו בפנים נידלק בי כאש להבה למשמע אידיש,כמו ממתק שנלעס בפה,מחבר אותי לדורות שהיו. שלך חנה גונן

לילה ועוד לילה-אפלפלד - תרבות ה"שם"

מצורף מאמר נוסף על ספרו של אהרון אפלפלד "לילה ועוד לילה". המתאר את הספר והגעגוע ל"שם", שהוא חלק מעולמו של הפליט. ובניו. צר. כה צר. וזה בהמשך להודעתי מלמעלה על יפי הבלורית.

למעלה