הייתה מושבה

הפער באחוזים היה גדול יותר עד לפני שנתיים

בתחילת שיווק הדירות בשכונה המחירים עמדו על כ-700,000. מאז המחיר הוכפל.

אם ככה

אז לדעתי יש סיכוי לא רע שזו השכונה שהתייקרה הכי הרבה ב-5 השנים האחרונות. אמנם יש תופעה מוכרת בשכונות חדשות שככל שהבניה מתקדמת, כך המחירים עולים (מעבר לעלייה ממוצעת באזור), אבל עלייה של כמעט 100% ב-5 או 6 שנים זה די מדהים.

אם היית רואה מה היה פה זה היה מובן יותר

הכל היה על הנייר, כביש 431 עוד היה על הנייר, כמו כביש 4313 (עוקף באר יעקב) וכמובן שגם לא היה כביש גישה לשכונה. גם הגישה לבאר יעקב לא היתה נוחה, מי שקנה היה צריך הרבה דמיון מודרך בשביל להעריך מה יהיה בסופו של דבר. גם הישוב עצמו זכה למוניטין לא גבוה במיוחד, ולא היה לו את היתרון של שכונות חדשות בישובים מבוססים כמו פתח תקווה או נתניה, או ישובים בתמופת פיתוח כמו נס ציונה. מי שהימר אז בהחלט עשה החלטה טובה גם בפן העסקי, לא פלא שלא מעט מהדירות שנרכשו בשנה האחרונה בשכונה הם של משפרי דיור בתוך השכונה.

droriko

New member
כל עיר היתה בהתחלה ישוב עם ציוויון כפרי

גם בתל אביב היה פעם חולות ופרדסים . בסופו של דבר הגידול באוכלוסיה מצריך עיור . אגב מה יותר טוב כפר או עיר זה עניין סוביקטיבי. אני למשל לא יכול בלי עיר , ויש עוד רבים אחרים כמותי .

כאחד שגדל בישוב עירוני

אבל בסביבה של בתים פרטיים (לא איזור יוקרתי, פשוט בתים ישנים של פעם) מאוד חסר לי בשנים האחרונות השקט והפרטיות שמאפיין איזורים כאלה, בעוד בעיר אתה מוצא את עצמך עם חלון הסלון פונה לסלון של השכנים מרחק של 5 מטר ממך.
ישוב עם ציביון כפרי, גם אם עירוני, בהחלט עונה על החוסר הזה.

droriko

New member
שקט אתה יכול למצוא גם בעיר

ולא רק בשכונות החדשות , אלא בכל איזור שלא נמצא על הרחוב הראשי .

לגבי פרטיות , אם כבר ההפך . בעיר יש לך את כל הפרטיות שבעולם , ואפילו השכן שמולך לא יודע איך קוראים לך , זאת לעומת ישובים כפריים , שמטבעם של ישובים קטנים כולם מכירים את כולם , , בעיקר בקיבוצים ובמושבים השיתופיים ששם בכלל אתה לא יכול להסתיר שום דבר .

אפשר לראות את השדות הפתוחים ליד השכונה

(שלדעתי שם צילמת את אחת התמונות שלך)

וקשת בענן יפהפיה שתפסתי מכיוון הים

אפשר לראות שוב את בתי המושב תלמי מנשה

highrise

New member
קצת מצער שהאופי החקלאי הולך ונעלם

זה נראה די כיף מצד אחד לגור בסביבה עירונית ומצד שני לפתוח את החלון לראות שדות פתוחים וחממות.
אני חושב שבכל הערים בשרון ובשפלה, צריך לשלב טוב יותר את האזורים החלקאיים ולשמור אותם, למרות הלחצים
של הנדל"ן. יש אנשים שיגידו שזה לא הולך יחד לדעתי דווקא השילוב הזה של שדות חקלאיים וחממות, ולידם
שלוחות עירוניות עם בנייה לגובה, זה שילוב מעניין שנותן לילדים לא לגדול במנותק לגמרה מהסביבה הטבעית.

אני מאמין שיש עוד איזורים דומים

אני יכול להגיד שנוף כזה לא הייתי מוצא ברוב האזורים האחרים בהם חיפשנו, גם לא בכל בתי הישוב ואפילו השכונה. אבל לכל זה גם מתלווה החשש שמולנו יחליטו לבנות פתאום. כרגע אומנם אין תוכנית כזו וזה לפחות מוגדר כ"רצועה ירוקה", אבל כשזה מגיע לנדל"ן אני לא מאמין לשום ניסוח בומבסטי שאמור לפתות רוכשים פוטנציאליים.
ואכן השילוב הזה של שדות חקלאיים וחממות בסמוך לעיר, עושה טוב לא רק לנשמה אלא גם לילדים.

למעלה