אחד לאחד
1) איזה הבטחות בתורה התקיימו? רוצה הבטחה שלא התקיימה? הנה כתוב ארבה ארבה את זרעך. ומעולם לא היינו הרבה, והנה בתפלת והוא רחום של ד´ וה´ כתוב במפורש "זכור אשר נשבעת לאבותינו ככוכבי השמים ארבה את זרעכם ועתה נשארנו מעט מהרבה". כמובן שתמיד אפשר לתרץ שזה יהיה לעתיד לבוא והרוצה לשקר ירחיק עדותו, והדברים שכן התקיימו הם הדברים שהתנ"ך מספר שהובטחו לפני שהתקיימו למשל כיבוש א"י שהתנ"ך מספר שהיתה הבטחה לפני הכיבוש, אבל איך אפשר לוודא את זה? 2) בקשר לנצחיותו של העם היהודי זה טיעון דמגוגי, הוא טוען שלא יכול להיות שהעם היהודי יתקיים אחרי רדיפות כ"כ הרבה שנים רק בדרך נס, ומה התשובה ע"ז? שזה כן יכול להיות בדרך הטבע, תוכיח שלא. 3) בקשר לחיות ולדגים, עיין בדעת אמת יש שם שני מאמרים ע"ז שיש עוד חיות שמעלות גרה ומפריסים פרסה שלא נזכרו בתורה וכן יש דגים שיש להם סנפיר ולא קשקשת, אין לי מושג בזאולוגיה אבל יש לי את המילה של המטיף החרדי נגד המילה של דעת אמת אז למי להאמין? 4) בקשר לשמיטה, אנא פרט. 5) בקשר לדילוגים עיין בדעת אמת ובאתר חופש ואביא כאן בקצרה שתי טיעונים עיקריים, א. כתוב בגמרא ובהלכה שאין אנו בקיאים בחסירות ויתרות כלומר שאין לנו את התורה המדוייקת עם כל אותיותיה בדיוק כפי שנמסרה מסיני אז איך אפשר לדרוש דילוגים כשלא ברור מהו הכתיב האמיתי של כל מילה? טיעון שני מובא באתר חופש, שהצליחו לעשות דילוגים גם בספר מלחמה ושלום, ושוב אני לא בדקתי את זה אבל יש לי מילה נגד מילה. 6) כל הקשקשת הזאת עם התש"ז, אם זה משכנע אותך ומציב בפניך "בעיה", זבש"ך.