הייתי היום בסמינר לחזרה בתשובה!

יאיר20

New member
הייתי היום בסמינר לחזרה בתשובה!

בגלל שאמא שלי בקשה ממני אז הלכתי האמת שיש שם דברים שאין לי תשובות עליהם וזה קצת מפריע. האם מישהו היה בסמינר כזה?? וסתם כך אם יש לכם מה להגיד בנושא. בלי קשר הייתי השבוע בקיבוץ נאות סמדר וזה היה מ ד ה י ם!!!! הרגשות שמחה וסיפוק מעבודה שלא היו לי הרבה זמן אם תרצו אפרט יותר במפגש.

מטאור38

New member
גם אני הייתי בסמינר

הי ושלום לכולם, אני חדש פה אז נעים מאוד אני הלכתי לכמה סמינרים והדבר היחיד שלא היתה לי תשובה עליו היה מה לעזזל אני עושה שם? אז אולי תפרט. בלי קשר לא הייתי השבוע בשום בקיבוץ:)

וואוו

מסמינר חזרה לתשובה אתה עובר לקיבוץ נאות סמדר - הרי לך קפיצה מקיצוניות לקיצוניות. סביר להניח שלא יהיו לך תשובות לכל דבר - הם זורקים חצים לכל הכיוונים בתקווה שלכל אחד יתאים משהו. אתה לא צריך לדעת את כל התשובת. לפעמים אתה יכול לדעת שאתה לא רוצה משהו מבלי היכולת להסביר. זה פשוט מרגיש לא נכון. אתה לא חייב לתת דין וחשבון או תשובות מנומקות בכל רגע נתון. >ספל חמאה מצוננת<

ואני הייתי...

אמנם לא היום, אבל הייתי בסמינרים למחזירים בתשובה, כן, שם, איפה שהמרצים של הסמינר לומדים. אני לא אגיד לך: חבל על הזמן ואל תבדוק, לעולם לא. אבל כשאתה בודק אותם, שים לב! זה מתחיל בציטוט של מחקר מדעי - בדוק האם יש מחקר כזה, האם הוא רלוונטי ועדכני, האם המרצה אכן מביא את כל מה שנאמר במחקר והאם הוא הבין במה המדובר. ורק אחרי זה, אבל רק אחרי זה, מותר לחפש תשובות. וזה נכון לחומר המובא בהרצאות שבעל פה כמו למאמרים וספרים מודפסים. >אתאיסט יודע בדיוק למה הוא היה בסמינר, אבל הוא לא מגלה<

spinoza

New member
שאלות תם

איך נוצרה מערכת הכשרות ? כל הכללים ? לאיזה צורך ? איך ניתן להבין זאת ? יש מקבילות בעמים אחרים? בדתות אחרות ? אני חושב שלמוסלמים אסור יין ואצל ההודים הפרות קדושות, והתילאנדים אוכלים כלבים וחתולים, כלומר לכל איזור יש את המאכלים שלו, אבל ניראה לי שהכשרות היהודית היא הכי מפותחת מהבחינה הזאת. וגם איך נוצרה ההפרדה בין בשר וחלב ? >> וספל חמאה אומרת שלא צריך לדעת הכל בשביל לצאת בשאלה <<

תזונה נכונה

יש הלכות תזונה נכונה בהרבה דתות (אינדיאנים, סינים, הודים, מוסלמים וכו´). ואני חושבת שמזה נובעות הלכות כשרות. רק שאצלנו לקחו אותם צעד אחד יותר מכולם, והוסיפו סייגים על סייגים עד שבכלל לא זוכרים ממה ניסינו להימנע מלכתחילה. >ספל חמאה לא מאמינה ששפינו´ פיספס את השיעור על הגדי בחלב אימו<

spinoza

New member
לא לא פיספספתי.

אבל בכל-זאת אני מחפש יותר לעומק להבין את התהליכים, איך מהמלצות לתזונה נכונה הם הפכו להלכות מחייבות, לגבי הגדי בחלב אימו ניראה שיש כאן יותר מזה (מישהו אמר שההפרדה יותר טובה למערכת העיכול)
אני גם השתתפתי בתפילה של קהילה קונסרבטיבית באיזשהו קיבוץ בדרום. ישבו גברים ונשים מעורב – לחלק מהנשים היא כיפות, לחלק טליתות, ישבו משפחות משפחות. שרו מנגינות מאוד יפות. נשים עלו וקראו בתורה. ונוסח התפילה היה קצת שונה ( למשל לא היה בעלינו "שהם משתחווים להבל וריק, ומתפללים אל אל לא יושיע") ובברכות השחר היה "שעשאני יהודי" על דרך החיוב ולא "שלא עשאני גוי". ולא הופיע "שעשאני כירצונו". חוויה נחמדה, אבל אם כבר בית-כנסת אז שיהיה רגיל. קצת קשה לתרכז בתפילה כיושבות נשים מגונדרות כה קרוב. >איך אומר הפתגם? "כל אישה ערווה" <

הבנת תהליכים זה דבר מסובך

בעיקר משום שכל מה שיש לך להסתמך עליו הן השערות. ובכל זאת - הנה שווה הפרוטה שלי: אכן הפרדה טובה יותר לעיכול, אם כי נשאלת השאלה - הפרדה בין מה למה? אבל נעזוב את זה. מכיוון שיודע הבלוק נפש אחותו, זה נהפך לחוק. גם אם יש סיבה - סמוך עלי ופשוט תעשה מה שאומרים לך בלי לשאול שאלות מיותרות. אבל כמו כל חוק - עוברים אותו, וכך מהפרדה פשוטה ובריאה נוספו עוד ועוד ועוד ועוד חוקים. וזה נכון להרבה דברים, למשל - איסור נגיעה בנידה. >ספל חמאה לא מבינה מה יש כל כך להתרכז בתפילה<

ozone

New member
לפי דעתי,

הגישה הזאת היא פיספוס,מכיוון שדווקא בגלל שאנשים רגילים לקבל את הדת כעניין פנאטי ובלתי מתפשר (כולל אני עצמי), אז הם נרתעים ממנה ,ומעדיפים ´לתפוס מרחק´. בסך הכל,אני מכיר הרבה אנשים בציבור הדתי שהאורח חיים שלהם קרוב יותר לזרם הקונסרבטיבי מאשר לאורתודוכסי,אבל בגלל שהם התחנכו (שוב פעם - כמוני),להאמין שמי שלא מדקדק בהלכות ביצה-שנולדה-ביום-טוב,ובדיני עציץ נקוב(למשל) - הוא לא דתי ´אמיתי´ והוא ´מסלף את הדת´. אמנם,אני לא מגדיר את עצמי כמאמין,ויצא לי להתעניין רק באופן שטחי בזרם הקונסרבטיבי,אבל לפי דעתי,פתיחות לכיוון הזה יכולה להיות פריצת דרך של ממש בחברה הישראלית כולה.

יאיר

נתנו לך את ההרגשה ש-"לנו יש תשובה לכל", אבל אל תשכח לקחת בחשבונך הכולל תשובות כמו "אלוהים הוא על אנושי ולכן לא ניתן להבנה" או "מכיוון שהוא לא חומרי וגשמי כמונו, אין חלים עליו כללים שחלים עלינו, בני האדם, כמו זמן, מרחב, וכו וכו," הלאלו ייקרא תשובות? או במילים אחרות: כשאתה מדבר עם מחזיר בתשובה (להלן מחב"ת) והולך שלב אחרי שלב - מי ברא את העולם= אלוהים, ומי ברא את אלוהים? =
זה לא שאסור לשאול , אבל את האלוהים אינך יכול להבין, יאמרו לך. קטונת מהבנת האל בורא הכל. וזה לגיטימי לומר זאת, כמו שלגיטימי לומר שהאבולוציה איננה הגיונית, אך מכיוון שהיא גדולה מהבנתי, אני מאמין בה למרות חוסר ההגיון שיש בה... מקווה שאני מובן למרות שלא נראה לי
שבוע נהדר לכולכם >דרור, על תקן פלגיאטהּ של החמאונת, ושהבריז לאפטרון קצרצר ובא לבקר<

יאיר20

New member
קצת יותר פירוט על הסמינר

זה היה באנגלית של discovery אם מישהו שמע על זה (הם קשורים לערכים) רוב הסמינר היה כדי להוכיח שהתורה לא היתה יכולה להיכתב על ידי בני אדם וכמובן מאלוהים. שיעור אחד היה על ניצחיותו של העם היהודי וכל ההבטחות בתורה שהיתקיימו. שיעור אחר היה סימנים מזהים:דהיינו כל מיני דברים בתורה שבן אדם לא היה יכול לדעת לפני 3000 שנה למשל החיות שהוזכרו שאסור לאכול (היחידים מסוגם וכו´) שאמרו שאין דג עם קסקסת ובלי סנפיר או משהו כזה. העניין עם שמיטה שבשנה השישית זה אמור להישלש(דווקא שם שאלתי אותו שאלה על גלות בבל שהיה 70 שנה כנגד 70 שמיטות וזה יוצא 490 שנה כלומר שכל הזמן של בית המקדש הראשון ויותר הם לא קיימו שמיטה והוא גמגם חבל"ז ולא ענה לי על השאלה
).ועוד כל מיני דברים מזהים שבן אדם לא היה לו אינטרס לכתוב כי הוא יתבדה. אחרי זה היה שיעור מאד מעניין של ג´רלד שרודר למי שמכיר שהיה פרופסור בMIT שהסביר על המפץ הגדול ואיך זה מסתדר מעולה עם ששת ימי הבריאה ורק התשס"ב שנים בניגוד למילינים (מאוד מאוד מרשים!!). השיעור הבא היה על הצפנים שבתנ"ך (אין טעם שאפרט כי מי שמכיר מכיר ומי שלא זה ארוך מדי) רק אציין שגם זה היה מאוד יפה ומרשים. שיעור אחרון היה על אלוהים בהסטוריה הסיפור של פורים ואיך זה מסתדר עם השואה 10 הנאצים שנהרגו והערת הפורימפסט. גרממיא במסכת מגילה 300 רשויות (כמו לפני הרייך) תש"ז באותיות קטנות במגילה והיה כמובן עוד הרבה יותר שאני לא זוכר. בתכלס היה מאוד מרשים ונחמד אך לא שינה הרבה אצלי אך מאוד אשמח לתשובות לכל ה"בעיות" האלו. יש לציין שלפני ההרצאות הלכתי לאתר חופש בנושא של הסמינרים ותשובות לשאלות והם בכלל לא דיברו על אותו דבר ברוב המקרים וסתם גם התשובות בחופש לא היו ברמה גבוהה. >יאיר20 מצטרף למה שספל חמאה התחילה בלי לדעת למה(להתחנף בשביל טרמפ?)<

הרבי ר´ שרודר בכבודו ובעצמו ?

אני מודה שרק דפדפתי בספרו "המדע והאל" בחנות הספרים, והעדפתי על פניו את "קטרינה הגדולה", זאת, כיון שבמבחן ה"אגרות קודש" שעשיתי לו (פותחים איפה שיוצא ו...) הוא יצא לי שטחי ומסולף, למשל: (מזכרוני) הוא מביא בהתלהבות את הטיעון השחוק (כבר לפני 200 שנים) של מציאות מבנים מורכבים כמו העין, שלא יכולים להיות תוצאה התפתחותית, ומתעלם מחוקרים מאוחרים יותר כמו ריצ´רד דוקינס בספרו "השען העיור" (מומלץ מאוד). או ההוכחה למתן תורה, שהיה בפני אלפי אנשים, אבל המקור היחידי לעובדה שהיו שם אלפי אנשים זו שוב התורה... >אתאיסט מברך אותך בכניסתך למועדון מעריצי ספלית<

יאיר20

New member
אתאיסט נראה לי שמבחן האיגרויס

שלך הטעה אותך מכל הידוע לי הוא מאוד מוכר בעולם המדע ומתעסק בפיסיקה בלבד ולא במעמד הר סיני וכו בעיקר המפץ הגדול ובריאת העולם.

אכן, הוא מדען

אבל הספר הזה שלו עוסק בהתאמת התנ"ך היהודי לתגליות המדע. ולצורך זה הכל מותר, כשצריך אז יום זה לא יום אלא מליארדי שנים, וכשנוח אז אדם הראשון הוא לא באמת הראשון, כי יש מימצאים בני יותר מששת אלפי שנים, אלא שלאלה שלפניו פשוט לא נקרא בשם אדם.... כל כך פשוט וקל. גם ברנובר, הפרופ´, מוכר בחוגי המדע, ומאמין שהרבי מליובאוויטש חי וקיים >אתאיסט כמעט ויתר על התשובה, כשלא מצא מה לכתוב בחתימה<

יאיר20

New member
אם תוכלו לענות על הטענות שכתבתי

אשמח ואתאסט אם אתה עדיין מחובר תוכל לגשת לצ´ט?

אתאיסט, נא לדייק.

הטיעון אינו "היו שם כל ישראל והם-המה העדים", אלא "אם לא היו שם מליונים- כותב התורה לא היה מציין שהם היו שם, מחשש להתגלות התרמית". אבל עזוב, אני אישית- על הזין שלי כל ה"הוכחות" בעד ונגד. תנו לחיות לחיות.

עם כאילו הוכחות....

אחד הנוסחאות ל"הוכחת" השש מאות אלף שאני שמעתי פעם, זה איך יכול להיות שמש"ר אומר לשש מאות אלף איש "אתם ראיתם כי מן השמים דברתי עמכם" והם לא קמו ואמרו לו שקרן לא ראינו כלום... עם כאילו הוכחות מי צריך בכלל קושיות...

אחד לאחד

1) איזה הבטחות בתורה התקיימו? רוצה הבטחה שלא התקיימה? הנה כתוב ארבה ארבה את זרעך. ומעולם לא היינו הרבה, והנה בתפלת והוא רחום של ד´ וה´ כתוב במפורש "זכור אשר נשבעת לאבותינו ככוכבי השמים ארבה את זרעכם ועתה נשארנו מעט מהרבה". כמובן שתמיד אפשר לתרץ שזה יהיה לעתיד לבוא והרוצה לשקר ירחיק עדותו, והדברים שכן התקיימו הם הדברים שהתנ"ך מספר שהובטחו לפני שהתקיימו למשל כיבוש א"י שהתנ"ך מספר שהיתה הבטחה לפני הכיבוש, אבל איך אפשר לוודא את זה? 2) בקשר לנצחיותו של העם היהודי זה טיעון דמגוגי, הוא טוען שלא יכול להיות שהעם היהודי יתקיים אחרי רדיפות כ"כ הרבה שנים רק בדרך נס, ומה התשובה ע"ז? שזה כן יכול להיות בדרך הטבע, תוכיח שלא. 3) בקשר לחיות ולדגים, עיין בדעת אמת יש שם שני מאמרים ע"ז שיש עוד חיות שמעלות גרה ומפריסים פרסה שלא נזכרו בתורה וכן יש דגים שיש להם סנפיר ולא קשקשת, אין לי מושג בזאולוגיה אבל יש לי את המילה של המטיף החרדי נגד המילה של דעת אמת אז למי להאמין? 4) בקשר לשמיטה, אנא פרט. 5) בקשר לדילוגים עיין בדעת אמת ובאתר חופש ואביא כאן בקצרה שתי טיעונים עיקריים, א. כתוב בגמרא ובהלכה שאין אנו בקיאים בחסירות ויתרות כלומר שאין לנו את התורה המדוייקת עם כל אותיותיה בדיוק כפי שנמסרה מסיני אז איך אפשר לדרוש דילוגים כשלא ברור מהו הכתיב האמיתי של כל מילה? טיעון שני מובא באתר חופש, שהצליחו לעשות דילוגים גם בספר מלחמה ושלום, ושוב אני לא בדקתי את זה אבל יש לי מילה נגד מילה. 6) כל הקשקשת הזאת עם התש"ז, אם זה משכנע אותך ומציב בפניך "בעיה", זבש"ך.

למעלה