אם החגים "נפלו" על ימי העבודההייתי מעוניין לדעת אם....![]()
עובד במשרה חלקית, אשר עובד בחלוקת עיתונים במשך כשעתיים כ- 5 ימים בשבוע, אמור לקבל תשלום בחגים גם על החג עצמו? וגם על הערבי חג? תודה 1515.
קיבלתי חוזר של....אם החגים "נפלו" על ימי העבודה
שבהם הנך אמור לעבוד אז מגיע לך, לאחר שלושה חודשי עבודה תשלום בתעריף היומי
עבור כל הערבי חג אני אמור לקבל?קיבלתי חוזר של....
צו הרחבה-הסגם מסגרת לפי חוק הסכמים קיבוציים, התשי"ז-1957. סעיף 7א' אומר: דמי חגים עובד לאחר 3 חודשי עבודה במקום העבודה, שלא נעדר מהעבודה סמוך ליום החג(יום לפני ואחרי החג) אלא בהסכמת המעביד, יהיה זכאי לתשלום מלא בעבור 9 ימי חג(2 ראש השנה, 1 כיפור, 2 סוכות, 2 פסח, חג שבועות, ויום עצמאות.) עובד לא יהיה זכאי לימי חג החלים בשבת. עובד חודשי לא יהיה זכאי לתשלום נפרד בעבור ימי חג.
ערבי חג וחגעבור כל הערבי חג אני אמור לקבל?
|כןלא עבדתי בערב החג, לפי איזה..ערבי חג וחג
אם עבדת בערב החג אתה מקבל שכר בגין ערב החג, לא עבדת לא תקבל. אם עבדת בערב החג וביום שאחרי החג (ואתה עבוד כבר מעל 3 חודשים) תקבל גם תשלום בגין החג.
שאלה לגליה|כןלא עבדתי בערב החג, לפי איזה..![]()
בערב החג לא עבדתי אני מבין שלא מגיע לי תשלום? על איזה סעיף בחוק את מבססת את התשובה? תודה 1515
לא צריך סעיף בחוק במקרה זה|כןלא עבדתי בערב החג, לפי איזה..![]()
בערב החג לא עבדתי אני מבין שלא מגיע לי תשלום? על איזה סעיף בחוק את מבססת את התשובה? תודה 1515
|במקרה שלי של עבודה כשעתיים ביום...לא צריך סעיף בחוק במקרה זה
כדי שתקבל תשלום על שעות בהם לא עבדת, צריך להיות סעיף בחוק. (לדוגמא תשלום בגין חגים). אם אין סעיף בחוק ולא עבדת, אין שום סיבה שתקבל תשלום. הבעיה בערבי חגים, היא דווקא אצל עובדים במשכורת, שלא עובדים בערב החג וכאן מתעוררת השאלה כמה שעות לנכות ממשכורתם/יתרת ימי החופש שלהם, לפי שעות העבודה הנהוגות במקום העבודה או לפי יום עבודה שלם. גם זה לא מטופל בחוק, וכל מקום עבודה מחליט בעצמו על המדיניות לגבי ערבי החג.
האם אתה עובד בשכר או במשכורת?|במקרה שלי של עבודה כשעתיים ביום...
כמה את חושבת שאמורים להוריד לי אם אני לא עובד בערבי חג? תודה. יש לך במקרה נגישות לפסק דין בנושא?
אני עובד במשכורת.האם אתה עובד בשכר או במשכורת?
בשכר -השכר החודשי נקבע על פי מספר הימים/שעות שעבדת בפועל באותו חודש. במשכורת - אתה מקבל משכורת קבועה בכל חודש בלי קשר למספר ימי העבודה שבו. עבודה בקבלנות= עבודה בשכר.
אם כךאני עובד במשכורת.
אני מקבל שכר חודשי עבור החלוקה.
אם כך
ובהנחה שערב החג היה אמור להיות יום עבודה רגיל אצלך , צריכים לנכות משכרך בגלל ההעדרות בערב החג, שכר של יום עבודה. מאחר ואתה עבוד במשכורת, אין לנכות משכרך אך גם לא להוסיף לשכרך בגין ימי החג עצמם.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.