הייתי,ראיתי,נהנתי
או שלא

הייתי,ראיתי,נהנתי
או שלא

למרות שהעלתי בפניכם לא מעט אפשרויות לבלות את החג עם בובות,
אני בעצמי לא אוכל לממש אותן...
מחר יום ראשון, שזה בעצם כבר היום, אני מופיע בשעות: 11.30,14.30 בהצגת: "הקוסם מארץ עוץ" במסגרת "פארק האגדות הקסומות" בנאות קדומים

וכך עד יום רביעי (כולל) בשעות משתנות.
את שאר הזמן שלי אני אקדיש מן הסתם ל... ניחשתם נכון

בשרשור זה אתם מוזמנים לשתף אותנו בבילויים שלכם במהלך חול המועד,
בילויים שקשורים לבובות וגם כאלה שלא!
אל תתקמצנו במילים, שתפו בהרחבה וצרפו גם תמונות

ביקור בפסטיבל חיפה להצגות ילדים- יום ראשון

התרשמות כללית: תאטרון חיפה נמצא במקום מאוד יפה, המתחם היה מסודר לפי במות שונות, חלק מההצגות היו בתוך המתחם וחלק כמה רחובות ליד, הבמה המרכזית חולקה לאיזורים והייתה מעוצבת בצדדים כמו גיטרות (מגניב), הכלב המופיע על הפלייר היה הקטע העיקרי מבחינת עיצוב- היו פסלים שלו ברחבה שליד התאטרון

התרשמות מהצגות שראיתי:
"חכמים בלילה"- הצגה מצויינת, עיצוב יוצא מן הכלל שכולו מנייר וטכניקה של פופאפ (ספר ענק שעוברים בין דף לדף והתפאורה קמה לתחייה מתוכו), השחקנית והבובנאית - גליה לוי גראד היא קוסמת של ממש, מהפנטת את הקהל לתוך הסיפור ומצליחה לטייל בין סיפורי חלם ולהעביר אותם בחינניות והומור.

"קורדורוי"- תאטרון חפצים לילדים קטנים, שחר מרום מספר סיפורים ושחקן טוב, התפאורה מעוצבת משתי עגלות מרכזיות שעליהן בובות וחפצים שנראות כמו חלונות ראווה ועוד עגלה קטנה יותר שהיא עגלת השומר של הקניון. ההפעלה לוקה בחסר אבל אני מניחה שככל שהוא ישתפשף עם ההצגה היא תשתפר.

"המכשפה מהבית ממול"- סיפור נהדר על שלושה ילדים שנכנסו לבית שכנתם כי הם מאמינים שהיא מכשפה... עשוי היטב, כתוב להפליא, מצחיק מאוד, הכימיה של השחקנים על הבמה מצוינת, תפאורה פשוטה ונקייה שמתחילה מקיר של בית עם חלון תריסים ונפתחת לתפאורה של פנים הבית. אהבתי מאוד.

"ארץ הגרביים האבודים"- יואב יוצא אל ארץ הגרביים האבודים בעקבות גרב של חברתו שהוא רוצה להחזיר לה, העיצוב חמוד מאוד ומשעשע - במיוחד התלבושות של השחקנים בתור גרביים. לא כ"כ נהנתי, היה די שבלוני ורועש. היה נחמד לראות את אלברט כהן משחק את סבא-גרב ואת התשואות שהוא גורף מן הקהל ברגע שהוא נכנס לבמה.

"על קצות האצבעות"- תאטרון הבהונות של לאורה מאיטליה היה בידורי מאוד וסוחף. שלוש מזוודות מהן היא שולפת דמויות שונות לפי מוסיקות שונות שהיא מפעילה על כפות הרגליים שלה ועל הידיים. כשראיתי את ההצגה שלה היה כבר חם ממש- היא פשוט התבשלה בתוך הבגדים השחורים והבובות, אבל לא נתנה לזה להעיק על המופע.

"אורפאוס מאוהב"- ראיתי קטע קצר - היו מסכות יווניות על ראשיהם של 3 שחקנים ועוד 2 ראשים של זאבים ומסכת זאב לשחקן הרביעי, כולם בתוגות, מחזה נחמד, לא שמעו כ"כ טוב אבל ממש שכן הצלחתי לשמוע הייתה שירה והשקעה בטקסט.

"בובה של עולם"- העולם המופלא שיצרו "בית 9" בקרון התלת הצגתי שלהם היה ממש נהדר, כרוזית שמסתובבת על אופניים עם ראש חמור, פרגוד של פאנץ וג'ודי, פרגוד צלליות ופרגוד של מכשפה שמסדרת כפפות עד שיש לה כמה ידיים.... כל המציגים הסתובבו עם עכבר קטן מספוג על הבגד והיה תענוג לראות את העבודות שלהם.

מופעי חוצות נוספים שהלכתי לראות- "האוצר של לליו"- קומדיה דל ארטה, ראיתי קטע קצר, היה צפוף מאוד. מסכות יפות.
"האביר והגבירה המכושפת"- תאטרון רחוב- גם ראיתי קטע קצר, לא שמעו אותם טוב, התלבושות והאביזרים היו מעניינים.

לסיכום, היה חםםםם, מאוד חםםם, ועם זאת, מעניין, מצחיק, מרחיב דעת וכיף

הזוכה בפרס ההצגה הטובה: "שכנים"

שזכתה במקום הראשון מבין ששת הצגות התחרות שהועלו בבכורה

את נימוקיי השופטים לזכייה ופרטים על הזוכים הנוספים בקטגוריות השונות תוכלו לקרוא כאן

אי אי אי מחמם את הלב

כמה טוב ונעים להתבונן בתמונות שצילמת עבורנו

את הבמה המקסימה של בית 9 ראיתי בחטף בתמונה שהם העלו תוך כדי בנייתה, כבר אז היא מאוד מצאה חן בעיני...
ועכשיו את השלמת לי את התמונה כשהעלית אותה גמורה ופעילה.
מריונטת התרנגולת - כבשה את ליבי
איך היתה ההצגה: "חכמים בלילה - סיפורי חלם"

תודה רבה שגרמת לנו להיות צופים מהצד למרות שלא בקרנו בפסטיבל ששמועות רבות על הצלחתו (אומנותית וקופתית) הגיעו לאוזני עד ליער נאות קדומים

לא להתייחס לשאלתי לגבי ההצגה

אחרי ששלחתי את ההודעה התחשק לי להציץ שוב בתמונות והפלא ופלא

בניגוד לפעם הראשונה שפתחתי את ההודעה הראשונה בשרשור, לפתע הופיעה הודעה כתובה, מפורטת ומנומקת שלא היתה עם התמונה כשפתחתי קודם...

פסטיבל חיפה

ואם כבר מדברים על הפסטיבל ,הכל מאד מובחר, מטופח ואיכותי, מלא כסף מושקע שם, לא יכלו לפרוש כמה רשתות צל ברחבת הכניסה? אולי נשלח להם משוב עם בקשות לפזר מעט צל במקומות המשומשים (מהמילה שמש וגם מהמילה שימוש...) מילא הקהל, אבל השחקנים שהתבשלו שם שלושה ימים? רשת צל זה ממש לא יקר ולא מסובך לפרוש. נכון? שילמדו מחולון.

בקשר לפסטיבל וגם ל

איזה כייף לך ולכם שהייתם שם!!!!!!
גם אני שמעתי מכל מי שהיה השנה בפסטיבל רק שבחים על האירוע כולו ועל ההצגות שהשתתפו גם במסגרת התחרות וגם בהצגות האורחות, מופעי החוצות וכל השאר.
גם אני סבלתי מאוד במשך 4 ימים מהחום הקשה ששרר בחול המועד...
למרות שרציתי לא הספקתי להעלות את הדיווח והתמונות מפסח שלי
היום זה לא זמן מתאים להודעות כאלה אז אולי מחר בערב\לילה או בשישי
אגב, בפסטיבל שבו אנחנו הופענו דווקא חשבו על הקהל אבל כרגיל
לא על השחקנים

אז גם הם יכולים ללמוד מהמרכז פורש צלונים גם מעל ראשם של האומנים!!!!!!!

חכמים בלילה

אני הייתי בהצגה הזאת, ואין לי מילים לתאר את גודל ההנאה. קרוב לשלמות, זה מה שאפשר לומר. הטקסט משובח, השפה עשירה ואינטליגנטית, מלאת הומור, המוסיקה נהדרת, ההפעלה מצויינת (אל תשכחו שאלו בובות מנייר, צריך להתאמץ מאד כדי שהן יראו אמינות...)ובעיקר בעיקר העיצוב.
כל הדמויות והתפאורה עשויות מנייר, שעליו מודפסות מילות ההצגה. הכל מתחבר באורח פלא ובהתאמה מושלמת. אהבתי מאד גם את בחירת הצבעים- כולם משתלבים בהרמוניה. טכניקת הפופ-אפ מקסימה ומפתיעה, וכאן בעיקר, כי הכל כל כך מדוייק ומהודק - כל שניה ושניה בהצגה היתה מושקעת ברמות על. כשהלילה ירד והירח זרח, זה פשוט נראה אמיתי. כשהאנשים שטו בסירה, התחשק לי להצטרף. האווירה של עולם אחר ורחוק הועברה בטוב טעם. נו, אבל ברור, לא ציפיתי לפחות מזה ממי שיצרה את ההצגה האהובה עלי ביותר "ציפור הגשם" (ראיתי אותה רק שש פעמים...)

חכמה בלילה

ראית את "ציפור הגשם" רק 6 פעמים

הרי ברור שכל אדם נורמלי ושפוי רואה כל הצגה לפחות 30-40 פעם

אז מה את משוויצה עם בסה"כ 6

פחות מהצגות המאה לא שווה דיווח

טוב עכשיו ברצינות,
הבנת שזה היה בצחוק...
אני לעומתך ראיתי את "ציפור הגשם" משהו כמו רבע עד חצי הצגה
באחת השבתות הופעתי עם איזה שהיא הצגה שאני משתתף בה באולם הגדול של תיאטרון גבעתיים וקצת פחות מחצי שעה לפני תחילת ההצגה שלנו החלה באולם הקטן
ההצגה של גליה לוי-גרד.
לבוש כבר בבגדי ההצגה, מאופר וכשהנק מייק תלוי על חולצתי, חיכיתי שהאור באולם ירד, נכנסתי בשקט ונעמדתי לצפות בסוף האולם ואח"כ הוזמנתי ע"י אנשי האולם שמכירים טוב לשבת בתא התפעול בנוחות.
אז למרות שהיד שלי היתה כל הזמן על השעון והייתי די לחוץ לא לשקוע ולשכוח את עצמי ואת זה שלי עצמי יש הצגה, הצלחתי להנות ולהכנס לעולם הנייר המופלא, לבובות, למוסיקה, לתאורה וכמובן לגליה שריתקה את קהל הילדים וההורים שישבו מהופנטים למתרחש על הבמה.
בסוף כמובן נאלצתי לגרד את עצמי מהכיסא וללכת או יותר נכון לרוץ לכיוון האולם תוך כדי שאני מבטיח לעצמי לפצות את עצמי ולצפות בהצגה מתחילתה ועד סופה
אבל הבטחות לחוד ומציאות לחוד! לא הצלחתי מאז למצוא את הזמן לעשות זאת
אז
ששששש..... לא לגלות לי את ההמשך והסוף

יום אחד זה עוד יקרה.

בעברי הרחוק והצעיר גם אני, כמוך, הייתי צופה שוב ושוב ושוב ושוב בהצגות שאהבתי,
זה התחיל עם ההצגות של נעמי יואלי בתיאטרון הסימטה ביפו ( הרבה לפני שהוקם תיאטרון הבובות של הפארק בת"א ז"ל
) שאחריה הגעתי עד לת' הקרון בי"ם באוטובוסים
אח"כ נדבקתי לאילן סביר וצפיתי אין ספור פעמים ב: "הארנבת והצב" , "נסיך - צפרדע" , "מקום לשניים" ו "מה שלומך גבירתי הנסיכה"
ככה היה גם עם הגירסה הראשונה של "אגדות מדגדגות" שכתב וביים עוזי בן כנען ז"ל ועוד ועוד ועוד.
בשנים האחרונות זה כבר לא קורה מסיבות שונות ובקושי אני מוצא את הזמן לראות הצגה אחת פעם ב...
דווקא בימים אלה זה כל כך חסר לי לאור הדברים שאני עובר, חווה ורואה במסגרת המאבק שאני מעורב בו ולכן השיתופים והתיאורים שלך הם נקודת
עבורי.
תודה

ברחה לי מילה חשובה בסוף

בשורה האחרונה חסרה המילה: ושלכם
ולכן המשפט במלואו היה אמור להיות כך:
" דווקא בימים אלה זה כל כך חסר לי לאור הדברים שאני עובר, חווה ורואה במסגרת המאבק שאני מעורב בו ולכן השיתופים והתיאורים שלך ושלכם הם נקודת
עבורי"

אז אם אתם רוצים\צות להמשיך להאיר עבורי המשיכו לספר, לשתף וכמובן הוסיפו תמונות וקישורים של בובות שיביאו את האור והצבע לחיי

תודה לכם אנשים טובים

סדנת יצורי הניילון - בובאביב חולון

היו לנו שתי סדנאות עמוסות בילדים והורים שהכינו פיות מדליקות ופיונים - גיבורים!
תודה למרכז לת"ב ולקרן האלופה ב
...

למעלה