הפסח הזה כולו
עייפות מבורכת. (אני לא מאינה שאני צריכה לכתוב את כל ההודעה הארוכה שכתבתי, שוב, מהתחלה... אבל אין דבר- נשקיע...)
לפני הפסח התארחתי בכמה גנים עם ההצגה ל ששון הסנאי , הרודף אחרי אגוזים, ואז מגלה אגוז מופלא שבתוכו פק- בפתק חידות שהתשובות עליהן מובילות את ששון והילדים למפגש עם הדמויות של יציאת מצריים. ההצגה הייתה מאוד נחמדה, הילדים צחקו, שיתפו פעולה ונהנו- וגם אני! ותודה לחברתי המקסימה חן מיוליונר ( גם אתם מכירים אותה
) שעזרה לי לכתוב את ההצגה. אין כמוה- מצחיקה וחברה נהדרת!
ואז- ליל הסדר- את ששון הסנאי וכל בובות ההצגה הבאתי איתי לליל הסדר והן עזרו לנו לספר לילדים שלנו אודות יציאת מצריים. הילדים שיתפו פעולה נהדר, ענו על השאלות, היתחברו לדמויות והבובות הוסיפו הרבה עיניין והומור לשולחן שלנו. אפילו הסבים והסבתות חשבו כך...
ובחול המועד- הפתעה של ממש- ליד היישוב שלנו , נחליאל, ישנם שני מעיינות קסומים. האחד- מעיין נחליאל- מרחק של דקה נסיעה משער היישוב- יפיפה, עם בריכת מים גדולה וצלולה ונוף מהמם. הילדים נהנו מאוד- למרות שהיה קצת קר. והשני- "עיינות נר" ממקמים כ 5 דקות נסיעה מהבית- וגם שם 5 בריכות מים- חלקן עמוקות, חלקן רדודות , חלקן צלולות יותר, וחלקן צלולות פחות- ושוב- חוויה מיוחדת לילדים- הם גילו הרבה ראשנים במים- ואפילו צפרדעים! לא להאמין שאנחנו גרים כאן כבר 4.5 שנים ומעולם לא הלכנו לטייל שם...
ובין לבין, הכנתי מנהרת זחילה להצגה משולבת בהפעלה בגנים שלי. ( אעלה בקרוב הדרכה לבניית המנהרה באתר שלי.) וגם, בישלתי המון המון המון תפוחי אדמה.
אז בנתיים אתחיל להלות תמונות מהחוויות השונות ואאחל לכולנו המשך חג שמח, אביבי ומישפחתי.
ממני, ליאורה.