שמעת על מושג שכוח-אל המכונה כבוד???
לפי סגנון הכתיבה שלך לא נראה כאילו אתה באמת מעוניין בתשובה, אלא בויכוח לשם הויכוח. להזכירך, בהודעה הראשונה שלך שאלת מה היו הסיבות שהניעו אותנו לא לאכול דגים ובשר. קיבלת מספר תשובות לשאלה הזו, אבל לא נראה כאילו אתה מוכן לקבל אף אחת מהן. אף אחד מחברי הפורום לא ניסה להטיף לך מוסר, או לגרום לך לאמץ אורח חיים צמחוני / טבעוני, בסך הכל ענו על השאלה שלך! עוד כתבת כי אתה לא רוצה להכעיס אף אחד, אלא פשוט רוצה תגובה לשאלה שלך. אם זו באמת היתה הכוונה שלך, לא ברור לי איך היגבת לתשובות שנתנו לך במילים כמו ´מגוחך´,ו´האידאולוגיה שלכם מלאה בחורים´ וכד´. האשמת את חברי הפורום במעשים לא להם -"לבוא בטענות סטייל רוצח, פרימיטיבי" - איפה ראית מישהו בפורום הזה שכינה אותך באחת מהמילים האלו??? מיהרת לסתור את הטיעונים שהעלו כאן באמצעות טענות שסותרות את כל העובדות המדעיות כיום (פרות סובלות כשלא חולבים אותם, לצמחים יש רגשות, אין תחליף מושלם לבשר...) מה גם שהדרך בה היגבת לתשובות שניתנו לך היא מזלזלת ואינה מכבדת את חברי הפורום, שאתה זה שפנית אליהם, ולא להיפך! ובהקשר לטענותייך - מאד קל לחיות עפ"י מוסכמות החברה, אך זה לא בהכרח נכון. ישנן דוגמאות רבות מן העבר ומן ההווה, בהן ניתן לראות תופעות שהיו מוסכמות ע"י מרבית החברה, ורק מעטים התנגדו להם - ציד מכשפות, עבדות, חיסול בני אדם (יהודים, נכים, הומואים וכו´) - ואלה הן רק דוגמאות קיצוניות. אני בטוחה שגם אתה יכול למצוא דוגמאות מחיי היום-יום בהם צורת התנהגות מקובלת ע"י רב מסויים, אך אין זה אומר כי אתה תפעל באותה צורה רק כי כך נהוג (התאילנדים אוכלים כלבים, אז למה אתה לא?). ההסבר שיותר מתקבל על הדעת הוא "כי כך נח". מאד נח לחיות את "תרבות האינסטנט" - לקבל כל דבר כמו שהוא, בלי לחשוב האם כך צריך להיות, ובלי להשקיע ולו מעט מאמץ במטרה לבדוק דרכים נוספות. כמובן שגם אני מקבלת בנושאים מסויימים את מוסכמות החברה, אבל אני לא פועלת בצורה מסויימת רק כי כך לימדו אותי - אני משתדלת לבחון ולבדוק את הדברים לפני שאני מחליטה. אני מניחה שמרבית החברים בפורום לא נולדו למשפחות צמחוניות / טבעוניות, אלא התנסו בצורת חיים הכוללת אכילת בע"ח, והחליטו לאחר בדיקה ומחשבה, לשנות את אורח חייהם. לא הבנתי למה התכוונת כשכתבת "כל הזמן עם התירוץ של -יש לי גופה בצלחת". תירוץ למה? לא נראה לי שמישהו כאן מנסה לתרץ את הסיבה שבגללה הוא נמנע מאכילת בע"ח, כל הדברים שנכתבו משקפים דעה אישית, ואף אחד לא צריך להצטדק בפניך, בדיוק כפי שאתה לא נדרש לספק לנו הסברים מדוע אתה אוכל בע"ח. "למה אתם עסוקים כל הזמן... למה אתם לא יוצאים בקמפיין..." נראה לי שאולי לא הבנת עדיין את מהות הטבעונות - אנשים לא נעשים טבעוניים ע"מ להפוך ל"מסיונרים" של האידאולוגיה שלהם או ע"מ למנוע מאחרים לאכול בע"ח. הם נעשים טבעונים בראש ובראשונה כי זה מה שנכון בעיניהם!!! חלק מהם מקדיש גם הרבה מזמנו ע"מ להפיץ את העקרונות האלה, אך זהו פרט נלווה לאורח החיים האישי. אני לא מבינה מה גרם לך לצפות שדווקא טבעונים יצאו במסע הסברה כיצד צריך לאכול נכון, בתזונה טבעונית. הרי אני לא רואה את כל אוכלי-הבשר יוצאים במסע הסברה איך לאכול נכון. אנחנו לא שונים מאנשים "רגילים" - החיים שלנו לא מתחילים ומסתיימים בהיותנו טבעונים, החיים שלנו הם לא "הטבעונות" - הטבעונות היא חלק מהחיים. גם לנו יש עיסוקים אישיים, בדיוק כמו לכם, גם אצלנו יש כאלה שמשקיעים יותר מעצמם, ע"מ להפיץ אידאולוגיה, כמו אצלכם, וגם לנו יש סדר עדיפויות אישי - בדיוק כמו לכם! "המטרה שלכם היא לשטוף לילדים את הראש..." - מאיפה אתה מביא את הדברים האלה? אתה מכיר מישהו מאיתנו באופן אישי? אתה יודע מה אנחנו עושים או לא עושים בזמננו החופשי? לא!!!!! כאשר בחרתי באורח חיים טבעוני, עשיתי בחירה אישית שנועדה להשפיע אך ורק על חיי. לא עשיתי את זה במטרה להשתייך לקבוצה מסויימת ולפעול בצמוד אליה (כפי שאתה רואה, גם לאחר שבחרתי באורח החיים הזה, אני עדיין חושבת בשם עצמי ומחליטה בעצמי את החלטותיי, ולא נותנת ל"מוסכמות החברה" אליה הצטרפתי, להכתיב את צעדיי!) אז כפי שאנחנו לא מאפיינים אותך ואת מעשייך עפ"י הקבוצה אליה אתה משתייך המכונה "אוכלי הבשר", כך אל נא תאפיין אותנו עפ"י הקבוצה אליה אנו משתייכים!