הייתי רוצה לדעת למה...

הייתי רוצה לדעת למה...

למה החלטתם לא לאכול בשר או דגים...האם זה בגלל שזה מגעיל אותכם או שמה אתם פשוט לא יכולים לחיות עם המחשבה שאכלתם משהו שהיה פעם חי...אני באמת לא רוצה להרגיז אף אחד אבל אחת ההנאות שלי שלי זה לאכול ואחד הדברים שאני הכי אוהב לאכול זה בשר...אני מסוגל להבין בן אדם צמחוני\טבעוני אני רק רוצה לדעת את הסיבה זה מעניין אותי

Neta558

New member
תשובה...

ההחלטה שלי להיות טבעונית היא ממניעים אידיאולוגים. גם יל בשר היה טעים, אבל אני מעדיפה לעמוד בכללי מוסר מאשר לאכול ארוחה טעימה. נראה לי מגוחך בכלל להציב את שני הדברים זה מול זה. ובסופו של דבר, גם אם זה טעים, יש משהו מגעיל במחשבה על אכילת גופה... אני מפנה אותך גם לתוצאות של סקר שעשינו פה לא מזמן, בקשר לסיבות של כל אחד לצמחונות\טבעונות (נראה לי שזה מה שחיפשת, לא?) נטע

תראי...

בסופו של דבר גם אני דיי מרחם על אותן חיות שנשחטו וגם אני אוהב בע"ח ויש לי אחד כזה בבית...לדעתי מגוחך מה שאת אומרת שמגעיל לחשוב שאת אוכלת גופה...אפשר להביא כל עניין באלף פרספקטיבות שונות אפשר גם להפסיק לקנות פרחים כי הוכיחו בניסויים מדעיים ש גם צמחים מרגישים...אז בגלל זה תפסיקי לקנות פרחים? או לקטוף אותם. זה דיי מגוחך לדעתי...אבל איש איש באדיולוגיותו יחיה!!

אני גם רוצה לענות על השאלה שלך..

תראה, גם לי בשר היה טעים, אבל העדפתי להרגיש עם עצמי טוב, מבחינה מוסרית, מאשר להנות מהטעם של הבשר. לדעתי מה שנטע אומרת זה בכלל לא מגוחך, גם אני בין היתר נגעלת מהמחשבה שכשאני אוכלת בשר- אני אוכלת גופה, של משהו שהיה בעבר יצור חי בעל נשמה, תחושות ורגשות. בגלל זה הפכתי לצימחונית, ועכשיו אני מרגישה מאוד טוב עם עצמי מבחינה מוסרית, אני לא מתגעגעת לבשר, וכרגע קשה לי מאוד להבין איך פעם יכולתי לאכול בשר, שהיה פעם חיה -שנשמה באפה. בקשר למה שאמרת על הפרחים, שמעתי על הניסויים האלו, ואני לא יודעת עד כמה הם נכונים ומשקפים את המציאות. אני לא אתחיל להתווכח איתך בנושא הזה, כי זה יגרר לוויכוח סתמי בלי שום צד צודק.. אני ממליצה לך לעיין במאמרים בפורום, שמסבירים יותר טוב את האידיולוגיות של האנשים פה ושייתנו לך תשובות ברורות יותר לשאלה שלך.. זהו.

כל אחד...

שיכניס מה שהוא רוצה לפה שלו...(לא נשמע טוב...אבל לא חשוב) פשוט גם לא נעים לי לשמוע מאיזה 3 אנורקסיות עם רצח בעיינים "רוצח!!" כל פעם שאני קונה כריך עם פסטרמה או משהו כזה...מה בגלל שאני אוכל בשר אני רוצח??...וכשהן הולכות ברחוב ודורכות על ג´וקים או נמלים מישהו בא אליהן בטענות או קורא להן רוצחות...וכל אלו שהחליטו לא לשתות חלב...לא כואב לכם לדעת שהפרות סובלות אם לא חולבים אותן?? האדיולוגיה שלכם מלאה בחורים...תפסיקו לבוא בטענות סטייל "רוצח" או "פרמיטיבי"...

princess black

New member
אולי אתה צריך לברר יותר טוב את

האידאולוגיה שלנו לפני שאתה מותח כזו ביקורת חסרת משמעות דבר ראשון- אף פעם לא קראתי למישהו רוצח בגלל שהוא אכל בשר ודבר שני- מה הקשר לאנורקסיות לעזאזל? מי שלא אוכל בשר הוא אנורקסי? ובקשר למה שהזכרת על הפרות- החלב הזה נוצר בשביל העגלים שלהם ולא בשבילך כך שאם לא היו מפרידים את העגלים מהאימהות שלהם הן לא היו סובלות אם לא היו חולבים אותן..

is this love

New member
תרשה לי

דלקת בפיטמה שלום, מדבר גיא פעיל אנונימוס אנסה להשיב על טעותייך בעניין: העלת הרבה מאד טיעונים כנגד הטיבעונות ונוצר פה אי סדר והתעלמות מנושאים חשובים ביותר. "כל אחד שיכניס לפה שלו מה שהוא רוצה" נשמע ממש יפה וליברלי אך שכחת להוסיף ולאמר כל עוד זה לא פוגע בזכויות של יצורים חיים ואני בכוונה אומר יצורים חיים כי מבחינתי בן אדם וכלב\פרה\חתול\כבש\עגל וכו´ זכאים לאותם זכויות ***בסיסיות*** הזכות לחיות, הזכות להגנה מהתעללות, והכי חשוב הזכות לחופש. ברגע שתבין מבחינה מוסרית את המושג "זכויות בעלי חיים" תוכל להרכיב את הפאזל לגבי שאר הטיעונים. ולגבי "וכשהן הולכות ברחוב ודורכות על ג´וקים או נמלים" אנחנו אנשים ריאליסטים ומבינים שבכל זאת לא נוכל להציל את כל היצורים החיים בעולם ולכן המאבק מתמקד ביצורים המסוגלים לחוש סבל, להביע רגשות אהבה, בעלי חיי חברה , בעלי רצונות וכו´ ולגבי הפרחים והצמחים, לפרחים ולצמחים אין מערכת עצבים מרכזית ולכן הם אינם יכולים להרגיש כאב ואין כרגע מחקר מדעי מבוסס המקובל על הרוב אשר יתמוך אחרת מדבריי, ויותר מזה הם אינם מסוגלים להביע סבל ורגשות. עכשיו גם אם נרחיק לכת וניקח את טענתך כנכונה לגבי הצמחים, אז גם פה אתה נופל כי תזונה צימחונית פחות פוגעת בצמחים מאשר תזונה בשרית כי הכמות המזון הצימחי הדרושה להאכיל פרה אחת היתה יכולה להאכיל כ-20 בני אדם ואל תיתפוס אותי במספרים, כמו כן יש הרבה מאד טיעונים לגבי גידול בקר\עוף וכו´ וזיהום הסביבה אך לא נכנס לזה כעת זה לדיון אחר. האידיאולוגיה שלנו לא מלאה בחורים יש תשובות מוסריות לכל שאלה. עכשיו תרשה לי להתייחס למשהו שכתבת "וגם אני אוהב בע"ח ויש לי אחד כזה בבית" פה הפרדוקס הגדול אז בוא ותגיד לי למה את החתול\כלב אתה מלטף ואת העגל\כבש אתה אוכל? השאלות עוד רבות והתשובות גם כן, אם אתה מעוניין בהרחבה אתה מוזמן להתקשר אלי 052-777677\ או לאנונימוס לקבוע פגישת הסברה על זכויות בע"ח 03-5226992

טרבלינקה???

לא הגזמת...?? להשתמש בנק´ כ"כ כואבת כדי לעשות השוואה. ובקשר לפגיעה בזכויות...אנחנו נמצאים בראש שרשרת המזון ככה אנחנו מתקיימים...אני לא מתאר מה היה קורה אילו כל העולם היה טיבעוני. ככה בנוי עולמנו עם לא הפרות העגלים העופות...סביר להניח שלא היינו מתקיימים...(תזכור מאיפה הגענו...לפני אלפי שנה לא היו טופו ולא חלב סויה) זה אבסורד להשוות אותנו בני האדם לחיות...ואם כבר עשית השוואה כזאת..למה אתה לא פועל כנגד האריות והנמרים בג´ונגלים באפריקה שגם הם ניזונים מבשר???...לא חשבת פעם להעמיד אנשים עם כלי נשק ולהבריח בע"ח טורפים כדי שלא יגעו איילים צביים שוורים וכל שלל חיות הג´ונגל??..אולי תנסה לשנות את הטבע שלהם הרי לפי טענתך הם "יצורים חיים בדיוק כמונו". אני ממש מצטער שאני נגרר למצב האקטואלי..אבל גם ילדים שהולכים בבוקר לבי"ס ומתפוצצים על לא עוול בכפם...גם להם מגיע לחיות...למה את זה אתה לא מציין??? גישה כזאת גבי מזון מתאימה אולי לאנשים מבוגרים שצריכים לשמור על בריותם...אבל ילדים שגדלים חייבים לאכול בשר...אין תחליף מושלם לבשר חוץ מזה הרבה ילדים לא ניזונים נכון..הם חיים במין בועה שמישהו הכניס להם לראש שהקציצה היתה פעם משהו חי ומאז הם ניגעלים מ"בשר"....ואף אחד לא מפקח על הרגליי האכילה שלהם...על זה אני לא רואה אתכם יוצאים מדעתכם. תודה

מורנא007

New member
שאלה מצוינת

.אבל גם ילדים שהולכים בבוקר לבי"ס ומתפוצצים על לא עוול בכפם. זכויות להגנה ולחופש של בעלי חיים הנקראים בני אדם - [יהודים או הינדים או נוצרים] כנגד הטרור האיסלמו-פשיסטי? מי דאג לזכויות הקומרנים? סאדם ?

fnord0

New member
טרבלינקה

הציטוט המקורי הוא של הסופר היהודי ניצול השואה וזוכה פרס נובל יצחק בשביס-זינגר, מתוך ספרו "The Letter Writer": "במחשבותיו, ספד הרמן לעכברה שחלקה עמו חלק מחייה ואשר בגללו עזבה את העולם הזה. "מה הם יודעים - כל המלומדים הללו, כל הפילוסופים הללו, כל מנהיגי העולם - על שכמותך? הם שכנעו את עצמם שהאדם, הפושע הגרוע ביותר מבין כל המינים, הוא נזר הבריאה. שכל היצורים האחרים נוצרו רק על מנת לספק לו מזון ועורות, על מנת שיענה אותם וידביר אותם. ביחס אליהם, כל בני האדם הם נאצים; עבור בעלי החיים זוהי טרבלינקה נצחית."

sidharta

New member
אך..אין כמו כוחה של הכחשה...

שלום לך דלקת.... דבר ראשון: "אנחנו נמצאים בראש שרשרת המזון"- אז א) אנחנו לא. אם תשים בן אדם מול אריה בלי נשק- נחש מי יהיה הנטרף...:) ב) בפעם האחרונה בה השתמשו בעליונות של גזע חזק כתירוץ לשחיטה היה בשואה.... דבר שני: לגבי האדם הקדמון, אתה צודק. בזמנו אכן לא היה מספיק אוכל, לא היה מסחר ולא היה עיבוד חקלאי. אתה יודע מה קרה אחר כך? התפתחנו! אחד הדברים בהם האדם אכן שונה מהחיה הוא יכולת הבחירה. כיום יש לנו עיבוד חקלאי ויש לנו מסחר בינלאומי המאפשר לנו לא לאכול חיות. וחוץ מזה, אין מה להשוות בין צייד של קבוצות נודדות קטנות, אשר הנזק שלו הוא מינורי, לבין תעשיות ענק, המפירות את האיזון בטבע. דבר שלישי: אנחנו לא טורפים! מערכת העיכול שלנו הרבה יותר דומה לאוכלי צמחים מאשר לטורפים (אין לנו ניבים חדים, מערכת העיכול שלנו ארוכה מכדי לעכל בשר כמו טורף...) דבר רביעי: אני בטוחה שכל מה שאני אומר לא ממש יזיז לך בגלל עובדה פשוטה אחת: זה טעים לך . וכמה קל להתעלם ממשהו שאנו לא רואים... האם נאלצת פעם בחייך להרוג תרנגולת???? האם היית יכול לגדל אפרוח ואחר כך לאכול אותו? הרבה אוכלי בשר היו הופכים לצמחוניים אם הם היו נאלצים לעשות זאת בעצמם שלך. מיכל

Neta558

New member
כמה הערות

ראשית אתיחס להערות האחרונות שלך: זכור כי נכנסת לכאן בבקשה לשמוע דיעות של צמחונים וטבעונים הכותבים בפורום. הערתך "תפסיקו לבוא בטענות סטייל "רוצח" או "פרמיטיבי"..." נשמעת כאילו אתה מדבר לכמה אנשים שהתנפלו עליך באמצע הרחוב כי ראו שאכלת בשר. אף אחד כאן לא צועק, כולם כאן מפרטים את דעותיהם בהתאם לשאלה שאתה העלת. בנוסף, לפני שאתה יוצא בהצהרות ש"האידיאולוגיה שלכם מלאה בחורים", אולי תרצה לשמוע אותה עד הסוף? הרי נכנסת כדי לשמוע, אז בוא תקשיב עד הסוף. אם אתה מוצא חורים או סתירות באידיאולוגיה, אתה מוזמן לשאול ולקבל את תשובות הכותבים לנושא. צר לי שאתה מצהיר מיד שהאידיאולוגיה "מלאה בחורים" לפני שאתה מודע לכל העובדות, ומהודעתך האחרונה ניכר שאינך מכיר את כל העובדות: פרה לא סובלת כאשר לא חולבים אותה. אתה בודאי מדמיין לך פרה עמוסת חלב בעטיניה, שאין חולבים אותה והיא סובלת מכאבים בשל עודף בחלב. המצב אינו פשוט כל כך. באופן טבעי, הפרה מייצרת חלב עבור עגליה, ובכמות המתאימה לצרכי העגלים. בתעשית החלב-הפרה מקבלת הורמונים ליצור מוגבר ובכמות לא טבעית של חלב, והעגלים מופרדים מאמם בגיל צעיר מאד. לכן, אי חליבת הפרה אין משמעה המשך הזרקת הורמונים והפרדת העגל ללא חליבה, אלא תהליך טבעי בו פרה יולדת עגל והוא יונק ממנה את החלב הנחוץ לו. תסכים איתי שבאופן טבעי פרה אינה סובלת כאשר לא חולבים אותה? הרי חיי הפרה בטבע אינם תלויים באדם. גם בין דריכה על נמלים לבין אכילת בשר אין הרבה מקום להשוואה. ניצול ממוסד של בעלי חיים אינו דומה כלל לפגיעה בשוגג בבעלי חיים. אשמח לפרט אם תרצה. נטע

Neta558

New member
מגוחך, סליחה?

האם דעתי היא מגוחכת בעיניך? חשבתי לתומי שנכנסת כדי לשמוע כאן דעות... אני מוצאת אכילת גופות כמגעילה. אותי מגעיל לחשוב שאני אוכלת גופה. מדוע זה מגוחך? לא הייתה זו אמירה אוניברסלית, היה זה תיאור מצב של הרגשתי באשר לאכילת גופות! בענין הצמחים, אגב, כבר דנו בכך רבות בעבר. לא הוכח באופן חד משמעי שצמחים מרגישים כאב. מעבר לכך, גם במקרה שהיה זה נכון, טבעונות היא עדיין דרך חיים הגורמת פחות סבל באופן כללי מאשר אכילת בשר. אף אחד לא טוען שאפשר להמנע מגרימת סבל באופן מוחלט, אך אפשר לצמצם את הסבל שגורמים למינימום, והטבעונות היא בפירוש הדרך לכך. ההצהרה שלך בהתחלה היא ריקה מתוכן לדעתי. מה משמעות רחמיך על בעלי חיים שנשחטים אם אינך עושה דבר בנידון? אתה מרחם על בעל חיים על כך שנעשה לו דבר, שאתה עצמך אחראי לו... אני מוצאת זאת מוזר. מצטערת אם תמצא את השוואתי פרובוקטיבית מעט, אך זה דומה להכאת ילדך ורחמים עליו כי הוא ילד מוכה... על תכה ואל תרחם. נטע

דורון ק

New member
בקשר לצמחים../images/Emo187.gif

על פי כל קנה מידה מדעי-צמחים לא מרגישים. כל אמירה אחרת הינה בגדר "פסאודו-מדע". ואינפקציה, באחת מההודעות רשמת כי לילדים חשוב בשר כהגדרתך, כאשר זקנים צריכים לשמור על בריותם, שוב כהגדרתך. אתה מתעלם(שוב) מהמדע, אך לפני שאשיב מדוע,למה אתה חושב כך? האם אתה טוען שילדים לא צריכים לשמור על בריאותם?על הבריות יש ויכוח...

rastotman

New member
מבחינתי זה מאוד פשוט-

אם במקום לגדל אוכל לפרות היו מגדלים אוכל לבני אדם אז גם בארצות העולם השלישי היה אוכל. כדי להאכיל אותי באוכל לא טיבעוני היה צריך לקחת אוכל מעשרה אנשים אחרים כדי להאכיל בהם פרות, ואז להיתעלל בפרות האלה בדרכים הכי איומות שאפשר- וכל זה בשביל שאני אוכל סנדויץ´ עם גבינה בבית ספר וחתיכת עוף בצוהריים. זה לא עניין של מגעיל, ההמבורגר החדש של בורגר ראנץ´ דווקא ניראה לי מאוד טעים, אבל אני יודעת שבשביל למכור לי המבורגר זול תעשיית הבשר הייתה צריכה לנצל בע"ח, בני אדם ואדמה, ואני פשוט לא רוצה לקחת חלק בזה. אם תחכה מספיק מישהו כבר ישרשר לך כמה קישורים ועובדות שתוכל לקרוא אם זה מעניין אותך (יש הרבה מה לקרוא גם במאמרי הפורום), אבל יהייה חבל לפתח מזה את עוד אחד מויכוחי הענק שהעניין הזה בדרך כלל מעורר. תן לשרשור הזה יומיים להיתפתח עד שכולם יכתבו מה שיש להם לכתוב ותתחיל להגיב רק אחר כך, אם אתה רק מנסה להבין מה הסיבות שלנו ולא לשכנע אותנו לנגוס בפרה הקרובה למקום מגורינו, אז לא צריכה להיות לך בעיה להיתאפק.
.

מיצמי

New member
שים ../images/Emo23.gif../images/Emo70.gif

היי דלקת יקר!,מה המצב?
באשר לשאלתך מדוע החלטתי להיות צמחונית? ובכן..אך ורק מסיבות אידאולוגיה.. לפני 6 שנים נהגתי לאכול בשר..עד שבעצם התחלתי לחשוב מהיכן בעצם הוא הגיע לצלחת שלי .. בשונה מבני אדם אשר נוהגים להתנתק ממצפונם ולאכול בע"ח אינני עושה הכללות .. אם מדובר בפרה/כלב/חתול/כבש כולם בע"ח לכולם יש נשמה ,משפחה,ח-י-י-ם!.. ואינני יכולה לחיות עם הידיעה שאיכשהו בעיקבותי נגרם עוול לבעל חיים כל שהוא (על אחת כמה וכמה רצח בדם קר!!) למה שלא תנסה לדמיין את חיית המחמד שלך על הצלחת,האם יהיה לך מצפון לאכול אותה?,במה בעצם היא שונה משאר בע"ח? בקיצור..לפני שאתה אוכל את ההמבורגר או הסטייק ,חשוב פעמיים..מה עבר עליו לפני שהוא הגיע לצלחת שלך,האם זה משתלם? נ.ב היום יש כל כך הרבה תחליפים מוצלחים לבשר,שלמען האמת הם לא פחות טעימים..אם לא יותר!

is this love

New member
להתחבא מאחורי תירוצים

שלום לדלקת, לגבי הטרבלינקה זאת החתימה שלי ואתה עדיין לא בשל כדי להבין את המשמעות אז נשים את זה בצד, ועכשיו ליתר טענותיך לפי הסדר: א. מיתוס שרשרת המזון האהוב עלי אז ככה: בספרי לימוד לביולוגיה ובספרי טבע פופולריים נפוצים איורים מקסימים, ובהם קשורות זו לזו כל צורות החיים בשרשרת של חצים, המלמדים מי אוכל את מי: צמחים - אוכלי צמחים - טורפים - חיידקים - ומשם חוזרים לצמחים; מעגל מושלם, שבו לכל אחד יש מקום. גם לבני-אדם יש מקום (טורפי-על, כמובן), ואם ננסה לסלק אותם משם - הפרנו בכך את הסדר הטבעי. לא זו בלבד, אלא שבעצם החריגה מן הסדר הטבעי אנו מפגינים ניכור מתנשא כלפי קרובינו בעלי-החיים! כל זה טוב ויפה, אך קצת קשה לראות כיצד משתלבים בשרשרת חצים טבעית כזו לולים מבוקרי-אקלים, כלובי סוללה, תכשירים אנטיביוטיים, משאיות הובלה ונחלים שהוצפו בביוב ממשחטות. הגיע הזמן להתעורר, אחרי עשרת-אלפי שנות ביות ולמעלה ממאה שנות תיעוש חקלאי: הניצול של בעלי-חיים כמזון הוא מעשה של שליטה מוחלטת, המעוותת לחלוטין את יחסי ההדדיות האקולוגיים. זוהי מערכת של יצרנים וצרכנים, הקובעים את קיומן ואת השמדתן של חיות כאילו מדובר במוצר תעשייתי דומם. המגע היחיד שנותר למערכת זו עם הטבע הוא כגורם של הרס: זיהום מים ובזבוזם, הרס הקרקע, חיסול אזורי צמחייה והכחדת חיות בר. טיעון "שרשרת המזון" מנסה לשכנע, שאכילת בשר היא טבעית לאדם, ולכן טובה מבחינה מוסרית. ומה הקשר בין "טבעי" לבין "מוסרי"? קשר מקרי בהחלט: עמדתנו כלפי תופעות טבעיות משתנה בהתאם לערכים שלנו. אם, למשל, "טבעי" משמעו ליהנות מאוויר צח, לחיות חיים ארוכים ולשתף-פעולה עם אחרים - הרי ש"טבעי" הוא טוב, ואנו נשאף לממש נטיות טבעיות. אך אם "טבעי" משמעו לסבול ממחלות, להיאבק תמיד בקרובים לך ולמות בגיל צעיר - הרי ש"טבעי" הוא רע, וכולנו נעדיף לפעול נגד הטבע. ובכל זאת, אולי האדם הוא טורף צמא-דם מטבעו - מריח את הצבי בשדה (או לפחות רואה שלט פרסומת מפלסטיק להמבורגר) ומיד חש דחף בלתי נשלט לממש את טבעו הקמאי (לתפוש מכשיר חד ולנעוץ בבשר)? או אולי - כפי שאומרים אחרים - הוא בעצם מלאך אציל-נפש, השומע יללת גור בשדה (או מאחורי בלוני הגז בחצר) ומיד חש דחף לממש את טבעו הקמאי (ללטף, לתת אוכל ולקחת הביתה)? גם וגם. יש אנשים כאלה ויש כאלה. וחשוב מכך: יש תרבויות המטפחות אכזריות, ויש המטפחות חמלה. הפוטנציאל לאכזריות ולחמלה נמצא בכולנו, אבל מימוש הפוטנציאל דורש רקע תרבותי מסוים, תהליך למידה. לכן אין טעם לשאול אם בני-אדם הם "טורפים" מטבעם. השאלה הרלוואנטית היחידה היא, מה הם בוחרים להיות ועכשיו לגבי התייחסות שלך לג´ונגל ולהציל את איילים וצבאים: אני מסביר לך שוב ידוע לנו שאיננו יכולים להציל כל בעל חיים בעולם וכי בעלי החיים שבטבע יטרפו מידי פעם ע"י חיות **טורפות** כמו נמרים ואריות אשר ניזונים אך ורק מבשר ועושים זאת על מנת להישרד בלבד ולא בשביל ההנאה שבדבר, הטיבעוני עושה ככל שביכולותו על מנת למנוע כל סבל אפשרי מבחינת הריאליות. ועכשיו נדבר קצת על תזונה, אתה אמרת "אין תחליף מושלם לבשר" כאן ידידי אתה מפגין בורות, אני מציע לך לבדוק את העובדות לפני שאתה ממהר לזרוק טענות לאוויר כדי להתסיס את הוויכוח, את כל החלבונים, הברזל, וה-b12 שיש בבשר אפשר להשיג גם מן הצומח ע"י מאכלים שונים וגם בצורה סינטטית לאנשים שיותר נוח להם לקחת כדור מציצה של b12 וברזל לדוגמא. ושוב אני חוזר לשאלה שהפנתי אליך בהתחלה אשר לא קיבלתי מענה, שים לב: ***אמרת שאתה אוהב בע"ח ואפילו יש לך אחד בבית*** אז אני שואל אותך למה את הכלב\חתול אתה מלטף ואוהב ואת הכבש\פרה\אווז אתה רוצח???

אני חי עפ"י מוסכמות...

אני כמו כל שאר בני האדם בעולם (וגם כמוך בנושאים אחרים)...חי לפי מה שהחברה קבעה לי גם אם אני ארצה או לא...ככה זה היה ככה זה עכשיו וככה זה יהיה בעתיד...לכן אני לא יכול להסביר לך למה אני מלטף חתול ואוכל פרה כי כך נהגו אבותי ואבותיך...ואנחנו נתונים להשפעה שלהם. אז אתה מתחמק איפה שנוח לך...כל הזמן עם התירוץ של "יש לי גופה בצלחת" ואל תספר לי סיפורים בקשר לתחליפים...אתה יכול לפוצץ את עצמך בוויטמינים וכל התחליפים בעולם...זה עדיין לא יגיע לערך שיש לבשר או לחלב...נראה לך בשר זה וויטמין בי 12 וברזל... וגם אתה לא ענית לי על כמה דברים בניהם...למה אתם עסוקים כל הזמן בלנסות לשכנע אנשים שלאכול בשר זה לא אתי וכו...למה אתם לא יוצאים בקמפיין שיסביר בעיקר לילדים צמחוניים\טבעוניים כיצד צריך לאכול נכון??? זה כי לא אכפת לכם...המטרה שלכם זה לשטוף לילדים את הראש עם תמונות של גופות על הצלחת...תתביישו!!

f rat1

New member
שמעת על מושג שכוח-אל המכונה כבוד???

לפי סגנון הכתיבה שלך לא נראה כאילו אתה באמת מעוניין בתשובה, אלא בויכוח לשם הויכוח. להזכירך, בהודעה הראשונה שלך שאלת מה היו הסיבות שהניעו אותנו לא לאכול דגים ובשר. קיבלת מספר תשובות לשאלה הזו, אבל לא נראה כאילו אתה מוכן לקבל אף אחת מהן. אף אחד מחברי הפורום לא ניסה להטיף לך מוסר, או לגרום לך לאמץ אורח חיים צמחוני / טבעוני, בסך הכל ענו על השאלה שלך! עוד כתבת כי אתה לא רוצה להכעיס אף אחד, אלא פשוט רוצה תגובה לשאלה שלך. אם זו באמת היתה הכוונה שלך, לא ברור לי איך היגבת לתשובות שנתנו לך במילים כמו ´מגוחך´,ו´האידאולוגיה שלכם מלאה בחורים´ וכד´. האשמת את חברי הפורום במעשים לא להם -"לבוא בטענות סטייל רוצח, פרימיטיבי" - איפה ראית מישהו בפורום הזה שכינה אותך באחת מהמילים האלו??? מיהרת לסתור את הטיעונים שהעלו כאן באמצעות טענות שסותרות את כל העובדות המדעיות כיום (פרות סובלות כשלא חולבים אותם, לצמחים יש רגשות, אין תחליף מושלם לבשר...) מה גם שהדרך בה היגבת לתשובות שניתנו לך היא מזלזלת ואינה מכבדת את חברי הפורום, שאתה זה שפנית אליהם, ולא להיפך! ובהקשר לטענותייך - מאד קל לחיות עפ"י מוסכמות החברה, אך זה לא בהכרח נכון. ישנן דוגמאות רבות מן העבר ומן ההווה, בהן ניתן לראות תופעות שהיו מוסכמות ע"י מרבית החברה, ורק מעטים התנגדו להם - ציד מכשפות, עבדות, חיסול בני אדם (יהודים, נכים, הומואים וכו´) - ואלה הן רק דוגמאות קיצוניות. אני בטוחה שגם אתה יכול למצוא דוגמאות מחיי היום-יום בהם צורת התנהגות מקובלת ע"י רב מסויים, אך אין זה אומר כי אתה תפעל באותה צורה רק כי כך נהוג (התאילנדים אוכלים כלבים, אז למה אתה לא?). ההסבר שיותר מתקבל על הדעת הוא "כי כך נח". מאד נח לחיות את "תרבות האינסטנט" - לקבל כל דבר כמו שהוא, בלי לחשוב האם כך צריך להיות, ובלי להשקיע ולו מעט מאמץ במטרה לבדוק דרכים נוספות. כמובן שגם אני מקבלת בנושאים מסויימים את מוסכמות החברה, אבל אני לא פועלת בצורה מסויימת רק כי כך לימדו אותי - אני משתדלת לבחון ולבדוק את הדברים לפני שאני מחליטה. אני מניחה שמרבית החברים בפורום לא נולדו למשפחות צמחוניות / טבעוניות, אלא התנסו בצורת חיים הכוללת אכילת בע"ח, והחליטו לאחר בדיקה ומחשבה, לשנות את אורח חייהם. לא הבנתי למה התכוונת כשכתבת "כל הזמן עם התירוץ של -יש לי גופה בצלחת". תירוץ למה? לא נראה לי שמישהו כאן מנסה לתרץ את הסיבה שבגללה הוא נמנע מאכילת בע"ח, כל הדברים שנכתבו משקפים דעה אישית, ואף אחד לא צריך להצטדק בפניך, בדיוק כפי שאתה לא נדרש לספק לנו הסברים מדוע אתה אוכל בע"ח. "למה אתם עסוקים כל הזמן... למה אתם לא יוצאים בקמפיין..." נראה לי שאולי לא הבנת עדיין את מהות הטבעונות - אנשים לא נעשים טבעוניים ע"מ להפוך ל"מסיונרים" של האידאולוגיה שלהם או ע"מ למנוע מאחרים לאכול בע"ח. הם נעשים טבעונים בראש ובראשונה כי זה מה שנכון בעיניהם!!! חלק מהם מקדיש גם הרבה מזמנו ע"מ להפיץ את העקרונות האלה, אך זהו פרט נלווה לאורח החיים האישי. אני לא מבינה מה גרם לך לצפות שדווקא טבעונים יצאו במסע הסברה כיצד צריך לאכול נכון, בתזונה טבעונית. הרי אני לא רואה את כל אוכלי-הבשר יוצאים במסע הסברה איך לאכול נכון. אנחנו לא שונים מאנשים "רגילים" - החיים שלנו לא מתחילים ומסתיימים בהיותנו טבעונים, החיים שלנו הם לא "הטבעונות" - הטבעונות היא חלק מהחיים. גם לנו יש עיסוקים אישיים, בדיוק כמו לכם, גם אצלנו יש כאלה שמשקיעים יותר מעצמם, ע"מ להפיץ אידאולוגיה, כמו אצלכם, וגם לנו יש סדר עדיפויות אישי - בדיוק כמו לכם! "המטרה שלכם היא לשטוף לילדים את הראש..." - מאיפה אתה מביא את הדברים האלה? אתה מכיר מישהו מאיתנו באופן אישי? אתה יודע מה אנחנו עושים או לא עושים בזמננו החופשי? לא!!!!! כאשר בחרתי באורח חיים טבעוני, עשיתי בחירה אישית שנועדה להשפיע אך ורק על חיי. לא עשיתי את זה במטרה להשתייך לקבוצה מסויימת ולפעול בצמוד אליה (כפי שאתה רואה, גם לאחר שבחרתי באורח החיים הזה, אני עדיין חושבת בשם עצמי ומחליטה בעצמי את החלטותיי, ולא נותנת ל"מוסכמות החברה" אליה הצטרפתי, להכתיב את צעדיי!) אז כפי שאנחנו לא מאפיינים אותך ואת מעשייך עפ"י הקבוצה אליה אתה משתייך המכונה "אוכלי הבשר", כך אל נא תאפיין אותנו עפ"י הקבוצה אליה אנו משתייכים!

למעלה