הייתי רוצה לדעת למה...

את מדברת בשם עצמך...

אבל לא פעם ראיתי מספר ילדים עם חולצות של "אנונימוס" יוצאים להפגין ליד מססעדות שווארמה כנגד ה"תופעה"של אוכלי בשר...מי שולח את הילדים האלו??? האם זה לא נראה לך כנסיון לשכנע אנשים להפסיק את אורך חייהם כאוכלי בשר?? למה אני צריך לראות בני נוער שלא ראו דבר בחייהם באים לילדים קטנים ומראים להם תמונות של פרות מתות או בשר שחוט..?? האין זו תעמולה??? האין זו שטיפת מוח??? אולי תפסיקו עם זה...כל הזמן להאשים אותנו אוכלי הבשר בהיותינו אנשים נורמליים....עדיף שתתחילו לדאוג לעצמכם...תזכרו שפרות וכבשים לא היו יכולים להתקיים ללא בני האדם..אם לא הבשר לא היית נמצאת כאן היום! ואיך את יכולה בכלל להשוות רצח של בני אדם לאכילת בשר?? כל הזמן אתם משתמשים במושג "גופה" כדי להרתיע... וכן!! אתם צריכים לצאת בתעמולה שתסביר כיצד יש לאכול נכון בצורה טבעונית אתם גרמתם לאותם ילדים להפוך לטבעונים\צמחונים...לא סתם מישהו קם בבוקר והחליט להיות טבעוני...הוא ראה תמונות ואנשים אמרו לו שכשהוא אוכל קציצה ...אותה קציצה היתה פעם גופה. תפסיקו להתנער מאחריות...יש לכם אתרים ופורומים ועמותות שמתעקשות כל הזמן להראות תמונות של פגרים כדי להרתיע... אז למה שלא תשתמשו בכלים אלו כדי להסביר לאנשים כיצד לאכול נכון בצורה טבעונית???

דדי שי

New member
תגובה

הרבה צעירים פועלים בעמותת אנונימוס- כשם שניתן למצוא אנשים צעירים בהרבה תנועות אידאולוגיות שונות- אני לא רואה בכך כל רע. זכותו של אדם (כן, אפילו צעיר) להחזיק בעמדה, וזכותו גם לפעול על פיה. על פי מה אתה קובע שהחזקה בעמדה זו היא מתוך "שטיפת מוח"? הטיעונים בעד צמחונות הם מנומקים והגיוניים- בעוד שדווקא ההצדקה הנפוצה לאכילת "ככה כולם עושים, זה נורמלי" מבוססת על קבלה עוורת של הערכים המוכתבים לנו. אני מסכים איתך בהחלט שקריאה לתזונה צמחית צריכה לבוא לצד הסברה בדבר תזונה צמחית מאוזנת, ואכן עמותת אנונימוס מקדישה גם לכך תשומת לב- אתה יכול לעיין בפינת התזונה הצמחית באתר העמותה.

דלקת היקר... ../images/Emo26.gif

1) ה"ילדים" האלה הם בני-נוער שיודעים טוב מאוד מה טוב בשבילם. אין צורך לזלזל בדעות של צעירים. לפעמים דרך המחשבה שלהם הרבה יותר מזוקקת, נקיה ובהירה משל רוב ה"בוגרים". 2) כן, לפעמים כדאי לנסות לשכנע אנשים שדרך החיים שלהם שגויה. לא להטריד. לא להציק. אבל כן להציג נקודת מבט חדשה שלא חשבת עליה קודם. (הרי גם רוצחים ואנסים מנסה החברה לשקם. אין לך כוונה לצאת כנגד תהליך השיקום בהצהרה ש"מנסים לשנות את אורח החיים" של אותם פושעים) 3) טענת שהתמונות של חיות מהשחיטה הן תעמולה. זו טענה מעניינת. התמונות הללו הן מציאות. ככה נראה תהליך הפקת האוכל שלך. אם אתה רואה בכך תעמולה להפסיק לאכול בשר - זו כבר מסקנה שלך... ואולי צעד ראשון לקראת טבעונות. מזל-טוב. 4) ההמבורגר שאתה אוכל הוא גופה. כמו בסעיף הקודם - גם זו עובדה. אם העובדה הזו מרתיעה אותך מאכילת-בשר. הנה עשית את הצעד השני. יש נסיון חזק מאוד של אוכלי-הבשר להסתיר את העובדה שמדובר בחיה (לשעבר), שבני-אדם הרגו לצורך אכילתה. אכילת המבורגר נראית לגיטימית לאוכלי-הבשר, אבל ראש כרות של פרה זה דבר מזעזע (או אפילו כותרת בעיתון על פועל תאילנדי שנתפס מנשנש להנאתו כלב מזדמן). מה ההבדל בעצם?? 5) "אתם גרמתם לאותם ילדים להפוך לטבעונים\צמחונים"????? בתור טבעוני שמדבר עם אוכל-בשר, אני חושב שאני יודע בצורה קצת יותר מדוייקת מי גרם לי להיות טבעוני כשהייתי נער. לא ידעתי מה זה "אנונימוס", אתרים ופורומים לא היו עדיין. וכן... קמתי בוקר אחד והבנתי שהאוכל שאני אוכל כל יום היה עד לא מזמן ייצור חי. הוא הפסיק להיות ייצור חי רק כדי שאני אוכל אותו. הבנתי שזה לא לגיטימי. הבנתי שאני לא לבד בדעה הזו ושיש תרבויות שלמות שכבר הבינו את מה שאנחנו רק מתחילים להבין. 6) "אנחנו" כן משתמשים בכלים האלה כדי להסביר לאנשים איך לאכול נכון. למרות שהפורום הזה מתעסק בעיקר באידיאולוגיה ופחות בתזונה (יש פורום מיוחד לתזונה - פורום מספר 23) - עדיין אם קצת תדפדף אחורה ותעיין במאמרים תראה שנושאי התזונה והאכילה-הנכונה, חוזרים שוב ושוב בפורום הזה. יום-טוב.

דורון ק

New member
צמחים זה לא בשר!

וזה לא "תחליף,וזה לא "תחליף מושלם" כהגדרתך-אוי ואבוי אם זה היו לצמחים את מרכיבי הבשר. מלבד קובלמין,תזונה צמחית מגוונת מספקת את כל הברזל ואת כל היסודות התזונתיים שלהם זקוק האדם. ואנחנו אכן מנסים להראות לאנשים כיצד לאכול נכון בתזונה הצמחית,תעבור קצת על הפורום.

ווינגז

New member
אני הפסקתי לאכול בשר כי....

נכנסתי עם החברות שלי לאתר של אנונימוס וקראתי את הכתבות וגם ראיתי את התמונות... וזה מזעזע שלא ידעתי את זה קודם! אני אוהבת חיות יותר מכל דבר אחר ולחשוב שממש לא ידעתי שבשר=
בכל מקרה זה בגלל שאני אוהבת חיות ויותר חשוב לי שלפי השם שלהם-חיות-הן ישארו!

טוב

אני רואה שאין טעם....כבר כתבתי 5 או 6 תגובות וזה נראה דיי נדוש להמשיך להתווכח על זה. לא נראה לי שאני אסטה מדרכי כאוכל בשר. אני מעריך אותכם שאתם נלחמים למען האדיולוגיה שלכם (למרות שלדעתי היא מלאה בחורים ובוחרת להתעלם מהרבה נושאים חשובים). אמממ...זהו אני אסיים כאן...(כי אני ממש מתאפק שלא להתחיל בוויכוח נוסף ! תודה ויום נעים

Neta558

New member
מפנה אותך להודעתי הקודמת בשרשור

אתה טוען שישנם חורים, אך ללא התיחסות לכל העובדות. ציינת בעצמך שאתה מונע על ידי נורמות חברתיות ארוכות שנים, האם חשבת לבחון אותן במבחן המציאות העכשוית? אתה טוען שיש חורים, אך עד עכשיו כל "חור" שציינת אינו מגובה בעובדות. למשל, הטענה שלך שתזונה צמחית אינה מספקת את כל הרכיבים התזונתיים הדרושים לגוף. גם ההאשמות שלך שאנו איננו דואגים ללמד אנשים תזונה נכונה הן מגוחכות. האם קראת הודעות אחרות כאן בפורום? אחד הדברים שהכי נידונים כאן הם עניני תזונה! ישנו חלק במאמרים המיועד למאמרים בנושא זה, ואנו מעודדים צבירת מידע רב ככל הניתן בנושא, מפנים למאמרים וכו´. גם אנונימוס, כארגון, מפנים את כל המעונין לתזונאים אשר יעזרו לבנות תזונה טבעונית מאוזנת, ומפיצים חוברות מתכונים הכוללות בתוכן מידע על תזונה צמחית. אם אתה מעונין להמשיך לדון בנושאים שהעלת, אתה מוזמן לעשות זאת. אך אם רק האשמות אטומות לתשובותינו בידיך...חבל. נטע

למעלה