הייתי רוצה לקחת על עצמי מצווה

lior362

New member
הייתי רוצה לקחת על עצמי מצווה

האם יש לכם רעיון אני מדליקה נרות שבת ונוטלת ידיים בבוקר וכן נותנת צדקה האם יש לכם רעיון שלא יהיה קשה לי מידי - חילונית אבל מאמינה

arriy80

New member
תפילה, או לימוד

אפשר להתקדם בחלקי התפילה: ברכות השחר (פסוקי דזמרה) קריאת שמע תפילת שמו"ע כל חלק נמשך מספר דקות, וחשיבותו רבה. אפשר לקחת ספר המדבר על היהדות למעשה, וללמוד אותו מעט בכל יום - בעקביות. (כמדומני שיש ספר מעולה הנקרא "שערי הלכה") שיהיה לך בהצלחה חזקי ואמצי

לעזור לאנשים קשישים ולילידים מוגבלים

הרבה יותר טוב ושימושי מאשר למלמל פסוקים בארמית

arriy80

New member
דעה אישית

מן הסתם השואלת רצתה לדעת את דעת היהדות ולא את דעתך האישית (שאמנם לגיטימית). אמנם לעזור לאנשים מוגבלים היא גם מצווה ביהדות, אך את סדר חשיבות המצוות קובעים חוקי היהדות, ולא דעות אישיות. דעה אישית אודות הכח של תפילות, תהיה רלוונטית למי שמכיר את הכח הזה ויודע כיצד להשתמש בו. דעה אישית ללא הכרות כזו - לא רלוונטית.

arriy80

New member
הסימן הזה מבהיר שכך היא דעתך האישית

ולכן הוספתי סימן שאלה, לברר ממה נובעת דעתך זו.

MrAnderson

New member
למה אי אפשר את שניהם? זה מתנגש לך איכשהו?

אולי לא שמת לב אבל רוב העוזרים לקשישים וילדים מוגבלים זה בנות השירות הלאומי... מה עם כל האירגוני חסד שקיימים? גם מתנגש לך? מה עם זק"א-זיהו קורבנות אסון...? גם מתנגש לך?(שתכלס היה מספיק לציין אותו וזהו) אני בכלל לא רואה איך קשרת בין שני הדברים.... אני לא רואה נחיל חילוניים שרץ לעזור לאחרים...כל אחד רץ לעזור לעצמו. ואם כבר היהדות מדברת על ביטול הפרט למען הכלל... אז אפשר למלמל(אנחנו אחרי הכל רוח מלהללה) פסוקים בארמית ולעזור לאחרים ולעסוק במדע ולהיות אדם רגיל. ואני לא מדבר על זה שלכוח התפילה יש כוח עצום. שאת זה לומדים מקבלה...אבל זה כבר עניין של אמונה. חיים והמוות ביד הלשון.

MrAnderson

New member
למה אתה פונה עלי ברבים?../images/Emo12.gif"אתם"?

נכון...הבנות הדתיות לא עושות צבא. והן תורמות הרבה יותר בשירות לאומי מחלק שמתגייסות ועושות את חובתם האזרחית. לגבי הבנים...אולי אתה לא מודע אבל הבנים של הדתיים-לאומיים משרתים ביחידות הכי מוברות של צה"ל. לגבי החרדים. יש כמובן את הנח"ל החרדי. אבל גם אם עכשיו כל תלמידי הישיבות יחליטו להתגייס לא נראה לי שהצבא יוכל לקלות אותם מהרבה בחינות. אז יש ל"אתם" גם נטל בחובתם האזרחי.

לציבור שאתה מתיימר לייצג

שחלקו תורתו אומנותו חלקו הסדר - קומבינה בעברית, חצי צבא בתמורה ללימוד תורה מה קיבלתי אני בתמורה ל"התנדבות" שלי בצבא? ואם כבר "התנדבות" אף אחד לא שאל אותי איפה אשרת. אתם חיים בסרט,

נכון שרוב החרדים אינם מתגייסים

מה שלא ראוי מעצם היותם חלק ממדינה שהוקמה על דם חייליה ויש לתת כבוד. יש גם מספיק משתמטים בצד החילוני (אני מכירה מספיק אין מה לדאוג) ולכן ה "האשמה" הזו יכולה להיות מופנית לשני הצדדים ולא רק לאחד. הדתיים אכן מהווים חלק נכבד מחיילי צה"ל, בדרך כלל מהקרביים, לא פחות.

אני לא מאמינה שתעשה הכל כדי לצאת צודק.

מאוד חבל. עלי אתה לא תצליח לעבוד ואני בטוחה שגם לא על היתר. בתור אחת שיש לה חברים משני העולמות ושיודעת בבירור כמה תירוצים יכולים להביא חילונים לצבא בכדי לא להתגייס ( שעוקפים בהרבה את תירוצי החרדים) אני מקווה שאנשים יבחרו לבדוק את הדברים לפני שהם מקשיבים לדבריך.

כנראה התכוונת לכך שהם משתמטים מלכתחילה.

ובכן, מה זה שונה מלמצוא אלפי תירוצים שבסופו של דבר פוטרים את האדם מלהתגייס? התוצאה היא אותה התוצאה.

מכבסת מילים ומוסר כפול

מי שטוען לתורת אמת אין לו צורך בזה. לא צריך להגדיר מיתנדב מי שחובש כיפה והשתמטות למגזר אחר זה מוסר כפול ומכבסת מילים . עוד טענה שעלתה ובדקתי . הטענה ל"התנדבות" אז....... חיפשתי בgoogle לפי הערך התנדבות יש המון ארגוני התנדבוןת, אף אחד מהם לא חרדי או דתי במובהק עוד מצאתי התנדבות מהשורש נ. ד. ב מילים אחרות מהשורש, נדבה - נדבנות עוד מכבסת מילים במגזר המגזר הכי פילנטרופי במרכאת כפולות הוא זה שאידיאולגית בחר לא לשרת ולא לעבוד.. אגב אני עובד משלם מיסים כדי לא להזדקק לנדבנות, אל תיכפו עלי להיות נזקק לחסדים שלכם.

עוד בהתנדבות

מתוך האתר נטקס תיראו בעצמכם כמה אירגונים יש אף אחד מהם אינו דתי או חרדי במובהק למעט שירות לאומי ועל כך כתבתי כבר http://www.netex.co.il/DisplayManager.aspx?searchPhrase=%D7%94%D7%AA%D7%A0%D7%93%D7%91%D7%95%D7%AA&lang=2~rtl&ssid=5&indexVersion=netex

MrAnderson

New member
מה יש פה להקשיב לדבריו?

לא צריך לבחון כלום... דמגוגיה בלי שום דבר ענייני.

למעלה