הייתי רוצה לקחת על עצמי מצווה

../images/Emo150.gifיש הרבה משתמטים חילוניים

אין אידאולוגיה חילונית שמעודדת השתמטות וקיבלה על כך גושפנקה מהרוב החילוני.
החרדים משתמטים מתוך אידאולוגיה דתית חרדית ובגיבוי מלא של קהל עדתם מנהיגהם ורבניהם. יחי ההבדל הקטן....................................

masorti

New member
ההשתמטות החילונית מקבלת גיבוי מלא מהאליטות...

ובפרט הדבר בולט בתמיכה שהם מקבלים מהתקשורת. עיין ערך מסע היחצ"נות של כתבי התרבות/בידור/אמנות למרינה מקסימיליאן בלומין המשתמטת של "כוכב נולד". עיין ערך זמן המסך והנייר העצום והאוהד המוענק למשתמטים החילונים, בין אם הם טוענים לאידיאולוגיה (נניח סרבני שטחים) ובין אם סתם לא בא להם לשרת. אתה יודע מצוין שהיום קל מאוד לחילוני להשתחרר אצל הקב"ן כי זו "רוח המפקד" שמנחה את הקב"ן לשחרר בקלות. ואותה "רוח המפקד" לא נולדה אצל הרמטכ"ל אלא בדרג המדיני ובשכבות מסוימות בציבור שמחזיקות במרבית עמדות השליטה במדינה.

MrAnderson

New member
אני לא מתיימר לייצג אף אחד...

אני רואה את המציאות בהבנה של שני הצדדים. נכון. החרדים לא מתגייסים. אני אישית חושב שכולם צריכים להתגייס אבל לפעמים המציאות לא מאפשרת את זה.

../images/Emo4.gifאז למה את רוצה לקחת על עצמך מצווה?

אולי תקחי על עצמך עוד מעשים טובים? (למרות שלמיטב הבנתי את משופעת בהם).

אופירA

New member
מנהל
שלום, ליאור - רעיון

במקום לקחת עצות מאנשי "חופש" המסתובבים בפורום זה במטרה לשכנע אותך שלא לקיים מצוות ולתהות מדוע את רוצה בכלל לקיים מצוות - אני מציעה לך שתפני את שאלתך בפורום "חוזרים בתשובה תמיכה", שם מסתובבים אנשים שיש להם ניסיון בקבלה הדרגתית של מצוות ע"י חילוניים, וכמובן שיש להם עניין בקיום מצוות, ולא עניין בהדחת מקיימי המצוות מרצונם לקיים מצוות... עצתי האישית בקיום מצוות: לכי עם הלב שלך. חפשי מצווה שגורמת לך לשמחה ולחיבור עם עצמך, לסיפוק ולרצון לקיים אותה - וקחי אותה על עצמך.

תני לבחורה לשמוע דעות נוספות

פרט לאלה שאת רוצה שהיא תשמע. וחוץ מזה - למה שלא תגידי גם למחזירים בתשובה לא להסתובב בפורומים שלנו (חופש,אתאיזם)? סתימת פיות זה בטהרן, לא פה

אופירA

New member
מנהל
אמרתי להם, הם לא שומעים לי...

אין לי שום בעיה שהבחורה תשמע דעות נוספות, בתחומים שהיא בכלל לא ביקשה עצה בהם... (היא ממש לא ביקשה עצה איך להשתכנע שאין צורך לקבל על עצמה מצוות נוספות) אני רק מציעה לה מבחינה פרקטית, להבין שזה לא פרקטי! יש לי המון דעות נוספות שהיא לא שאלה עליהן, למשל בתחום התזונה הנכונה וחשיבותה לבריאות הנפש. יש לי הרבה עצות פרקטיות בתוכנת וורד, שאנשים מוכנים לשלם עליהן, ואני מוכנה לתת אותן בחינם... אני אפילו יודעת להשמיע דעות חשובות מאוד בחינוך ילדים ובמערכות יחסים בין אישיות. אלא שאני יודעת את מקומי, כאשר לא נשאלתי לדעותי אלו... זה לא קטע של סתימת פיות. לא סתמתי לך את הפה בכך שהצעתי לבחורה להיות יותר פרקטית כדי להגיע למטרה שהיא סימנה לעצמה! אבל זה בהחלט קטע של דמגוגיה להציג את הקטע שלי כסתימת פיות... אשריך, שאתה מוכן להקריב הרבה קורבנות של הגינות וישרות בדרך למטרה הקדושה שלך.

MrAnderson

New member
אין בעיה שתשמיע את הדעות שלך כאן או במקום אחר

אבל שיהו ענייניות... אם יש לך סלידה כלפי אותם "מחזירי בתשובה" שמסתובבים בפורומים שציינת. למה אתה מתנהג כמוהם?

כי אסור לי להניח להם "לכבוש" את הבמה

כל עוד הם נמצאים בשטח, אני חייב לתת להם "קונטרה" תגידו, אתם באמת הייתם מעוניינים שכל העם יהפוך דתיים אדוקים? אתם מבינים שאם כולנו (או אפילו רק 80 אחוז) נחזור בתשובה, באותו רגע המדינה תקרוס. לא יהיה צבא, הכלכלה תיעלם, והלכה לה המדינה...

lior362

New member
בסך הכל רציתי לעשות מצווה..

ותראו למה גרמתי ... ברצינות חבל להתווכח על זה . כולנו יהודיים ויש לנו זכות להיות יהודיים והעם הנבחר!! ומעבר לזה כל אחד רשאי לעשות עם זה מה שהוא רוצה . בסך הכל מתוקף היותי חילונית מאמינה מצאתי לנכון לפנות בפורום זה על מנת לברר מה אני יכולה לעשות במסגרת שלי , שלא יהיה לי קשה מידי .. בקיצור- ואהבת לרעך כמוך... שכחנו... המשך שבוע טוב. ד"א אולי זה הזמן להוסיף שתרומת איברים מתקבלת על ידי הרבנים אז מי שמתאים לו שיירשם....

בהיותך אדם טוב את עושה כל היום מצוות ללא הפסק

גם מבלי להיות מודעת לכך. האם תסתפקי בידיעה שזה המצב? לא בדקתי את יחסם של כל הרבנים אך באופן ברור תרומת אברים מקובלת על גדולי הרבנים שגם שותפים מלאים 0בועדה) בהחלטה מתי מותר ליטול אבריו של אדם (קביעת רגע המוות - גזע המוח).

אופירA

New member
מנהל
ליאור, לא גרמת לכלום

זה פשוט טבעו של הפורום. כבר הסברתי לך, שהוא אינו הפורום הנכון למטרתך. הנה, נוכחת בכך.

arriy80

New member
כך אתה חושב?

אם 80 אחוז יהודים יחיו לפי חוקי היהדות, אז לא תהיה מדינה... לא יהיה צבא, והכלכלה תקרוס. הנה דוגמה מובהקת של שטיפת מוח. מי קבע שלפי היהדות לא צריך צבא? "חופש"? "דעת המת"? לידיעה כללית, בזמן משה רבינו היה צבא, בזמן דוד המלך היה צבא. לפי היהדות צריך צבא! צבא שמתנהל לפי חוקי היהדות! לא רק החילוניות יודעת (?) לנהל צבא. בקשר לכלכלה, בדוק מה חלקם של החרדים בעשירון העליון. כמדומני שאחד מגדולי העשירים במדינה - אם לא הגדול שבהם - הוא חרדי (לבייב). סע לחו"ל וגלה את החרדים אנשי העסקים שמקיימים אורח חיים יהודי חרדי ועם זאת מצליחים בעסקים. "מדינת הלכה - הלכה המדינה" - זוהי המנטרה של המפחדים מהיהדות ומנסים להפחיד אחרים (ואח"כ גם לועגים למחזירים בתשובה ש"מפחידים").

ליה613

New member
ממש כדאי להתחיל להתפלל!

ככה את לא משיגה רק את קיום המצווה. ע"י התפילה נוצר גם קשר מדהים עם אלוקים...זה ממש שינוי בנשמה! בהצלחה ושנה טובה! חורף בריא (מאחת שכבר חטפה משו בגרון...
)

למעלה