הייתם מתחתנים עם שמאלני?

• פותח הנושא Mor L
  • פורסם בתאריך

Mor L

New member
הייתם מתחתנים עם שמאלני?

יש לכם זוגיות מדהימה, אתם אוהבים עד השמיים ועושים הכל למען השני
הבן זוג יפה וחכם ומוכשר ומצחיק ומעודד ומנחם ותומך ובעל אותם תחומי עניין ובאותו ראש לחלוטין
אבל הוא שמאלני ואתם ימנים
נניח אתם מסתדרים ביניכם במלחמה בכך שאתם מחליטים לא לדבר על פוליטיקה ומי אשם ומי נהרג
אבל מה יהיה אם תתחתנו? איזה חינוך הילדים יקבלו?
שהארץ שייכת לנו בזכות כבר מימי התנ"ך מלפני 4000 שנים, ואחרי אלפיים שנה חזרנו לארץ מולדתנו ואנחנו כאן כדי להישאר?
או שאנחנו עם כובש וצורר שהגיע לישראל וירה בכל הערבים כדי לכבוש את השטח של הפלסטינים?
איך בדיוק אפשר לחנך ככה את דור ההמשך?
ומה יקרה כשהם יגיעו לגיל 18? בגלל הבן זוג הם לא יתגייסו?
בגלל הבן זוג לא תהיה להם אהבת הארץ והמולדת והם יעזבו לחו"ל יתחתנו עם גוים?
איך אפשר להתחתן עם שמאלני?...

רואה 6 6

New member
שאלת מליון
איך שני אנשים שונים גורמים לזה לעבוד ביניהם?

בהתחשבות,עם מודעות ועם הבנה שאם בחרת לחיות עם אדם שונה אי אפשר לבטל את מהותו,ושכשיש ילדים בנוסף, אז לא האגו השמולני או הימני הוא החשוב ביותר, אלא מה שטוב לילדים .

עם קיצוני לא - לשמאל ולימין.

אבל לא הייתי מסתדרת עם שום דעה קיצונית, כנראה.
כל השאר - איש איש ודעתו. זה לא אמור להפריע לזוגיות.
&nbsp

DoubleInfinity

New member
אל תדברו על פוליטיקה

אני אישית לא ידעתי מה הדעות הפוליטיות של הוריי על לא מזמן - ואני בת 19.
מסתבר שאמא שלי ימנית, ואבא שלי איפשהו באמצע.
ההורים שלי מסרבים לדבר על פוליטיקה בבית, ואם מדברים זה מאוד שטחי...
אני לא רואה שום סיבה לא להתחתן עם שמאלני כל עוד הוא לא הולך לשתף פעולה עם מחבלים וכותב סטטוסים ששמחים על מותם של חיילים...

raptor0102

New member
הנושא גמיש ומשתנה

ראיתי כבר הרבה אנשים, בעיקר אחרי המלחמה שהייתה עכשיו, שדעותיהם ישתנו, כל בר דעת רואה כאן הבדל ברור-הם יורים על מנת להרוג כל בנאדם יהודי\ערבי\שמאלני\קיצוני\דרוזי ואנחנו מזהירים אותם לפני, בקיצור העניין גמיש, ודעות משתנות, לכאן או לכאן. אני לא הייתי פוסל על דבר כזה. אבל זאת רק דעתי הצנועה!

SupermanZW

Well-known member
אמנם אני לא ממש ימני אלא יותר נוטה למרכז אבל לא היה מפריע לי

אפשר להחליט לא לדבר על פוליטיקה בזמן מלחמה.

על חינוך לילדים מחליטים במשותף וכל צד מתפשר עד שמגיעים לעמק השווה.

אני מעדיף גישה פראקטית ופרגמאטית על פני אתוסים היסטוריים או פסאודו היסטוריים או מוסר מעוות ולכן איני רואה טעם להתייחס ל"שהארץ שייכת לנו בזכות כבר מימי התנ"ך מלפני 4000 שנים, ואחרי אלפיים שנה חזרנו לארץ מולדתנו ואנחנו כאן כדי להישאר? או שאנחנו עם כובש וצורר שהגיע לישראל וירה בכל הערבים כדי לכבוש את השטח של הפלסטינים?" כי אלה טיעונים לא רלוונטיים בעיניי.

את דור ההמשך צריך לחנך להיות פראקטיים, פרגמטיים, סקרנים, חקרנים ומטילי ספק בכל דבר, כדי לוודא שלא יצאו שטופי מוח משום צד.

מה שיחליטו הילדים בנוגע לגיוס או אי גיוס נכבד ונקבל ואף נתמוך בהם אם יבקשו, בגיל 18 הם בוגרים ואחראים לעצמם והם יבחרו את דרכם בחיים כראות עיניהם.

גם היכן לחיות ועם מי להתחתן יבחרו הילדים כרצונם ועל פי שיקול דעתם, נכבד ונקבל את החלטותיהם, יהיו אשר יהיו ואף נתמוך בהם, כי כך נוהגים הורים טובים שטובת ילדיהם חשובה להם.

גם לו הייתי ימני הייתי עונה את אותה תשובה. כאשר כל צד מכבד את דעתו של האחר ומוכן להתחשב לא צריכה להיות שום בעיה.

Berethor

New member
ללא ספק מדובר בחסרון אישיותי מבחינתי

אבל יש לשמאלנות גם רמות חומרה וקיצוניות שונות. נכון זה אידיאולוגיה פוליטית אבל היא גם יכולה להשפיע על האישיות, כמו שהאישיות משפיעה עליה. דרך אגב התיאור שלך לגבי כמה היא טובה הוא ללא ספק מוגזם, ובחלק מהנקודות אף סותר לדעתי, בעלת אותם תחומי עניין ואותו ראש לחלוטין אם היא שמלאנית? לא נראה לי, וגם הסעיף של חכמה מוטל בספק, במיוחד בכל הקשור לחכמה בנושאים פוליטיים. עד כמה חכם אדם אם הוא חושב שהאויב המוסלמי אשר יש לו יותר מדי מדינות גם ככה ואשר רוצה לכבוש את כל ישראל ולהרוג את כל היהודים, הוא "הקורבן" ולא אויב אכזר ותוקפני שעושה פיגועים ויורה טילים, וכמה ידע לקוי יש לאותו אדם על אסלאם אם הוא לא מודע לכך שמדובר בדת פרימיטיבית, שוביניסטית ואלימה במיוחד, עוד מאז שנוצרה על ידי מוחמד, שהיה ג'יהאדיסט, כובש ורוצח גדול בעצמו, שבנוסף מבין נשותיו הרבות הייתה עאישה שארסו אותה עליו בגיל 6. למען האמת אני בעצמי לא כזה פטריוט כלפי ישראל, אז אם היא לא כל כך אוהבת את הארץ זה לא כל כך מזיז לי, אבל לאהוב את אויבי ישראל הערבים המוסלמים האכזריים, אשר למעשה אויבים לא רק של היהודים אלא של כל ארצות המערב, וכל מי שאינו מוסלמי, זה בהחלט משהו שמפריע לי. כן זה נכון שאפילו אם נמנעים מלדבר על נושאים שקשורים לפוליטיקה, הקשר הזה עדיין יכול להיות בעייתי, במיוחד אם מדובר בקשר רציני עם ילדים, או באם מדובר באשת שמאל פעילה במיוחד וכו. אם כי יש לזכור שחסרונות יכולים להיות גם בתחומים אחרים, וקשה עד בלתי אפשרי למצוא מישהי מושלמת, ככה שזה שאלה של כמה חסרונות ויתרונות יש, כמה התאמה או חוסר התאמה יש, ועד כמה הדברים השליליים מפריעים או יפריעו לך.

SupermanZW

Well-known member
דווקא טוב ש"שמאלני" זו מילה גסה, באותה מידה גם "ימני" זו

מילה גסה, לולי היו אלה מילים גסות כיצד היינו יכולים להתווכח בלהט ובכיף בשלל כינויי גנאי ובלשון עוקצנית? אלמלא יצא לשמאלנים שם של שונאי ישראל מה יכלו הימנים לומר על כך שהם מכונים "צמאי דם"? האם את לא נהנית לצעוק לעבר הטלוויזיה "צריך לזרוק אותם לים וזהו"?

אין לי מושג כיצד רוצים רוב היהודים לחיות (ממילא רוב היהודים לא חיים בישראל), אני רוצה לחיות בשקט ובשלום, אבל מה גורם לך לחשוב שאם את רוצה לחיות בשקט ובשלום ואת לא היחידה אז זה נכון לגבי רוב היהודים? הרי את בכלל לא מכירה את רוב היהודים, גם אני לא.

הויכוח הוא לא רק על הדרך אלא על כל דבר, גם המטרות שונות לגמרי.

רואה 6 6

New member
חלק מהשירשור נמחק בגלל התעלמות מבקשתי.

יש דיון שנוגע בפוליטיקה ויש דיון על פוליטיקה, ובשביל זה יש פורומים יותר מתאימים.

רואה 6 6

New member
צודקת לגמרי .

אני שולחת אותה במסר אליך ואת מוזמנת להעלות שוב."גזרתי" קצת עמוק,מתנצלת.

elena20

New member
הכול תלוי במידה, אם מדובר בשמאל קיצוני

שחושב שצה"ל עושה פשעים נגד האנושות, אז לא כי זה כבר מעבר לדעה. לאנשים כאלו זו בדרך כלל אידיאולוגיה ודרך חיים וכנ"ל לגבי ימין קיצוני , אלה שצועקים מוות לערבים לא היה מתקבל אצלי.
אם כי בגלל שאני מחשיבה את עצמי כימנית מתונה, מניחה שיהיה לי קשה יותר להסתדר עם דעות שמאלניות באופן כללי.

אתם חייבים לדבר על זה

לפני שעושים ילדים!
בדיוק כמו שהחלטתם לא לדבר על פוליטיקה בינכם- אולי תחליטו החלטה דומה לגבי הילדים?
ואולי משהו באמצע שיתן לילדים הבנה שיש יותר מאמת אחת? יש כל מיני דיעות בעולם וזה בסדר?
&nbsp
אני חייבת לומר לך שיש המון ויכוחים ש"נולדים" בגלל הילדים. אני למשל גיליתי שאבי ילדי מאמין בשיטת חינוך הפוכה משלי.
לא ממש הבנתי את זה לפני שנולדו הילדים- וזה לא היה נראה משהו חשוב. אבל זה גרם להמון חילוקיי דיעות וריבים.
אז הנה משהו שאת יודעת לצפות כבעייתי- וחשוב לדבר על כך לפני ולא להתעלם..

לא מתחברת לקיצוניות

גם בעלי שחזר עכשיו מהמילואים יודע שהתלהמות וגזענות זה לא משהו מקובל בבית.
הוא הצביע ליברמן ואני עבודה ושהילדה שלנו תגיע לגיל 18 היא תצביע למי שבא לה, זה מה שכל כך כיף בדמוקרטיה.
&nbsp
&nbsp

אלמוג153

New member
איך אפשר להתחתן עם ימנית?

יש לכם זוגיות מדהימה, אתם אוהבים עד השמיים ועושים הכל למען השני
הבת זוג יפה וחכם ומוכשר ומצחיק ומעודד ומנחם ותומך ובעל אותם תחומי עניין ובאותו ראש לחלוטין
אבל היא ימנית ואתם שמאלנים
נניח אתם מסתדרים ביניכם במלחמה בכך שאתם מחליטים לא לדבר על פוליטיקה ומי אשם ומי נהרג
אבל מה יהיה אם תתחתנו? איזה חינוך הילדים יקבלו?
שהארץ שייכת לנו בזכות כבר מימי התנ"ך מלפני 4000 שנים, ואחרי אלפיים שנה חזרנו לארץ מולדתנו ואנחנו כאן כדי להישאר?
או שאנחנו עם כובש וצורר שהגיע לישראל וירה בכל הערבים כדי לכבוש את השטח של הפלסטינים?
איך בדיוק אפשר לחנך ככה את דור ההמשך?
ומה יקרה כשהם יגיעו לגיל 18? בגלל הבן זוג הם יתגייסו?
בגלל הבן זוג לא תהיה להם אהבת הארץ והמולדת והם יעזבו לחו"ל יתחתנו עם גוים?
איך אפשר להתחתן עם ימנית?...

בדיוק מה ששאלתי את עצמי.. אבל הטקסט כאן לוקה בהמון תחומים. הידע הבסיסי שלך הוא כלל לא נכון בייחוד בגלל המשפט "הארץ שייכת לנו 4000 שנה" את לא רואה מציאות שהשתנתה. אחרי שעשרת השבטים הארץ בשלמותה לא הייתה עוד בידינו. זה שהבטיחו או לא, זה נחמד. את משלמת על טעויות עבר. אם האהבה חשובה לך, את תגיעי לעמק השווה. אם לא, עדיף תמצאי לך ימני מתלהם.

SupermanZW

Well-known member
האם ידע בהיסטוריה מהווה קריטריון לזוגיות?

פותחת השרשור שאלה כיצד ניתן לנהל זוגיות עם בעל דעה פוליטית מנוגדת לשלה, במקרה הפרטי שלה היא ימנית ששואלת כיצד הייתה יכולה לנהל זוגיות עם שמאלני ונותנת דוגמאות לחילוקי דעות אפשריים. זו שאלה לא פשוטה שיש מקרים לא מעטים שצריך להתמודד איתה בזוגיות ולכן לדעתי יש להתייחס אליה ברצינות הראויה.

אני חושב שגם בלי להיות מומחים בהיסטוריה או להכיר לעומק את הגורמים למצב אליו הגענו אפשר לנהל זוגיות בריאה הן עם בעלי/ות אג'נדה פוליטית זהה לשלנו והן עם בעלי/ות אג'נדה פוליטית מנוגדת לה לחלוטין.

הכי לא אהבתי את הסיפא של דברייך הרומז שהאהבה לא חשובה לה, זו עקיצה לא במקום. לדעתי השאלה שנשאלה היא שאלה אמנם טעונה אך מאוד לגיטימית, כל מי שחווה/תה דייטים חווה/תה גם כאלה עם בעלי דעות פוליטיות מנוגדות ושאל/ה את עצמו/ה איך זה יכול לעבוד כי לא לכולם פשוט לחשוב על פתרונות לסיטואציה כזו ואין זה נובע מכך שלפחות לאחד הצדדים האהבה אינה חשובה, במילים אחרות השאלה היא כיצד להגיע לעמק השווה והתשובה אינה שיש למצוא בעל דעה פוליטית זהה או שהאהבה אינה חשובה לשואלת.

אלמוג153

New member
כבר מעצם השאלה

מבינים שהאהבה היא איננה שיקול לגיטימי במקרה הזה. יתירה מזאת, הטיעונים שלה נטועים אי שם בעבר הרחוק מבלי השתתה שלהם על המציאות כיום. זה לא משנה מאיזה כיוון של המפה הפוליטית אתה מגיע, אם אתה מלא באמונות קדומות, אתה לא תצליח להתחבב גם על עוברי אורח לא רק בן או בת הזוג שלך.

לא בטוחה שהייתי עושה את זה...אני חושבת שמלכתחילה לא הייתי

נכנסת לזוגיות כזאת אבל להורי יש חברים כאלה שנשואים כבר שנים רבות....
הם מסתדרים מצויין ולא מדברים על פוליטיקה...
&nbsp
אין לי ושג מה עשו עם הילדים...
אני חושבת שפשוט שכל אחד צריך לכבד את דעותיו של האחר...אבל הנקודות שהעלת בקשר לילידים ולחינוך שלהם באמת מסבכות את העניין

SupermanZW

Well-known member
מדוע לדעתך הנקודות בקשר לילדים ולחינוכם מסבכות את העניין?

למעלה