הייתם מתחתנים עם שמאלני?

• פותח הנושא Mor L
  • פורסם בתאריך
אני כן חושבת שדעות פוליטיות משתקפות בצורת החינוך...

הנק שהעלתה לגבי הצבא למשל...
למרות שכן אפשר להתגבר על זה....
&nbsp
קראתי את ההודעה של עוגיפלצת83 והיא כתבה נכון...
בגיל 18 הילדים יחליטו לעצמם....
&nbsp
את פותחת השרשור כבר נמצאת בזוגיות כזאת וזה המכשול היחידי, כן אפשר להתגבר עליו בתנאי שכל אחד מבני הזוג יכבד את דעותיו של השני ולא ינסה לכפות או לשנות....

SupermanZW

Well-known member
אם כך לדעתך ילדים אמורים "לרשת" את ההשקפה הפוליטית של הוריהם

אבל למה?

אחת מאבני היסוד של קשר היא שכל אחד מבני הזוג יכבד את דעותיו של השני. באותה מידה הורים צריכים לכבד את דעותיהם של ילדיהם.

SupermanZW

Well-known member
וואלה? יש לי שאלה לדוגמה בשבילך שמבוססת על מקרה אמיתי

אבא של בת זוגי סוציאליסט ואמא שלה קפיטאליסטית, נחשי מהי השקפתה הכלכלית של בת זוגי.

אין לי שמץ של מושג :)

תראה...
יש בכלל זוגות מעורבים: ערבים ונוצרים, ערבים ויהודים, יהודים ונוצרים וכו.....
אני כן חושבת שאם יש אהבה אפשר להתגבר על הדברים האלה ולפעמים זה יכול להוסיף מימד נוסף לזוגיות...
אפשר ללמוד משהו על הצד השני...
זה תלוי במערכת היחסים בין בני הזוג וכמה הם מוכנים להתחשב בשני...
&nbsp
אני ממש לא ימנית קיצונית אבל אני קרובה יותר לימין והאמת שממש לא מצילחה להבין את השמאל...
אישית, לא רואה את עצמי יוצאת עם שמאלני כי זה היה מפריע לי מהתחלה..לא שאני שואלת בדייט ראשון אבל זה משהו שנחשף עם הזמן...
והאמת, לא חושבת ששמאלני היה יכול לצאת איתי...
אבל אם הכותבת כבר נכנסה למערכת יחסים עם הבן אדם, אזיי שזה לא כל כך הפריע לה בהתחלה ואני לא חושבת שחייבים לפרק את החבילה....
&nbsp
וסיקרנת אותי... מה השקפותיה הכלכליות של זוגתך?... :)

SupermanZW

Well-known member
בת זוגי סבורה שלא קיימת שיטה כלכלית אידיאלית

ושכל משטר, ללא שום קשר לשיטה הכלכלית שהוא מפעיל דואג לאינטרסים של עצמו ולא לאינטרסים של רוב האזרחים ושאפילו אם נבטל את המשטר (כלומר נניח אנארכיה) הכוח הכלכלי ייקבע ע"י כוח הזרוע וזה יהיה רע כמעט לכולם.

Berethor

New member
אם זה לא הפריע לה בהתחלה

זה עוד לא ערבות לכך שזה לא יפריע לה בהמשך, יש מה שנקרא לחשוב צעד אחד קדימה. עדיף שתחשוב טוב על אם היא רואה לזה עתיד, במיוחד אם היא מחפשת קשר רציני, כמובן שבקשר לא רציני הדברים האלה פחות חשובים, כי במלא לא מצפים מהם להרבה, בדרך כלל.

Berethor

New member
בהרבה מהמקרים זה אכן ככה

"התפוח לא נופל רחוק מהעץ", רק אם הילד מרדן במיוחד או מושפע יותר ממקומות אחרים מאשר הוריו, אז יהיה לו דעות שונות לגמרי מאלו של ההורים, וזה גם משהו שיכול לקרות בעיקר בגיל מבוגר יותר, שיש יותר דעות עצמאיות או השפעה חיצונית, ולא בתור ילד.

לכן זה נכון שהאידיאולוגיות פוליטיות מנוגדות זה בעייתי במיוחד בקשר רציני שכלל ילדים. הדעות של האדם מושפעות ממספר גורמים, דברים מולדים, דברים חינוכיים, השפעות מגורמים שונים, שבין החשובים שבהם זה בדרך כלל קרובים ובחירות אישיות.

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/Iamnotmyfather

SupermanZW

Well-known member
באמת מעניין, אבל אני דוגמה שסותרת את זה

אמא שלי מסורתית ואבא שלי אתאיסט, אני מעולם לא הייתי מרדן במיוחד, עם זאת אני לא מסורתי ולא אתאיסט.

Berethor

New member
אז מה אתה?

אני מניח שבמקרה שלך בגלל הניגוד היה קשה לך להחליט בדרכו של מי ללכת, אז לא הלכת בדרכו של אף אחד מהם.

Berethor

New member
לפעמים מספיק בעיה אחת כדי שיהרס קשר שלם

אם הבעיה היא מספיק רצינית באמת, או אם אנשים מגזימים בחשיבות שלה. לא תמיד מדובר במכשול, שצריך או אפשר לעבור, לפעמים זה פשוט לא מתאים ואבוד מראש. גם צריך לזכור שהמטרה עבור הרבה אנשים היא לא רק להיות בזוגיות, אלא להיות בזוגיות מספיק מתאימה, יש זוגות שנשארים ביחד למרות שהזוגיות שלהם גרועה ביותר, אז יש מקרים שזה שווה את הקושי ועדיף מלהיות לבד, אבל יש הרבה מקרים אחרים שזה פשוט לא שווה את זה. במיוחד אם החסרונות רבים מדי או קשים מדי.

wild orchid

New member
בחיים לא הייתי מגדלת את ילדיי על שטויות כמו "ארץ שייכת לנו

בזכות כבר מימי התנ"ך מלפני 4000 שנים, ואחרי אלפיים שנה חזרנו לארץ מולדתנו ואנחנו כאן כדי להישאר". כך שברגע שבן זוגי היה פולט את השטות הזו מהפה, הוא היה רואה את דרך החוצה.

וכן, אם הם היו רוצים להתחתן עם גוים, אהלן וסהלן.

SupermanZW

Well-known member
ואם הוא באמת מאמין בשטות הזו אך מתוך התחשבות בך מוכן להמנע

מללמד את הילדים את השטות הזו ומסכים לתת לילדים לבחון לחקור וללמוד באופן אובייקטיבי ככל הניתן?

רואה 6 6

New member
מה אני'גיד לכם,מנסיוני פוליטיקה היא המכשול הקל ביותר בזוגיות

רק מנסיוני כמובן.
כל החיים הייתי שמאלנית ותמיד יצאתי עם ימיניים קיצוניים. בקשר הראשון זה עשה לי כאב ראש ובאחרים כבר לא.
היום הדברים השתנו ואני כבר מזמן מתכוננת למלחמה כל העת ונטולת אמון לחלוטין ובבית שלי יש בלאגן מוחלט בנושאים האלו היום אבל זה בסדר.
לא יושבים כל היום ומדברים על פוליטיקה,חיים את היומיום, ולמעשה,משפחה שרוצה לדעתי לשמור על שלמותה ,שלא תתעסק בזה גם אם שני ההורים ליכודניקים.

turangaleela1

New member
אין באמת אופציה כזו

לא משנה מה נגיד לילדים הם לומדים ממי שאנחנו כבני אדם. ילדים הרי לומדים מהורים שלהם לא רק מה שההורים מחנכים, אלא הרבה דברים שנובעים מהאופי של ההורים.
גם אם הוא לא ישב וילמד את הילדים שיעורי שטויות למתקדמים, זה מה שהם יראו ומה שהם ילמדו ממנו.

SupermanZW

Well-known member
אז את מניחה שכל מה שילמדו הילדים ינבעו מבן זוגך?

ומה איתך? לך אין השפעה בכלל?
מה לגבי קצת קרדיט לילדים, שידעו בעצמם לחקור, לחפש מידע באופן עצמאי ולהטיל ביקורת?
לגבי האופי כבר נכתב בשאלה הפותחת את השרשור שמדובר בבן זוג עם אופי נפלא והבעיה היחידה היא ההשקפות הפוליטיות שלו, אם כך הדברים הנובעים מהאופי שלו חיוביים, אז למה לפסול על הדעה הפוליטית?
אפילו נניח שהילדים יחליטו לקבל דווקא את דעותיו הפוליטיות ולא את דעותייך, האם זה כל כך נורא? למה לדעתך צריכים ילדייך לאמץ את דעותייך הפוליטיות דווקא? למה זה חשוב בכלל?
מה אם בן זוגך יהיה בעל דעות פוליטיות זהות לשלך אך ילדיכם יבחרו למרות כל מה שתלמדו אותם בדעות פוליטיות מנוגדות, האם תנדי אותם ותתנתקי מהם?
בעיני זה עצוב מאוד שאנשים מסוגלים לפסול בגלל דעות פוליטיות ועוד יותר עצוב שהם מצפים מילדיהם להחזיק בדעות פוליטיות זהות לשלהם. אנשים צריכים ללמד את ילדיהם לבחור בהתאם להגיונם ושכלם ולא לכפות עליהם את דעותיהם.

turangaleela1

New member
אני מבקשת להירגע

נתחיל מההתחלה: לא כתבתי שהילדים שלי (במידה ויהיו לי) לא ילמדו ממני גם דברים. וודאי שכן, יהיו להם אותי ואת הבן זוג שלי, ואחים שלהם, וילדים בבית ספר. חיברות זה מורכב יותר מאשר ללמוד מהו אחד וזהו.

אבל כן, ילדים שגדלים בית עם השקפות מסוימות אלו ככל הנראה יהיו ההשקפות שלםה כשייתבגרו.

איפה ראית שכתבתי שאתנתק ואנדה אותם? אני עושה רושם של מישהי שתנדה ילדים שלה מכל סיבה שהיא? רק ציינתי שאין דבר כזה לגדל ילדים בלי שהם יקבלו במסגרת החינוך שלהם אתהדיעות הפרטיות של מיש מגדלים אותם. זה הכל.

בטח ובטח לא כתבתי שעל פי זה אני מחפשת או פוסלת בני זוג.

תעשה לי טובה, פעם באה לפני שאתה יוצא עלי תקרא טוב מה שכתבתי ותגיב ספציפית אלי, לא מה שנראה לך שכתבתי.

למעלה