הייתם עוברים לחיות במדינה אחרת בשביל אהבה?

הייתם עוברים לחיות במדינה אחרת בשביל אהבה?

ואני מדברת איתכם על אהבה מטורפת..כזאת של אולי פעם בחיים.. הייתם נוטשים את הכל ועוזבים?

כן...

אחותי עברה לגור בארה"ב בעקבות בעלה. עכשיו היא נשואה, לומדת לתואר שני טוב לה מאד. אני מאד רוצה להאמין שאהבה מנצחת בסוף. אבל כן, היא עברה, וכן טוב לה.

זכוכיות

New member
מאוד תלוי

עד כמה האחיזה שלי בארץ חזקה. כלומר, בשנים הקרובות בגלל הלימודים, אני לא אעבור לשום מדינה שונה, אם איכשהו החיים שלי כאן יסתדרו בצורה מעולה (מבחינה תעסוקתית למשל) אז זו תהיה גם בעיה גדולה לאחר מכן, להשאיר משהו טוב מאחור. אם היית שואלת אותי לפני שנה, הייתי עוברת בלי בעיות, כי לא היה לי כאן שום דבר גדול לזנוח מאחור. אם תשאלי אותי אחרי הלימודים ואני עדין אהיה בין לבין, אז אולי גם אז. בקיצור, זה מאוד תלוי במה שהחיים מציעים לי כאן לעומת מה שהם מציעים לי שם. אין לי בעיה מהותית עם הגירה, בכל אופן.

Lir האחת

New member
לא.

אני יותר מידי קשורה למשפחה שלי ולארץ...אין מצב

pain is MY love

New member
לא

אני מאד קשורה לארץ ולא מוכנה לעזוב מה גם שכבר עזבתי מדינה פעם אחת בחיים שלי וזה הספיק לי עכשיו אני מרגישה שנולדתי פה ושהעתיד שלי ושל ילדיי פה אז למרות האהבה לא הייתי מוכנה לעזוב את כל החיים שלי כאן.

יש הרבה פרמטרים לשאלה שלך.

לא יכולה לענות לך עליה בכן/לא. זה תלוי בהמון גורמים: מבחינת פרנסה האם יש לי מקום עבודה טוב, ואופציה להרוויח טוב גם בחו"ל? לאיזה מקום מהגרים? האם אני מכירה את הבחור טוב והאהבה שלנו חזקה ומבוססת? בעקרון לא הייתי שוללת על הסף ויש מצב

SupermanZW

Well-known member
כתבת את כל השיקולים ואכן את צודקת

אך עצם העובדה שקיימת אפשרות כזו אומרת שהתשובה היא כן למרות שיש תנאים כי אין בחיים דברים שמתבצעים ללא תנאים.

ScorpioID

New member
אין סיכוי

אין דבר כזה אהבה מטורפת בשביל אהבה מטורפת לא הייתי עוזב עבודה, חברים, משפחה וכל השאר. ואם יש אנשים שכן היו עושים את זה, כנראה שהם לא מספיק מעריכים את מה שיש לנו בארץ אז נכון שרמת הלימודים האקדמאים היא לא מהמובילות בעולם אז נכון שרמת החיים פה, למי שלא אקדמאי היא לא כזו נוחה ונכון שיש פה ושם סיפורים על עוני, ועל רעב, ועל אנטישמיות ועל אלימות. אבל בינינו, אין כמו בארץ. אז בארה"ב יש כסף. נו אז? אין שם את המשפחה שאנחנו אוהבים אין שם את השפת אם שאנחנו כל כך רגילים לדבר אין שם את אהבת הארץ ואת ההרגשה של "אני בבית" בגלל זה 90% מהיורדים חוזרים כעבור 10 שנים. פה זה הבית ושום דבר לא שווה שנעזוב את הכל.

SupermanZW

Well-known member
לא 90%, אולי 9%

צריך לשאול את השאלה מה יש כאן להעריך וגם את השאלה מהם היתרונות והחסרונות בכל אפשרות בחירה. "אז נכון שרמת הלימודים האקדמאים היא לא מהמובילות בעולם" - לא נורא, מי שאוטודידקט יסתדר עם זה. "אז נכון שרמת החיים פה, למי שלא אקדמאי היא לא כזו נוחה" - גם רמת החיים של מי שכן אקדמאי היא לא כזו נוחה, היא רק קצת יותר נוחה משל מי שאינו אקדמאי ובכל זאת נמוכה מהממוצע במדינות מפותחות. "נכון שיש פה ושם סיפורים על עוני, ועל רעב, ועל אנטישמיות ועל אלימות." - כלומר את כל הרעות חולות הקיימות אפשר למצוא בישראל, לעיתים קרובות אף יותר מבמדינות אחרות. "אבל בינינו, אין כמו בארץ." - בוודאי שאין "כמו", יש רק יותר טוב ויותר גרוע. כל אחד צריך לשאוף להשיג את הטוב ביותר עבורו ואם אפשר עושים. "אז בארה"ב יש כסף. נו אז?" גם בישראל יש כסף, אך הרבה יותר קשה להשתכר היטב בישראל מאשר בארה"ב והרבה יותר קשה להתקדם בישראל מאשר בארה"ב. "אין שם את המשפחה שאנחנו אוהבים" - אם רוצים תמיד אפשר לשמור על קשר ולבוא לבקר לפעמים וגם המשפחה תבוא לבקר אם זה חשוב לה. "אין שם את השפת אם שאנחנו כל כך רגילים לדבר" - יש ישראלים בכל מקום ומי שרוצה לדבר בעברית בחו"ל ימצא עם מי, כמו כן אנשים אינטיליגנטים יכולים ללמוד שפה חדשה ללא קשיים רבים מדי ואם מדובר במדינה דוברת אנגלית האינטיליגנטים שבינינו מסוגלים לתקשר באנגלית ללא מגבלות. "אין שם את אהבת הארץ" - אם טוב בארץ החדשה אוהבים את הארץ החדשה. "ואת ההרגשה של "אני בבית" " - מי שטוב לו בארץ החדשה מרגיש בה בבית. "בגלל זה 90% מהיורדים חוזרים כעבור 10 שנים" ממש לא, פחות מ10% חוזרים. "פה זה הבית ושום דבר לא שווה שנעזוב את הכל" - האם אתה יודע מה קרה ליהודי אירופה שחשבו כך בשנות ה40? הרי המדינות בהן חיו היו הבית שלהם. יש מצבים בחיים בהם כדאי להחליף בית והיום ישראל היא אחת המדינות המסוכנות ביותר ליהודים, כבר אין ביכולתה להגן עלינו היטב.

ScorpioID

New member
מה אתה דביל?

אמרתי את דעתי. אף אחד לא ביקש הערות על דעתי.

avocumber

New member
זה פורום...

אתה לא צריך לבקש מאנשים שיגיבו. אם מישהו רוצה להגיב- הוא מגיב. אולי אם היית מבקש במפורש שלא יגיבו- הוא לא היה מגיב. זו דעתך וזו דעתו. למה להתקיף?

ScorpioID

New member
למה להתקיף?

כי לא ביקשתי את דעתו של אף אחד הוא מוזמן להביע את דעתו, רק אם ביקשו ממנו. להביע ביקורת על הדעה שלי ולערער אותה מעצם היותה דעתי האישית אינה נותנת לו זכות לעשות כך על כן - התקפתי עליו מוצדקת. הדעה שלו יכולה להצמיח נייר טואלט וללכת לנגב לעצמו את התחת. קפיש?

L y c a n

New member
כיף בחו"ל..

למה לא?
למרות שבהחלט הייתי שומר על האזרחות הישראלית

למעלה