הייתן סולחות לבן הזוג שלכן אם

סיגלית 2014

New member
מנהל
אדוני

אני חושבת שכבר העלו שאלה כזו בפורום: מהי הבגידה "העדיפה", עם גבר או עם אישה.

לא תלית את החולצה? אמרו שמחר במרכז הטמפרטורה הצפויה היא 30 מעלות. יש למה לצפות....שווה לתלות ה מ ו ן כביסה.

אמממ

מישהי הרטיבה לי אותה

לא ראיתי הסטוריה מזמן
ומה דעתך ? ומה את חושבת על בעלך אילו היית בוגדת בו עם אשה

סיגלית 2014

New member
מנהל
רגע רגע

העלת בהודעותיך שני נושאים:
האחד, שהייתי מעדיף שאשתך תבגוד בך עם אישה.
והשני, שאני לא הסכמתי איתך (זוכר מה קרה לי בעין?) בנוגע לבגידה על רקע מיני לאחר שנים של נישואים בשל השחיקה.

אז לגבי הנושא הראשון, לא רק בעלי אלא הרבה גברים (לפחות מסביבי) טוענים שעדיף להן שהאישה תבגוד עם אישה ולא עם גבר.
לגבי הנושא השני, אולי על זה צריך לעשות סקר.....

ולו רק

שאולי אוזמן

וממרום גילי - יודע שהחיים לא אמורים להיות כלא - וצריך לפצות על השחיקה
אז אני לא חושב שכל אחד בשל למעשים כאלו , לא כל אחד בשל לזוגיות פתוחה
יש הרבה צבעים באמצע
ויש כאלו שגם שיחה עם "זר" נחשבת בגידה
אבל בפירוש לא חייבים להשתין מהמקפצה

סיגלית 2014

New member
מנהל
כנראה שבגידה מתפרשת אצל כל אחד אחרת

אבל בוא נמשיך את הדיון למעלה. בהודעה המתאימה.

1precious1

New member
קראתי בשני מקומות שונים

את הדעה (המנטרה) שלך שאת לא מבינה מה בין בגידה אחרי שנת נישואין לבגידה אחרי 20 שנה.
אז אני אתחיל בקל: אין דבר יותר חזק מהסטטיסטיקה, ואני מקווה שאנחנו תמימי דעים שרוב האנשים לא מתכננים בגידה עוד מתחת לחופה, ורוב הבגידות אכן קורות אחרי כמה שנות נישואין ולא "ישר על ההתחלה".

מכאן שסביר להניח שכן - משהו קורה שם בזוגיות שקשה להחזיק אותה לאורך זמן ולפעמים יש סדקים שנובעים מהזמן, שחיקה, הרגל, תסכול, ילדים, משכנתא וחמות שבסוף "שוברים את גב הגמל הבגידתי".

זה לא חייב להיות תסכול מצטבר שגוררים שנים, לפעמים זה גם קורה "בום טראח" כחלק מ"משבר גיל הארבעים" ועוד כהנה וכהנה סיבות.

המשפט שלך של "מערכת יחסים היא מערכת יחסים גם אחרי 20 שנה", הוא נכון מחד, אבל מאידך הזוגיות של שני בני 60 שעברו וצלחו זוגיות, ולידות, וילדים קטנים שהופכים למתבגרים ובוגרים ושיצאו מהבית. ותוך כדי זה לשרוד גם את היום יום והשגרה וחרדת הקיום והפרנסה, ולהגיע בסוף שוב לזוגיות "פרסלנס" אחרי שכולם עזבו את הבית, ברור שהיא אינה אותה זוגיות תחילית, לא?

סיגלית 2014

New member
מנהל
קראת נכון

ו.. וואלה , הייתי מעדיפה שתגובתך תהיה בשרשור ההוא, אבל אענה לך כאן:
ממה שאני מבינה מדבריך, אין תקנה. בכל מערכת זוגית יגיע מצב שבו ימאס לשני בני הזוג ואחד מהם לפחות יבגוד.
אני לא יכולה לומר מה יהיה בעתיד, במערכות רבות ואפילו במערכת הזוגית שלי, אני לא נביאה (ולא רוצה להיות).
אבל אני יכולה להתבונן על מערכות זוגיות של הורים, דודים וכדומה. שמחזיקים מעמד בצורה שמפליאה אותי בכל פעם מחדש. יש חיכוכים ומריבות אבל יש הסכמות, יש הליכה יד ביד, ויש מערכות יחסים של אהבה. כן, אני רואה את האהבה בעיניים. אולי זו לא אהבה של ילדים בני 16, ממש לא "זוגיות תחילית", אבל זו אהבה. בוגרת יותר, מכבדת יותר ואפילו תלותית. וכשאחד מהם חולה או נפטר חלילה, ניתן לראות את העצב בעיניים שלא נעלם גם אחרי שנים.
אבל זהו דור אחר.
היום כמעט ולא רואים את זה, יש פחות סיבולת לבעיות החיים, יש יותר וותרנות. ויש כאלו שמוותרים גם לאחר שנה של נישואים. אתה יודע יש גם בוגדים צעירים ואפילו צעירים מאד. לא מסכימה עם ה"רוב הבגידות קורות אחרי כמה שנות נישואים...". בזוגיות קורה משהו. קורים הרבה דברים,
אבל הנפשות הפועלות לא מסוגלות להתמודד עם זה. והקירות מסביבינו שאמורים להחזיק אותנו במערכת הזו, קורסים. אנחנו חיים בפאזה אחרת.

1precious1

New member
התחלנו כאן, אז נמשיך כאן

לרגע לא אמרתי שאין תקנה, ואני אפילו חושב שיש מקרים שלמרות ואפילו וגם אחרי בגידה אפשר עדיין לשקם ולתקן ולא ישר לרוץ לרבנות במידה והכל מתפוצץ לפרצוף.
ברור שיש גם בוגדים צעירים כמו גם שאני בטוח שיש בוגדים בגיל 80 בדיור המוגן.
אני עדיין חושב שרוב הבגידות (רוב הבגידות לא כולן, אלא סטטיסטית מבחינה כמותית) כן קורות בשלב ההוא שבו יש ילדים בבית וקרייה שדורשים מאיתנו 150 אחוז מההשקעה והזמן ולמי יש זמן או כח או יכולת או חשק לשמור על זוגיות (כולל עניין הסקס).
אני מסכים איתך לחלוטין שבגידה היא בריחה, שבגידה היא וותרנות, הרמת ידיים חד צדדית בדרך כלל, סימן לחולשה מחד או חוסר אמפטיה לצד השני מאידך, וכולי.
וכמובן שלפעמים בגידה היא אולי כן "מוצדקת" או "מובנת" במידה והזוגיות (הזוגיות, משמע מה שקורה אצל שני בני הזוג) כבר הגיעה למקום שאין דרך ממנו חזרה.

מה שאני לא אהבתי לקרוא (וזה סובייקטיבי כמובן, רק דעתי, אל תהרגי אותי
), זה ההאשמה של "הדור"
"זה דור שונה", "אנחנו חיים בדור אחר" וכולי.
בגידות תמיד היו ותמיד יהיו, בכל משטר ובכל חברה, מימי התנ"ך ואילך.
אני מסכים שאולי זה נראה וכאילו כולם אצים רצים לבגוד בלי לנסות להתמודד קודם, אבל אני גם חושב שהנושא חשוף יותר לציבור בגלל הטכנולוגיה והתרבות המערבית של המאה ה 21.
כבאר אי אפשר לשמור סודות, לחיות לבד, אין מינימום דיסקרטיות וכולי. פשוט הכל חשוף יותר אז יותר קשה להסתיר.

סיגלית 2014

New member
מנהל
אוף , למה?

לא אהבת לקרוא? ו"אל תהרגי אותי?" אדוני, אני הייתי רצה לעשות רישון לנשק עכשו אם השבת לא הייתה נכנסת.
הכיצד יתכן שלא תסכים אתי?

כשאני קוראת את תשובתך, אני לא רואה הרבה הבדל ממה שאני כתבתי. יש רק הערות בנוגע לשני דברים:
1. ברור שבגידות קורות גם בגלל אי השקעה. לזה בדיוק התכוונתי ל"אין שיח, אין ניסיון להבין, אין ניסיון להוביל לשינוי...".
ומה לעשות, כמו כל דבר בחיים גם זוגיות דורשת השקעה. אז פעם האחד ישקיע יותר ופעם השני ישלים. אבל חייבת להיות מידת ההשקעה משני בני הזוג.
אין דבר כזה "אין זמן או כח או יכולת או חשק" ולא הכל מתחיל ונגמר בעניין סקס (ואני יודעת שכתבת "כולל " ולא "בלבד" אבל בכל זאת רציתי להעיר
).

2. לגבי הדור, התקופה בה אנו חיים: שמע, כן היו בגידות (גם בתקופת התנ"ך) וגם יהיו. אבל בכל זאת אני חושבת שהעניין נעשה נזיל יותר, נגיש יותר, מובן יותר, נסלח יותר. חושבים על האופציה הזו מהר יותר.
מוסד הנישואים שינה פאזה, ועם זה אי אפשר להתווכח. אנשים מדברים עליו יותר כאל בית כלא. ממהרים לפרק אותו, מספידים אותו. ממתי שליש מהזוגות הנישאים לפני חמישים שנה, היו מתגרשים כמו היום? מתי שמענו מההורים שלנו שהיו שלוקחים בלשים פרטיים כדי שירדפו ויבלשו אחרי בני הזוג? ממתי שומעים את המשפט:"כולם בוגדים"?
זה נכון שהעניין נגיש יותר בגלל הטכנולוגיה אבל גם התרבות השתנתה, לא בגלל שקשה להסתיר. ניתן להסתיר במשך שנים ויש אנשים גם היום שיש להם חיים כפולים. ההבדל הוא שפעם נישואים היו כל המטרה בחיים והיו יותר בני זוג שחשבו שהם צריכים להשלים עם מה שיש כי לא מפרקים נישואים (שגם זו גישה "לא משהו"). היום, לא מנסים אפילו להשלים. ואני לא מצפה שישלימו אלא שישקיעו: "לא טוב לי, אני קם והולך" וזה או לבגוד או להתגרש.
אין מלחמה על הבית, על האהבה שהייתה, על מה ש"עברנו ובנינו יחד". אין השקעה ומוותרים מהר מדי.

למעלה