היי, אולי אתם יכולים לעזור לי

ofirgaon

New member
היי, אולי אתם יכולים לעזור לי

יש לי WIN XP PRO והתקנתי RH7.2 על הרדיסק נפרד לחלוטין. סימנתי שאני רוצה LILO, ושישים את זה על הMBR של הדיסק של XP. ולאחר ההתקנה עשיתי REBOOT אך זה לא מראה את LILO. מה לעשות?

תמר,

New member
תשובה

השאלה שלך כבר נשאלה, הסתכל בתשובות המשורשרות אליה. כאשר אתה מצליח להגיע ללינוקס ומריץ lilo כ-root, בדוק האם מופיעה הודעת שגיאה כלשהי. יכול להיות שיש בעיה עם גודל הדיסק או בעיה אחרת, ולכן ה-lilo לא עבד (ויכול להיות שתוכנת ההתקנה פיספסה, והרצת lilo פעם אחת תתקן את זה)

ofirgaon

New member
זה לא עזר כל כך..

תראי הרצתי את לילו במצב rescue mode של ההתקנה של רדהט וזה אמר לי ש א) הוא לא מצליח לקרוא ממשהו שנקרא BIOS disk 0x082 משהו כזהה...... וב) שיש טעות בשורה 3 בקובץ הקונפ של לילו. אז הלכתי וראיתי ושורה 3 זה אומר default=windows xp pro שזה בדיוק הlabel. עכשיו הקטע הוא כזה, על דיסק אחד שהוא הדיסק הראשי יש את החלונות, ועל דיסק אחר שמחובר לSECONDARY יש את הלינוקס. אז האם ההגדרה שיש שם שהלינוקס נמצא ב /boot/vmlinuz-xxxx ושהחלונות נמצא ב /dev/hda1 האם זה נכון? או שאני צריך לשנות את הלינוקס ל /dev/hdd/boot/vmlinux-xxxx בתודה מראש! אופיר

תמר,

New member
ניסיון

בעניין ה-label של חלונות, נסה לשנות את זה למשהו בלי רווחים. בעניין השגיאה - יכול להיות שיש בעיה בקריאה מהדיסק. נסה להחפש ב-google עם השגיאה המלאה כמחרוזת לחיפוש. בינתיים אתה יכול להכין דיסקט איתחול עם mkbootdisk. ואתה לא צריך לשנות את הלינוקס למה שכתבת. אני מניחה שההגדרות של לינוקס הן נכונות, כי תוכנת ההתקנה שמה אותן (ואם כבר צריך לשנות, זה את השורה root=).

צודקת תמר בנושאר של רווחים .. כמו

כן אני חושש שהודעת השגיאה שציינת היא לא ממש נכונה , אלא אם כן יש לך בלגן במחיצות .. לפי ההודעה שלך הלילו לא מוצא את מציצת ה swap , דבר שאם אני זוכר נכון לילו לא ממש אכפת לו ממנו (בקומזיץ האחרון שלנו ביחד הוא סיפר לי את זה
) בכל אופן לילו יוצר מיפוי אצלו למחיצות מסויימות אשר קיימות על הכונן הוא מתייחס אליהן ככתובת מספרית 0x82 (אתה טוען לעוד אפס אחרי ה X ) וכו´ הכתובת המספרית 0x82 הינה כתובת של swap .

ofirgaon

New member
אז ככה

קודם כל תודה לשניכם שאתם מנסים לעזור לניובי שכמותי =) אני חייב לציין שהתקנתי את לינוקס רק כדי לשחק במשחק ATC.. חחח =) וכמובן כדי להעשיר את הידע שלי. יכול להיות שהשגיאות שציינתי נובעות מכך שהפעלתי את לינוקס במצב rescue mode? אולי זה כמו SAFE MODE שלא מותקנים כל הרכיבים?.... סתם ניחוש. ועוד משהו, יכול להיות שהשגיאה נובעת מכך שלינוקס נמצאת בכלל על הרדיסק נפרד? יש לי הרדיסק שמחובר לPRIMARY IDE ועליו יש XP, ועליו גם אמרתי להתקנה של לינוקס להתקין את LILO, ויש לי הרדיסק שני, שמחובר לSECONDARY IDE ועליו יושבת הלינוקס (רק לינוקס).

ofirgaon

New member
אז ככה הרצתי שוב.

עשיתי lilo -U להוריד ואז התקנתי מחדש והחלפתי את הלייבל של החלונות ככה שעכשיו זה לא עשה לי שיש בעיה בשורה 3 של הקובץ lilo.conf אבל עכשיו זה עשה לי איזה 5-6 פעמים את השורה הזו Warning: BIOS disk 0x82 may not be accessible.. משהו כזה אבל בקשר למספר אני בטוח! ואז זה עושה Linux Windows * כנראה כי בחרתי את החלונות כברירת מחדל. אז אוקיי, עשיתי ריסט ואז כשזה מגיע לשלב של הBOOT זה רושם לי L על המסך, וזהו! תקוע! אז נכנסתי לrescue ועשיתי lilo -u

תמר,

New member
יש לך בעיה עם הדיסק הקשיח

יכול להיות שהוא לא מחובר טוב/נכון (האם הוא master/slave, ומג´ומפר נכון?) יכול להיות שיש ל-lilo בעיה עם גודל הדיסק. קרא כאן על השגיאות של lilo ועוד.

ofirgaon

New member
טוב זה לא עובד..

נראה לי פשוט שהמחיצה של החילופים (SWAP) פשוט קרה לה משהו... אני אנסה לפרמט ולהתקין שוב. פשוט יש לו בעיה לקרוא מ0x82 שזה, כאמור, הקוד הביוסי למחיצת הSWAP. אין לי זמן לפרמט היום ככה שאם יש לך או לאחרים כאן רעיונות אחרים מה לנסות לפני שאני מפרמט ההצעות יתקבלו בברכה... תודה רבה! אופיר

כתריאל

New member
תיקון

BIOS Disk 0x82 אינו מחיצת SWAP, אלא סימון לדיסק ע"י ה- BIOS. אם אני לא טועה, אז זה הולך ככה: 0x80 - דיסק ראשון 0x81 - דיסק שני 0x82 - דיסק שלישי 0x83 - דיסק רביעי 0x82 זה במקרא גם ה סוג FS של SWAP, סתם צירוף מקרים. תקרא אץ ה HOWTO הזה: http://www.linuxdoc.org/HOWTO/mini/LILO.html אולי שם תמצא את הפתרון לתעלומה כעקרון, ניתן בלילו להגדיר שהדיסק הראשון ב SECONDARY (0x82), יעלה כאילו היה הראשון (0x80), אולי זה מה שיפתור לך את הבעיה. -כתריאל

תיקון לתיקון ..

אם תזכיר לי אני יביא לך דפים רשמיים של red hat בנושא , כמו כן ראיתי לפני מספר ימים גם דפי הסבר של מנדרייק וגם היתה התייחסות לנושא הזה .. באופן כללי ההסבר שלהם הוא שהלילו אמור להיות מודע לכל המחיצות שנמצאות על הכונן והוא מתייחס אליהם כאל 0x ולאחר מכן המספר שלהם במקרא - כך שזה לא צירוף מקרים. מה שכן הלילו לא מודע למה שקורא בתוך מחיצה מורחבת אבל הוא מודע לכך שאם יש לו מיפוי הנושא את הסיפרור 0x5 הוא צריך לגשת אליו על מנת לקבל טבלת מחיצות נוספת, בכל מקרה בשני ההסברים נטען לגביי השימוש ב 0x82 .. מה שאני מנסה להבין עכשיו - זה האם זה עומד בסתירה לקישור שאתה צרפת .. בכל מקרה אני מתעקש על כך שאכן 2 החברות טוענות לכך שמתבצע מיפוי של המחיצות .. ייתכן שאין סתירה בין הדברים כך שלילו יכול לקבל גם את זה וגם את זה ביחד.

ofirgaon

New member
אולי זה יעזור... lilo.conf

זה הכל כמעט, חוץ מprompt וdelay boot=/dev/hda map=/boot/map install=/boot/boot.b message=/boot/message default=Windows linear image=/boot/vmlinuz-xxxxx label=Linux initrd=/boot/initrd-xxxxx root=/dev/hdd2 other=/dev/hda1 optional label=Windows table=/dev/hda ´fdisk -l´ output: /dev/hda1 ----- fat32 ------ c /dev/hda2 ----- ext´d ------ f /dev/hda5 ----- fat32 ------ b /dev/hdd1 ----- linux ------ 83 /dev/hdd2 ----- linux ------ 83 /dev/hdd3 ----- linux swap ------ 82 להזכירכם יש לי הרדיסק שעליו חלונות אקס-פי, והרדיסק נפרד (hdd) שמחובר לSECONDARY שעליו מותקנת לינוקס. את המחיצות נתתי להתקנה של רדהאט לעשות לבד.

ofirgaon

New member
אמרתי לו להתקין את לילו

על הMBR של ההרדיסק שעליו יש את חלונות. כשאני מתקין את לילו זה כותב לי 5 פעמים Warning: BIOS disk 0x82 may not be accessible ואז בBOOT זה כותב לי רק L. לפי הFAQ של LILO זה אומר שיש בעיה בטעינת השלב השני(?) של LILO..

כתריאל

New member
פתרון, אולי...

אוקי, עשיתי קצת מחקר, וממה שהבנתי, מה שקורה זה ש hdd מזוהה כ 0x82 שזה הדיסק האחרון, כאילו היה עוד דיסק בין hda ו hdd. הוא אמור להיות מזוהה כ 0x81, כדיסק שני. נסה להוסיף את השורות disk=/dev/hda bios=0x80 disk=/dev/hdd bios=0x81 ל lilo.conf, זה יגיד ל LILO ש HDD זה ההרדידסק השני. מקווה שזה הפתרון. -כתריאל

לפי קובץ הקונפ´ ...

המחיצה הראשית של הלינוקס נמצאת על ה HD הרביעי ... איך מקונפגים הכוננים הקשיחים ?

ofirgaon

New member
תודה! זה עבד! אבל עכשיו יש עוד בעיה

זה מעלה את הGUI של RH, ואז אני מכניס את הלוגין שלי וזה נכנס ואז זה מעלה את הGNOME (?) במין חלון קטן כזה, כל פעם שהוא טוען משהו הוא מוסיף סמל כזה, כלומר הוא טען אותו. הבעיה היא שבסוף כל פעם שהוא טוען את כל הדברים, לפני שהוא נכנס ל"DESKTOP" (אני לא בטוח איך קוראים לזה בלינוקס), אז המחשב פשוט קופא, עם הנורית של הHDD במחשב דלוקה. למישהו יש רעיון?

ofirgaon

New member
צודק

אבל שאלה פצפונת אחרת מהי הפקודה לפתיחת קבצי טאר? ניסיתי tar -x filename אבל זה לא עובד.

למעלה