היי אני חדשה פה

schlomitsmile

Member
מנהל
וגם יפה

אכן, קצת קשה לשונים להתחבר לאחרים ששונים, כי כמעט תמיד השוני שונה בין האחד לשני...
אני חושבת שבגלל זה אנחנו כאן... זה מקום ש"מאלץ" אותנו להתחבר עם שונים אחרים, זה מקום שבו השוני הוא מה שמאחד אותנו, בין אם הוא דומה בינינו ובין אם לא.
אז ברוכה הבאה, שמחים שבאת

purehoney

New member
ערב טוב למנהלת...תקשיבי

אני בכלל לא התכוונתי להיכנס ולהגיב פה יותר אחרי התגובה שקיבלתי פה אתמול אבל עכשיו שראיתי את ההודעה שלך אני רוצה לשאול אותך איך את עם זה שיש כאן כותב שמעביר ביקורת במקום שאמור להיות "קצת אחרת"?
שיהיה ברור רק לפני זה שאני לא נעלבתי אלא אחרי שקראתי את מה שהגבת לי חשבתי על למה בעצם שאני לא אגיד משהו?
אז אני אגיד ברוח טובה ובאמת כאילו מבלי לפגוע באף אחד(לפחות לא ספציפית) אבל אם הייתי רוצה לקבל ביקורת בעניין הזה או בכלל אז יש מספיק מקומות בשביל זה...זהו מה שרציתי להגיד להפעם
&nbsp
נ.ב קטן
אני מניחה שהמקום הזה בא לתת מקום לאלה שמוזכרים באודות הפורום ולא להרגיש שמבקרים אותם או מנסים להעביר להם סדנות חינוך מחדש או משהו ובאמת הלוואי שסימני פיסוק יהיו כל הבעיות של כולנו בחיים...אז שוב שיהיה לך בהצלחה עם הפורום

מבט מן הצד...

נראה לי ששרשרת למנהלת - למרות שמי שהעירה לך על סימני הפיסוק היא Roso.
מקריאה בכמה וכמה פורומים אני יכולה לומר לך שהבקשה של סימני הפיסוק אינה נובעת מביקורת על הכותב אלא ענין של נוחות הקריאה.
לקחת את זה כאילו מנסים להעביר לך סדנת חינוך מחדש - נראה לי פרשנות מרחיקת לכת. את לא הראשונה ולא האחרונה שיבקשו ממנה את זה. לא בפורום הזה ולא בשום פורום אחר. זה המדיום - שמחייב כתיבה. בכל מדיום יש אמצעים שמקלים את הפענוח המסר. אישית לא מפריעה לי קיומם או היעדרם של סימני פיסוק. אני גם לא טורחת לשים לב אליהם יותר מדי. אבל יש מי שזה מפריע לו.
חבל שאת נפגעת מזה.

arana1

New member
יש בעייה עם גישתך, במיוחד בפורום שנועד לחריגות

כי אין לקצוב ביטוי עצמי לאחר וגם וביחוד כשהאחר הוא מאוד אחר מהממוצע צריך לנסות לכבד את זה גם אם זה יוצר קושי
גם התחשבות באדם משותק יוצרת קושי ובכל זאת אנשים מואילים להתאמץ קצת בשבילו

קצב הביטוי, צורתו, זה הדבר הכי אישי והכי מקורי, זה שדוחסים את כולם כל הזמן לתבנית אחידה רק בגלל שככה נח יותר זו בעייה
כי זה נח יותר לטווח קצר ומיידי אבל לטווחים ארוכים ומשמעותיים יותר דווקא מגוון הקצבים השונים יאפשר פתרונות של שאלות קיומיות הכי מורכבות

וזו בדיוק הבעייה עם זה שעושים חיים קשים לחלק מהאנשים שמרגישים תמיד זרים וחריגים שהרבה מהם הם כאלה דווקא בגלל שהם מתמודדים בצורה מקורית עם שאלות עמוקות
יש סופרים מעולים שכתבו בכלל בלי פיסוק וניקוד, דפים שלמים בנשימה אחת, אבל בגלל שהם זכו להכרה אף אחד לא חולם לבקר אותם אלא להפך רואים בסטיה שלהם מהנהוג סימן למקוריות

בדיוק כשם שהמרחק בין השתיקה למילה הוא המקום שמבטא את היחוד של כל אחד מאתנו בצורה מאוד מובהקת כך גם המקום שבו מתאים לנו לעצור ולקצוב את המשפט יכול ומותר שיהיה שונה מאחד לאחר
הבעייה של ביטוי רצף המחשבה היא הרבה יותר מורכבת ממה שאנשים נוטים לשער
ולדחוס את כולם לקצב אחיד זה פתרון שמתאים לסדום או למדינה פשיסטית ופחות למרחב שאמור לתת מקום לחריגות

לדעתי זה פוגע מאוד
אני תמיד אומר לאנשים שישימו פסיקים איפה שבא להם
גם כי אם הידיעה שלנו לא מוחלטת אז באמת מוטב לתת קצת יותר גמישות וצבעוניות למרחב הפרשני
בלווא הכי כל אחד מבין אחרת
וזה דווקא יפה

תגובה ממש מושקעת כתבת

אפשר לראות בגישה שלי בעייה ואפשר לראות בה זוית אחרת בהתייחס לפגיעות שבאה לידי ביטוי כאן.
אין ספק ש'הצורה' - ה'איך' שכותבים לא פעם קשורה לתוכן. בעיקר בתחום הספרות, משם שאבת את הדוגמא.
כמובן, שמה שמתאים בספרות יכול להתאים לפורום , אבל יכול להיות מאוד שלא. מדוע? משום שכשקוראים ספרות , באים עם סט הנחות מסוים וכשקוראים פורום, רובנו לא ניגשים לקריאה עם אותן מטרות ו'ארגז כלים'. אפשר כמובן לראות בזה ניסיון להכניס את כולם ל'סד' . אפשר גם לראות בזה, מערך של כללים שנועדו להקל על התקשורת בין בני אדם. כל סט כללים מטבעו מגביל. האם זה צריך לפגוע מאוד במישהו? פה אני אצטט משהו שבדרך כלל שנוא עלי. המשפט הזה 'שכל אחד יבחר ממה להיעלב". יש הבדל בין לגרום לכולם לחשוב אותו הדבר, לבין בקשה להשתמש בסט כללים כדי להקל על הנמען. יש גם אפשרות לא להיענות לבקשה הזו ולהגיד 'אני אכתוב איך שבא לי'. גם זו אפשרות לגיטימית. זו כמובן דעתי ואין הסכמה ביננו. אם אמשיך את הדוגמא מישהו גם יכול להחליט לכתוב פה בכתב מורס כדי להיות מקורי. השאלה מי יבין אותו.
קראתי בנשימה עצורה את כל מה שכתבת כי כמובן שאין נקודות בתגובה שלך.
אם כי, ראית לנכון לחלק לפסקאות ולהוסיף פסיקים בפסקה השניה. לי זה עזר מאד לקרוא.
יש מקום גם לדעה שלך והיא בהחלט יכולה לשכון בבטחה לצד זוית הראייה שלי, גם אם יש סתירה ביניהן.

arana1

New member
לא יודע למה הכוונה ב"מושקעת"

כתבתי מה שאני חושב
הרי בשביל זה כותבים
בשבילי, "קצת אחרת" פירושו גם סטיה מסויימת או כזאת או אחרת מהצפוי
הרי רוב האנשים המעט אחרים מרגישים מודרים וזרים ואף פגועים בדיוק בגלל שעדיין קשה מאוד להתקיים בחברה אם אתה לא עונה בדיוק על סט מאוד נוקשה של ציפיות
למשל, מבחינתי, יש מקום דווקא וגם בשיגרה למרחב ציפיות שנהוג לשייכו רק לספרות יפה או לעיסוק אקדמי
לדעתי זה לא רק חלק מהיופי אלא מה שמאפשר ויאפשר יותר ויותר מרחב שיש בו הקשבה והענות ליחודו של הפרט
ולא בגלל שהוא רוצה להיות מקורי ומיוחד
אלא בגלל שככה זה
כל אדם הוא מיוחד כי ככה הוא נולד

ולדעתי אין ספק שכל בעיות הקיום והיקום יפתרו ברגע שנדע להתייחס לדבר המופלא הזה כיאות
זו בעייה למצוא סט כללים אחיד שיכיל גם את יחודיות הפרט
ומבחינתי הסט הקיים אינו מספק בכלל
ולכן אני נגד להשתמש בו או לכפות אותו
אלא מנסה לבקש שירחיבו אותו קצת
כדי שיהיה קצת יותר מקום לכולם

גם אני הכי שונא את "כל אחד בוחר ממה להעלב" ולכן אני לא אטיח את המשפט הזה בפניו של אף אחד

מבחינתי
כבר מזמן בחרתי להעדיף את העצמיות והעצמאות שלי על פני ציות עיוור לעדריות
גם אם פירושה של בחירה זאת עלול להסתכם בכך שאף אחד לא יבין אותי

אני ממליצה לנסות לפתור מול הכותבת שהפריעה לך

נסי להבין את המניעים שלה, להסביר את העמדה שלך...
מן הסתם, אם אראה שהעניינים מתלהטים על גבי הפורום אעצור את זה.

למעלה