היי אני חדשה

beautiful rose

New member
היי אני חדשה

מזדהה "קצת" עם הנושא מכיוון שאני נשואה 6 שנים ואין לי ילדים. נמאס לי שכולם שואלים אותי "למה"???"משהו לא בסדר"? לא מעניין אף אחד אם יש לך או אין לך מצב כלכלי להבאי ילד לעולם. העיקר מסתכלים עלייך כמו לעוף מוזר. המשפחה לא מציקה לי בקשר לזה,אבל האנשים מבחוץ כן. כשאני אומרת לאנשים שאני לא יציבה כלכלית,גרה בשכירות,אין לנו עבודות קבועות,אין לנו אפילו מכונית-הם אומרים לי -"מה זה קשור למצב כלכלי"?אני משתגעת כשאני שומעת שאומרים לי את זה , כל הזמן... כאילו מה זה משנה שהילד יסבול וימות מרעב,העיקר ,שתביאי כבר ילד כי את נשואה 6 שנים..הם יגדלו לי אותו?ממש אבסורד. אני יודעת בליבי שאני עושה את הדבר הנכון,ואנשים אחרים לא יחליטו בשבילי מתי ללדת,למרות שאני חושבת שילדים הם פרי אהבה , לדעתי זה עוול להביא אותם לעולם אם לא מסוגלים להעניק להם את המינימום שהם זקוקים לו שזה,בית,חינוך טוב,רמת חיים נורמלית,עתיד כלשהו... כך אני רואה את זה,ולא פחות חשוב מזה אני אפילו לא מרגישה בשלה מספיק להיות אמא,אני משקיעה את כל האהבה שלי בבעלי והוא בי, והקשר שלנו רק משתבח ומעמיק עם הזמן.והלוואי שיישאר כך,ואם המצב לא מפריע לנו כמו שהוא למה שזה יפריע לאחרים?
שמחתי להכיר,ביי בינתיים

inbal76

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

בניגוד למה שאמרה לך המיסיונרית, לא כולנו כאן "לא אוהבות ילדים". ממש לא. רובנו כאן החלטנו שאיננו רוצות ללדת או שאיננו רוצות לגדל ילד כלל. אבל כמובן שלא ננסה לשכנע אותך להחליט כך גם את. אנחנו כאן רק כדי לומר שגם האופציה הזאת קיימת ולגיטימית, והבחירה (צריכה להיות) שלך. כרגע אינך רוצה ילדים - ולכן מקומך בהחלט כאן כרגע. הלחץ של הסביבה מוכר לכולנו, גם הלחץ הכל כך לא הגיוני הזה לעשות ילד בכל מחיר גם כשלא מרגישים מוכנים (רגשית ו/או כלכלית), או פשוט לא רוצים. שאלת בסוף את שאלת השאלות: "אם המצב לא מפריע לנו כמו שהוא למה שזה יפריע לאחרים?" שאלה מצוינת! אפילו את הפורום הזה מציפות נשים שזה מפריע להן מרגע היווסדו. אישית אני חושבת שאנשים מרגישים מאויימים ממי שמעיז להיות שונה, שאנחנו חיים במדינת ה"עדר" שבה עושים הכל "כי ככה כולם עושים" בלי לשאול שאלות מיותרות, שאמהות רבות לא שלמות לגמרי עם הבחירה שלהן עמוק בפנים ולכן הן חייבות שכולן יהיו כמוהן - כדי לקבל אישור שהן בחרו נכון (כמובן שהן לא יודו בכך לעולם), ועוד סיבות דומות.

טל קר

New member
קראתי ספר בנושא קצת אחר,

מיתוס היופי, של נעמי וולף. והיא מסבירה איך יודעים שלמשל נושא השומן הנשי הוא תחום פוליטי: אם זה היה רק ענין בריאותי, זה היה הענין של האשה עצמה אם זה היה רק ענין של משיכה מינית, זה היה הענין של האשה עם בן/ת זוגה זה שלכל אחד יש מה לומר על זה מראה על כך שזה ענין פוליטי. נראה לי שניתן לעשות את ההקבלה לנושא הילדים.

הכי חשוב שתפסיקי

להסביר לאחרים למה אין לך ילדים. זה ממש לא עניינו של אף אחד- אבל ממש!!!! את לא צריכה לתת להם הסברים, זו זכותך וגמרנו.

ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

ול inbal76 כל הודעה מסוג אלו שהפריעו לך ולי ולנו [אם יורשה לי לדבר בשם כלל חברי הפורום], מחזקת ומעצימה אצלי את תחושת החשיבות בקיומו של הפורום הזה. חוסר ההבנה, חוסר הסובלנות וחוסר הכבוד לזולת, שמפגינים כאן מבקרים שונים, פוגע רק בערכם ובכבודם של חסרי ההבנה. כבודנו אינו נפגע במהום! מה שנותר לנו כאן הוא לחזק ולאמץ אחד את השני. מדובר בגלים שיעברו ואנו נשאר כאן אחריהם

QueenOfMagic

New member
אחרים כבר כתבו

את מה שרציתי לכתוב.. ברוכה הבאה ובהצלחה...כי גם פה כמו בחיים יש את האימהות האילו...

karnity

New member
היי...

ראשית, ברוכה הבאה! שנית, מחקתי את השירשור שהתחילה sipor מהסיבות הברורות... ולצערי, מסיבות טכניות, נמחקות גם התגובות... אז הרשו לי לצטט קטעים נבחרים... ...."אני אמנם לא סובלת הודעות בנוסח "שלום אני הולכת", אבל אם הפורום הזה ישאר מאוכלס באמהות מסיונריות כמוה וכמו שרה וציפורת ועוד כמה, אני גם כן לא אראה יותר כאן את מקומי. נמאס לי להיות שוב ושוב בעמדת המגננה בפני צדקנותן ו"חוכמתן". את זה יש לי ויהיה לי כל החיים. קיוויתי (ויש לי עדיין תקווה קטנה, אך היא הולכת ונחלשת) שכאן נוכל ליצור לנו פינה בה הן לא יטרידו אותנו. והנה הן חוזרות ומטרידות..." (ענבל76) עלה נושא פורום Vs קומונה.... ...."פורום מקבל הרבה יותר פרסום וניראות מקומונה, והרבה יותר נגיש מקומונה, לא מדובר במספר קבוע של נשים שרוצות לדבר ביניהן (שאז קומונה באמת מתאימה) הכוונה לפנות לכמה שיותר נשים עם המכנה המשותף, ועבור זה פורום מתאים הרבה יותר. (טל קר) ...." אמרת שפורום זה מקום ציבורי.. נגיד אני הולכת עכשיו לפורום הורים ושואלת שאלה כמו שהרבה אימהות שאלו רק הפוך.. למה רציתם ילדים?! מדוע הבאתם אותם לעולם? ולמה לא חשבתם על האלטרנטיבה של עיקור?? אני מניחה שהיו מתעלמים ממני או מוחקים את ההודעות שלי..כשם בעצם צריך לעשות להודעות של כמה אימהות.. הרי זוהי טרוליות לשמה... "(Queen) שוב ושוב אנו נגררות/נגררים לדיון עם "טרוליות" למיניהן... בואו נשמע בעצתינו שלנו ולא נגיב...(כך גם אוכל למחוק אותן בקלות...) אני יודעת שלא פשוט להתעלם כשיורים עלינו חיצים....

לענבל - ציפורת אמא מיסיונרית???

לא רק שאיני רוצה ילדים, הסכמתי עד כה עם כל מה שכתבת ואף הוספתי דברים באותה רוח. מה נהיה?

inbal76

New member
התנצלות בפני ציפורת צהובה

צודקת מאה אחוז. מרוב ניקים שצצו פה בעקבות השרשור הארוך כנראה כבר התבלבלתי ב"מי נגד מי". התכוונתי בכלל ל"פשטידת תירס". ברור שאת לא טרולית. אנא קבלי התנצלותי על הבלבול.
סליחה מקרב לב!

Mrs G

New member
בסוף שתיכן תחליטו

שאתן רוצות להביא ילדים לעולם אחת עם השניה - ותעזבו תפורום הזה לנפשו. מה זאת כל האהבה הזאת ? ממש לא תואם את רוח הפורום.

חבל שמחקת כי עניתי ל queen

תשובה בקשר לשאלתה "נניח שהייתי הולכת לפורום הורום ו..." הכל תלוי באיך מציגים את השאלה ואיך מתנסחים כשנכנסה לכאן מישהי וכתבה "אני מרחמת עליכן" וכן הלאה אני במקומך הייתי מייייד מוחקת אותה כי זוי טרוליות לשמה. זוהי התנסחות שכוונתה לעורר פרובוקציה ותו לא. אם מישהי נכנסת לפורום הורים ומציגה שאלה בצורה נעימה כמו נניח "מה גרם לכם לרצות להיות הורים?" או משהו בסגנון, בלי פרובוקציה-זה לא היה נמחק ואפילו היו מתקבלות תגובות. אפילו בפורום הנקה לפעמים נכנסות שאלות פרובוקטיביות ומה שנהוג לעשות זה להתעלם או לשים אייקון
. אבל מדיניות מחיקות כל כך תמוהה, כל כך "איפה ואיפה" כמו שיש כאן אומרת דרשני. ככה לא מתנהלת לדעתי קבוצת דיון מכובדת ותרבותית. כמו שכל אחד יכול לפתוח פורום בלי בעיות ולהתבט בו אז גם צריכה להיות יכולת הכלה של דיעות אחרות כל זמן שהן נאמרות בצורה מכובדת ותרבותית.

QueenOfMagic

New member
אני דווקא דיברתי

על כאלו שבאות ומתנשאות.. אני דיברתי על כאלה שחושבות שהן מעלינו ושואלות את השאלות שלהן בצורה מתחצפת. על זה אני קצת כועסת. הרי כמו שכתבו לפניי אנחנו לא חייבים דין וחשבון לאף אחד במיוחד לא לכאלו אנשים

girl111

New member
לא הבנתי כלום ../images/Emo5.gif

אבל לא משנה, כנראה שפספסתי את ההודעה הראשית. ו.. בוקר טוב

למה את לא אומרת את האמת?

אולי אם תגידי שאת לא רוצה ילדים יפסיקו להציק לך? למה לספר סיפורים ולתרץ שזה לא נכון? תגידי את האמת!

למעלה