היי, אני לא מפה אבל יש לי שאלה

rama1

New member
היי, אני לא מפה אבל יש לי שאלה

נשלחתי לפה מפורום הריון ולידה, ושמעתי שיש פה בנות שיכולות לעזור לי, אז לשאלתי: עברתי קיסרי בלידה הראשונה לפני שנתיים, ובלידה הקרובה והנוכחית הייתי מאוד מאוד רוצה ללדת לידה נרתיקית איך עושים את זה?? האם מומלץ להשכיר חדר טבעי בשביל זה או שאפשר לעשות את זה גם בחדר לידה רגיל בבי"ח? מה צריך לבקש מהצוות?? האם להתעקש שלא יקחו אותי לחדר ניתוח שוב.?? מישהי עברה דבר כזה ויכולה לייעץ לי מה כדאי לעשות.? תודה

אמאאור

New member
אנסה לקדם אותך בתהליך-

קודם כל, מדוע היה הקיסרי בלידה הקודמת? האם מתוכנן או חירומי? כדי לעשות לנל"ק בלידה הבאה עליך לטובה, קודם כל את צריכה להיות מוגדרת כהריון "תקין" בעל רמת סיכון נמוכה (לא היי-ריסק), ועובר במצג ראש (=ראש למטה) שמשקלו עד 4 ק"ג (ברוב בתי היולדות זה הפרמטר). אם את עומדת בתנאים האלה, זו התחלה מצוינת. כדאי מאוד לשקול ללדת בבית יולדות שפתוח לנושא של לנל"ק, ורצוי אף להגיע לבית יולדות שמאפשר לך להכניס מיילדת פרטית או דולה, מישהי שתוכל לעזור לך להתמודד במהלך הלידה (ולא משנה אם טבעית או באמצעות משככי כאבים), מישהי שתעזור לךלקבל כמה שפחות התערבויות על מנת למזער ככל האפשר את הסיכון להגיע לקיסרי מתוך מצב חירום. יש ברשת לא מעט סיפורי לידה לנלק"ים מרגשים ומוצלחים מאוד, כדאי לחפש ולקרוא.

rama1

New member
הקיסרי נבע מחוסר התקדמות

של העובר בתעלת הלידה, ויותר מדי שעות בלי מים, ויותר מדי שעות בחדר לידה (20 שעות בלי מים - הם פקעו בחצי שעה הראשונה ) אז החליטו בלית ברירה על ניתוח חירום!!

אמאאור

New member
האם כבר היית בפתיחה מלאה?

כמה שעות היית בצירי לחץ? ברוב בתי היולדות, לא מאפשרים ליולדת להיות עם צירי לחץ מעל 3 שעות (זה הפרוטוקול המקובל בארץ). האם היתה מצוקה עוברית?

rama1

New member
הייתי בפתיחה של 9.5

כמעט שעתיים, צירי לחץ לא הרגשתי בגלל האפידורל, היו מים מקוליאנים, ואני פיתחתי חום אז כל זה ולא רצו להשאיר את העובר ללא מים, וגם אני הייתי תשושה אחרי 20 שעות בחדר לידה החליטו קיסרי ודי

rama1

New member
אה!! גם קיבלתי פיטוצין

כדי לזרז את הפתיחה של החצי ס"מ האחרון, אך ללא הועיל.... אז הורידו את הפיטוצין וחיבר אותי שוב לאפידורל... בשלבי הניתוח עדיין לא היתה השפעה של כל משכך כאבים כלשהו וממש הרגשתי את החתך... וצרחתי עד לב שמיים שכואב לי אז הם נתנו לי הרדמה מלאה ומאז אני לא יודעת ולא זוכרת כלום... (אפילו לראות את נעם יוצא ממני לא יכולתי, לא שמעתי אותו בוכה, לא החזקתי אותו ולא כלום אמא שלי ובעלי ראו אותו לפניי... זאת הבאסה שאני סוחבת איתי עד היום... בתקוווה לחוויה מתקנת הפעם , הלוואי

debby12

New member
מנהל
אבל היא היתה בהרדמה מלאה

אז זה לא שעשו לה "דווקא" - היא ישנה <בד"כ אין לי עכבות כשזה מגיע לגינוי התנהגות הצוות הרפואי - אבל כאן היא היתה בהרדמה מלאה. נכון אמנם שיכלו להשאיר את התינוק לידה עד שתתאושש - כידוע תינוקות לא מתפוצצים עם לידתם אם לא מעיפים אותם מיד לצינוקיה. אבל לצפות מבית חולים לכזה דבר נראה לי בגדר מדע בדיוני>

rama1

New member
האמת הייתי בהרדמה עוד הרבה זמן

אחרי שהוא יצא ממני... פשוט הייתי מטושטשת פחד וברגע שפתחתי את העיניים, שאלתי איפה הוא וחיפשתי אותו, ותוך שניה הוא היה לידי, התלהבתי ודיברתי אליו ובעלי עד היום צוחק ממני איזה שטויות יצאו לי מהפה באותו זמן
(כאמור טשטוש מוחלט) שמו אותו עליי אולי חצי שניה ולקחו כי פחדו שאפיל אותו חו"ח.. אחרי שהתאוששתי סופית - ביקשתי ממש לראות אותו ולנסות להניק (ממש הפריע לי שלא הצלחתי להניק בחדר לידה) אז הם ראו שאני בסדר, ואמא שלי צמודה אליי אז השאירו לי אותו לשעה שלמה שבא ניסיתי להניק...

בהחלט יש סיכוי מצוין

לעבור לידת vbac. מכירה באופן אישי כמה סיפורים מוצלחים ביותר. אין שום בעיה לעבור את הלידה בחדר לידה רגיל. יותר קשה לעבור בחדר ללידה טבעית ללא מוניטור רצוף אבל בהחלט יש התגמשות גם בכוון הזה. לדעתי הדבר הטוב ביותר הוא ליצור קשר עם 2-3 חדרי לידה אופציונלים ולבקש פגישה עם רופא בכיר או מיילדת אחראית ולראות מה האפשרויות שלך. (ממליצה על מאיר או לניאדו) בהצלחה

אחותי ילדה בלנל"ק בהדסה

מקרה קצת מיוחד - תאומים אחרי קיסרי. שני טיפים מהמקרה שלה: 1. בחירת בית חולים. בליס אמרו לה שלא מוכנים ליילד אותה ולא חשוב באיזה מצג יהיו העוברים. 2. להיות אסרטיבית. לשדר שזה מה שאת רוצה ושאת מאוד בטוחה בעצמך. חשוב לשדר ביטחון לצוות הרפואי.

rama1

New member
מבחינת בחירת בי"ח

זה יהיה לניאדו בוודאות ילדתי שם גם בפעם שעברה וממה שהתרשמתי הם מאוד הולכים לקראת היולדת וגם הם הבודדים שיש להם חדרים טיבעיים, למרות שעכשיו אני לא כ"כ בטוחה שכדאי, אולי אפשר ללדת לידה רגילה גם בחדר רגיל

אם פי 3

New member
הנה, את כן מפה.... ../images/Emo13.gif

איך עושים את זה? פשוט יולדים. זה אפשרי. נדמה לי שאת כבר מכירה את המאמר שלי בנושא לנל"ק. אם לא - את יכולה לקרוא אותו במאמרי הפורום הזה. בעקרון - אפשר ללדת לנל"ק בכל מקום. זו לידה רגילה כמעט בכל מובן. אפשר בבית, אפילו לבד ללא מיילדת, (אני יודעת שזה לא הכיוון שלך, אבל זה מסמן את קצה קשת האפשרויות) ואפשר בבי"ח, בחדר הרגיל (אפשר אפילו בחדר ניתוח). יחד עם זאת, ברוב בתי החולים יתייחסו אלייך כאל לידה בסיכון גבוה (לעניות דעתי, ללא הצדקה רפואית אמיתית, לפחות כל עוד לא מזרזים את הלידה). יש לזה כל מיני השלכות, שהופכות את הלידה למורכבת יותר. לניאדו הוא היחידי שבכלל יאפשר לך ללדת בחדר הטבעי, למיטב ידיעתי. לדעתי, הסיכוי ללדת לנל"ק, גדול יותר, ככל שהלידה פיזיולוגית, טבעית יותר - ושומרים את ההתערבויות למצבי אין ברירה. לכן, אני חיפשתי מהי הדרך הטובה ביותר (עבורי) ללדת לידה פיזיולוגית, וגם שלא תהיה סבל (כלומר - למצוא דרכים להתמודד עם הצירים - לא בשכיבה על הגב, מחוברת לחוטים ואינפוזיות. קראתי הרבה סיפורי לנל"ק בבי"ח, בחדרים רגילים. מה אני אגיד לך? לפעמים היולדות היו מאושרות שהצליחו ללדת נרתיקית, אבל לעצמי, אני ממש לא מאחלת את הלידות שלהן. קראתי (ונכחתי בשניים, כולל שלי) בכמה סיפורי לנל"ק בבית. הייתי גם בלידה שהתחילה בתקווה ללנל"ק בבית, והפכה לניתוח נוסף. גם זה קורה (וזה לא היה חירום). מאחלת לך לידה טובה!

yaelli10

New member
היי וסליחה שאני מתערבת

קצת רקע - אני בשבוע ה-30, הריון שני אחרי קיסרי, גרה בהולנד. כידוע בהולנד מעודדים לידות ביתיות וטבעיות. יתרה מזאת המילה אפידורל איננה שגורה כאן, לידה בבי"ח ללא הסבר רפואי עולה כסף (בסביבות ה- 500 יורו). אין לי ממצאים סטטיסטיים, אבל זוהי המציאות כאן. נאמר לי כאן מפורשות שאני יכולה לרדת מעץ החלומות של לידה ביתית (למרות שטענתי שאני מאוד מאוד רוצה בכך), מעבר לזה אני נתונה במהלך כל ההריון למעקב רפואי צמוד במשך כל ההריון.

yaelli10

New member
והקיסרי שהיה

לא היה ניתוח חירום אלא בגלל מצג עכוז ומשקל של מעל 3.5 ק"ג. פשוט נשמע לי תמוהה שמבצעים לידות ביתות בארץ במצב שכזה.

swann

New member
הי יעלי../images/Emo24.gif

כמה טוב לראות אותך פה, ועוד בשבוע 30
אין לי תובנות על לנל"ק, רק להגיד בהצלחה ומקווה שתהיה לך לידה טובה ומעצימה

debby12

New member
מנהל
לא הבנתי מה את רוצה

להגיד לנו שלנל"ק ביתי הוא דבר בלתי אפשרי? יש לנו פה הרבה כותבות (או לפחות היו פעם כשהפורום היה טיפה אחר) שגורסות אחרת וגם הגשימו את החלום שלהן. אולי "זו המציאות שלך" שאת עושה כל מה שרופאים אומרים לך. אבל לומר ש"זאת המציאות" שבגלל לנל"ק צריך "ללדת מעץ החלומות של לידה ביתית" זו אמירה סובייקטיבית שמשקפת את הגישה שלך. ובאותו אופן ההחלטה עד כמה להיות במעקב רפואי היא גם החלטה אישית - היא איננה "נתונה" כמו שתיארת אותה. רופאים יכולים להמליץ אבל את לא "נתונה" או "נתינה".

bluehorizon

New member
יצא לך משעשע ../images/Emo13.gif

"ללדת מעץ החלומות" ישר עשה לי אסוציאציה של בית עץ של ילדים. לא קל לטפס לשם עם צירים, לא?

למעלה