היי, אני לא מפה אבל יש לי שאלה

debby12

New member
מנהל
אופס- ללדת = לרדת כמובן

(כמו בבדיחה המטופשת מגן חובה על הסינית שצילצלה באוטובוס כדי לרדת. והנהג לא שם לב ואז היא התחילה לקרוא: "רגע, אני צריכה ללדת, אני צריכה ללדת" ע"ע flied lice)

אם פי 3

New member
זה שכך נהוג או לא נהוג במקומות

מסוימים, ועל ידי רופאים/מיילדות מסוימים (אגב, הבנתי שגם בתוך הולנד יש הבדלים גדולים לפי איזורים, וגם כמובן שיש הבדל בין אדם לאדם), לא אומר בהכרח שיש לזה הצדקה, סיבה או שזה מחויב המציאות. יש רופאים רבים שיעדיפו שלא תלדי בבית בכלל, ושצריך מעקב הריון רפואי צמוד - גם אם זה הריון בריא, ולידה הכי-בריאה-שאפשר. בלנל"ק, רצוי להיות במרחק לא-גדול מבי"ח, למקרה של צורך דחוף. יש מיילדות שדורשות שיהיה אמבולנס בחוץ, ליתר בטחון. זה מה שנקרא "קבוצה B" מבחינת בטיחות בלידה (A הן המועמדות ה"מושלמות", B הן נשים שיש סיבה לתשומת לב זהירה יותר, C הן לידות שלא יכולות להתקיים בבית). בהחלט יכול להתקיים בבית, ולפי הסטטיסטיקה שהביאה אופקכחול, גם יש הרבה יותר סיכוי שיהיה מוצלח בבית (וזה גם מתאים לאינטואיציה שלי, ולכן בחרתי וילדתי לנל"ק בבית). צריך כמובן לקחת בחשבון גם את הסיכונים - אבל כך גם בלידת בי"ח. הסיכון לקרע ברחם בלנל"ק (בלי זירוז) הוא פי 6 יותר קטן, מהסיכון שהרופא שלך הוא בכלל מתחזה... (נתוני ארה"ב):
You're six times more likely to have a doctor who is an impostor than you are to suffer a uterine rupture. Two percent of docs are phonies (1 in 50), according to several sources I found. So instead of worrying about rupture, why not take a few minutes to check up on your doctor's credentials? It'd be a more profitable use of your time and a substantially more likely cause for alarm." - Gentlebirth.org​

bluehorizon

New member
93% בבית, 60% בבית חולים

זה האחוזי הצלחה של לנל"ק לפי מאמרים רפואיים. עדיין לא עברתי לנל"ק, אני גם לא בהריון (יש זמן עד ההריון הבא) רק לוקחת את הזמן שלי, ואוספת אינפורמציה ממאמרים ומוטיבציה מהפורום.

למעלה