היי אני מחפשת מתכון

zoe1111

New member
היי אני מחפשת מתכון

סבתא שלי הייתה מכינה תולעים כאלו מבצק מצופות בפרג, אולי מישהו מכיר ויודע איך להכין? או אם אתם מכירים ג'ובג'- אורז עם עגבניות ופלפלים או כופתאות בצק עם ריבת משמש בפנים (ראיתי שיש משהו דומה בלוח שלכם) או מתכון לנוקדלי (סבתא שלי קוראת לזה נוקליצה).
 

sabajakov

New member
makos nudli מקוש נודלי.

עשוי מבצק תפוח אדמה. לצערי אני לא מכיר את המתכון.
 

B T1

New member
על זה שאלו הצעירים את הצעירות

בגיל ההתבגרות: Be e marthatom a makodba a nudlimat??
בעברית קלה:האם מותר לי לטבול בפרג שלך את הבצקית שלי?
 

zoe1111

New member
כן, נראה לי שזה זה

אני לא זוכרת שסבתא שלי קראה לזה בשם מסויים, אבל נראה לי שזה היה מתפוחי אדמה. תודה בכל מקרה, אם מישהו אחר יודע להכין את זה אני ממש אשמח!
 

גלי®

New member
מצאתי את המתכון, אבל הוא בהונגרית,

ומאחר וההונגרית שלי אינה מספיק טובה לתרגום מתכונים, אני מביאה את הקישור...
 

vera2

New member
בבקשה תירגום הנודלי+פרג../images/Emo140.gif

החומרים:900גרם תפוחי אדמה 300 גרם קמח 1 ביצה 50 גרם מרגרינה 150 גרם פרג 80 גרם אבקת סוכר קליפת לימון מלח אופן ההכנה: לבשל את התפוחי אדמה בקליפה לקלף ולמעוך למחית.לאחר שהתקרר להוסיף את הקמח הביצה וקורט מלח לעבד לבצק. ליצור רצועות עגולות בעובי אצבע לחתוך לחתיכות של שני ס"מ את הנודלי לגלגל עם יד מקומחת ולבשל כמו איטריות. לסנן להמיס את המרגרינה בכלי שטוח להכניס את הנודלי להפוך ולפזר עליו את התערובת של הסוכר, קליפת לימון והפרג. בתיאבון.
 

ברק 188

New member
את הכל אני מכיר,רק ...

שאני יודע לאכול ,אבל להכין רחוק ממני והלאה מזל שיש פה את סבא יעקב (וטומי אך המחשב שלא חולה)
 

גלי®

New member
טוב, ככה:

הראשון:אם לזה התכוונת... בצק שמרים רגיל חלב+דבש פרג+אבקת סוכר אחרי שהבצק תופח, יוצרים נחשים בעובי של כ3 ס"מ. בעזרת צד היד, יוצרים שקעים בנחשים. אופים בחום בינוני, עד להזהבה... שוברים את הנחשים לפי הסימנים עם היד, שנעשו קודם לתוך קערה... מחממים את החלב והדבש, ויוצקים על החתיכות... כשהבצק רווי, דגם את החתיכות מהקערה, מפזרים פרג ואבקת סוכר ואכלים חם...
 

zoe1111

New member
תודה,

לא נראה לי שזה זה, אני חושבת שזה באמת היה עם תפוחי אדמה אבל שווה לנסות :)
 

גלי®

New member
נוקדלי (ככה לפחות סבתא שלי קראה לזה

:))) ): 2 ביצים, 4 כוסות קמח, 1 כוס מים (או לחילופין: חצי כוס מים+גביע שמנת) חצי כף שמן מלח לפי הטעם ההכנה: טורפים את הכל, עד שיוצאת בלילה חלקה. מרתיחים בסיר גדול מים+קצת שמן+מלח. כשהמים רותחים, מטפטפים פנימה את הבלילה, דרך מסננת עם חורים ענקיים, עם כפית, או במכשיר מיוחד (כמו שיש לי). כשהן צפות, סימן שהן מוכנות... מסננים ושוטפים במים קרים... גם מתכון לפפריקש (העוף שבא עם זה) יש לי, אם תרצי...
 

zoe1111

New member
אני אנסה את זה

אני אשמח גם למתכון של הפפריקש, אם יש לך בהישג יד. תודה רבה!
 

גלי®

New member
יש לי כמה גירסאות:

ראשונה: עוף מנוקה ומחולק למנות 2 בצלים עגבניה בשלה פלפל ירוק 3-2 שיני שום כוס אורז כפית מלח כף פפריקה מתוקה כף אבקת מרק עוף 1. מטגנים קוביות בצל עד לקבלת גוון זהוב. 2. מוסיפים את שיני השום ואת חלקי העוף ומטגנים עד שהעוף משחים קצת. 3. מוסיפים את העגבניה והפלפל החתוכים, ומים בכמות שתכסה את העוף. מתבלים במלח ופפריקה מתוקה ומבשלים כחצי שעה על להבה קטנה. 4. לאחר מכן מוסיפים כוס אורז ומבשלים יחד עם העוף עוד כחצי שעה עד שכל הנוזלים נספגים באורז. הצעות לגיוון: - במקום אורז אפשר להוסיף תפוחי אדמה חתוכים לרבעים. את תפוחי האדמה מוסיפים מיד לאחר שהמים רותחים ומבשלים כשעה. גירסה שניה: 2 בצלים קצוצים 1 פלפל ירוק קצוץ 1 כף שמן 4 כרעי עוף ללא עור קופסה בינונית עגבניות מרוסקות (400 גרם) 1/2 כוס מרק עוף 2 כפות פפריקה מתוקה 1/2 כוס שמנת צמחית 1. בסיר בינוני מאדים בצל ופלפל בכף שמן עד שמתרכך. 2. מוסיפים את כרעי העוף, העגבניות המרוסקות, מרק העוף ופפריקה מתוקה. מערבבים ומבשלים עד שהעוף מתרככך. 3. מעבירים את העוף לצלחת הגשה. 4. טורפים לתוך הרוטב את השמנת הצמחית ומחממים. יוצקים מעל העוף ומגישים. גירסה שלישית: 12 נתחי עוף צעיר (שוקיים וירכיים) 2 כפות שומן אווז או שמן 2 פלפלים סודניים חריפים שבורים 4 כפות פפריקה 3 פלפלים ירוקים חתוכים לטבעות 3 בצלים חתוכים לטבעות 1 עגבניה 2 גביעים של שמנת חמוצה 1+ כף קמח 1 כוס יין לבן יבש 1 כוס מים לבצקניות (נוקרלי) 1/2 קג' קמח 1 ביצה 1/2 1 כוסות מים קצת מלח 1. ממיסים את השומן בסיר, מוסיפים את הבצל, את הפלפל הירוק ואת הפלפלים החריפים. מבשלים על אש קטנה עד שהבצל הופך שקוף (10-5 דקות). 2. מורידים את הסיר מן הכיריים, מוסיפים את הפפריקה, מערבבים ומחזירים לאש. 3. מוסיפים את העוף, מערבבים ומוסיפים את היין, המים והמלח. 4. מבשלים על אש נמוכה במשך 50-40 דקות, עד שהעוף מתרכך. 5. מערבבים את השמנת עם כף קמח, מוסיפים מעט מנוזלי הבישול, מערבבים ומחזירים לסיר עם התבשיל. מביאים לרתיחה ומכבים מייד את האש. ואם הייתי זוכרת מהיכן העתקתי אותם, גם הייתי נותנת קרדיט למחבר, אבל... :))))
 

zoe1111

New member
פפריקש- הכנתי משהו קצת שונה בסוף,

אבל כולם אהבו מאוד ויצא דיי דומה למה שסבתא הייתה עושה :) אז הנה המתכון: מצרכים: 4 כפות חמאה 1 בצל גדול קצוץ עוף שלם חתוך (אני עשיתי רק חזה עוף) כף פפריקה הונגרית 1 וחצי כוסות מים גביע שמנת חמוצה (אני מניחה שאפשר להחליף בשמנת צמחית עם מעט לימון) אופן ההכנה: לשים במחבת גדולה את הבצל והחמאה ולטגן עד שהבצל יזהיב להוריד מהאש, להוסיף את הפפריקה ואח"כ להחזיר אל האש ולשים גם את העוף והמים. לבשל על אש קטנה עד שהעוף יתרכך, אמור לקחת שעה וחצי, אני השארתי בערך 40 דקות ויצא טוב. בסוף להוסיף את השמנת החמוצה ולבשל רק עד שתימס (לא צריך לרתוח שוב).
 

גלי®

New member
נשמע נהדר... רשמתי לפני, כך שאם

"ג'ינגיס - חאן" שוב יחליט לערער על כישורי הבישול שלי, אוכל להראות לו מאיפה משתין הפפריקש... :))))
 
למעלה