היי.אפשר לשאול שאלה ברשותכם בלי

augustus

New member
נשים שמצהירות שהן לא פמיניסטיות

קצת מביכות אותי באופן אישי. כמו שכתבתי באחת מההודעות הקודמות שלי, לכאורה מדובר בנשים שרוצות להרוויח פחות מהגברים על אותה עבודה, שמקבלות בהבנה כשמרחיקים אותן בטיעון ש"זה לא בשביל נשים", ושלא איכפת להן שגם הבנות שלהן תגישנה קפה למפקד בצבא. מאידך, אני מבינה שכולנו קורבן של חינוך לקוי ומוסכמות חברתיות מעוותות, שמקשים על נשים מסוימות להגיע לתפיסת המושג "פמיניזם" כ"מאבק לשיוויון האישה". לכן, אני שמחה כשגם נשים שפוחדות מהמילה "פמיניסטית" רואות את קידום מעמד האישה כמטרה חשובה. אני מאמינה שגם לנשים האלה יש תרומה לקידום המאבק, ומקווה שיום אחד הן תשתחררנה מההסתייגות מהשם שלו. ובאשר ללסביות ופמיניזם, אכן, לרובנו אין צורך להתאים את עצמנו למודל הגברי המועדף, ואין גם סיכוי להיכנס ללב הקונסנסוס (אם פמיניזם או בלי), ולכן רבות מאיתנו מגדירות את עצמן ופעילות כפמיניסטיות בלי חרדה. אלה מהסטרייטיות שקשה להן עם הזיקה הזאת, מוזמנות לאמץ את הפמיניזם לעצמן ובכך להשפיע על חלוקת האחוזים בינינו

לשמאל אין מונופול על השלום

אנשים שנגד וויתורים לא בהכרח רוצים פחות שלום. חלק גדול מהימין איננו נגד וויתור על שטחים בגלל אידיאולוגיה של ארץ ישראל השלמה אלא פשוט מאמין שוויתורים לא יובילו לשלום אלא למלחמה.

עוד אחת

New member
משהו חשוב מאוד בקשר לעניין הלסביות.

זה הוכח מבחינה סטטיסטית, שיש הבדל במוח בין הגבר הממוצע לאישה הממוצעת. אז תדעו לכם שהוכח גם מבחינה מדעית שללסבית הממוצעת יש מוח יותר "גברי" מלסטרייטית הממוצעת ולהומו הממוצע - מוח יותר "נשי" לסטרייט הממוצע. כן, אני יודעת שתאמרו לי שאין קשר ושזה הכל דעה קדומה ושהומוסקסואלים ולסביות לא חייבים להיות טראנסג´נדרים אבל זה הוכח כנכון. הבסיס לדעה שפמיניסטית חייבת לרוב להיות לסבית הוא שלהיות אישה חזקה, שאפתנית ותחרותית ולצאת מעת לעת מהמטבח הכוונה היא להיות אישה בעלת שכל ואופי גבריים. וללסבית יש ב-א-מ-ת מוח שקרוב יותר לגבר הממוצע מלאישה הממוצעת, ושוב, אני מדברת על ממוצעים.

calisto

New member
יש לי חיבה יתרה למחקרים כאלה...

שמוכיחים ללא צל של ספק שאישה שחייה 20 שנה עם אישה נוטה להיות גברית יותר, נפח המוח שלה גדול יותר והסנטר שלה מקבל צורה פאלית... ואני אומרת: נו באמת. בתור התחלה למה לעזאזל מישהו מבזבז כ"כ הרבה כסף על מחקרים שנועדו להבין מאין באה הומוסקסואליות? אני מבינה למה חוקרים מה המקור הביולוגי והחברתי של אלימות - זה משהו שנרצה למנוע, אבל לחקור מה המקור של הומוסקסואליות? האם יש משהו יותר הומופובי מזה? ועוד דבר: האם המחקר המרשים הזה יכול לגלות על אישה נתונה אם היא נמשכת לגברים או לנשים מראש? ואיך בכלל נראה מוח של ביסקסואלית? ודבר אחרון, בפעם האחרונה שלי הסבירו על גנטיקה נאמר לי שכרומוזום Y הוא כרומוזום קטן, אומלל ודי חסר מידע משמעותי חוץ מגן לשערות באוזניים (באמת!) ועוד כמה. מאין מגיעות האסרטיביות והשאפתנות? רמז: אולי עניין של חברה? חינוך? סביבה? calisto (שעדיין מחפשת את הגן לציניות)

טל קר

New member
חכי, אולי נתקדם ונגלה שעם זרמי

חשמל מתאימים אישה תוכל להמשיך להשאר אישה וגבר יהיה גבר, ממש כמו בימי הביניים...

עוד אחת - מפאת גילך הצעיר אני רוצה

להפנות את תשומת ליבך לחשיבות של משהו שהכרה בו תסייע לך לפתח גישה פתוחה יותר לחיים - מרוב הודעותייך נודף ניחוח מה של גזענות. כדאי שתבדקי לאור ניחוח זה כל הודעה והודעה לפני שאת לוחצת על SEND - זה יכול להיות מסלול חינוכי למדי עם ערך לחיים כולם....

sista

New member
המדע הוכיח שיהודים קרובים לקופים

אז מה? אפשר להציג נתונים סטטיסטיים בהרבה דרכים שיראו דברים שונים, מחקרים "מדעיים" רבים מוכתבים על ידי אידיאולוגיה. אם תלמדי פעם סטטיסטיקה, תראי למה התכוונתי. עוד משהו, למדתי גם על מחקר על מבני מוח של נשים וגברים. הוסקו דברים בנוגע לנוירונים יותר ארוכים אצל גברים ויותר קשרים בין נוירונים אצל נשים, אבל לא הצליחו מעולם לומר מהי משמעות ההבדל ובמה בדיוק הוא מתבטא ברמת המוח. "מדענים" מסוימים מנצלים את העמימות הזו לטובת טיעון אידיאולוגי.

noa****

New member
מה הקשר בכלל?

אני סטרייטית ואוהבת את הפורום הזה כי יש בו דיונים ברמה גבוהה והמון הודעות , זה הפורום הכי אינטנסיבי שנתקלתי בו. חוץ מזה הנושא של קידום מעמדן של הנשים בחברה הישראלית הוא אחד הנושאים הדחופים לטיפול ופורום פמינסטי זה פורום שנלחם על זכויות הנשים בחברה.

למעלה