היי בנות,קצת ארוך אבל זקוקה לעזרתכן

daniella28

New member
היי בנות,קצת ארוך אבל זקוקה לעזרתכן

זה הסיפור שלי עם חמי וחמתי: הם זוג פולנים (בני חמישים וקצת) שלא מאמינים בלדבר על דברים, בלפתוח, לא איתי ולא עם בעלי, ליאור, כשהייתי בהריון היא זרקה משפטים כמו "כשתלדי את לא תראי את הילדה, היא כל הזמן תהיה אצלינו" או "אני ממש זקוקה לתינוקת הזאת" משפטים כאלו שממש הלחיצו אותי. ולמרות נסיונותיה החוזרים ונשנים להשתלט עליי באמצעות מתנות וכאלו לא הוצאתי מילה עד שאמרה את המשפטים הנ"ל ואז בכיתי לליאור שהתקשר אליה וביקש שלא תלחיץ אותי – התוצאה היתה שהיא היתה איתי ברוגז איזה חודש. עכשיו אחרי הלידה הם עשו לנו קטע שעד עכשיו לא נתפס, הם רצו לבוא לחד לידה לחכות בחוץ, ביקשתי מליאור שיגיד להם שנתקשר אליהם שיבואו מיד לאחר הלידה אך לא במהלכה מכיוון שזה לא נעים, מחוץ לחדר שומעים כל מה שנעשה בחדר. הם התעלמו מהבקשה וכשליאור יצר איתם קשר שוב הם היו בדרך אלינו, לבית החולים. הוא שוב הסביר להם שיתקשר לאחר הלידה ושימתינו עוד קצת. הם נעלבו עד עומקי נשמתם (במיוחד מכיוון שאימי כן היתה מחוץ לחדר לידה אבל לדעתי זה אחרת כי היא אמא שלי ואני היא היולדת ולא ליאור, ואני הייתי זקוקה לה שם) והם לא באו לבקר לאחר הלידה. למחרת ליאור התקשר ואביו ענה לו הוא שאל את אביו "מה קרה" אז הוא ענה לו "אם אתה רוצה לדעת תבוא לפה" וטרק לו בפרצוף. מובן שליאור לא יכל לנסוע אליהם בין כל סידורי האחרי לידה. הוא התקשר לאימו למחורת והיא אמרה לו שהוא עשה לה יום שחור, שהם באבל והם לא רוצים לראות לא אותנו ולא את התינוקת הזאת לעולם! (וכל זה בגלל שלא הנחנו להם לבוא בזמן הלידה!, האמת שזה די ברור שמדובר במשחקי שליטה) . ביומיים הבאים בהם שהיתי בבית היולדות הרגשתי שליאור מדוכדך מכל המצב אז אזרתי אומץ והתקשרתי לאמא שלו וביקשתי שתקשיב לי, פתחתי הכל כי כך היא ביקשה, הסברתי לה שאני כן מחבבת אותם והם יקרים לי אבל אני לא מצליחה להתמודד עם האימפולסיביות של הקשר בינינו (היא כל הזמן היתה מתקשרת אליי, באה, קונה לי מתנות והכל באופן קיצוני ואימפולסיבי ודורש (את אותה תשומת הלב בחזרה)) שהיה קשה לי עם המשפטים שהיא אמרה בתחילת ההריון, שקשה היה לי עם זה שהיא רצתה לקנות חדר שלם לתינוקת שיהיה אצלה בבית, שאני לא מסוגלת שהם יהיו איתי או קרוב אליי במהלך לידה, שאני זקוקה לפרטיות שלי, וזה הכל בערך. אמא שלו אמרה לי שאני ילדותית, שאני זקוקה לטיפול פסיכולוגי מעמיק, שאני מתנהגת בצורה מוזרה ולא הגיונית ושהבן שלה חסר עמוד שדרה שהוא לא עמד על שלו ולא דרש ממני לקבל אותם במהלך הלידה שימתינו בחוץ, היא אמרה לי שהם כל הזמן בוכים וחושבים לעזוב את הארץ כי אין להם מה לחפש פה יותר ושהיא לא רוצה שום קשר עם הנכדה שלה. אני ספגתי הכל והתעלתי מעל עצמי כי ליאור כל כך יקר לי וראיתי שהוא פגוע מכל הנושא אז פשוט התחננתי אליה שיבואו לבקר את הנכדה שלהם, פשוט התרפסתי אליה. הם הסכימו לאחר השכנוע שלי ובאו לבקר בביתנו יום לאחר הלידה. הם לא דברו איתי כמעט ורק שחקו קצת עם שירה התינוקת. אתמול הם רצו לבוא שוב אז מייד הסכמתי. אבא שלי ליאור הביא מצלמת וידוא למרות שבעבר אמרתי להם שיש לי אמונה טפלה לגבי צילום תינוקות בוידאו, הם לא דברו איתי בכלל, פשוט התעלמו ממני לגמריי גם כשפניתי אליהם, אבא של ליאור צילם את שירה בסטילס לא בוידאו והם היו עוינים אליי פשוט ככה, לא התיחסו אליי בכלל כאילו אני אויר (רק לצורך הבהרת המהות שלהם, הכלבה שלנו ליבי שמקבלת אנשים בחשש מסויים אך בהמון אהבה לא סובלת אותם מאז ומתמיד, היא סומרת ונובחת ונכנסת להיסטריה כשהם באים, היא גם חשה במשהו כנראה) ואתמול כשראיתי איך ליבי סובלת מהנוכחות שלהם ואיך הם מתנהגים אליי, פשוט הלכתי לחדר שלי ובכיתי ללא הפסקה עד שהם הלכו. על ליאור זה לא מקובל היחס שלהם, הוא אמר שמוכן לעשות כל מה שאני רוצה, אם אני רוצה הם לא יבואו יותר, אבל אני מאמינה שזה לא הכי טוב. אמא שלי אומרת להיות אסרטיבית ולדרוש מהם כל מה שלא נראה לי אבל קשה לי עם זה. איתם, כמו שנוכחתם לדעת אי אפשר לדבר בפתיחות – אני מאוד מאוד מעונינת לשמוע תגובות ולדעת מה הייתם עושים במצבי. ובלי קשר, שירה מדהימה – קיבלתי את המתנה הכי נפלאה בעולם הזה!

lolooo

New member
פולניות זה אופי

והפעם בעברית.. נראה לי שחמיך וחמותיך הם מהזן הפולני הטהור..רק פולניות טהורות גזע יכולות לקשור בין פרטיות בלידה לבין לעזוב את הארץ. כבת גאה למשפחה פולניה - כמה דרכי השרדות: 1. הכי חשוב -לנטרל את אזור יסורי המצפון.במיוחד אצל בעלך - הגיע הזמן להתמודד עם זה שאמא ואבא לא מרוצים ממך. לא כל שטות שיוצאת להם מהפה שווה התייחסות. הם לא רוצים לראות את הנכדה - זה יחזיק מעמד עד כדי חודש. צריך אורך נשימה, נכון, אבל באמת, לשניכם יש דברים יותר חשובים להתעסק בהם עכשיו. אתם הרי יודעים שהם לא באמת עומדים לרדת מהארץ, נכון? 2. מידע זה כח -לא לספר להם הכל. אם ידעתם שהם רוצים לבוא ללידה, למה התקשרתם לפני? נכון, זה נורא מרגש ורוצים לספר לכולם , אבל תחשבו מה יהיה בהמשך - והדחף לשתף יעבור. בקיצור - בהצלחה...קרוב לוודאי שיחשבו אותך לסנובית מגעילה וקרת לב - אבל למה אכפת לך מה הם חושבים עליך?

הגנובה

New member
דניאלה.. אני חייבת לאמר - שגם אני

הייתי נעלבת מהתנהגתך בקשר ללידה ולילדה... - אני לא מתייחסת כרגע למה שקרה מעבר לנושא הזה - כי לא נתת רקע... אבל אם אשתו של הבן שלי תלד - גם אני ארצה להיות בבית-החולים, גם אני ארצה להיות שותפה לחוויה... מה זאת אומרת אל תבואו לבית החולים - מה הם עמדו לך על הראש
... הם הרי עומדים ומחכים בחוץ... ומנסיוני - אף אחד בחדר המתנה לא שומע מה קורה בחדר הלידה.... את פגעת בהם שלא לצורך.... אם התגובה שלהם היתה קיצונית או לא אני לא יודעת - את פגעת בהם מאוד. זה נשמע לי נורא - אם גיסתי היתה אומרת לי או לאמא שלי לא להגיע - הרי הייתי נפגעת עד עמקי נשמתי
- וכך גם אימי. אני מצטערת אם אני לא עונה לשביעות רצונך - אבל הפשלה כאן היא שלך... בקטע הזה - אני לא מצדיקה אותך - אני לא יכולה לתאר לעצמי כמה זה פוגע
לגבי מכלול היחסים ביניכם - אני לא יודעת מה קורה אצלכם - אבל ליבי ליבי איתם בקטע של הלידה...

עדוש

New member
חייבת להסכים עם הגנובה.

גם אני לא רציתי שחמותי תהיה בלידה, אבל יש הבדל בין לייחל לדבר כזה לבין בעצם להגיד "אתם לא רצויים". ולגי זה שחמותך אמרה לך שלבן שלה אין עמוד שדרה, אז בעלך צריך להבהיר לה שאם הוא עושה משהו, זה רק מרצונו החופשי ולא בלחץ ממך. אבל בינינו, כאשר הבעל תומך באישתו, החמות תמיד חושבת שזה המניפולציות של הכלה. שיהיה המון המון מזל טוב
ואם הם כל כך לא רוצים לבוא לראות את הילדה, מה הרווחת

ציפי ג

New member
לא מדכימה איתך

אני ילדתי את ישראל לפני 12 שנה, ועדיין זכורה לי תחושת חוסר הנוחות כאשר יצאתי מחדשר לידה וקבלה את פני מלשחת מלאכי כבוד שכללה את הורי, את חמי וחמותי ואת דודה של בעלי ואת גיסתי. היתה לי לידה מוקדמת ביום מאוד דרמטי (יום הבחינה של הלשכה) כך שכל מי שהתקשר לאחל לי בהצלחה שמע מיד שהלכתי לחדר לידה במקום, והם כולם התייצבו שם. מזל שבעלי לא סיפר לי במהלך הלידה, כי אם הייתי יודעת הם היו נשלחים הביתה. בלידה השניה, השבעתי אותו לא לספר לאף אחד, אבל אמא שלי הריחה את זה, ושוב הם התייצבו כל המלאכים הטובים בחדר לידה ולי היה ממש רע עם זה. מזל שעופר ונועם נולדו באישון ליל, ואיתי לאחר לילה מפרך. באיזשהו מקום אני מרגישה שהלידה זה שלי ושל בעלי, ולא של כל העולם כולו. זה נתן לי הרגשה כאילו כולם עומדים ומתערבים לי בחיים. אבל, וכאן מגיע ההבדל ביני לבין דניאלה, כאשר כל המשפוחה התייצבה בבית חולים, שתקתי. (כי גם אני פולניה טובה ויודעת להיות דו פרצופית). לגבי הסיטואציה - היא כבר נוצרה, דניאלה אמרה את אשר על לבה והם נעלבו. לדעתי, אם חשוב לבעלך הקשר עם הוריו, את צריכה לקבל את העובדה שראית העולם שלהם שונה לחלוטין משלך. ואם על כל דבר אתם חושבים אחרת, יש לכם שתי ברירות - או לריב כל החיים, או פשוט לחיות חיים מקבילים. לחיות חיים מקבילים, פירושו של דבר שכאשר הם באים אליך ומתעלמים מקיומך, את לא הולכת לשבת ולבכות , כי זו כבר פגישה של שני הקווים המקבילים, אלא אומרת שלום והולכת לעשות משהו הרבה יותר מענין. מנסיוני עם חמות פולניה ואמא פולניה, הצורך שלהם שכולם יאהבו אותם, גורם להם בסופו של דבר ליצור קשר מחדש. את רק צריכה להגיד תודה שלא היתה ברית, כי אז הם גם היו באים לברית בפרצוף חמוץ . מזל טוב, ותהני מהתינוקת.

גנובית, אני דווקא לא מסכימה איתך

בנושא הזה,,, לדעתי חדר לידה זה בדיוק כמו להיכנס להם למיטה ומהנסיון שלי כן שומעים הכל בחדר ההמתנה (תלוי איפה היא ילדה) זכותה המלאה לפרטיות, זה מעמד לא קל ולא נעים,,, מצד שני, יכולתם לעשות זאת בצורה אחרת ולא לזרוק להם בפרצוף שלא יבואו, סביר להניח שהנושא הזה עלה עוד לפני הלידה וכבר אז הייתם צריכים לסגור את זה כן באים או לא באים, דבר נוסף, לפי כתיבתך, אני מבינה שאת ממש אחרי לידה ולפי צורת התבטאותך אני חושבת שאת נמצאת בסערת רגשות וזה כידוע מוחמר אצל נשים אחרי לידה,,, לדעתי עזבי את כל העניינים האלו בצד, תני לזמן לעשות את שלו, טפלי בשירה הקטנה ואל תיקחי את זה יותר מידיי ללב מזל טוב והרבה אושר

osni

New member
שלום - אני מציצה כאן מדי פעם ולא

מסכימה אית הגנובה. הלידה היא חוויה שמשותפת לאישה ובעל בלבד , ואולי לאמא של האישה כי אליה היא קשורה. בתי בת ה - 15 נולדה כאשר חמותי ללא ידיעתי עמדה כל הזמן מאחורי הדלת בחדר הלידה. עד היום אני לא סולחת לה על זה. וכמובן שכלך שנה ביום ההולדת של הילדה היא מזכירה לי איך היה לי קשה בלידה. תהיי חזקה ותהני מהילדה מבעלך כי הם הכי חשובים בעולם!!! מז ל טוב!!!!!!!!!

עציון

New member
דניאלה, חזקי ואמצי

לולו ענתה יפה ולכן לא אתייחס לענין הפולני שעד רגע זה איני מבין מה ולמה זכו הפולנים או יותר נכון הפולניות לחיגה יתרה משאר העמים. אני התרשמתי מאוד מהעמדה בה נקטת. לא להתריס ולא לעשות דוקא. מה שנקרא: יצאת לקראת חמותך ובדיעבד הסתבר שהיה זה ללא הועיל. לא מובנת לי התנהגות הורי הבעל, ולכן קשה לי לענות למה, איך ומה עושים. אני אישית, בתוך ואחר הלידה של ילדי וכלתי לא התגוללתי ולא התנפלתי עליהן כך גם אשתי ,אלא, לאחר שביררנו במה אנו יכולים לעזור. ובסוגריים וגם בלחש אומר לך ורק לך: הם קיבלו אותנו תמיד בשמחה.ו...אנחנו פולנים(למחצה...) אולי לא עזרתי לך, אבל תדעודדי מכך שאת מוערכת בגלל עמדתך כלפי החמות. היי ברוכה.

amitmom

New member
דניאלה, אני מסכימה איתך חלקית

מקובל עלי שאת רוצה פרטיות וגם אני "אסרתי" על חמי וחמתי להגיע ללידה (למזלי אני גרה בחו"ל כך שהיה תרוץ טוב) אבל אני לא חושבת שהייתם צריכים להגיד את זה בפרצוף. לצערי עם פולנים צריכים להתנהג כמו בפולניה (על משקל רומאי ברומא..חה חה) אחת הבנות אמרה משהו מאוד נכון..מידע זה כוח. אם לא רציתם אותם שם למה טלפנתם. תמיד הייתם יכולים לומר אח"כ שמרוב לחץ לא היה לכם זמן לטלפן או כל תרוץ אחר מתקבל על הדעת. חברה טובה שלי לא רצתה את חמתה נוכחת בלידה ולכן לא טילפנו אליהם לאחר הלידה. אפילו חמתי הפולניה 200% הבינה שלי יהיה יותר קל אם אמא שלי תהיה נוכחת ולא היא. את היולדת וזכות הבחירה היא שלך בלבד. עזבי שחמתי הפרמיטיבית רצתה לבוא רק אם זה בן אבל זה כבר סיפור אחר. מזל טוב להולדת שירה. הרבה נחת ובריאות.

a n a

New member
מזדהה איתך בכל מילה

יש לי חמות פולניה גם כן וכל מה שסיפרת - זה פשוט מדהים כאילו שמעתי את עצמי מדברת על חמותי. אני לא התעקשתי מספיק כמוך וחמותי באה להיות מחוץ לחדר הלידה כשילדתי והיא כמובן לא הסתפקה בלהיות מחוץ לחדר הלידה אלא שבאמצע הלידה שאני במצב הכי אינטימי והכי רגשי שבעולם היא מופיעה בדלת ועושה לי שלום את קולטת???? הייתי פשוט בשוק והתחלתי לצרוח עליה שתעוף מיד משם- שיא חוצפתה!!! מאז היו לנו מלא "כסאחים" כי מרגע שיש נכדים אז היא בכלל מרשה לעצמה לדחוף את האף. תזהרי מאוד ממנה כי אצלי היא ממש עושה ממני אפס מאופס גם ליד בעלי וגם ליד הילדים- שזה הנורא מכל. תעמדי חזק על שלך ותדאגי שבעלך תמיד תמיד יהיה לצידך. זה המזל שלי שבעלי תמיד לצידי ותומך בי אחרת לא יודעת איך הייתי מסתדרת (מן הסתם לא היינו נשארים נשואים) בקיצור: חזקי ואמצי זה לא פשוט מי כמוני מבינה אותך תעמדי על שלך אל תבהלי "מהברוגזים" שלה ומהאיומים שלה אם היא לא רוצה קשר עם הנכדה שלה זה רק ההפסד שלה- אל תתרגשי מהסצינות האלה- זה פשוט הצגות. שתגדלי את בתך בכיף, באושר ובנחת ושתהני ממנה זה הדבר הכי חשוב
ענת.

עציון

New member
אם לא תפסיקו את הירידות על הפולנים

או אז אני מתגייר. לא יתכן שאנחנו- הפולנים- נהיה לשעיר לעזאזל של כל מיני הונגרים, מרוקאים, תימנים ואני לא יודע מה עוד, שיש להם בעיות עם החמות. אני, כנציג יוצאי בושקבינה וקרקובה מוחה בזעם רב על הירידות האלו ומכריז בזה שאם תמשך תנופת הכאסח על הפולנים הריני מתגייר והופך להיות קווקזי. עם אמיץ. עם המחרף נפשו לדעת.ויודע להחזיר מלחמה השערה. כמו כן הנני להודיע כי פניתי לשגריר פולין במחאה נמרצת על כי אינו מוחה בפרהסיה על ההתנכלות המתמשכת כנגד יוצאי פולין היקרים באדם ואשר אין בילתם. ואין למצוא כמותם בכל העולם. מכתב נוסף יצא לנציג העם הקווקזי ובו רשימת המתגיירים בתקוה שנתקבל בידיים פתוחות וכך נמלט עצמינו מגזירת החמות הפולניה ימ"ש!!!! עורו הפולנים. היום זה אנחנו מחר זה שוב אנחנו!!!

daniella28

New member
תודה על התגובות + הברה!!

מכיוון שכמה פה שאלו למה התקשרנו אליהם אם לא רצינו שיגיעו לחדש הלידה, אז לא התקשרנו! במקרה חמותי התקשרה אליי הביתה כשאני ובעלי היינו במיון נשים בדרך למח´ יולדות, ואמא שלי ענתה לטלפון אצלינו בבית כי ביקשנו ממנה לעבור להוריד את הכלבה. ברגע שחמותי קלטה שאמא שלי בבית היא כבר הבינה משהו והתקשרה לבעלי לשאול איפה אנחנו נמצאים, אם בעלי לא היה אומר לה שאנחנו בדרך ללדת, זה היה כבר הופך לשקר. יש לציין אגב, שבאותה שיחה הוא גם אמר לה כבר שלא להגיע ללידה עצמה ושנודיע להם מייד לאחר הלידה והיא הסכימה איתו, אבל אז היא כנראה התחרטה ומכאן ההמשך ידוע.

הגנובה

New member
דניאלה - שלא תביני לא נכון -

למרות כל מה שכתבתי קודם - אני לא חושבת שאת צריכה לתת לחמתך לדרוך עלייך - ואני כן חושבת שאת צריכה לעמוד על דעתך כמה שיותר מוקדם - ולא לתת לה לנהל את הדברים - אני רק אמרתי - שכמו שהדברים נעשו - זה היה מעליב ולא נחוץ.... התנצלת... ביקשת... אפילו התחננת - זה מספיק - בזה צריך לסגור את העניין - למרות שאני יודעת שהיא תנסה לסחוט אתכם רגשית עד כלות הימים!!! לגבי פולניות - עציון - |הדגשהסכת ושמע
אני חצי פולניה - חצי מרוקאית... אמא שלי - הפולניה - מעולם לא הראתה סימפטומטים דומים לסימפטומים הפולניים המסורתיים שכולם מדברים עליהם - להיפך - היא רחוקה מזה כמרחק מזרח ממערב... גם המשפחה המרוקאית שלי - היא לא משפחה קרצייתית - להיפך - הם כולם כיפיים.... אבל... פה ושם - צצים סימפטומים מסויימים - משני העדות - המחזקים את הסטיגמה של שתי העדות גם יחד! הפולנים - מרכלים, המרוקאים - נדבקים מהרכילות - המרוקאים נעלבים - הפולנים אחריהם.... מה אגיד לכם - שישו ושמחו
לדעתי - פולניה, מרוקאית, רוסיה, רומניה, איטלקיה, בוכרית, קווקזית ובת שבט הזולו - כולן אותו הדבר
מי שמשתמשת בסחיטה רגשית ומנסה להיות "מלכת העולם" - תעשה זאת גם אם היא פולניה, מרוקאית....... בת שבט הזולו וכו´.... מי שמתנהגת כמו אדם-נורמלי - תעשה זאת גם אם היא פולניה, מרוקאית....... בת שבט הזולו וכו´.... יש לי חמה שהיא לא פולניה ולא מרוקאית - ואני גם לא אגיד את מוצאה - אבל אללה יוסטור איזו צרה
שמה את כל הפולניות, המרוקאיות, הקווקזיות, האיטלקיות, הכורדיות, הבוכריות, הפרסיות, העיראקיות, הסדאמיות, המצריות, הירדניות, האנגליות, האמריקאיות, הגרמניות, הצרפתיות, ההולנדיות, השוודיות, השיאניות, הצירוקיות, ההודיות, הבנגליות, הפקיסטאניות, הטיבטיות, הבדואיות, ....... ואם שכחתי איזושהי מדינה - אני מתנצלת מראש - בכיס הקטן

omizu

New member
עוד דעה......

נראה לי שגם אם אינך אוהבת את דרכה היא לא עושה דברים מתוך כוונה של לפגוע, לפחות עדיין לא..... נכון לעכשיו
יש לך בת קטנה ומקסימה ויש לה סבים וסבתות שרוצים לאהוב אותה ואהבה זה דבר חיובי קחי את האפשרות השניה שלא ירצו לראותה בכלל, מה עדיף? עכשיו את אחרי לידה ועוברים כל מיני דברים נסי להתנתק מכל מה שמפריע לשלוות נפשך עם הזמן את יכולה ליצור מערכת יחסים איתה מתונה, חמה ,קרה מה שתרצי. לילדה אני מניחה היא תמיד תהיה טובה וכל אדם יש לו את הדרכים שלו, בסה"כ העיקר הכוונה.

הגנובה

New member
אומיזו... האופטימיות שלך זה משהו../images/Emo70.gif

היא לא עושה דברים כדי לפגוע.... היא עושה דברים כדי לשלוט
- כדי לקבל לידיה את ההגה ולהוביל אותם לכיוונים שלה.... חמה שרוצה לעזור, שרוצה לתמוך, שרוצה באמת ובתמים לעשות לטובת בנה, כלתה ונכדיה.... עוזרת בקצב שהכלה יכולה או מוכנה לקבל.... יודעת מתי לבוא ומתי לפרוש, ויודעת את הגבולות שהיא יכולה או לא יכולה לעבור. אם היא לא שומרת על הגבול הדק שבין עזרה ללקיחת המושכות, שבין התעניינות להתערבות יתר בחיי בני הזוג, שבין עזרה עם הנכדים - להשתלטות וביקורת מתמדת על ניהול ודרך החיים.... אני מאוד מפקפקת ביושר ואמינות כוונותיה

omizu

New member
גנובית

ברור לי שהיא לא ממש מדהימה אבל שתינו מכירות את ההבדל בין נסיון לשלוט שאפשר ומותר לעצור אותו לבין אמרות שפר והתנהגויות שהן מכוונות ישר לבטן (אי לכך שתינו פיתחנו שם שרירים.. את רואה? יש חצי כוס מלאה.........) רצוי לדעתי למתן את הדברים לפני שנהיות צלקות עמוקות ולמזלה בעלה איתה והיא לא לבד בקו האש.

עדוש

New member
עציון../images/Emo70.gif

אני מברכת אותך למשפחתי הקווקזית בידיים פתוחות
(בעלי קווקזי)ותאמין לי, חמותי אמנם לא פולניה, אבל ברגע שתכנס למשפחה תבין מה היא
זה נראה לי הכל מעורבב ביחד
היא שמה את הפולניות בכיס הקטן ביותר שיש לה

למעלה