היי בנות
שאלות בקשר לשידה ועגלה

ש ג ה

New member
היי בנות../images/Emo13.gif שאלות בקשר לשידה ועגלה

אחרי שקראתי קצת באינטרנט והתבלבלתי יותר מאשר החכמתי, החלטתי שאין חכמות יותר מבעלות ניסיון ולכן היינו היום במושב צרופה (מחסן למוצרי תינוקות, בצפון) יש להם חבילה בסיסית של בערך 5000 שקל (עם תוספת של בערך 1500-2000 שקל לשידרוגים) ראינו עגלות ודי אהבנו את הפג אונו, רק שעכשיו משיטוט ראיתי שהיא לא ממש מומלצת משיקולי ניווט קראתי גם על האינגליזינה ועל פג מדגם אחר (? ) שדי מומלצות, סדר גודל של המחיר הוא באזור של 2300-3000 שקל נראה לי סביר לעגלה חשוב לי (נראה לי אלא אם כן תתקנו אותי ) שכדאי: עגלה עם ידית אחת עם ידית מסתובבת לכיוון התינוק לחודשים הראשונים אין לי בעיה של מקום בבגאז' יש לי "בעיית" גובה של בעלי, הוא כמעט 2 מטר ככה שעגלות נמוכות זה לא רעיון טוב (והבנתי שאולי האינגליזינה נמוכה?) וזהו נראה לי אלה אם כן יש עוד משהו חשוב? שידה ראיתי שם שידה שממש אהבתי, אבל איכשהו השילוב שלי ושל בעלי מוביל אותנו תמיד למוצרים היקרים השידה עולה 2000 שקל (והמיטה 1450), ממש יפה אבל מה שאהבתי בה זה את עומק המגירות והחלוקה למגירות קטנות (חוץ מ-3 אורכיות) עד כמה יש חשיבות לעומק? עד כמה כדאי להשקיע 2000 שקל (שראיתי שהרוב הוא באזור של ה-1000 ) ועד איזה גיל זה שמיש בכלל? ואשמח לעוד תובנות שאתן יודעות בדיעבד.... תודה רבה

ש ג ה

New member
עוד דבר קטן

יש לכן מקום שהייתן ממליצות לי לקנות שם (גם מרכז זה בסדר) בצרופה הבנתי שנחשב לזול , הפג אונו במחיר של 2300 לדוגמא

3קטנה

New member
הנה כמה תובנות

עגלה קנינו במיי בייבי בירכא. המחיר שם היה כל כך נמוך לעומת המחירים במרכז שהיה שווה מאוד להרחיק לשם: פג טופ מודולר 2007 (כ"כ פלצני השם הזה) שבמרכז עולה 4.5K שם עלתה לנו 3.8K אני מתארת לעצמי שהמחירים על הדגמים האחרים נמוכים בהתאמה. לגבי השידה אני חושבת שיש חשיבות לעומק, אנחנו ירשנו שידה מהדור הישן, לפני עידן ההרחבות וההעמקות והיא כבר מתחילה להיות לנו צפופה. חייבת להודות גם שמבחינת ההחתלה אני לא בטוחה שזה היה כל כך נחוץ לנו, אני מחתלת בעיקר בסלון על הספה ומעט מאוד על השידה (כי אנחנו חים בסלון לרוב ולא קמים במיוחד עד לשידה להחתלות) אנחנו קנינו המון דברים שבדיעבד התגלו כמיותרים. הקניות הכי חשובות וטובות שלי היו התינוכיס וה"ספר שחור-לבן". חזיות הנקה אל תקני לפני הלידה. הסתפקי בגוזיות עד שתדעי מה המידה שלך. שלי קפצה עוד יותר אחרי הלידה. אל תקני לילד/ה בגדים עם ריצ'רצ'ים - כמובן שמדובר על הבגדים בסקצית החליפות המפונפנות - הם יפים אבל מאוד לא נוחים. והם לרוב היקרים יותר אז חבל במיוחד
בהצלחה יקירתי

ש ג ה

New member
היינו בירכא היום

המקום ענק, משום מה השירות היה לא משהו, המוכרת נסתה לדחוף לנו כל מיני דגמים אחרים כל פעם שדיברתי איתה על פג היא שללה... צריך לבוא עם ידיעה ברורה מה רוצים לשם, גם עוד לא החלטתי מה עדיף העגלות מ-0-3 או אלה שמתחילים אמבטיה ומתחלפות לטיולון (הנטיה שלי היא הראשונה לא נראה לי ההחלפות האלה) בשידה לי גם נראה יתרון בעומק, חיפשתי ולא מצאתי כמו שראיתי בצרופה, בקיצור נראה לי הלך עלי, תמיד זה קורה לי אני נדלקת וקשה לי לרצות משהו אחר
המקלחת שלנו צמודה לחדר שינה ככה שנראה לי דווקא שהשידה תהיה שימושית בשבילי לקחתי את עניין החזיות לתשומת ליבי, הגוזיות מספיק טובות להחזיק את כל סוגי הציצי? אני מפחדת שהם לא יעמדו במעמסה של המחלבות שגדלו לי (אלי אלי שלא יגמר לעולם
) מבחינת בגדים אני מסודרת, רצה הגורל וגיסתי ילדה שלושה ברצף אחרי הלידה של הילדה השניה , היא נכנסה להריון תאומות בטעות (את מבינה כמה העולם מצחיק אח אחד נלחם בשיניים והאח השני קורס מהעומס לכי תביני...) למזלי יש לה טעם מצויין בבגדים והיא שומרת עליהם מצויין אז מהבחינה הזאת אין לי בעיה אשמח לדעת מה זה תינוכיס? וה"ספר שחור-לבן? לא שיש לי זמן עכשיו לקרוא ספרים אבל אני מניחה שאח"כ יהיה לי עוד פחות תודה רבה קטנה

מאיו

New member
הנה קישור לתינוכיס

התינוכיס הוא מנשא נהדר : http://www.sodot.net/Hebrew/StoreProduct.aspx?Product=279&Category=16 הספר השחור לבן הוא למיטה / עריסה של התינוק

חן123

New member
בקשר לשידה

לדעתי, דווקא חלוקה למגירות קטנות היא מיותצרת. זה גם מבזב שטח (יותר שטח הולך על דפנות) וגם כשהילד קצת גדל פתאום את צריכה מידת חיתול גדולה יותר ואופס... החיתולים החדשים לא נכנסים במקום הצר בגדול, לא כדאי להשתולל עם הקניות האלה. לא הייתי מוציאה 2000 ש"ח על שידה, כשבאמת אין הבדל מהותי בין שידות זולות ליקרות.

ש ג ה

New member
חן

זהו כנראה שכששידה עולה 2000 שקל חושבים על הכל, יש שם מגירה גדולה מיוחדת לטיטולים העניין בשידה הזאת (חוץ מזה שהיא מהממת) שהמגירות גבוהות עמוקות (לא כלפי פנים כלפי מטה) וזה נראה לי יתרון עצום אני ממשיכה לחפש כאלה בסיגנון, עדין לא מצאתי תודה רבה חן

מעיןבר

New member
הי ../images/Emo13.gif

לגבי עגלה - השאלה היא מהם הקריטריונים החשובים לך ולא מה "נחשב לחשוב"
. לנו נראה מוגזם להוציא מעל 2000 ש"ח על עגלה בזמנו וגם היום זה נראה לי המון, אבל אלו שיקולי התקציב הפרטיים שלי. עשינו רשימת סדרי עדיפויות (במקרה שלנו התקציב היה בפירוש חלק ממנה ובמקום די גבוה) וכך בחרנו. אנחנו בזמנו לא הלכנו על עגלה עם ידית מתהפכת כי זה מאוד ייקר (אז עוד לא היתה מדריד של ד"ר בייבי) אלא עם סלקל שיושב עליה וזה שימש אותנו נפלא. היה לנו חישוב מאוד קיפול נוח (בלחיצת כפתור) אבל לא התעקשנו על משקל כי היא אופסנה ברכב (גרנו קומה שניה ללא מעלית וגם אם היתה שוקלת 2 ואפילו 4 ק"ג פחות לא היה סיכוי שאני לבד אוכל לסחוב אתה למעלה כשיש באמתחתי תינוקת אז חיפשנו פתרון אחר). היות שגרנו בת"א עניין הניווט היה חשוב לנו (מדרכות שבורות, מכוניות על המדרכות שמחייבות לרדת מדי פעם לכביש וכו'). אבל אלו שיקולים שהתאימו לאורח החיים שלי. אני ממליצה שתעשי שיקולים שמתאימים לך ולבן זוגך (עניין הגובה שלו בהחלט משמעותי ויש היום עגלות עם ידית מתכווננת) ותבני את רשימת הקריטריונים שבאמת חשובים לך ואז תגשי לבדוק איזה מהעגלות מתאימה לשיקולים הללו. חשוב וכדאי מאוד לעשות סקר שוק נרחב כי לפעמים יש בהחלט פערים משמעותיים בין חנויות. כדאי גם לסקור הרבה חנויות כי יש המון דגמים ולא כולם קיימים בכל החנויות. אל תפסלי עגלות רק כי הן זולות, לפעמים יש עגלות בהחלט איכותיות גם בטווחי מחיר נמוכים ואז אולי יתפנה לך תקציב לפריטים אחרים ברשימת החלומות
. לגבי שידה - אנחנו חתלנו על שידה עד גיל שנתיים. לנו זה היה נהדר שלא צריך לשבור את הגב. יש לנו שידה רחבה יחסית אבל לא מאוד עמוקה. בעיני עומק עלול להפוך לבעיה אם יש תינוק על השידה ומשהו מצוי בעומק המגירה וקשה להגיע אליו. לנו יש 3 מגירות קטנות למעלה ומתחת 4 רחבות. כמו שאמרה חן - הדפנות גוזלות המון שטח אפסון וחבל. מה גם שהקטנות מאוד מוגבלות בתכולה שלהן. את השלוש העליונות הייתי בדיעבד מחליפה אפילו בשתיים כך שיהיה הרבה יותר מקום לחיתולים וציוד ויהיה הרבה פחות צורך במילוי שלהן. בתוך המגירות הגדולות תמיד אפשר לשים סלסלה לגרביים או ציוד קטן אם יש צורך בחלוקה נוספת וזה יותר נתון לשליטה ומודולריות. אנחנו קנינו בזמנו שידה בעלות של בערך 1000 ש"ח וזה בהחלט היה מצויין ומספיק. אישית למרות שיש לי "טעם יקר" החלטתי ללכת על רהיטים בקווים כמה שיותר נקיים ופשוטים שמוזילים עלויות כי השימוש בהם משתנה ורציתי משהו קלאסי שיוכל לשמש המשך בעוד שלבים או עיצובי חדר שונים ככל שהילד מתבגר... שיהיה בשעה טובה
.

ש ג ה

New member
מעין, נתחיל עם זה שיש לך שם מקסים../images/Emo13.gif

והוא נמצא בסדר שקילת שמות שלנו (בנוסף לנטע, מיכל ועוז - שם חדש מאתמול) בקשר לעגלה את צודקת וזה כל כך קשה להחליט, יש כל כך הרבה חסרונות ויתרונות לכל אחת (אני לא שוללת בגלל מחיר, אבל בד"כ רואים הבדל גדול בין עגלה יקרה יותר לפחות) בענין השידה, התכוונתי לעומק לא כלפי פנים אלא כלפי מטה, כלומר, סתם דוגמא במקום שהיא תכיל 4 מכנסונים בקבוצה, היא תכיל נגיד 8 - גבוה יותר ואז אין הרבה ערמות קטנות ומעצבנות והחלוקה למגירות נראת לי טובה, בגלל שאני ברדקיסטית והמגירות ישמרו על כל דבר במקום שלו ולא יהיה לי בלאגן
הצורה החיצונית שלה פשוטה והצבעים סולידים - שמנת, בניגוד לסגול לילך שרציתי בהתחלה
, כנראה שזה עץ מלא או משהו אחרת אין לי הסבר למחיר הכפול תודה רבה מעין

מעיןבר

New member
תודה ../images/Emo9.gif המחמאות לאמא שלי על הבחירה...

לגבי מחיר של עגלה - אנחנו קנינו עגלה + סלקל בפחות מ- 1500 ש"ח והיא עדיין משמשת נאמנה ילדה שלישית במשפחה ונראית מצויין. אני חושבת שיש התניה לראות דברים מסויימים כאיכות וזה לא בהכרח נכון מניסיוני. אני יודעת על עוד עגלות שכאלה שמשמשות היטב לאורך זמן יותר מילד אחד. לגבי עומק של מגירות - בגלל שבגדי התינוק קטנים קשה לערום אותם לערימות גדולות (אפילו את של בת ה- 4.5 שלי קשה לערום מעבר לגובה מסויים) ולכן לעומק "למטה" של המגירה פחות חשיבות. אפשר להקצות שתי מגירות שטוחות - האחת לחזיות/בגדי גוף והשניה לרגליות אם יש מחסור במקום. לנו לא היתה בעיה להסתפק אפילו רק במגירה אחת לא מאוד עמוקה - הבגדים באמת תופסים מעט מקום, ובאחרות לשים ציוד לעונות הבאות וכד'.

תראי, הכל תלוי בתקציב שלך

אפשר לצייד תינוק בהרבה הרבה פחות כסף. אני מעולם לא קניתי עגלה. את העגלה הראשונה שלי מישהי רצתה לזרוק. לקחתי אותה, ניקיתי אותה והשתמשתי בה שנה וחצי (אחר כך לא השתמשנו יותר בשום עגלה או טיולון). את העגלה השניה קיבלתי מחברה שלא היתה צריכה אותה יותר. שתי העגלות הועברו הלאה להמשך שימוש כשהן במצב מצויין. שידה קניתי בזמנו הכי פשוטה ב500 שקלים. מכיוון שלא חיתלנו עליה, העברנו אותה הלאה. היא תופסת המון מקום ולי לא נוח לאכסן דברים במגירות. אצל דבורה1 ראיתי משטח החתלה שמתלבש על המיטה והיה לי נוח לחתל עליו. אחותי ילדה לפני כמה חודשים ומכיוון שלא היתה לי עגלה לתת לה (ילדה ילד אחד, לא תאומים), היא קנתה עגלה מצויינת ביד שניה. אחי קנה את אותה עגלה והיא עלתה לו פי 3 רק שלושה חודשים קודם לכן כי הוא קנה אותה חדשה. מצחיק שהם קנו את אותו הדגם באותו הצבע והיום אי אפשר לדעת איזו עגלה של מי. שתיהן נראות מצויין. בציוד לתינוק היום, השמיים הם הגבול במחיר. אנשים קונים עגלות בכפליים מהסכום שאני השקעתי בשני זוגות תאומים. אישית אני חושבת שזה מיותר לגמרי אבל אני יודעת שיש כאלו שפשוט נהנים להוציא על זה כסף. אין לי בעיה עם זה כל עוד מבינים שמדובר בהוצאה שלא מחוייבת המציאות. האושר של ההורים מציוד תינוקות יקר לא עושה אותם הורים יותר טובים. ההשקעה החשובה בתינוק ובילד היא ההשקעה הרגשית. לדעתי האישית, הרבה יותר חשוב להשקיע את הכסף בלידה טובה (מרכז לידה, דולה), התחלת הורות טובה (דולה פוסט פרטום למשל, אם מרגישים צורך, עזרה בעבודות בית וכו') או פשוט לחסוך כי ההוצאות הגדולות על תינוק הן בעיקר הטיפול אחרי שההורים חוזרים לעבודה. ממליצה בחום לעבור על מדורי היד השניה באינטרנט. לא תאמיני איזה דברים אפשר למצוא שם במחירים מצחיקים. יש אנשים שמזדעזעים משום מה מציוד יד שניה לתינוק חדש. לא פגשתי שום תינוק שזה גרם לא לטראומה שלא נמחקה.... מחזקת את ההערה של קטנה על חזיות הנקה. כתבתי את זה בקומונה כמה פעמים. לקנות רק אחרי הלידה. להכין גוזיה לזמן שמיד אחרי הלידה או ללכת בלי. יש מיתוס שהוא ממש לא נכון שחייבים חזיה אחרי לידה. ממש לא.

ש ג ה

New member
היי נועה

אשמח לדעת איזה עגלה זאת היתה (שלך וגם של אח שלך) נשמעות לי חזקות וטובות, שזה משהו שאני כן מחפשת (אני רוצה עגלה שתשמש אותי לכווווול הילדים הבאים
) בקשר ליד שניה, אין סיכוי שבעולם שבעלי יסכים לשמוע על זה, אז אני אפילו לא מנסה.... וכמו ששאלתי את קטנה, הגוזיות מספיק חזקות כדי להחזיק כזה עומס? תודה רבה נועה

כמו שכתבתי - הכי טוב זה בכלל בלי

לאוורר, לאוורר, לאוורר. בבית אין צורך בכלל בחזיה. כמה שפחות יותר טוב. גוזיה בהחלט יכולה להספיק. חשוב שיהיו חזיות הנקה למי שלא נוח לה בלי או כדי לצאת מהבית. אותן כדאי לקנות כשבוע אחרי הלידה.

נרי כ

New member
לא נעים לי להגיד

אבל עניין החזיה תלוי בגודל החזה. מגודל מסוים של החזה, חזיה היא ממש חיונית.

אני מה"בזבזנים"

עגלה - קניתי מוטצי (קונים רק בחנות מודרלנד ברשפון) - אמנם יותר יקרה - אבל שווה. מתאימה לאנשים גבוהים ונמוכים כיוון שיש לידית 4 מצבי גובה. זו עגלת אמבטיה, עם טיולון שאפשר להרכיב בשני מצבים - עם הפנים להורה או החוצה. שלדב חזקה. עגלה יציבה - לא מתהפכת אם יש משקל גדול על הידית. שידה - מומלץ שידה רחבה - יותר מקום לבגדים ופיצפקס. אצלי יש מגירה אחת מאוד עמוקה, ודווקא זו המגירה היחידה שאין לה שימוש יעיל, כיוון שהכל טובע בפנים. תקני משטח מפלסטיק לשידה + אל זז וגם סלסלת טיפולים שתולים על המסגרת של השידה (יש לקטנטנים נטייה לרצות לשחק דווקא עם המגבונים, המשחה וכו' - כשהכל בסלסלה תלויה, זה קצת מתחבא להם..). המחיר - 2000 ש"ח לא כ"כ גבוה לשידה שלא בגודל הרגיל של 60 ס"מ. המיטה קצת יקרה. עד איזה גיל שמיש? את הבן הגדול חיתלנו והלבשנו רק על השידה עד גיל שנה ו3 בערך. הבן הקטן כמעט ולא חותל על השידה (למרות שהוא "מתנהג" יותר יפה על השידה מאשר על הספה), וגם הבגדי החורף שלו לא מאוחסנים שם (כי אמא שלו עצלנית ועדיין לא הצליחה לארגן לו את השידה....). ממליצה לך להכנס גם לשירי מחנות לול בחותרים. יש לה דברים מהממים (אתר האינטרנט די עלוב). יש לה שידות שהיא מעצבת יחד עם הלקוח, אבל יש גם אפשרות לשידות סטנדרטיות של רהיטי טל - לפי הקטלוג. והיא צובעת ומציירת על הרהיטים. ועוד תובנה - לא שווה לנסוע לירכא. המחירים שם מאוד עלו בשנה-שנתיים האחרונות והנסיעה הפכה להיות פחות אטרקטיבית, מה גם שהמוכרים שם מאוד לא מקצועיים ויש עומס מטורף. חנויות סבירות באיזור מלבד צרופה (שאגב יש להם סניף גם בצק פוסט) - מוצצים, ונדמה לי שפתחו גם סניף של ירכא (או עומדים לפתוח) ליד מה שהיה פעם אימפריה / שופרסל דיל בקריית חיים.

ש ג ה

New member
היי נערה../images/Emo13.gif

אם אפשר לשאול מה המחיר של המוטצי ואם לא מעצבן העניין של שני החלקים, הבנתי שבשביל לקפל לתוך האוטו צריך לפרק את החלק מהשילדה הערות שרשמת בקשר לגובה והיציבות כאשר תולים תיק אלו בהחלט חלק מהדברים שאני מחפשת (פשוט לא הגיוני שהעגלה תיפול אחורה כשמוצאים ממנה את התינוק ) בקשר לירכא נסענו כבר בבוקר, השירות באמת לא מקצועי והרגשנו כאילו מנסים לדחוף לנו מוצר שאנחנו לא רוצים והמחיר- ראינו בצרופה את פג אונו ב-100 שקל פחות (לא ממש משמעותי) פשוט חוץ מקטנה כבר קראתי על ירכא המון המלצות אז נסענו לבדוק תודה על ההמלצות , אני אעזר בהן ואם כבר אז עוד שאלה - כנראה שאני צריכה לעבור ניתוח קיסרי בגלל שלית פתח (0.5% מהאוכלוסיה ואני שם - איזה מעצבן) חשבנו בכיוון של רמב"ם, גם למקרה שהשליה תעלה וזאת תהיה לידה רגילה (זתומרת גם ניתוח גם לידה התרשמתי שכדאי ללכת לשם) יש לך תובנות בנושא? תודה נערה

מוצי עלתה לנו בערך 3500 ש"ח

יש מחירים מדוייקים באתר. חייבת להודות שיש לי גם טיולון פשוט ברכב (ואפילו קניתי לפני כשבועיים טיולון נוסף ב 200 ש"ח כי שנאתי את הקודם וגם כי כך יכנסו לנו שני הטיולונים לרכב....), ומהרגע שהגענו לגיל 6 חודשים, אם נוסעים, אנחנו משתמשים בעיקר בטיולון. את המוצי צריך לפרק בשביל לקפל כשהיא עם האמבטיה וכשהיא עם הטיולון במצב שהתינוק עם הפנים להורים. כשהופכים מצב בטיולון - הכל מתקפל יחד. הדגם שלי הוא הדגם הכבד, וזו אחת הסיבות בעצם שקנינו גם טיולון (ואז הבנו כמו המוטצי שווה - אין עליה בנוחות הליכה). את אמנם לפני, אבל אחד השיקולים בקניית עגלה צריך להיות מה יהיה השימוש העיקרי בה. אני מטיילת כל יום ביישוב בעיקר ברגל (מעולה לגיזרה....). העגלה מאוחסנת פתוחה וזמינה במחסן. כך שהשיקול שלי העיקרי - מה נוח להליכה. לגבי קיסרי ורמב"ם. אני עברתי שני קיסריים (חירום) בבני ציון. אם תעשי חיפוש בפורום הריון ולידה - תמיכה תוכלי לקרוא במפורט את ההתרשמויות שלי מביה"ח. בקצרה - מחלקת יולדות מעולה. התינוקיה על הפנים. את רמב"ם פסלתי עוד לפני הלידה של הבן הגדול, כיוון שבאותה תקופה היו להם יותר מידי פשלות שהגיעו לעיתונות, וגם בגלל שהרופא שלי היה מבני ציון.

ש ג ה

New member
נכנסתי לאתר הזה של לול

ועכשיו נזכרתי שאני בעצם מכירה את הבחורה (לפי הלוגו של הביצה שבורה) הכרתי אותה בקיבוץ בית אורן כשהיא רק חשבה על לפתוח עסק מגניב

מאיו

New member
משהו על עגלה

לפני 8 שנים קנינו בשילב עגלה של אינגליזינה. העגלה היא חצי משולבת כך שאין לה ממש אמבטיה אלא תוספות שסוגרות את העגלה הרמטית (ילדתי בינואר). אחרי חצי שנה התחלתי "לקלף" את השכבות והמשכנו להינות ממנה. אני לא זוכרת כמה היא עלתה אז, אבל לא חסכנו בעגלה (וגם לא בסלקל). אחרי 4 שנים נהיננו ממנה שוב. ובקיץ בעזרת השם נהנה ממנה פעם שלישית. באותה תקופה אחותי קנתה עגלה של פג, אבל דגם זול יותר ממה שאז קנינו. היא הייתה פחות מוצלחת משלנו וילד הבא שלה כבר חיפשה שוב עגלה. כמו אז, אני לא חושבת שצריך לקנות הכי יקר אבל בעגלה בסלקל לא חסכנו כלל.

למעלה